Perioada de înflorire a canabisului

PARTEA 1 / INTRO

Finalul este deja aproape și în doar câteva luni de la plantare vom fi pregătiți să scoatem foarfecele și să trecem la treabă. Pentru a obține cele mai bune rezultate din fiecare plantă, trebuie să adaptăm și să armonizăm toți factorii posibili.

La urma urmei, adesea cele mai mici îmbunătățiri ne aduc cele mai mari rezultate. În acest articol voi analiza, rând pe rând, toți factorii importanți, precum și modul în care poți remedia rapid un deficit de nutrienți.

Plantele sunt în plin proces de înflorire și, în câteva săptămâni, un puf alb va începe să apară pe diferite părți ale plantei. Încet, dar sigur, se formează și mugurii. După cum am mai spus, nu uita să separi plantele de sex masculin de cele de sex feminin female plants.. Plantele de sex masculin vor începe să dezvolte în curând mici bile care, în aproximativ trei săptămâni, vor fi gata să explodeze și să răspândească polenul peste tot, fertilizând femelele pufoase. Primele trei săptămâni ale perioadei de înflorire sunt, de fapt, un fel de perioadă de creștere. După ce vei așeza plantele sub un ciclu de lumină de 12 ore lumină/12 ore de întuneric, ele vor începe să înflorească (să crească) într-un mod exploziv; acestea pot să își dubleze sau chiar tripleze dimensiunea într-un timp foarte scurt. Dacă aceasta este prima ta experiență ca și cultivator, vei avea parte de o priveliște minunată, privind cum micul copilaș se transformă într-o tufă imensă cu muguri care se umflă tot mai mult, și ai căror cristale, bogate în THC, încep să se găsească din abundență. Mirosul specific al plantei se dezvoltă din ce în ce mai tare, făcându-te nerăbdător să recoltezi câțiva muguri și să te bucuri de primul tău fum din noua recoltă.

PARTEA 2 / CREȘTEREA ȘI NUTRIȚIA

Easy Boost Organic Nutrition

În timpul perioadei de înflorire vom începe alimentarea plantelor cu nutrienți de înflorire, iar nutrienții pentru creștere rămași îi vom putea depozita până la următoarea cultură.

Dacă ai folosit soluri bine pre-fertilizate, atunci nu vei mai fi nevoit să utilizezi îngrășământ lichid timp de câteva săptămâni. Bineînțeles, perioada de pregătire a creșterii nu ar trebui să dureze prea mult, în caz contrar va trebui să folosești nutrienți pentru creștere. Pentru această configurație am folosit numai substanțe nutritive Plagron; unele mărci produc doar o singură sticlă de nutrienți pentru a fi folosită atât pe perioada creșterii, cât și pe perioada înfloririi, în timp ce alte mărci produc nutrienți separați pentru faza de creștere și cea de înflorire. De asemenea, mulți cultivatori continuă să hrănească plantele cu nutrienți de creștere și în prima sau a doua săptămână a perioadei de înflorire, deoarece aceasta este un fel de perioadă de tranziție și plantele încă au nevoie de azot și alți nutrienți pentru dezvoltarea lor rapidă.

Făcând acest lucru, plantele vor crește într-o oarecare măsură mai mari, având în vedere că nutrienții pentru înflorire stimulează plantele să-și îndrepte atenția (și resursele) mai mult asupra formării mugurilor, decât asupra creșterii în înălțime. În acest fel, poți folosi substanțele nutritive pentru a te juca puțin cu dimensiunea plantei. Dacă plantele tale au deja o dimensiune potrivită și preferi ca acestea să rămână mai compacte, din cauza spațiului limitat pe care îl ai la dispoziție, atunci trebuie să folosești de îndată nutrienți pentru înflorire. Dacă plantele tale sunt încă micuțe și îți dorești să se dezvolte cât mai mult posibil, atunci poți continua să le hrănești cu nutrienți pentru creștere.

Desigur, aceste diferențe nu sunt uriașe, dar oricât de puțin ajută, iar câțiva centimetri în plus pot face o diferență frumoasă. După trei săptămâni de înflorire vei observa că plantele au atins dimensiunea maximă. Plantele au încetat să mai crească în înălțime și au început formarea mugurilor. Acum este important să le hrănești cu nutrienți pentru înflorire, deoarece plantele au o nevoie mai mare de fosfor și potasiu. Aceștia sunt printre cei mai importanți nutrienți de care mugurii au nevoie pentru a se putea dezvolta.

Acest lucru înseamnă că este o idee bună să începi să folosești sticla de PK 13-14. PK 13-14 (eu am folosit PK Plus de la Plagron) este o hrană separată pentru înflorire folosită ca și supliment la hrana pentru înflorire obișnuită. Așa cum probabil ți-ai dat deja seama din nume, aceasta conține fosfor și potasiu suplimentar de care planta are nevoie pentru a te putea răsplăti cu muguri mari și grași. Există două modalități de a administra PK 13-14. Poți începe să administrezi doze mici din prima săptămână și apoi să crești ușor doza săptămânal. Așadar, începe cu 0,25 ml/litru în prima săptămână și până la a treia săptămână încearcă să ajungi la 0,75 ml/litru.

De obicei, doza recomandată este scrisă și pe partea laterală a sticlei. A doua modalitate este de a aștepta patru săptămâni din momentul în care înflorirea a început, deoarece acesta este momentul în care mugurii încep să se dezvolte, și să începi să hrănești planta direct cu 1,5 ml/litru, continuând cu această doză până la sfârșitul perioadei de înflorire. Pe scurt, folosirea de PK 13-14 ajută la formarea de muguri mai denși și grei, prin alimentarea plantei cu o multitudine de nutrienți benefici.

Nu uita că în acest stadiu trebuie să adaptezi cantitatea de substanțe nutritive la nevoile plantei. Acum, nevoile nutriționale ale plantei sunt foarte diferite față de cele din ultimele trei săptămâni. Dacă continui să hrănești planta cu aceeași cantitate de nutrienți ca și până acum, vei risca să supra-fertilizezi planta foarte rapid. Dacă în primele săptămâni ai hrănit planta zilnic cu nutrienți, atunci poate că acum are nevoie de hrană doar din când în când. Trebuie să fii foarte atent.

Fiecare plantă înflorește în felul său, astfel că unele soiuri au o creștere foarte rapidă a dimensiunii mugurilor între a treia și a cincea săptămână de înflorire, în timp ce alte soiuri se dezvoltă mai mult în ultimele săptămâni. Acest lucru înseamnă că trebuie să fii foarte atent la plantele tale (și să le asculți) pentru a știi care sunt nevoile lor în orice moment. Menționez aceste lucruri deoarece mulți începători se descurcă bine la început și au impresia că au totul sub control, când de fapt, după câteva săptămâni, nevoile plantei se schimbă, iar cultivatorul continuă să se comporte la fel cu ea, ceea ce poate avea ca rezultat o recoltă slabă.

PARTEA 3 / HRĂNIREA FRUNZELOR

Sucuri de îndoire Cannabis Plants

Plantele înfloresc cu entuziasm și sunt hrănite cu Algal Bloom. În fiecare săptămână Phytamin Leaf Feed este pulverizat asupra lor și, ca stimulant pentru înflorire, Repro Forte de la Plagron este aplicat, care asigură transportul mai multor zaharuri de la frunze la muguri.

La fiecare două săptămâni se administrează enzime. Aceste enzime curăță mediul prin eliminarea rădăcinilor moarte și reducerea acumulării de săruri, care a apărut ca urmare a administrării de nutrienți.

Plantele crescute din semințe au tendința de a crește în înălțime mai rapid decât clonele. Deci, acestea vor fi deja considerabil mai mari și, din acest motiv, dacă ai spațiu limitat îți recomandăm să "tai" sau să îndoi plantele. O plantă se îndoaie prin tragerea în jos a coroanei de muguri, care mai apoi o fixezi cu un șnur sub tensiune ușoară. Făcând acest lucru vei obține același efect ca și prin tăiere (eliminarea părții superioare a plantei), dar cu avantajul de a păstra coroana de muguri.

Ramurile laterale poziționate în partea inferioară se vor dezvolta mai bine, iar planta va dezvolta mai mulți muguri, pe o circumferință mai largă. Plantele cultivate în spații cu o înălțime mai mică de 1,5 metri vor avea nevoie de tăiere sau îndoire mai repede, sau de o perioadă de creștere mult mai scurtă. Este bine să hrănești plantele mai puțin, decât să le hrănești prea mult, dar dacă te confrunți cu o deficiență severă de nutrienți care nu poate fi remediată prin administrarea din nou a hranei pentru înflorire, atunci cea mai rapidă soluție de rezolvare a problemei este administrarea de hrană pentru frunze.

Creează un amestec de nutrienți ca de obicei și pulverizează soluția obținută peste plante. De asemenea, plantele consumă nutrienți și prin frunzele lor, iar avantajul acestui lucru este că nu vei modifica pH-ul mediului de creștere. Cel mai indicat este să pulverizezi soluția peste plante înainte de a opri lămpile și/sau chiar înainte de a le porni. Problema cu care te confrunți atunci când hrănești plantele cu o soluție de nutrienți (prin intermediul mediului) în cazul unei deficiențe severe, este că va trebui să aștepți până când plantele vor fi din nou însetate. Nu are rost să le hrănești zilnic, dacă plantele oricum nu pot asimila tot ceea ce au nevoie. Trebuie să aștepți o perioadă de timp, cu siguranță mai mult decât ți-ai dori, înainte de a putea remedia deficiența într-un mod corespunzător.

Prin combinarea udării cu administrarea de nutrienți pentru frunze, planta va primi ceea ce are nevoie instant, prin intermediul frunzelor. În general, vei observa îmbunătățiri chiar a doua zi. Vei observa că petele galbene de pe frunze au început să dispară ușor. Continuând să administrezi apă cu nutrienți și hrană pentru frunze, plantele își vor recăpăta în curând culoarea lor verde fermecătoare. Un alt avantaj al hrănirii frunzelor este că poți experimenta în siguranță pentru a afla ce fel de deficiență au plantele tale. Mulți cultivatori au dubii dacă se confruntă cu o sub-fertilizare sau cu un exces de fertilizare.

Prin simplul fapt al pulverizării unei soluții cu nutrienți pe frunze, poți observa într-un timp foarte scurt dacă planta reacționează într-un mod pozitiv sau negativ și să deduci care este problema. Este foarte util să ai tot timpul la îndemână un set de sticle umplute cu nutrienți separați, cum ar fi azotul, fosforul și potasiul. Cu acestea îți va fi mult mai ușor să experimentezi în privința problemei nutrienților. Să presupunem că ai o deficiență de azot și ești nevoit să folosești o soluție nutritivă generală pentru a o îndrepta; în acest fel îi vei administra plantei substanțe de care nu are nevoie.

Păstrează o sticlă separată numai cu azot în ea. Adăugarea acestuia va crește nivelurile de azot din plante fără a influența celelalte componente ale îngrășămintelor. Acest sistem este deosebit de util pentru persoanele care cultivă în aer liber și care cresc plantele în ghivece mari și au nevoie să administreze volume considerabile de azot. Este util, în special, pe perioade de caniculă să pulverizezi o soluție de azot peste plante sau pur și simplu să mărești procentul de azot din apa de alimentare. Evident, același proces poate fi folosit și în cazul deficiențelor de fosfor și de potasiu.

PARTEA 4 / VENTILAȚIA

Ventilator Rotativ Într-un Cannabis Growroom

Pentru ca plantele tale să înflorească frumos, acestea au nevoie de o cantitate suficientă de dioxid de carbon. Ele au nevoie de acesta pentru o creștere puternică și pentru a putea înflori în timpul zilei.

Cu cât este mai mult CO2 în aer, cu atât mai repede se vor dezvolta plantele tale, și cu atât mai mare este toleranța lor la temperaturi ridicate. Amenajarea spațiului pentru creștere este foarte importantă.

Un spațiu optim este unul în care, de-a lungul unei părți, în partea inferioară, au fost făcute orificii pentru a permite pătrunderea aerului înăuntru, în timp ce pe cealaltă parte există o pompă de extracție - plasată cât mai sus posibil. Această configurație oferă o circulație optimă a aerului, dintr-o parte a spațiului în cealaltă parte. Aerul bogat în CO2 care intră, învăluie plantele, care mai apoi îl folosesc, iar aerul secat de CO2 este aspirat afară, atrăgând înapoi aer curat prin orificiile de jos. Dacă cultivi în spații mai mari și folosești un ventilator sau o suflantă de aer, acesta poate fi așezat în partea superioară a spațiului.

Suflanta de aer funcționează în mod exact opus unei pompe de aspirație: nu aspiră aerul afară, ci suflă aer. Aceasta nu este necesară atunci când crești în spații mici, care au suficientă circulație a aerului cu ajutorul unei pompe. O șosetă de aer este un filament lung, din material textil, cu o lungime de 3-5 metri. Dacă folosești doar o suflantă de aer, atunci aerul rece va fi pompat doar într-o parte a spațiului tău, ceea ce înseamnă că temperatura din cealaltă parte nu este una optimă. De asemenea, nici distribuția CO2 nu este uniformă. Șoseta funcționează în felul următor: o fixezi deasupra suflantei de aer și, mai apoi pe tavan.

Odată ce suflanta este pornită, șoseta de aer este umplută cu aer, care mai apoi pătrunde 3-5 metri în spațiul tău. După aceea, aerul bogat în CO2 este răspândit pe întreaga suprafață a spațiului, astfel încât toate plantele tale se pot bucura de aerul proaspăt, iar pe lângă asta, aerul rece din exterior are timp suficient să se încălzească, astfel încât temperatura să rămână mai aproape de un nivel optim. Este simplu, dar eficient. O ventilație prea slabă are ca efect o creștere și o înflorire mai lente, plantele nu se vor dezvolta bine și poate să apară îngălbenirea frunzelor.

Un ventilator rotativ este un alt echipament important în spațiul pentru creștere. Acesta nu numai că va asigura o circulație bună a aerului în spațiul tău, care amestecă straturile de aer calde cu cele reci, dar și plantele tale se vor bucura de o briză plăcută. Datorită brizei, plantele tale vor dezvolta tulpini groase, dezvoltându-se în adulți puțin mai mici și mai compacți, și după cum bine știi, o tulpină groasă determină într-o mare măsură dimensiunea producției pe care planta o va avea. În general, plantele cu cele mai groase tulpini sunt și cele mai productive.

PARTEA 5 / FORMAREA MUGURELUI

Cannabis Bud

Cele mai importante săptămâni ale perioadei de înflorire pentru majoritatea plantelor sunt între săptămâna a treia și a cincea.

Având în vedere că în această perioadă majoritatea plantelor își vor dedica cea mai mare parte a energiei pentru a-și dezvolta mugurii, în cursul acestor săptămâni își vor mări dimensiunea foarte rapid. Deci, acum este momentul în care trebuie să te asiguri că totul se desfășoară cât mai bine posibil.

La începutul celei de-a treia săptămâni este ultima dată când mai poți să pulverizezi pesticid organic peste plantele tale. Mugurii nu sunt încă tari și compacți. Poate fi o idee bună să pulverizezi această soluție preventiv, decât să aștepți a cincea săptămână și să vezi cum mugurii tăi sunt plini de insecte, etapă în care nu mai este recomandat să pulverizezi acest tip de soluții peste plantele tale. Tot ce mai trebuie să faci în această etapă este să te asiguri că plantele primesc nutrienții necesari și să te bucuri de priveliștea pe care apariția mugurilor ți-o oferă. Din ce în ce mai multe fire de puf alb încep să apară, iar mugurii mici încep să se unească pentru a crea un mugure imens.


Partea. 1: Germinarea. Ghidul complet pentru germinarea semințelor de canabis.

Partea. 2: Faza de creștere. Faza de creștere sau cea vegetativă.

Partea. 4: Ultimele săptămâni ale fazei de înflorire. Upă săptămâni de emoții, momentul lung așteptat al recoltei este aproape.

Partea. 5: Vremea recoltei. Află care este fiecare etapă a procesului de recoltare șI post-recoltare al canabisului.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.