By Luke Sholl

Cum să utilizezi canabis în mod responsabilCum să utilizezi canabis în mod responsabil

Cum să utilizezi canabis în mod responsabil


Milioane de oameni din întreaga lume consumă canabis. Mulți adoră să folosească iarba în mod recreativ pentru a se relaxa, pentru a-și stimula creativitatea și pentru a se conecta cu ceilalți. Nu e un secret faptul că îndrăgitul canabis produce euforie și ne face să ne simțim fericiți. Chiar și cele mai banale sarcini devin brusc ușor distractive după ce fumezi un joint. Dar acest efect pozitiv se poate transforma într-unul negativ. După ceva timp, utilizatorii se pot trezi că depind de canabis pentru a simți emoții pozitive.

La Royal Queen Seeds, pledăm pentru utilizarea responsabilă a canabisului. Credem că planta ar trebui să îmbunătățească viața unei persoane, nu să o încurce. Utilizarea responsabilă ajută o persoană să obțină unele beneficii atunci când vine vorba de consumul de canabis. În loc să se bazeze pe plantă pentru a funcționa, aceasta poate fi utilizată în timpul unor momente speciale când se poate aprecia cu adevărat ceea ce are de oferit.

Mai jos, vei descoperi principiile consumului responsabil de canabis. Dar mai întâi, pentru a avea o bază solidă, vei afla cum funcționează canabisul în organism și potențialele efecte negative ale consumului de canabis.

Cum funcționează canabisul în organism

Ai auzit de sistemul endocanabinoid (ECS)? Această rețea permite canabisului să funcționeze într-un mod unic în interiorul corpului. Cunoscut drept „regulatorul nostru universal”, ECS ajută la menținerea în funcțiune a sistemelor din corpul nostru. Prezintă trei părți principale: receptori, molecule de semnalizare numite endocanabinoizi („endo” înseamnă „în interior”) și enzime.

Aproape fiecare celulă din corp are receptori canabinoizi, iar endocanabinoizii noștri se leagă de aceste locuri pentru a crea modificări fiziologice. Aceștia sunt implicați în foarte multe procese de reglare, inclusiv în declanșarea neurotransmițătorilor, având rol și în sănătatea pielii și a densității osoase.

Se întâmplă că și canabisul conține canabinoizi, iar aceste substanțe chimice sunt cunoscute sub numele de fitocanabinoizi („fito” înseamnă „plantă”). De fapt, descoperirea fitocanabinoizilor a fost cea care a dus la revelarea ECS. Pe scurt, fitocanabinoizii se pot conecta de receptorii canabinoizi din interiorul corpului deoarece au o structură similară cu endocanabinoizii.

Dacă citești acest articol, probabil ai auzit de THC. Fiind principalul constituent psihotrop din canabis, această moleculă se leagă de receptorii canabinoizi CB1 din creier, generând starea de euforie. De fiecare dată când fumezi un joint sau mănânci un produs comestibil, consumi molecule care modifică funcționarea unuia dintre cele mai importante sisteme din corpul uman.

Modalități diferite de a consuma canabis

Există o mulțime de modalități de a consuma sau de a administra canabis. Oamenii se bucură de această plantă de mii de ani, deși strămoșii noștri s-au limitat la fumat, mâncat și băut, ca metode de consum. Mulți dintre noi încă savurează aceste metode, dar tehnologia modernă ne permite să consumăm canabis și în moduri noi și incitante.

Fumatul

Unele dintre cele mai populare produse din canabis ce se pot folosi la fumat includ flori, hașiș, kief (cristale de canabis) și daburi. Pe lângă alegerea acestor produse pentru fumat, consumatorii de canabis pot alege și modul în care doresc să fumeze. Metodele obișnuite includ jointuri, blunturi, bonguri și pipe.

Fumatul de canabis oferă o apariție rapidă a efectelor. La inhalare, canabinoizii trec prin alveolele plămânilor în sânge, apoi intră în creier. Deși este un mod eficient pentru obținerea efectului euforic, există unele efecte negative evidente ale fumatului de iarbă. Expunerea canabisului la temperaturi ridicate determină arderea, care eliberează agenți cancerigeni și toxine.

Fumatul

Vapatul

Vapatul utilizează temperaturi mai scăzute în comparație cu fumatul. Oferă suficientă căldură pentru a vaporiza canabinoizi, terpene și alte substanțe chimice țintă fără a arde materialul vegetal. Ca urmare, expune utilizatorii la mai puține substanțe chimice dăunătoare, însă egalează debutul rapid al fumatului.

Există multe tipuri de vaporizatoare din care poți alege, inclusiv modele mari potrivite pentru uzul casnic și stilouri vape portabile ideale pentru vapare în deplasare. Diferite vaporizatoare sunt compatibile cu diferite produse, inclusiv flori (muguri), hașiș și concentrate.

Vapatul

Produse comestibile

Dacă ai încercat vreodată un aliment comestibil, vei ști că acestea produc un efect foarte diferit față de inhalarea canabisului. Brownies, prăjiturile și băuturile ce conțin canabis oferă un efect euforic care este mai puternic și durează mai mult.

Dar de ce sunt produsele comestibile atât de puternice? Secretul constă în modalitatea prin care corpul procesează THC după ce îl consumăm. Această cale de administrare trimite molecula prin sistemul digestiv și apoi prin ficat, care o recunoaște ca fiind o substanță străină. Ficatul folosește enzime pentru a o descompune, care o transformă în metabolitul 11-hidroxi-THC, o moleculă mult mai puternică.

Produse comestibile

Administrare sublinguală

Administrarea sublinguală se referă la plasarea unei substanțe sub limbă. În cazul uleiurilor și tincturilor de canabis, acest lucru oferă THC-ului și altor canabinoizi acces aproape instant la fluxul sanguin. Apoi se răspândesc printr-un strat subțire de țesut în patul capilar, înainte de a fi îndreptate către creier.

Administrare sublinguală

Produse topice

Îți amintești când am menționat că ECS ocupă întregul corp? Ei bine, apare și în piele, unde reglează proliferarea celulară, diferențierea și starea generală de sănătate.

Produsele topice ce conțin canabis, cum ar fi balsamuri, creme și loțiuni, pot viza receptorii canabinoizi din piele. Totuși, doar o cantitate foarte mică de canabinoizi aplicați pe piele va pătrunde în fluxul sanguin, așa că nu te aștepta să fii euforic după ce te dai pe brațe cu o cremă bogată în THC. Acestea fiind spuse, unele companii au dezvoltat plasturi transdermici și alte sisteme care îmbunătățesc absorbția THC și a altor canabinoizi prin piele.

Produse topice

Efectele negative ale folosirii canabisului

Canabisul are reputația de substanță naturală sigură. Comparativ cu multe alte droguri, canabisul se laudă cu un profil de siguranță mult mai impresionant. Când citești despre iarbă online, vei întâlni adesea comentarii precum „canabisul nu a ucis niciodată pe nimeni” și „este imposibil să suferi de supradoză de canabis”. Dar a vorbi în termeni absoluți aproape întotdeauna pleacă de la prejudecăți. Să aruncăm o privire asupra faptelor legate de siguranța canabisului, inclusiv efectele negative, supradozajul și decesele.

Efecte pe termen scurt

Consumatorii de canabis experimentează uneori efecte negative acute. Acestea pot apărea după consumul de canabis doar în cantități mici și pentru perioade scurte de timp. Ele includ:

Anxietate Confuzie
Paranoia  Greață
Memorie afectată Amețeală

Efecte pe termen lung

Prea mult din ceva bun poate face rău - nicio substanță de pe Pământ nu scapă de această axiomă. Utilizarea canabisului în cantități mari și pentru perioade lungi de timp poate duce la probleme mai grave de sănătate fizică și mintală, cum ar fi:

Alterarea dezvoltării creierului (în special la adolescenți) Satisfacție redusă și modificări ale sistemului de recompense din creier
Sindromul hiperemezei induse de canabis Afecțiuni ale plămânilor din cauza fumatului frecvent
Depresie (există o asociere, dar nu sunt dovezi clare) Risc crescut de psihoză

Este posibil să apară o supradoză de la canabis?

Nu sunt înregistrate decese prin supradozaj de la persoanele care au consumat doar canabis. Drogurile, cum ar fi opioidele, provoacă decese frecvente prin supradozaj, deoarece acestea inhibă centrele de respirație din creier. Lipsa receptorilor canabinoizi din aceste regiuni înseamnă că decesele din cauza supradozajului de canabis sunt aproape neîntâlnite.

Este canabisul periculos?

Nu există un răspuns simplu la această întrebare. Canabisul poate ajuta și poate dăuna. Deși planta poate agrava bolile mintale și poate provoca reacții fizice adverse la unii oameni, mulți utilizatori tolerează bine această plantă.

Cu toate acestea, canabisul poate fi letal în circumstanțe foarte rare. Dar aceste decese nu sunt asociate cu o supradoză tipică. Există cel puțin două decese[1] înregistrate ale pacienților cu sindromul hiperemezei induse de canabis. Această afecțiune provoacă o reacție toxică la THC care implică vărsături frecvente și dureri abdominale și este probabil stimulată de predispoziția genetică.

Cum este iarba în comparație cu alte droguri?

Când analizăm statisticile privind fatalitatea altor droguri, este clar că cel care obține un scor mult mai mare în materie de siguranță este canabisul. Opioidele și alcoolul ucid milioane de oameni în fiecare an, în timp ce decesele cauzate direct de supradozajul cu canabis sunt practic inexistente.

Creează canabisul dependență?

Dependența de canabis, cunoscută sub numele de tulburare de consum de marijuana, este, de fapt, un diagnostic real. Unele persoane pot avea o relație sănătoasă cu planta de canabis timp de decenii întregi fără să sufere de dependență. Totuși, unii oameni devin dependenți de marijuana după ce au folosit planta doar pentru o perioadă scurtă de timp.

De fiecare dată când consumăm THC, stârnim neuronii implicați în circuitul de recompensare al creierului, iar sistemul nostru nervos începe să prețuiască relaxarea și euforia. Unii oameni se bucură fericiți de un joint ocazional sau de produse comestibile, dar nu simt nevoia să-și sature în mod constant receptorii CB1 cu substanța THC. Însă diferențele genetice și psihologice înseamnă că unii utilizatori dezvoltă rapid o afinitate pentru canabis care se manifestă ca abuz.

Institutul Național pentru Abuzul de Droguri afirmă că aproximativ 30% dintre consumatorii[2] de canabis au un anumit grad de dependență. Numai în Statele Unite, 4 milioane de consumatori de canabis au îndeplinit criteriile tulburării de consum de canabis în 2015, iar 140.000 dintre acești indivizi au căutat tratament pentru relația lor abuzivă cu planta.

Persoanele care suferă de tulburări de consum de marijuana prezintă mai multe simptome distinctive, inclusiv:

Letargie Paranoia
Retragere socială Depresie
Iritabilitate Pierderea interesului pentru hobby-uri anterioare
Încercarea de a stopa consumul de canabis, dar reluarea obiceiurilor vechi de consum

Oamenii care dezvoltă tulburări de consum de marijuana deseori încep să utilizeze canabis în scopuri practice. Dar acest tipar de comportament poate degenera rapid într-un consum de canabis în moduri mai abuzive și nechibzuite.

Suferinzii se pot trezi că pun canabisul înainte de orice altceva, fumând la fiecare două ore, nereușind să îndeplinească sarcinile zilnice standard și lăsând relațiile să decadă.

Principiile consumului responsabil de canabis

Acum ești familiarizat cu partea negativă a canabisului. Dar cum arată consumul sănătos și responsabil de canabis? O listă lungă de oameni de afaceri, sportivi și vedete de succes consumă canabis în mod regulat, și totuși duc o viață satisfăcătoare și fructuoasă. Majoritatea dintre noi putem valorifica canabisul într-un mod pozitiv, dar trebuie să abordăm planta cu o mentalitate potrivită.

Organizația Națională pentru Reforma Legilor Marijuanei (NORML) știe foarte multe lucruri despre canabis și face presiuni către guvernul SUA în favoarea plantei. Grupul a propus, de asemenea, o listă de principii care definesc consumul responsabil de canabis. Consultă-le mai jos.

Doar adulții

Tinerii nu pot avea acces la alcool și anumite medicamente eliberate pe bază de rețetă. Multe substanțe afectează pur și simplu organismele mai tinere în diferite moduri. Aceeași restricție ar trebui să se aplice și canabisului. Deși multe persoane care citesc acest lucru poate au experimentat canabisul în anii din adolescență, planta poate avea un impact negativ asupra dezvoltării creierului și poate duce la probleme de sănătate mintală mai târziu în viață.

Nu fuma (sau mânca) înainte de șofat

Canabisul ne afectează judecata, timpul de reacție și coordonarea motorie, fiind astfel riscant pentru consum[3] înainte de a ne așeza la volan. Utilizatorii responsabili de canabis nu ar trebui niciodată să conducă după ce au fumat un blunt sau după ce au consumat produse comestibile, deoarece ar putea să se pună pe ei înșiși și pe ceilalți în pericol.

Fii conștient de locul în care utilizezi canabis

Psihologul american și susținătorul psihedelic Timothy Leary a inventat termenul „set and setting” („mentalitate și cadru”). El a dezvoltat conceptul ca un mijloc de optimizare a experiențelor halucinogene și de minimizare a riscului de experiențe rele. Consumatorii de canabis pot, de asemenea, să valorifice acest principiu pentru a reduce șansele de a avea dificultăți în timp ce sunt într-o stare euforică.

„Set” se referă la mentalitatea utilizatorului atunci când consumă canabis. Dacă ești într-o stare bună de spirit, îți vor crește șansele unei experiențe plăcute. Planta tinde să ne forțeze să ne confruntăm cu lucruri pe care le amânăm sau le suprimăm, ceea ce poate fi tulburător.

„Setting” se referă la locul în care te afli când consumi canabis și cu cine ești. Unde fumezi sau vapezi? Tolerezi THC mai bine într-un spațiu social aglomerat sau în natură singur? Aflând unde beneficiezi de cea mai bună experiență, vei avea o relație mai plăcută și mai productivă cu această plantă.

Rezistă abuzului

Sună simplu, nu-i așa? Desigur, consumatorii responsabili de canabis ar trebui să încerce să reziste consumului de canabis până la punctul în care le afectează sănătatea, dezvoltarea personală și realizările. Unii dintre noi au mai mult control asupra consumului de canabis și pot pune cu ușurință o limită. Pentru cei care se luptă cu tendințe de dependență, găsirea unui echilibru va reprezenta o provocare mult mai mare.

Respectă drepturile celorlalți

Utilizatorii responsabili de canabis ar trebui să admită faptul că nu toată lumea le împărtășește opiniile despre canabis. Trebuie să luăm în considerare modul în care consumul nostru de canabis ar putea să-i afecteze pe ceilalți. Fumatul unui blunt într-o stație de autobuz sau în parc ar putea fi perceput ca fiind nepotrivit pentru persoanele care nu apreciază mirosul sau fumul. Gândește-te și la cei de lângă tine atunci când consumi canabis, în special în spațiile publice.

Alți pași pentru a menține o relație responsabilă cu planta de canabis

Principiile de mai sus stabilesc un cadru excelent pentru consumul responsabil de canabis, dar există și alte considerații logice de luat în considerare atunci când vine vorba de utilizarea canabisului în condiții de siguranță.

 • Nu utiliza canabis în timpul sarcinii sau al alăptării

Femeile nu trebuie să utilizeze canabis în timpul sarcinii și al alăptării. Moleculele de canabis, inclusiv THC, pot ajunge la copiii din uter și prin laptele matern după naștere. Utilizarea canabisului în aceste perioade poate expune copiii la defecte cognitive, sociale și motorii[4].

 • Nu amesteca consumul de canabis cu cel de alcool

Consumul de alcool înainte de cel de canabis poate intensifica efectele THC, iar amestecul canabisului cu alcoolul în general poate crește probabilitatea unei experiențe negative. Deși unii utilizatori au avut parte de experiențe pozitive folosind ambele substanțe, combinarea acestora poate crește șansele de a te simți rău.

 • Nu utiliza canabis în timp ce iei anumite medicamente

Un total de 380 de medicamente interacționează cu canabinoizii, iar la 26 dintre acestea efectele sunt grave. Pacienții trebuie să consulte medicul înainte de a utiliza planta dacă iau medicamente eliberate pe bază de rețetă.

 • Depozitează iarba cu atenție

Utilizarea canabisului în mod responsabil include, de asemenea, păstrarea acestuia în siguranță. Depozitează iarba într-un loc discret și sigur – ideal ar fi într-un recipient de sticlă etanș, care va ascunde mirosul. Nu lăsa recipientul la îndemâna animalelor de companie și a copiilor. Folosește o încuietoare pentru a reduce la minim șansa unui acces nedorit.

Alți pași pentru a menține o relație responsabilă cu planta de canabis

Te lupți cu utilizarea canabisului?

Auto-reflecția ne ajută să ne analizăm viața, să găsim zonele în care rămânem în urmă și să identificăm modul în care ne putem îmbunătăți. Este sănătos să analizăm consumul nostru de canabis din când în când. Aprinderea unui vaporizator la fiecare 30 de minute te ajută să trăiești cea mai bună viață sau ai putea obține mult mai mult dacă alegi o cale moderată?

Dacă concluzionezi că utilizezi canabisul într-un mod nesănătos, există o mulțime de pași pe care îi poți urma pentru a remedia acest lucru. Luarea unei pauze de consum te poate ajuta să-ți limpezești mintea, să reflectezi asupra consumului de canabis și să-ți resetezi fizic creierul pentru a-ți îmbunătăți răspunsul la plantă în viitor.

- De ce să începi?

În primul rând, luarea unei pauze te poate ajuta să-ți îmbunătățești viața dacă utilizezi prea multă iarbă. O perioadă de repaus te va ajuta să recâștigi sentimentul de control și îți va oferi suficient timp pentru a face și alte lucruri. În plus, vei oferi o pauză sistemului tău endocanabinoid.

Utilizarea pe termen lung a canabisului cu un conținut ridicat de THC determină un răspuns redus al receptorilor CB1, acele locații de care se leagă THC pentru a-și produce efectele. Aceasta înseamnă că în timp vei avea nevoie de mai mult canabis pentru a simți aceleași efecte. Îți amintești de primele ocazii când ai fumat? Probabil a fost nevoie de câteva fumuri pentru a te simți foarte euforic. După câteva luni de consum de canabis, răspunsul mai redus al receptorilor CB1 semnifică că ar trebui să fumezi mult mai mult pentru a simți o stare euforică de aceeași magnitudine.

În timpul unei pauze de consum, celulele încep să emită din nou mai mulți receptori CB1. După câteva săptămâni de abstinență, vei descoperi că este nevoie de mult mai puțin canabis pentru starea de euforie. Acest lucru înseamnă că probabil nu va trebui să mai folosești atât de mult canabis pentru a fi mulțumit.

- Nu va fi simplu

Să renunți la orice obicei necesită disciplină și efort. Unele persoane pot tolera întreruperea bruscă a consumului, dar este posibil ca tu să fii nevoit să reduci încet consumul în timp, pentru a face mai ușor începutul unei pauze. S-ar putea să experimentezi, de asemenea, unele simptome de sevraj dacă te oprești prea brusc (mai multe despre asta mai jos).

- Folosește mișcarea fizică drept înlocuitor

Exercițiile fizice servesc ca antidot pentru o mulțime de probleme. Nu numai că ne mențin sănătoși din punct de vedere fizic, dar ne ajută să ne menținem și sănătatea mintală. Exercițiile fizice cresc și nivelul de endocanabinoizi. Exercițiile aerobice, cum ar fi alergarea, ciclismul și înotul, ne obligă corpul să producă niveluri mai ridicate de anandamidă (molecula fericirii), ceea ce ajută la îmbunătățirea stării noastre de spirit.

- Dublează-ți pasiunile

Uneori, fumatul unui joint ne poate umple de motivație și ne poate ajuta să ne concentrăm asupra pasiunilor noastre. Dar este adevărat și faptul că starea euforică poate contribui la lene și la evitarea lucrurilor pe care ne place să le facem. Folosește-ți timpul liber și claritatea din gândire pentru a aduce mai multă energie în pasiunile tale. Acest lucru nu doar că te va ajuta la distragerea atenției, dar probabil vei vedea că productivitatea ta va crește foarte mult în această perioadă.

Simptomele de sevraj în cazul canabisului

Pentru mulți utilizatori de iarbă este o surpriză faptul că există sindromul de sevraj în cazul canabisului. Oamenii presupun adesea că, din cauza compoziției sale naturale și a relativei siguranțe, canabisul nu pune probleme atunci când vine vorba de întreruperea bruscă a consumului. Din fericire, simptomele de sevraj în cazul canabisului sunt mult mai puțin dure decât cele provocate de întreruperea altor substanțe, dar pot totuși să aibă un efect semnificativ la nivel mental și fizic. Acestea includ:

Iritabilitate Probleme de somn
Dureri de cap  Simptome asemănătoare gripei
Anxietate și depresie

Simptomele sevrajului în cazul canabisului se manifestă de obicei pe parcursul a patru săptămâni. Iată cum arată cronologia:

 • Săptămâna 1: apar iritabilitatea, anxietatea și problemele de somn
 • Săptămâna 2: simptomele de sevraj ating apogeul, iar simptomele asemănătoare gripei apar adesea
 • Săptămâna 3: simptomele încep să se diminueze
 • Săptămâna 4: receptorii canabinoizi încep să crească ca număr și simptomele se disipează

Simptomele de sevraj în cazul canabisului sunt groaznice, dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a le reduce intensitatea. Iată câteva sfaturi pentru a face experiența mai puțin dură:

Hidratează-te Rămâi activ, fă mișcare
Mănâncă echilibrat Practică tehnici de relaxare precum meditația
Mergi devreme la culcare Socializează și caută sprijin de la familie și prieteni

Cum să fumezi iarbă în mod responsabil

După o pauză de consum, ai putea decide să începi din nou să consumi canabis. Ți-ai dat timp să reflectezi, ți-ai îmbunătățit alimentația și programul de somn și, sperăm, ai făcut mai multă mișcare. Așadar, unde se încadrează canabisul în acest nou stil de viață sănătos? Ce poți face pentru a te asigura că vei consuma marijuana în mod echilibrat? Află mai jos.

Alege cel mai bun moment din zi

Există un moment din zi potrivit pentru orice lucru. Cafeaua funcționează cel mai bine dimineața, iar ceaiurile de plante liniștitoare sunt ideale înainte de culcare. Dar canabisul? Îți recomandăm să ții canabisul ca recompensă pentru perioadele de relaxare. Folosirea ierbii devine brusc mult mai plăcută odată ce ți-ai finalizat toate sarcinile din zi.

Ține canabisul pentru întruniri sociale

Comportamentele noastre frecvente se transformă rapid în tipare. Dacă începi să consumi canabis din nou singur acasă, probabil că te vei regăsi în același stadiu. Ce-ar fi să rezervi aceste efecte speciale pentru întrunirile sociale și să le experimentezi cu prietenii? Bucură-te de partea socială a canabisului și experimentează valul de chicoteli și gustări cu oameni pe care îi prețuiești.

Fii moderat

Amintește-ți, receptorii tăi CB1 tocmai s-au înmulțit. Nu începe să folosești daburi sau produse comestibile. Ia lucrurile încet și găsește un nivel ce te mulțumește. Odată ce găsești formula, rămâi la aceste obiceiuri o vreme și bucură-te. Nu este nevoie să aprinzi și ultima bucată de canabis din casă.

Păstrează-ți rezerva pentru ocazii speciale

Fumatul de canabis ne poate îmbunătăți experiențele. În loc să fumezi iarbă în aceeași cameră în fiecare zi, păstreaz-o pentru acele experiențe memorabile. Aprinde un vaporizator pe plajă sau o potecă din pădure sau gătește niște produse comestibile înainte de a pleca într-o excursie de camping.

Ia în considerare profiluri de canabinoizi diferiți

Utilizatorii moderni de canabis nu se limitează la THC. De asemenea, poți alege tulpini cu un conținut ridicat de CBD pentru o minte limpede, fără să ai deloc o stare euforică. Există o grămadă de soiuri care oferă proporții variabile de THC și CBD, oferind ce e mai bun din ambele. Află ce tulpini funcționează cel mai bine pentru tine atunci când vine vorba să rămâi productiv, echilibrat și sănătos.

Ești blocat într-o rutină?

Dacă te lupți să consumi canabis într-un mod sănătos, trebuie să știi că nu ești singur. Mulți oameni răspund bine la sfaturile menționate mai sus, dar alții au nevoie de mai mult ajutor. Nu trebuie să te lupți singur cu toate astea. Începe prin a vorbi cu prietenii apropiați și familia despre situația ta. Dacă descoperi că încă nu faci progresul dorit, gândește-te să discuți problema cu un profesionist medical.

External Resources:
 1. Cannabinoid Hyperemesis Syndrome Survey and Genomic Investigation https://www.liebertpub.com
 2. Is marijuana addictive? | National Institute on Drug Abuse (NIDA) https://www.drugabuse.gov
 3. Does marijuana use affect driving? | National Institute on Drug Abuse (NIDA) https://www.drugabuse.gov
 4. Cannabis use in pregnancy and breastfeeding: The pharmacist’s role https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Notă:
Conținutul este strict pentru scopuri educaționale. Informațiile furnizate provin din cercetări colectate din surse externe.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.