Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Remediază alungirea la răsadurile de canabis și împiedică repetarea acestui proces.


La fel ca puii de oameni, răsadurile de canabis sunt foarte fragile și au nevoie de multă îngrijire blândă și plină de iubire pentru a înflori. Din păcate, mulți cultivatori se confruntă cu aceeași problemă în primele etape ale vieții plantelor de canabis; răsadurile lor cresc înalte, alungite și subțiri. Acest lucru, la rândul său, poate duce la o serie de probleme care îți pun recolta în pericol de a oferi rezultate inferioare.

Mai jos, vei învăța cum să previi și să remediezi alungirea la răsadurile de canabis.

Înțelegerea stadiului de răsad

Semințele sunt ca niște mici bombe genetice, ca o capsulă a timpului. Asta înseamnă că ele au doar o singură sarcină și au o singură șansă de a reuși. Ele sunt preprogramate pentru a supraviețui. O sămânță conține absolut tot ce are nevoie o plantă viitoare pentru a debuta. După ce este activată cu umiditate și întuneric, se va declanșa germinația și, odată ce aceasta începe, nu mai există cale de întoarcere.

Un răsad nu are nevoie de hrană în primele zile de viață. Doar din moștenirea genetică, planta primește deja toți nutrienții esențiali necesari pentru a îmbrățișa miracolul vieții. Răsadurile au o mică rezervă pentru a le ajuta să se stabilească în mediul lor de creștere.

În condiții optime, învelișul sau coaja semințelor se va deschide și va ieși o rădăcină pivotantă, care va săpa imediat mai în jos în căutarea unui fir de apă. În curând, vei vedea un vlăstar ridicându-se de sub sol, întinzându-și primele frunze micuțe (cotiledoane) și apoi vei începe să observi primul set de frunze adevărate. Frunzele au o sarcină la fel de importantă ca și rădăcina pivotantă, dar ele sunt în căutarea unei alte surse de hrană - lumina. La propriu, o plantă folosește lumina pentru a asimila ceea ce aduce din sol.

How to Prevent and Fix Stretching in Cannabis Seedlings

Condițiile de iluminare perfectă pentru răsadurile de canabis

Pentru a crește răsaduri sănătoase, este important să le oferi cantitatea și tipul potrivit de lumină imediat ce ies din cochilii. Răsadurilor de canabis le place să primească aproximativ 16 ore de lumină pe zi la o intensitate de 375 de lumeni și 4000 de lucși.

Pentru a îndeplini aceste cerințe, îți recomandăm să utilizezi un bec CFL de 12 W la 1-2 răsaduri. Menține becul la 5–7,5 cm (2–3 inci) de vârful răsadurilor și monitorizează-le cu atenție creșterea, asigurându-te că plantele nu intră în contact cu becurile.

Creșterea răsadurilor sub lămpi cu un procent mare de lumină roșie le poate determina alungirea. Lumina albastră, pe de altă parte, ajută la menținerea distanței internodale la minimum și încurajează plantele să crească frumoase și compacte încă de la început.

Ce cauzează alungirea anormală?

Alungirea anormală în etapa de răsad este un semn de stres. De departe, cea mai frecventă situație care provoacă alungirea și încovoierea răsadurilor este privarea de lumină.

În același mod în care rădăcinile pivotante caută apă și nutrienți, partea superioară a plantei se va alungi viguros dacă nu primește suficientă lumină. Este un mecanism de supraviețuire în care o plantă își folosește toată energia stocată ca să se ridice deasupra florei concurente. În cazul cultivării la interior, nu există competiție, dar răsadul o va percepe în acest fel. De exemplu, lăsarea ghiveciului sub un pervaz la umbră va declanșa probabil acest comportament. Lucrurile se pot înrăutăți și mai mult sub lumină artificială.

Acest lucru poate părea puțin derutant pentru cultivatorii începători de la interior, deoarece ei ar putea crede că oferă mai mult decât suficientă lumină plantelor. Însă ia în considerare următoarele: poziționarea unui bec cu halogenuri metalice (MH) de 200 W relativ departe de ghiveci va fi mai puțin eficientă decât un bec CFL de 20 W plasat la câțiva centimetri de suprafața frunzei. Chiar dacă becurile CFL sunt mult mai slabe decât becurile MH, intensitatea luminii scade semnificativ cu cât plantele sunt mai îndepărtate de sursă.

În plus, răsadurile au frunze foarte mici și puține. Suprafața totală disponibilă pentru a absorbi lumina este foarte mică. Așadar, în esență, acel bec de 200 W va radia pe o suprafață foarte mare, dar răsadul poate folosi doar o mică parte din el. Pe de altă parte, becul CFL poziționat chiar deasupra plantei va putea oferi cea mai mare parte din cei 20 W în mod direct.

How to Prevent and Fix Stretching in Cannabis Seedlings

Alte cauze potențiale ale răsadurilor alungite de canabis

Pe lângă privarea de lumină, există o serie de alți factori care ar putea provoca alungirea răsadurilor de canabis. O cauză comună a răsadurilor alungite este conținutul slab de nutrienți din sol.

Mai exact, răsadurile de canabis beneficiază de azot derivat din nitrați. Spre deosebire de azotul amoniacal, azotul din nitrați este mult mai ușor de absorbit pentru plante și contribuie la o creștere vegetativă cu plante mai scurte și mai compacte. Dacă răsadurile tale se alungesc în ciuda condițiilor ideale de iluminat, îți recomandăm să verifici conținutul de azot amoniacal din sol și în/grășăminte.

O altă cauză a răsadurilor alungite este căldura.

Deși răsadurile de canabis iubesc mediile calde și umede, prea multă căldură poate face ca frunzele unei plante să crească mai încet decât tulpina, ceea ce are ca rezultat o tulpină înaltă și alungită. Pentru a susține creșterea sănătoasă a răsadurilor, îți recomandăm să menții temperaturile din camera de cultivare sau din cort la 19-20°C în timpul zilei și la aproximativ 13°C noaptea.

În cele din urmă, răsadurile de canabis se pot alungi și dacă primesc prea multă lumină sau dacă nu primesc suficientă lumină în timpul zilei.

În timp ce unii cultivatori aleg să-și crească răsadurile cu un program de sub 24 de ore de lumină pe zi, îți recomandăm să menții un program de 16 ore. Răsadurile sunt fragile, iar dacă le dai prea multă lumină, acest lucru poate provoca stres și alungire. Reține că acele ore de întuneric sunt la fel de importante pentru plantele tinere ca să dezvolte rădăcini sănătoase și să respire.

Cum să previi alungirea și încovoierea răsadurilor de canabis

Răsadurile alungite de canabis pot fi greu de manipulat și de transplantat. Tulpinile lor pot fi foarte fragile și, odată ce începe perioada de vegetație, e posibil ca frunzișul să fie descentrat din cauza alungirii ciudate pe care au suferit-o plantele în timp ce erau răsaduri.

Pentru cele mai bune rezultate, îți recomandăm să replantezi răsadurile alungite mai adânc în sol, să corectezi iluminarea și să verifici nivelurile de azot din sol și/sau îngrășăminte (după cum am menționat mai sus). Atunci când ești sigur că ai creat mediul potrivit pentru răsadurile tale, plasează-le înapoi sub lămpi și monitorizează-le creșterea. Cu timpul, tulpina îngropată ar trebui să dea naștere la rădăcini.

Dacă este posibil, îți recomandăm să crești răsadurile în aer liber, sub lumina directă a soarelui. Pur și simplu nu există un înlocuitor pentru Mama Natură, iar răsadurile în lumina directă a soarelui vor crește transformându-se în plante cu tulpini sănătoase, puternice, cu internoduri scurte. Odată ce plantele tale au dezvoltat 2-3 frunze mature, poți să le muți în interior, asigurându-te că le menții iluminarea la înălțimea potrivită, pentru a preveni orice alungire ulterioară.

Dacă trebuie să crești răsadurile în interior, utilizează configurația descrisă mai sus pentru a te asigura că primesc suficientă lumină directă la o intensitate potrivită.

În curând, ar trebui să observi că răsadurile tale dezvoltă un frunziș mai sănătos. Internodurile scurte și un frunziș compact, verde, toate sunt semne că răsadurile tale cresc perfect.

Notă: Unii cultivatori încearcă să lege răsadurile alungite de un țăruș. Nu recomandăm această metodă, deoarece nu face nimic pentru a combate tulpina slabă, crescută excesiv sau dificultatea pe care o va prezenta mai departe în timpul creșterii.

How to Prevent and Fix Stretching in Cannabis Seedlings

Rărirea culturii de răsaduri de canabis pentru a preveni alungirea

Rărirea este o tehnică agricolă obișnuită care este deseori uitată în rândul cultivatorilor de canabis. După cum sugerează și denumirea, rărirea înseamnă reducerea concurenței dintre plantele tale prin „rărirea” populației.

Plantele de canabis cresc foarte repede și vor concura în mod natural unele cu altele pentru spațiu, lumină și nutrienți. Așadar, deși poate ai fost învățat să crezi că mai multe plante vor duce în mod natural la recolte mai mari și mai bune, s-ar putea ca lucrurile să nu stea chiar așa. De fapt, mulți cultivatori cu experiență aleg să-și sacrifice cele mai slabe răsaduri și să lase să crească doar acele plante care prezintă cea mai sănătoasă creștere. În acest fel, își concentrează eforturile asupra plantelor care prezintă cea mai mare posibilitate de a produce cele mai bune flori.

Rărirea ajută, de asemenea, cultivatorii să mențină un coronament uniform în camera de cultivare, fiind mai util în cazul unei cantități limitate de lumină și spațiu. În cele din urmă, rărirea te poate ajuta să eviți dăunătorii și alte dezastre, deoarece va fi mai puțin probabil să ajungi să deții un spațiu de creștere aglomerat.

Pentru a-ți rări plantele, pur și simplu urmărește îndeaproape răsadurile pe parcursul primelor 1-2 săptămâni de viață și păstrează doar acele exemplare care prezintă cea mai sănătoasă și cea mai rapidă creștere.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37803 reviews