Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

Ghid Complet pentru Faza de Înflorire a Canabisului

Flowering

Ahhh, faza de înflorire. După săptămâni întregi de îngrijire, tăiere și formare, pentru ca plantele tale să aibă parte de o creștere vegetativăcât mai generoasă, este timpul să le ajuți să înflorească. În acest articol, îți vom arăta cum să faci acest lucru.


ÎNCEPUTUL FAZEI DE ÎNFLORIRE

Momentul în care plantele tale vor fi pregătite să înflorească, va depinde de o mulțime de factori. Dacă îți crești plantele în aer liber, doamnele tale vor începe să înflorească doar spre sfârșitul verii, atunci când zilele se scurtează în mod natural. Dacă îți crești plantele în interior, vei avea mult mai mult control asupra fazei lor de înflorire. Majoritatea cultivatorilor vor induce înflorirea plantelor după aproximativ patru săptămâni de creștere vegetativă, dar tehnic le poți menține în această fază la nesfârșit.

După ce plantele tale vor primi mai puțină lumină, vor începe automat să își concentreze energia pe creșterea mugurilor, și nu a frunzișului. Pentru a te bucura de o recoltă reușită, va trebui să le ajuți cu nutrienții potriviți, iluminare și condiționarea mediului.

Mai jos vei putea vedea o prezentare detaliată a unei perioade de înflorire de opt săptămâni. Deși unele tulpini au perioade de înflorire mai scurte și/sau mai lungi, acest ghid te va ajuta să înțelegi la ce să te aștepți pe măsură ce plantele tale se apropie de momentul recoltei și ce poți face pentru a maximiza calitatea mugurilor produși în această etapă vitală.

 

Perioada de inflorire (Săptămână 1)
Perioada de inflorire (Săptămână 2)
Perioada de inflorire (Săptămână 3)
Perioada de inflorire (Săptămână 4)
Perioada de inflorire (Săptămână 5)
Perioada de inflorire (Săptămână 6)
Perioada de inflorire (Săptămână 7)
Perioada de inflorire (Săptămână 8)

SĂPTĂMÂNILE 1 - 3

La ce să te aștepți: Extinderea înfloririi, puf alb (pistili) și arome perceptibile.

Mulți cultivatori cred că de îndată ce induc înflorirea plantelor, acestea vor înceta să crească și vor începe să dezvolte muguri. Dar acest lucru nu este deloc adevărat.

În timpul primei săptămâni de înflorire, plantele vor experimenta de fapt o perioadă accelerată de creștere și extindere. Această „extindere a înfloririi” este complet normală, deoarece acestea încearcă să depășească vegetația din jur pentru a se bucura de cât mai mult soare, lucru ce va asigura șanse mai mari de reproducere - în plus, o distanță internodală mai mare înseamnă mai mult spațiu pentru ciorchinele de flori și o mai bună penetrare a luminii. Cât de mult va crește planta în această săptămână va varia în funcție de tulpină, dar unele tulpini își pot dubla înălțimea în această perioadă de timp.

În a doua săptămână de înflorire vei putea deosebi sexul plantelor. Femelele vor începe să aibă noduri cu pistili lungi și albi (zone pentru muguri). Pe de altă parte, masculii vor dezvolta saci rotunzi de polen. Dacă cultivi plante din semințe obișnuite, asigură-te că distingi sexul plantelor cât mai devreme și separă rapid masculii de femele, pentru a evita polenizarea (cu excepția cazului în care îți dorești ca plantele tale să se reproducă).

Până în săptămâna a treia, plantele tale vor înceta treptat să se extindă și vor începe să își canalizeze energia pe dezvoltarea mugurilor. Deși mugurii vor fi încă mici, vei observa calici mai mari și apariția unor tricomi.

Video id: 484384420

PRACTICI RECOMANDATE

Nutrienți: Necesarul de nutrienți al unei plante de canabis se va schimba dramatic odată cu începerea înfloririi. În această etapă timpurie, plantele vor avea o reacție pozitivă la soluțiile nutritive cu concentrații mai mari de fosfor și potasiu. Formula exactă de NPK pe care o alegi depinde exclusiv de tine - trebuie doar să ai grijă să nu exagerezi în această etapă preliminară, pentru a evita arderea plantelor. Rămâne la latitudinea ta când vrei să crești cantitatea de nutrienți, dar noi îți recomandăm să faci asta din a doua săptămână.

Supraalimentarea / deficiențele: Trecerea de la nutrienții destinați etapei vegetative, la cei creați pentru etapa de înflorire poate fi dificilă, mai ales dacă ești începător. Asigură-te că îți supraveghezi plantele îndeaproape și caută semne specifice supraalimentării sau deficiențelor (frunze moarte, arse sau galbene).

LST: Tehnicile de formare cu stres scăzut pot reprezenta o modalitate excelentă de a-ți manipula plantele și de a face față extinderii din faza timpurie de înflorire. LST te va ajuta și să creezi un frunziș uniform și să te asiguri că mugurii inferiori ai plantelor tale primesc suficientă lumină.

Temperatura: Plantelor de canabis le plac temperaturile mai joase pe parcursul etapei de înflorire. Fiecare plantă va fi puțin diferită și fiecare cultivator are propriile sfaturi atunci când vine vorba de găsirea temperaturii ideale pe parcursul fazei de înflorire. Cu toate acestea, îți recomandăm să menții temperaturile din timpul zilei în jurul valorii de 26 °C, iar noaptea în jurul valorilor de 16 - 18 °C. Temperaturile relativ scăzute pe parcursul nopții sunt foarte importante pentru o dezvoltare optimă a mugurilor.

NUTRIENȚI, ILUMINARE, TEMPERATURĂ ȘI UMIDITATE

NPK

5-7-10 environ.

CE
1.2 - 1.5
UMIDITATE
50 - 60% UR
TEMPERATURĂ (Zi / Noapte)
26°C / 16–18°C

SĂPTĂMÂNILE 3 - 4

La ce să te aștepți: Muguri mai mari și arome mai intense.

Pe parcursul săptămânilor 3 și 4, plantele tale de canabis vor sista creșterea și se vor concentra în întregime asupra dezvoltării mugurilor. Ar trebui să observi cum florile cresc tot mai mult pe zi ce trece, dezvoltând calici groși, mai mulți pistili albi și un strat frumos de tricomi. Plantele tale vor începe și să emane arome mai complexe.

PRACTICI RECOMANDATE

Alimentarea: Pe măsură ce plantele tale dezvoltă muguri tot mai mari, vor avea nevoie de mai mulți nutrienți. Așa cum am mai spus, poți alege orice soluție de nutrienți, dar fii foarte atent/ă la modul în care plantele tale reacționează la schimbările din alimentație. O formulă NPK des folosită în aceste săptămâni de înflorire este 6 - 10 - 15.

Umiditatea și fluxul de aer: Este foarte important să fii atent/ă la umiditate și fluxul de aer. Aerul stagnant și umed, creează un mediu favorabil dezvoltării de mucegai și bacterii și, de asemenea, atrage paraziții. Pentru a fi în siguranță, îți recomandăm să păstrezi umiditatea relativă la 40 - 50% și să folosești ventilatoare, sau un sistem de ventilație, pentru a circula aerul din camera ta de creștere.

NUTRIENȚI, ILUMINARE, TEMPERATURĂ ȘI UMIDITATE

NPK

 6 - 10 - 15 aprox.

CE
1,5 aprox.
UMIDITATE
50% UR
TEMPERATURĂ (Zi / Noapte)
24 - 26 °C / 16 - 17 °C

SĂPTĂMÂNILE 4 - 6

La ce să te aștepți: Înflorire accelerată și muguri mari și denși. Aromele vor fi foarte intense.

În săptămânile 5 și 6, plantele tale vor fi deja în plin proces de înflorire. Mugurii lor ar trebui să fie mari, groși și încărcați cu pistili albi. Aceștia vor dezvolta și un strat gros de tricomi, emanând o aromă plăcută și înțepătoare. Dacă nu ai investit până acum într-un extractor și într-un filtru de aer, este momentul s-o faci.

Dacă îți vei observa mai îndeaproape mugurii, ar trebui să vezi câteva schimbări destul de drastice, în comparație cu felul în care arătau acum câteva săptămâni. Calicii ar trebui să fie vizibil mai mari, iar mugurii mai denși și mai grei. Unele tulpini cu înflorire rapidă vor fi aproape de momentul recoltării deja, caz în care mugurii ar trebui să arate și mai maturi (cu mai mulți tricomi și pistili de culoare închisă).

PRACTICI RECOMANDATE

Alimentare: Această perioadă (săptămânile 5 și 6) este considerată punctul culminant al înfloririi pentru majoritatea tulpinilor de canabis. Supraveghează-ți îndeaproape plantele și încearcă să observi orice semn de deficiență sau supraalimentare. În funcție de mărimea mugurilor, este posibil să îți dorești să mai mărești încă o dată cantitatea de nutrienți, pentru a-i ajuta să producă cea mai bună recoltă posibilă. Ține minte că, în această etapă, plantele tale nu vor avea nevoie de mult azot, care este mai important pentru creșterea vegetativă, decât pentru înflorire. Pe lângă fosfor și potasiu, plantele cu flori au o nevoie mai mare de calciu.

Stres: Orice ai face, vei dori să eviți să îți stresezi plantele în această etapă, pentru a împiedica stagnarea creșterii mugurilor sau, chiar mai rău, declanșarea hermafrodismului. Stresul poate declanșa femelele în floare să producă polen și să se auto-polenizeze, într-o ultimă încercare de a se reproduce înainte de a muri.

Suport: Vei fi surprins/ă de cât de grele pot fi florile proaspete de canabis. Dacă plantele tale se chinuie să susțină greutatea florilor lor, ia în considerare să folosești țăruși de bambus și șnur, sau agrafe pentru plante, pentru a-ți susține plantele să stea în poziție verticală și pentru a preveni căderea acestora.

Umiditatea și temperatura: De acum încolo, încearcă să menții umiditatea în jurul valorilor de 30–40%, pentru a evita problemele cu privire la mucegai sau paraziți. De asemenea, menține temperaturile de pe timpul zilei la maxim 25 °C, iar noaptea în jurul valorilor de 16 - 17 °C.

NUTRIENȚI, ILUMINARE, TEMPERATURĂ ȘI UMIDITATE

NPK

 5 - 9 - 12 aprox.

CE
 1.5 - 1.6
UMIDITATE
30 - 40% UR
TEMPERATURĂ (Zi / Noapte)
 24 - 26 °C / 16 - 17 °C

SĂPTĂMÂNILE 6 - 8

La ce să te aștepți: Ultimul stadiu al etapei de înflorire și recoltarea.

Săptămânile 6, 7 și 8 alcătuiesc etapele finale ale fazei de înflorire pentru majoritatea tulpinilor. În această etapă, mugurii ar trebui să fie denși, fermi și acoperiți cu un strat gros de tricomi. Tricomii ar trebui să își schimbe culoarea, de la transparent la un alb lăptos, pe alocuri cu câțiva de culoarea chihlimbarului. Acesta este un semn că momentul recoltei a venit. Poți verifica acest lucru prin „mărirea” acestora, folosind o lunetă de buzunar sau o lupă. Pistilii vor continua să se închidă la culoare în aceste săptămâni finale - un alt semn că plantele tale sunt aproape pregătite pentru a fi recoltate.

În aceste ultime săptămâni, fosforul, potasiul și calciul sunt în continuare cei mai importanți nutrienți. Cu toate acestea, cu două săptămâni înainte de recoltare, va trebui să îți clătești plantele cu apă curată, cu un pH echilibrat. Acest lucru încurajează plantele să asimileze toate substanțele nutritive rămase și ajută la păstrarea aromei naturale a mugurilor.

În timpul clătirii, plantele tale vor dezvolta câteva frunze galbene, deoarece vor consuma toți nutrienții depozitați în frunziș.

Așa cum am mai spus, mugurii tăi vor putea fi recoltați odată ce majoritatea vor avea o culoare alb lăptoasă. Iarba recoltată mai devreme tinde să aibă un efect mai înălțător, euforic. Pe de altă parte, iarba recoltată mai târziu tinde să producă o moleșeală mai relaxantă, care îți induce o stare de somnolență. Deși nu a fost verificat în detaliu, este considerat că plantele de canabis produc mai mult CBN (o formă degradată de THC) și mircen spre sfârșitul ciclului lor de viață.

PRACTICI RECOMANDATE

• Clătirea de nutrienți: Nu uita să îți clătești plantele cu apă cu un pH echilibrat, cu două săptămâni înainte de recoltare.

Umiditate: Menține umiditatea la maxim 30 - 40%, pentru a evita problemele privind mucegaiul sau dăunătorii.

Maturitatea mugurilor: Fii atent/ă la plantele tale pe parcursul acestor două săptămâni de clătire. Vei știi când poți recolta mugurii, cu ajutorul metodei tricomului descrisă mai sus.

48 - 72 ore de întuneric: Pentru a încerca să crești potența ierbii, ia în considerare să îți ții plantele în întuneric timp de 48 - 72 ore, înainte de recoltare. Unii cultivatori jură că această metodă funcționează, susținând că ajută plantele să producă mai mulți tricomi, rezultând o iarbă mai potentă.

NUTRIENȚI, ILUMINARE, TEMPERATURĂ ȘI UMIDITATE

NPK

4 - 7 - 10 aprox.

CE
1.7 - 1.8
UMIDITATE
30 - 40% UR
TEMPERATURĂ (Zi / Noapte)
 24 - 26 °C / 16 - 17 °C

NU TE GRĂBI SĂ RECOLTEZI

Crescătorii pot deveni un pic anxioși în ultimele săptămâni de înflorire. Cu toate acestea, încearcă să te abții și evită să recoltezi plantele mult prea devreme. Deși o săptămână poate părea o perioadă nesemnificativă de timp, aceasta poate face o diferență uriașă în ceea ce privește aroma, calitatea și potența stocului tău. Asigură-te că acorzi suficientă atenție plantelor tale pe tot parcursul ciclului de înflorire, ai răbdare și vei fi răsplătit/ă cu muguri de înaltă calitate. Dacă vrei să afli mai multe despre **ultimele săptămâni de înflorire, inclusiv cum să administrezi suplimentele pentru înflorire, cum să reduci zgomotul și cum să calculezi faza de înflorire pe baza mărimii ghiveciului și multe altele, vezi următorul nostru articol din această serie!


Partea. 1: Germinarea. Ghidul complet pentru germinarea semințelor de canabis.

Partea. 2: Faza de creștere. Faza de creștere sau cea vegetativă.

Partea. 4: Ultimele săptămâni ale fazei de înflorire. Upă săptămâni de emoții, momentul lung așteptat al recoltei este aproape.

Partea. 5: Vremea recoltei. Află care este fiecare etapă a procesului de recoltare șI post-recoltare al canabisului.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

Categorii
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews