Vremea recoltei

Vremea recoltei

Află care este fiecare etapă a procesului de recoltare și post-recoltare al canabisului.


Recoltarea poate părea sfârșitul unei călătorii lungi. Mugurii tăi au ajuns la maturitate și acum este timpul să îi fumezi, nu? Din păcate, va trebui să mai aștepți puțin. Mai ai multe de făcut. Pentru a te putea bucura de fumul blând al mugurilor, va trebui să îi tunzi, să îi usuci și să îi conservi. Tot efortul pe care îl depui acum îți va permite să scapi de aromele dure și să îți păstrezi proviziile o perioadă mai lungă de timp.

Recoltarea nu este la fel de simplă precum smulgerea mugurilor și așezarea lor pe un suport pentru uscare. Există mai multe etape și cu cât ești mai precis, cu atât e mai bine. Recoltarea mugurilor în momente diferite îți va oferi concentrații diferite de THC, iar conservarea lor în condițiile optime de umiditate va avea un impact imens asupra rezistenței lor la mucegai.

Acest ghid te va ajuta în fiecare etapă a procesului de recoltare pentru a avea un stoc sănătos și de calitate.

Video id: 540076385

Când Este Momentul Potrivit Pentru Recoltare?

Primul pas în procesul de recoltare implică îndepărtarea florilor și a ramurilor de pe plantele tale. Dar când este momentul potrivit să faci acest lucru? Ei bine, depinde. Momentul recoltării va influența drastic caracteristicile florilor tale. Toate aspectele, de la gust la efectul psihoactiv, pot fi adaptate în funcție de momentul recoltării.

În general, fiecare tulpină are propriul său timp estimativ de înflorire. Această statistică poate fi utilă atunci când te pregătești de recoltare, dar nu este întotdeauna exactă. Factorii de mediu pot extinde sau scurta faza de înflorire. Tulpinile indica se maturizează mai repede și vor înflori timp de 6–8 săptămâni, iar omoloagele lor sativa au nevoie de aproximativ 8-12 săptămâni.

Există o altă modalitate de a-ți da seama când poți începe recoltarea. Câteva cunoștințe de bază despre anatomia plantelor îi pot ajuta pe cultivatori să observe aceste schimbări. Anumite părți ale plantei de canabis încep să-și schimbe aspectul pe măsură ce se maturizează. În loc să te bazezi doar pe presupuneri, poți folosi aceste repere botanice ca indicatori. În primul rând, va trebui să te familiarizezi cu anumite țesuturi, glande și organe, astfel încât să știi la ce trebuie să te uiți.

Frunzele Vor Începe Să Îngălbenească

Frunzele galbene reprezintă, de obicei, un semn al deficiențelor nutriționale sau al prezenței unui agent patogen. Cu toate acestea, ele sunt perfect normale dacă apar spre sfârșitul perioadei de înflorire. Frunzele sunt mari, largi și apar în faza vegetativă. Aceste panouri solare organice transformă lumina în zaharuri necesare pentru energie. Aceste structuri vor începe să îngălbenească și s-ar putea chiar să cadă atunci când momentul recoltei se apropie. Nu te alarma. Acest lucru se întâmplă deoarece plantele ignoră aceste țesuturi pentru a-și canaliza cât mai multă energie spre flori.

Vremea recoltei

Tricomii Încep Să Își Schimbe Aspectul

Tricomii sunt glandele minuscule, în formă de ciupercă, care strălucesc pe frunze, pe muguri și pe flori. Aceste mici fabrici chimice produc canabinoizi și terpene sub formă de rășină vâscoasă. În natură, aceste substanțe protejează plantele împotriva căldurii, prădătorilor și dăunătorilor. Dar în cazul cultivatorilor, această rășină este motivul principal pentru care ei cresc iarba.

Monitorizarea tricomilor este o modalitate precisă de a detecta cât de aproape sunt florile tale de maturizare. Acest lucru le va oferi crescătorilor libertatea de a recolta florile atunci când doresc.

Tricomii sunt vizibili cu ochiul liber, dar vei avea nevoie de o lupă pentru a-i putea studia așa cum trebuie. O lupă ieftină va fi suficientă și este alegerea multor crescători cu buget limitat. Fotografii pasionați de canabis pot face poze cu ajutorului unui obiectiv macro. Acest lucru îți va permite să urmărești de-a lungul timpului și schimbările de culoare. Cultivatorii comerciali și cei care își permit să cheltuie mai mulți bani, pot opta pentru un microscop. Aceste dispozitive de laborator oferă o imagine extrem de detaliată a structurii și culorii tricomilor.

La începutul perioadei de înflorire, tricomii sunt transparenți și translucizi. Acest lucru indică faptul că sunt încă tineri și că vor produce o concentrație scăzută de canabinoizi. De asemenea, florile vor fi mai mici din punct de vedere fizic - un semn evident că încă nu este momentul recoltei.

După o perioadă de timp, aceste glande devin mai tulburi sau capătă o culoare lăptoasă. Această modificare semnifică o creștere a producției de canabinoizi. Fii atent(ă) la aceste structuri, pe măsură ce această culoare lăptoasă începe să domine. Tricomii vor atinge producția maximă de THC atunci când peste jumătate din glande devin tulburi. Mugurii recoltați în această perioadă îți vor oferi un high cerebral puternic, plin de euforie și energie.

Dacă preferi o experiență mai blândă și sedativă atunci când fumezi, așteaptă ca tricomii să capete o culoare brună. Acest lucru indică scăderea concentrației de THC și o creșterea a concentrației de CBN, un canabinoid produs pe măsură ce THC-ul se degradează.

Vremea recoltei

Caliciul Se Umflă

Caliciul este prima parte a florii de canabis care iese din nod. Această structură își începe viața sub forma unei grămezi de frunze mici și, în cele din urmă, dezvăluie o floare complet formată. Acesta rămâne la baza fiecărui mugure și adăpostește organele reproducătoare. Caliciul este partea cu cea mai multă rășină a florii de canabis, iar rolul lui este de a oferi sprijin structural, asigurându-se că mugurii nu sunt luați de vânt sau ciuguliți de prădătorii înaripați.

Caliciul începe să se umfle pe măsură ce mugurii ajung la maturitate. Acest lucru se datorează faptului că se pregătesc să țină semințele, în cazul în care au fost polenizate cu succes de o plantă de sex masculin. Studiază caliciile în mod constant cu o lupă pentru a urmări dimensiunea lor.

Vremea recoltei

Pistilurile Încep Să Aibă O Culoare Mai Închisă

Pistilurile, sau stigmatele, sunt organele sexuale asemănătoare unei antene care ies din caliciu. Aceste structuri au sarcina de a capta polenul eliberat de plantele de sex masculin. Ele sunt poarta către fertilizare, iar plantele de sex feminin vor începe să producă semințe atunci când misiunea lor va fi îndeplinită.

Majoritatea crescătorilor se străduiesc să evite fertilizarea pentru a putea produce flori de înaltă calitate. Cu toate acestea, pistilurile sunt foarte utile pe post de indicatoare ale maturității. Florile tinere au pistiluri albe strălucitoare care, odată cu vârsta, încep să aibă o culoare mai închisă, ajungând la o culoare portocaliu-maronie. De obicei, producția de THC atinge apogeul atunci când aproximativ 70% din pistiluri și-au schimbat culoarea. Atunci când aproximativ 90% din pistiluri au o culoare de mai închisă, concentrația de THC va scădea și concentrația de CBN va crește. Ține minte totuși că aceste cifre sunt doar niște estimări.

Vremea recoltei

Încearcă O Recoltare Progresivă, Atunci Când Mugurii Inferiori Nu S-au Maturizat Încă

Dacă florile din apropierea coronamentului au un număr semnificativ de tricomi de o culoare tulbure, asemănătoare chihlimbarului, lucru care indică faptul că au ajuns la maturitate și pot fi recoltați, dar cristalele de pe mugurii inferiori sunt încă perfect limpezi și mai au nevoie de timp pentru a ajunge la maturitate, poți folosi o tehnică numită recoltare progresivă, pentru a te asigura că toată planta a ajuns la maturitate.

Numită și recoltă parțială sau recoltă eșalonată, această metodă este atât de simplă, vei fi surprins/ă că nu te-ai gândit la ea de unul/una singur/ă. Taie doar mugurii maturi, mai apoi, taie ramurile și frunzele rămase, pentru a expune restul florilor la mai multă lumină și așteaptă să ajungă la maturitate.

Majoritatea plantelor crescute în interior au nevoie doar de două cicluri de recoltare progresivă, la aproximativ două săptămâni diferență, dar plantele mai mari pot avea nevoie de mai multe cicluri.

Ține minte că majoritatea plantelor se maturizează de sus în jos, deoarece coronamentul primește cea mai multă lumină, iar mai multă lumină echivalează, de obicei, cu o maturizare mai rapidă. Cu toate acestea, fiecare plantă este unică și este posibil să găsești un fenotip care se maturizează de jos în sus. Și, unele plante se maturizează uniform de sus în jos, deci nu necesită o recoltare progresivă.

Vremea recoltei

Este Momentul Să Tunzi Florile

Tunderea sau îngrijirea florilor este următorul pas. Este un proces necesar pentru a curăța mugurii și pentru a împiedica frunzele să îți invadeze borcanul cu provizii. Tot ce ai nevoie pentru acest proces este un blat de lucru, o tavă, niște mănuși din latex și o foarfecă. Există două moduri de a tunde recolta: tunderea umedă și tunderea uscată.

Tunderea umedă se referă la îngrijirea florilor imediat după recoltare, atunci când conținutul de umiditate este încă ridicat. Această metodă scade șansa de formare a mucegaiului, deoarece toate frunzele sunt îndepărtate înainte de uscare, împiedicând umiditatea să rămână ascunsă. Dezavantajul constă în faptul că este un proces foarte lipicios. Trebuie să folosești mănuși. Dar există și un aspect pozitiv; poți face hash de pe foarfece, din rășina care se lipește de instrumentul tău de tuns.

Tunderea uscată presupune îngrijirea florilor după ce acestea s-au uscat. Această metodă este mai indicată atunci când ai de-a face cu un mediu cu umiditate scăzută și sunt șanse mai mici de formare a mucegaiului. De asemenea, tunderea uscată ajută mugurii să fie mai strânși și compacți, o estetică pe care mulți cultivatori o prețuiesc.

Indiferent de metoda pe care o alegi, procesul este tot același. Ai de ales între a tăia frunzele cât timp mugurii sunt încă pe ramuri sau poți tăia mugurii și să îi cureți separat. Pune deoparte frunzele, deoarece le poți folosi pentru a face hash și alte extracte.

Vremea recoltei

Usucă Mugurii

Următorul pas este să îți duci recolta în încăperea pentru uscare. Uscarea canabisului este esențială pentru a preveni formarea mucegaiului, îndepărtând umiditatea aflată pe partea exterioară a mugurilor. În plus, nu este plăcut să fumezi iarbă umedă. Înainte de a începe uscarea, aranjează un spațiu pentru acest proces. Poți folosi o cameră liberă sau chiar cortul de creștere. Dacă nu ai tăiat florile de pe ramuri, va trebui să le atârni de o frânghie. Dacă acest lucru nu este posibil, așează pur și simplu mugurii pe un suport de uscare.

Pentru a avea rezultate optime, trebuie să usuci canabisul într-un mod lent. Poate părea mai ușor să îți usuci mugurii în cuptor, dar acest lucru le va strica gustul. Terpenele, substanțele chimice care dau aroma canabisului, sunt volatile și se degradează la temperaturi înalte. Pentru a începe uscarea, temperatura din cameră trebuie să fie de aproximativ 21°C, cu o umiditate relativă de 50%. Așează un higrometru în încăperea de uscare pentru a măsura ambii factori. Dacă datele sunt prea ridicate, folosește un ventilator, aer condiționat și un dezumidificator. Dacă sunt prea mici, instalează un calorifer și umidificator.

Uscarea durează de obicei între 2–7 zile. Monitorizează florile îndeaproape în fiecare zi și atinge-le pentru a evalua nivelul de umiditate. La un moment dat, tulpinile și florile ar trebui să cedeze din cauza forței, să se fărâmițeze, în loc să se îndoaie. Când acest lucru se întâmplă, poți trece la pasul următor.

Video id: 484380359

Conservă Canabisul

Ai fumat vreodată o iarbă care arăta extrem de bine dar te-a zgâriat îngrozitor de tare pe gât? Acesta este rezultatul unui canabis neconservat. Conservarea prelungește considerabil procesul de creștere, dar adaugă foarte multă valoare unei recolte. Este un proces de uscare mai lung care îndepărtează umezeala din interiorul florilor, lucru pentru care procesul de uscare nu este suficient.

Conservarea va spori aroma recoltelor tale și le va oferi un fum blând și plăcut. Acest lucru are loc datorită descompunerii unor molecule, precum clorofila, care irită tractul respirator.

De asemenea, conservarea va spori și potența recoltei tale. THC-ul, înainte de contactul cu căldura din timpul fumatului, vapării și gătitului, poate fi găsit în muguri sub formă de THCA. Acest acid canabinoid este descompus (decarboxilat) în THC la temperaturi înalte sau odată cu trecerea timpului. Conservarea încurajează acest proces și crește lent concentrația de THC.

Video id: 509743497

Este un proces extrem de simplu. Ai nevoie doar de câteva borcane - suficient de mari pentru a putea depozita întreaga recoltă.

Umple fiecare borcan la o capacitate de aproximativ 75%, închide-le ermetic și depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat. La început, umiditatea rămasă în interiorul mugurilor va ieși la suprafață, făcându-i să pară rehidratați. Prin deschiderea borcanelor timp de câteva minute de mai multe ori pe zi - un proces cunoscut și sub numele de evaporare - vei elibera această umiditate și vei încuraja pătrunderea de aer curat în borcan. Repetă acest proces pe parcursul primei săptămâni.

În săptămânile doi și trei, va trebui să deschizi borcanele doar o dată pe zi timp de câteva minute, deoarece conținutul de umiditate scade. După trei săptămâni, florile tale vor fi suficient de conservate și îți vor oferi un fum blând. Unii crescători, înzestrați cu mai multă răbdare, aleg să își conserve mugurii timp de opt săptămâni pentru a maximiza aroma și potența. Dacă intenționezi să îți depozitezi stocul o perioadă mai lungă de timp, trebuie să știi că poți conserva canabisul mai bine de șase luni, fără efecte negative asupra proviziilor tale.

Over and under-watering

Vremea recoltei
Vremea recoltei
Vremea recoltei
Vremea recoltei

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.