Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Adam Parsons

Cum să îți transplantezi canabisul: sfaturi și indicații.


Rădăcinile sănătoase înseamnă plante puternice și muguri grași, bogați în rășină, pe canabisul tău. Vrei ca totul să fie mare - cu cât este mai mare, cu atât mai bine!

Indiferent dacă ai decis să crești utilizând metoda SOG, ScrOG sau să păstrezi totul cât mai simplu, ar trebui să transplantezi canabisul în ghivece mai mari de cel puțin două ori. Există, desigur, unele excepții de la această regulă - pe care le vom clarifica mai târziu - dar mai întâi, hai să găsim răspunsul la o întrebare foarte importantă.

DE CE ESTE TRANSPLANTAREA CANABISULUI ATÂT DE IMPORTANTĂ?

Spre deosebire de hidroponie, creșterea într-un mediu solid, cum ar fi solul sau fibra de cocos, necesită transplantarea în ghivece mai mari pe măsură ce plantele tale cresc. De ce?

Pe măsură ce rădăcinile se extind în substrat și caută substanțe nutritive, rețeaua lor se va extinde pentru a cuprinde cât mai mult spațiu posibil. Când rădăcinile au umplut volumul vasului, formând spirale în jurul interiorului recipientului, cultivatorii numesc aceste plante „cu rădăcini legate”. Creșterea vegetativă va încetini, limitând în cele din urmă și potențialul producțiilor.

Transplantând în vase mai mari din timp, putem preveni acest lucru. Transplantarea asigură rădăcinilor spațiul necesar pentru a crește liber și viguros.

Video id: 275636482

CÂT DE DES TREBUIE SĂ TRANSPLANTEZI?

Contrar a ceea ce am spus la începutul acestui articol, nu este neapărat necesar să transplantezi; dar ar trebui - mai ales dacă vrei să mărești la maximum randamentul.

Plantele cresc mai repede în ghivece mai mici, dar, în acest caz, sunt mai predispuse la udare și hrănire în exces. Când începi cu ghivece mici pentru răsaduri sau cupe solo, riscul apariției ciupercilor și a altor probleme de creștere este în mare măsură redus, dar noi probleme vor apărea odată ce plante tale vegetative vor încerca să își creeze un sistem radicular puternic.

Un mod bun de a efectua transplantarea este să îți ții puii în recipiente pentru răsaduri, până când fiecare dintre ei a dezvoltat cel puțin trei noduri. În acest moment, poți să îți transplantezi exemplarele în ghivece mai mari, până când acestea își dublează mărimea. În cele din urmă, vei dori să îți muți plantele în recipientele cele mai mari, unde vor putea înflori cu adevărat.

De obicei, vei transplanta o plantă (fotoperiodică) de 2-3 ori. Nu se recomandă replantarea mai frecvent, deoarece transplantarea provoacă stres semnificativ.

CÂND SĂ ÎȚI TRANSPLANTEZI CANABISUL

Hai să studiem o listă cu indicatori vizuali care te pot ajuta să determini dacă plantele tale trebuie mutate în ghivece mai mari!

 • Mărimea plantei: dacă o plantă a depășit vizibil ghiveciul, este timpul să transplantăm. Folosește numărul de noduri ca indicator.
 • Viteza de creștere: dacă observi o creștere accelerată a plantei tale într-un ghiveci prea mic, transplanteaz-o înainte de încetinirea creșterii. Ca o sugestie, cu cât plantele tale au mai multe frunze, cu atât pot face mai multă fotosinteză și cu atât mai mari vor deveni.
 • Dezvoltarea rădăcinilor: dacă plantele sunt au rădăcinile legate sau rădăcinile ies din ghiveci, trebuie să fie transplantate.
 • Probleme cu udarea: plantele în creștere sunt însetate! Dacă ghiveciul se usucă prea repede, este probabil ca doamnele tale să aibă nevoie de un vas mai mare.
 • Probleme de creștere: Dacă observi o creștere lentă sau un aspect de plantă bolnavă în ghivece prea mici, este posibil ca acest lucru să fie cauzat de dimensiunea recipientului lor.Ç
CÂND SĂ ÎȚI TRANSPLANTEZI CANABISUL

DE CÂT SPAȚIU ARE NEVOIE CANABISUL?

În natură, distanța dintre plante afectează modul în care acestea cresc. Când canabisul este cultivat în scopuri industriale, tulpinile sunt plantate foarte aproape una de cealaltă. Rădăcinile încurcate eliberează hormoni care încurajează dezvoltarea unei plante înalte fără prea multe ramuri. Oamenii exploatează această caracteristică de mult timp, cu scopul de a obține fibre perfecte, neîntrerupte de ramificații grele.

Cu toate acestea, atunci când cultivi marijuana pentru uz personal, este recomandat să permiți fiecărei plante mai mult spațiu - nu numai pentru a încuraja ramificarea și creșterea robustă, dar și pentru a menține plantele sănătoase în general. Deci, cât de mari ar trebui să fie recipientele tale în fiecare etapă de creștere?

Ca un ghid care pentru a te ajuta să utilizezi spațiul și timpul în mod eficient, iată o listă a dimensiunilor standard ale ghivecelor, alături de stadiul de creștere în care sunt utilizate în mod obișnuit. O plantă rezonabilă poate fi cultivată într-un ghiveci de 30 cm ca recipient final, iar o plantă excepțională într-un ghiveci de ~60 cm. Toate ghivecele standard sunt similare prin faptul că diametrul lor la nivelul marginii este egal cu adâncimea lor. O plantă sănătoasă de canabis poate avea cu ușurință un coronament de trei ori mai mare decât diametrul ghiveciului.

Pentru răsaduri și plante tinere în faza vegetativă

Pentru plante robuste în faza vegetativă

Începutul pragului mărimii finale a vasului
10cm = 0.5l  25cm = 11l  46cm = 57l 
13–15cm = 1l 30cm = 19l  61cm = 95l
18–20cm = 4l 36cm = 26l  76cm = 114l
22cm = 7.5l 41cm = 38l -


DE CE SĂ NU PLANTEZI ÎN CEL MAI MARE GHIVECI?

Acest lucru depinde de tine. Cu toate acestea, un ghiveci mare, cu mult pământ, care nu a fost încă infiltrat de rădăcini, prezintă un risc de suprasaturare a solului. Acest lucru înseamnă că trebuie să ai grijă când uzi, astfel încât să nu creezi condiții pentru mucegai, putregai sau orice alt tip de agent patogen sau infecție.

Canabisului îi plac rădăcinile uscate, așa că încearcă să nu greșești foarte mult când vine vorba de udare. Dacă plantezi direct în cel mai mare ghiveci, udă cu moderație în prima săptămână după plantare. Ia în considerare faptul că ghivecele mai mici sunt mai ușor de întreținut, mai ales în primele săptămâni de vegetație. Ghivecele mici sunt, de asemenea, mai ușor de mutat, atunci când sunt îngrijite, și pot fi rotite cu ușurință pentru a se bucura de lumină la 360°.

CE TIP DE GHIVECE AR TREBUI SĂ FOLOSEȘTI?

Majoritatea cultivatorilor de canabis optează pentru ghivece standard albe din plastic, cu găuri de drenare în partea inferioară. De ce ghivece albe? Negrul sau alte culori închise vor genera căldură de la soare, în timp ce recipientele albe vor ajuta solul să rămână relativ rece. Alternativ, unor crescători le place să folosească ghivece „air pots” sau ghivece din țesătură, care „oxigenează” în mod natural rădăcinile și permit o sănătate și o dezvoltare optimă a plantei. Pentru răsaduri, crescătorii tind să folosească ghivece gen cupe solo din plastic sau ghivece special concepute pentru răsaduri.

CUM SĂ TRANSPLANTEZI CANABISUL

Cea mai importantă regulă de care trebuie să ții cont atunci când transplantezi este că șocul transplantării provoacă mult stres plantelor tale. Fii extrem de atent; cu cât sunt mai puține daune la rădăcină, cu atât mai bine! Acesta nu este un proces pe care îl poți desfășura în grabă.

Un alt factor important este curățenia. Asigură-te că zona de lucru este curată și spală-te pe mâini înainte de a manipula plantele. Cel mai bine ar fi să porți mănuși.

Nu transplanta plantele în timpul zilei, când soarele este puternic, sau sub o lumină de creștere intensă. Pentru a evita expunerea rădăcinilor la lumina inutilă, alege să efectuezi transplantarea pe timp de noapte.

TRANSPLANTARE: GHID PAS CU PAS

 1. Când te decizi să îți transplantezi răsadul, udă-l cu 1-2 zile înainte de transplantare. Solul trebuie să fie umed, dar nu ud. Pentru transplantările ulterioare, un sol mai uscat va ajuta bulgărele rădăcinii să se lipească.
 2. Pregătește noul ghiveci umplându-l cu sol de bună calitate. Nu îl umple complet și evită să îl bătătorești prea tare. Udă noul ghiveci. Sapă în centru o gaură suficient de mare pentru noua plantă.
 3. Folosește-ți mâna pentru a acoperi pământul din vechiul ghiveci (cu planta ta) și răstoarnă-l cu atenție. Planta ar trebui să îți iasă printre degete.
 4. Glisează cu grijă rădăcina și îndepărtează recipientul vechi. Dacă bulgărele rădăcinii nu poate fi scos cu ușurință, strânge-l ușor și bate părțile laterale ale ghiveciului pentru a detașa solul. Dacă va continua să fie blocat, așază vasul orizontal pe podea și încearcă să glisezi bulgărele rădăcinii afară. Dacă insistă să rămână blocat, folosește un cuțit și taie în jurul marginii exterioare a solului pentru a îl elibera (utilizează această metodă doar în ultimă instanță). Nu apuca planta pentru a o scoate afară cu forța!
 5. Când, în cele din urmă, ai reușit să scoți planta, ține o mână sub bulgărele rădăcinii și transferă planta în noua sa gaură din ghiveciul nou. Folosește pământ suplimentar pentru a umple golurile. Bătătorește ușor solul pentru a fixa planta în locul ei.
 6. Udă ușor planta pentru a o ajuta să își găsească locul în noua casă. Acesta este un moment bun pentru a utiliza un stimulator de rădăcină. Stimulatorii de rădăcină contribuie la atenuarea șocului transplantării și la promovarea dezvoltării rădăcinii.
CUM SĂ TRANSPLANTEZI CANABISUL
CUM SĂ TRANSPLANTEZI CANABISUL
CUM SĂ TRANSPLANTEZI CANABISUL

Sfaturi de la experți:

 • Îți recomandăm să pregătești noul sol folosind nutriția organică pentru plante Easy Boost. Adaugă aproximativ 50–100 g Easy Boost la 20 l de sol. Easy Boost este un îngrășământ organic care hrănește plantele timp de 10-12 săptămâni.
 • Cât durează șocul transplantării? Acest lucru depinde de mai mulți factori, dar câteva zile de creștere lentă sau scăzută după transplantare sunt normale. Permite plantelor să se refacă cel puțin două săptămâni înainte de a induce înflorirea sau de a aplica tehnici de formare cu stres ridicat.
 • Dacă plantele par slăbite imediat după transplantare, asigură-le sprijin cu ajutorul unor araci.
 • Sterilizează recipientele vechi pentru a le refolosi în viitor.

MĂRIMILE GHIVECELOR PENTRU INTERIOR ȘI EXTERIOR

Când vine vorba de dimensiunile recomandate pentru ghivece, acestea vor varia în funcție de tipul de creștere: în interior sau în aer liber.

În interior, ești constrâns de dimensiunea suprafeței tale de creștere și de numărul și mărimea preconizată a plantelor tale. Când crești în aer liber, există de obicei mai puține limitări.

În aer liber, poți, în principiu, să crești o plantă indiferent de mărimea ei. Acest lucru asigură că rădăcinile canabisului tău se pot dezvolta cât au nevoie pentru a obține cele mai mari randamente posibile. Pe de altă parte, nici ghivecele prea mari nu sunt optime: dacă rădăcinile nu pot umple un ghiveci supradimensionat, vei ajunge să irosești nutrienți.

De asemenea, ghivecele mari și grele de exterior pot fi o problemă dacă va trebui să le muți. Alternativ, dacă crești plantele în sălbăticie, le poți planta direct în pământ. În acest fel, plantele nu sunt limitate de dimensiunea ghiveciului și își pot atinge potențialul maxim.

MĂRIMILE GHIVECELOR PENTRU INTERIOR ȘI EXTERIOR

DAR DACĂ VORBIM DESPRE TRANSPLANTAREA TULPINILOR AUTOFLOWER?

În general, îți recomandăm să eviți transplantarea tulpinilor autoflower și să îți plantezi semințele autoflorante germinate direct în ghivecele lor finale. Iată de ce:

Înțelegerea plantelor autoflower de canabis

Tulpinile autoflorante de canabis înfloresc mai degrabă în funcție de vârstă decât de modificările ciclului lor de lumină. Acestea au primit această caracteristică de la Cannabis ruderalis, un soi unic de canabis, originar din anumite zone din Europa de Est și Rusia.

Prin urmare, în timp ce tulpinile fotoperiodice înfloresc pe măsură ce zilele devin mai scurte (sau când le schimbi ciclul de lumină de la 18/6 la 12/12), tulpinile autoflower vor înflori automat după aproximativ patru săptămâni, deși acest lucru poate varia de la o tulpină la alta.

Poți transplanta răsaduri autoflorante de canabis?

Da, teoretic, poți transplanta un răsad autoflorant de canabis. Cu toate acestea, există un dezavantaj în a face acest lucru.

Când transplantezi o tulpină fotoperiodică, o vei păstra de obicei în faza vegetativă cu o săptămână în plus, pentru a ajuta planta să se recupereze după stresul cauzat de transplantare. Când transplantezi o tulpină autoflower, nu te bucuri de același lux, iar stresul transplantării va avea de obicei un impact mai mare asupra creșterii și randamentului plantei.

Cum afectează transplantarea plantele autoflower de canabis?

Rădăcinile unei plante sunt foarte sensibile. Indiferent cât de blând ești atunci când transplantezi, plantele vor resimți stresul atunci când le vei muta într-un ghiveci nou.

În medie, plantele de canabis au nevoie de până la 7 zile pentru a depăși complet stresul, deși acest lucru poate varia în funcție de starea generală de sănătate a unei plante (plantele mai sănătoase vor avea nevoie de mai puțin timp pentru a își reveni).

Pentru că nu ai nicio modalitate de a compensa acest stres atunci când crești tulpini autoflorante, plantele tale vor prezenta în mod obișnuit o încetinire a creșterii imediat după transplantare, ceea ce va rezulta, în cele din urmă, în randamente mai mici și de calitate inferioară.

Când este cel mai bine să transplantezi plantele autoflower de canabis?

Dacă trebuie să transplantezi o tulpină autoflower, momentul transplantării este crucial pentru a reduce la minimum impactul asupra randamentelor plantei. Încearcă să transplantezi plantele tale autoflorante după ce au dezvoltat rădăcini puternice și cel puțin 4-5 frunze adevărate.

Când este cel mai bine să transplantezi plantele autoflower de canabis?

Cum să transplantezi plantele autoflower de canabis

Când transplantezi o plantă autoflower de canabis, nu uita să urmezi acești pași pentru a reduce la minimum șocul asupra rădăcinilor plantei.

Echipament

 • O zonă de lucru curată
 • Mănuși de grădinărit sau chirurgicale
 • Ghiveci și pământ nou

Pregătește-ți plantele, ghivecele și zona de lucru

Evită să îți uzi plantele în ziua în care le transplantezi, deoarece va fi mai ușor să îndepărtezi solul uscat din recipient. De asemenea, pregătește o zonă de lucru curată unde vei efectua transplantarea. O masă mare și curată este ideală.

La final, pregătește noul ghiveci al plantei. S-ar putea să fie nevoie să umpli partea inferioară a noului ghiveci cu puțin pământ pentru a-ți aduce planta la înălțimea potrivită. De asemenea, nu uita să te asiguri că noul ghiveci are orificii pentru drenare.

Scoate planta autoflower din vechiul ghiveci

Pentru a scoate o plantă din ghiveci, răstoarn-o și împinge-o ușor, masează sau bate fundul și marginile ghiveciului. Nu trage de tulpina plantei tale, deoarece riști să o deteriorezi sau să o rupi!

Pune planta autoflower în noul ghiveci

Așază planta în noul ghiveci și umple-l cu sol până la aproximativ 2 cm față de margine. Udă cu generozitate și, dacă este necesar, completează cu mai mult sol. Urmărește cu atenție planta în următoarele 3-7 zile pentru a verifica modul în care se recuperează după transplantare.

Plănuiește din timp pentru a evita transplantarea

Pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când cultivi tulpini autoflower, îți recomandăm să le plantezi direct în ghivecele lor finale. Majoritatea soiurilor autoflorante se vor descurca excelent în ghivece de 11-12 l.

Cât sunt încă tinere, evită să uzi în exces plantele tale autoflorante, pentru a preveni înecarea rădăcinilor lor mici și delicate. În schimb, pulverizează apă pe frunze în mod regulat. După ce au dezvoltat câteva frunze adevărate, udă-le după cum este necesar.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews