Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter


Cel mai probabil îți speli verdețurile înainte de a le consuma. Speli legumele cumpărate din magazin și, cu siguranță, speli și produsele cultivate în grădina proprie pentru a le curăța de pământ sau orice resturi rămase de la insecte. Dar de ce nu oferim același tratament tulpinilor noastre de canabis?

Poate că pare bizar să îți scufunzi mugurii în găleți de apă înainte de a-i usca, dar dacă stai puțin să te gândești, acest proces are sens. În timpul fazei de înflorire tot felul de resturi se adună pe mugurii tăi, de la praf la ouă minuscule de insecte. Dacă gândul de a fuma sau de a găti acești contaminanți îți creează fiori pe șira spinării, atunci trebuie să continui să citești.

Ce este spălarea mugurilor?

Spălarea mugurilor este exact ceea ce crezi; procesul implică scufundarea florilor de canabis în apă după recoltare cu scopul de a le curăța. N-ai auzit niciodată de asta? Nu îți face griji, nu mulți oameni sunt familiarizați cu acest proces. În ciuda nivelului scăzut de conștientizare, spălarea mugurilor începe să devină din ce în ce mai populară, mai ales în cadrul operațiunilor comerciale. De ce? Pentru că florile lipicioase de canabis sunt magneți pentru praf, murdărie, microbi și o mulțime de alte lucruri vii și moarte, pe care consumatorii nu vor să le fumeze, să le vapeze sau să le mănânce.

Mugurii cultivați în interior, dar și cei cultivați în aer liber sunt expuși la contaminanți. Deși tulpinile sunt mai predispuse la praf în interior, cele cultivate în aer liber reprezintă refugii pentru acarieni și ouă de insecte. Trebuie doar să îți scufunzi mugurii în apă înainte de procesare, pentru a fi sigur/ă că iarba pe care o consumi este curată.

Este spălarea mugurilor contraproductivă?

Nu sunt florile de canabis acoperite cu canabinoizi și terpene prețioase? Scufundarea lor în apă nu va afecta potența și aroma, prin pierderea de tricomi? Deși îți înțelegem îngrijorarea, spălarea canabisului nu va afecta aroma și efectele acestuia. Canabinoizii precum THC-ul și CBD-ul sunt solubili în grăsimi și hidrofobi, ceea ce înseamnă că nu îi vei pierde atunci când îți speli mugurii în apă.

Mai mult decât atât, terpenele fructate și florale sunt închise într-o rășină lipicioasă. Atâta timp cât execuți acest proces cu atenție și blândețe, nu vei pierde aceste molecule cheie.

Dar uscarea? Desigur, uscarea mugurilor va necesita puțin mai mult timp după spălarea acestora. Dar merită din plin să îți conservi mugurii o perioadă puțin mai îndelungată, decât să consumi o iarbă plină de praf și contaminanți.

Avantajele și dezavantajele spălării mugurilor

Spălarea mugurilor sună grozav până acum, dar care sunt dezavantajele acestui proces? Mai jos vei descoperi avantajele și dezavantajele spălării canabisului.

  • Avantaje
Îndepărtează acarienii și ouăle
florile de canabis au multe cotloane, iar lucrurile se lipesc cu ușurință de ele din cauza stratului de rășină. Spălarea mugurilor ajută la îndepărtarea organismelor vii de la suprafață, inclusiv a acarienilor și a ouălor de insecte.
Îndepărtează praful și solul
deși nu sunt vii, nu este plăcut să fumezi sau să mănânci praf și pământ. Spălarea canabisului va îndepărta particulele mici care nu sunt vizibile cu ochiul liber./td>
Îmbunătățește gustu
Crezi că iarba ta are un gust bun? Așteaptă până când elimini toți acești contaminanți invizibili. Spălarea ierbii scoate la suprafață adevăratul profil terpenic al unei tulpini fără nicio distorsiune a aromei.
Îndepărtează pesticidele și reziduurile chimice
Îți recomandăm să cultivi canabis organic chiar la tine acasă. Cu toate acestea, atunci când cumperi muguri, nu știi niciodată ce practici horticole au fost folosite în timpul procesului de cultivare. Spălarea mugurilor va ajuta la îndepărtarea oricăror reziduuri chimice.
  • Dezavantaje
Prelungește perioada de uscare
Spălarea mugurilor presupune mai mult timp pentru uscare. Va trebui să ai răbdare și să oferi suficient timp umezelii pentru a se evapora.
Nu elimină infecțiile fungice
Deși este eficientă în îndepărtarea resturilor, spălarea mugurilor nu va elimina agenții patogeni fungici care intră în celulele plantei. Nu fuma niciodată iarbă care prezintă semne de infecții, cum ar fi făinarea.
Favorizează excesul de umiditate
Spălarea plantelor de canabis le predispune la umiditate și mucegai dacă nu sunt uscate în mod corect./td>

Spălarea mugurilor: ce soluții să folosești?

Deși unii cultivatori nu folosesc decât apă pentru a-și spăla canabisul, alții folosesc formule specifice pentru a se asigura că mugurii lor sunt curățați în mod temeinic. Citește mai jos despre câteva variante populare.

  • Lămâie și bicarbonat de sodiu

Lămâia și bicarbonatul de sodiu pot părea o combinație ciudată, dar oamenii le folosesc pe cele două într-o varietate de scopuri. Aciditatea lămâilor și alcalinitatea bicarbonatului de sodiu transformă acest duo într-un produs de curățare natural, util pentru curățarea suprafețelor și dezodorizarea scurgerilor. Adăugarea acestei combinații la procesul de spălare a mugurilor te va ajuta să îți cureți florile fără să recurgi la substanțe chimice sintetice.

  • Peroxid de hidrogen diluat

Peroxidul de hidrogen este de obicei prezent în produsele de curățare de uz casnic, dar mulți cultivatori îl folosesc după recoltare pentru a-și curăța mugurii. Substanța are proprietăți antimicrobiene și, în concentrații mici, poate ajuta la uciderea microbilor persistenți, cum ar fi bacteriile.

  • Apa cu osmoză inversă

Are sens să folosești cea mai curată apă atunci când îți speli mugurii. Scufundarea florilor în apa de la robinet te va ajuta să scapi de resturi, dar le expune și la substanțe chimice precum clorul și fluorul. Filtrarea prin osmoză inversă trece apa printr-o membrană semipermeabilă, eliminând moleculele nedorite din proces. Îți recomandăm utilizarea osmozei inverse în timpul spălării mugurilor, atunci când este posibil.

Cum să îți speli mugurii

Acum știi care sunt beneficiile spălării mugurilor, dar și câteva dintre dezavantaje. De asemenea, cunoști câteva formule de curățare utilizate în proces. A venit momentul să înveți procesul pas cu pas. Continuă să citești pentru un ghid care îți arată cum să îți cureți mugurii de resturi, astfel încât să te poți bucura de adevăratele lor arome.

Echipament

  • 3 găleți curate de 20 litri.
  • 45 litri de apă la temperatura camerei (cu osmoză inversă dacă este posibil)
  • ¼ cană suc de lămâie
  • ¼ cană de bicarbonat de sodiu

Pasul 1: Configurează-ți linia de producție

Configurează-ți gălețile într-o linie de producție. Găleata nr. 1 va conține soluția de curățare, găleata nr. 2 va reprezenta prima stație de clătire, iar găleata nr. 3 va servi drept a doua stație de clătire.

Cómo lavar los cogollos

Pasul 2: Umple-ți gălețile

Umple fiecare găleată de 20 litri cu 15 litri de apă cu osmoză inversă. Această cantitate este suficientă pentru a scufunda și spăla ramuri întregi deodată, fără riscul de a stropi cu apă peste tot. După ce ai umplut gălețile, adaugă sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu în găleata nr. 1 și amestecă bine.

Cómo lavar los cogollos

Pasul 3: Scufundarea inițială

Ia o ramură cu muguri și scufundă-o ușor în soluția din găleata nr. 1. Amestecă ușor și mișcă ramura prin găleată timp de aproximativ 30 de secunde.

Cómo lavar los cogollos

Pasul 4: Prima clătire

Apoi, mută ramura în găleata nr. 2. Scufund-o în apă și mișcă în același mod timp de încă 30 de secunde. Această găleată va ajuta la clătirea soluției de curățare, dar și a resturilor rămase.

Cómo lavar los cogollos

Pasul 5: A doua clătire

Deoarece găleata nr. 2 va aduna particule de murdărie și soluție de clătire, găleata nr. 3 va fi clătirea finală pentru a îndepărta orice reziduu și contaminanți. Mișcă ramura ușor pentru încă 30 de secunde. Apoi, îndepărtează fiecare mugur de pe ramură și așază-i într-un uscător de plante sau atârnă ramuri întregi la uscat.

Cómo lavar los cogollos

Pasul 6: Începe uscarea

Continuă prin a-ți usca iarba așa cum o faci în mod normal. Așază materialul spălat într-o cameră întunecată, cu o bună circulație a aerului și o umiditate relativă de 45 - 55%. După aproximativ 12 zile, începe procesul de conservare pentru a îmbunătăți și mai mult aromele mugurilor tăi.

Cómo lavar los cogollos

Spălarea mugurilor vs conservarea cu apă

Care este diferența între spălarea mugurilor și conservarea cu apă? Ei bine, ambele implică apă, dar au funcții diferite. În timp ce spălarea mugurilor curăță florile de canabis, conservarea cu apă urmărește doar să le îmbunătățească aroma. Conservarea cu apă ajută la accelerarea procesului de conservare prin eliminarea iritanților solubili în apă, care afectează aroma. Dar bineînțeles că poți folosi ambele metode; spălarea mugurilor în prealabil va împiedica florile tale să se scalde în propria murdărie în timpul procesului de conservare cu apă.

La prima vedere, spălarea mugurilor pare ciudată și chiar dăunătoare. Cu toate acestea, după ce afli ce presupune acest proces, conceptul începe să aibă sens. Spălăm fructele și legumele înainte de a le consuma, așa că de ce nu am clăti mugurii pe care îi ingerăm sau îi fumăm? Sigur, spălarea canabisului presupune prelungirea perioadei de uscare, dar te răsplătește cu muguri curați și arome îmbunătățite. Nu ne crezi pe cuvânt? Aruncă o privire pe fundul găleților după ce ai terminat procesul de spălare.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews