Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

Ghidul Ultimelor Săptămâni din Perioada de Înflorire a Canabisului

Ghidul Ultimelor Săptămâni din Perioada de Înflorire a Canabisului

Plantele Tale De Canabis Sunt Aproape Pregătite De Recoltare

După câteva săptămâni de nerăbdare, mult așteptatul moment al recoltei este aproape. Plantele au trecut rapid prin primele trei săptămâni de înflorire, fiind supuse unei adevărate transformări. Pistilii albi și-au făcut apariția, formând temelia pentru mugurii care te fac să salivezi.

După aproximativ cinci săptămâni de înflorire, muguri solizi și plini de canabinoizi și-au făcut apariția pe plantele tale, aflându-se încă într-o plină dezvoltare și extindere - dar greul a trecut deja. Plantele tale cu flori ar trebui să fie încă frumoase și verzi, în timp ce produc intensiv THC. Și frunzele din jurul mugurilor devin mai lipicioase, iar numeroșii tricomi bogați în THC produși pe ele vor fi ulterior folosiți pentru a face un hash de calitate.

Întrucât recolta este aproape, păstrează orice frunzuliță pe care o tai, deoarece și acestea conțin THC și pot fi folosite mai târziu pentru a face hash sau kief. Vei afla mai multe despre acest aspect în secțiunea dedicată recoltei.

Utilizarea suplimentelor pentru înflorire

Atâta timp cât ai avut grijă de plantele tale, le-ai udat bine și nu le-ai administrat prea mulți nutrienți, simpla imagine a grădinii tale ar trebui să-ți lase gura apă. Indiferent dacă ai crescut plantele în interior, sub o lumină de creștere, sau în aer liber, în lumina soarelui, multitudinea de glande rășinoase îți fac planta să strălucească.

Plantele de canabis înflorite au nevoie de o cantitate suplimentară de fosfor și potasiu, așa că merită să le oferi PK 13/14 ca o stimulare suplimentară pentru dezvoltarea florilor. Aceste substanțe se găsesc în orice amestec de bază de nutrienți, dar într-o cantitate mai mică. Cu puțin PK 13/14 suplimentar, poți obține muguri mai denși și mai compacți. Dacă ești începător în ceea ce privește creșterea, cel mai bine e să începi cu nutrienți de bază, precum NPK (azot, fosfor și potasiu), plus un aditiv PK 13/14 pentru înflorire și un stimulator pentru rădăcini.

Cu aceste produse de bază, vei avea parte de o recoltă grozavă. Dacă plantele tale sunt sănătoase, atunci poți administra o serie de produse suplimentare, cum ar fi un stimulator pentru înflorire și/sau suplimente și enzime. Cu toate acestea, dacă plantele tale par să se chinuie, nu prea are sens să adaugi aceste produse destul de scumpe, deoarece ele te pot ajuta doar în cazul în care plantele tale sunt sănătoase. De multe ori începătorii tind să facă greșeli, așa că aceste produse nu vor fi necesare, ba chiar pot face mai mult rău.

Enzimele au grijă să reducă acumularea de sare din solul tău, care poate proveni din administrarea de nutrienți. Dacă folosești aceeași sticlă de nutrienți o perioadă mai lungă de timp, vei observa uneori o depunere albă și cristalină. Acestea sunt aceleași săruri care se acumulează în timp și în ghiveciul tău. Dacă folosești nutrienți organici, poți reduce acumularea acestor săruri, deoarece acestea conțin concentrații considerabil mai mici decât nutrienții minerali.

Suplimentele pentru înflorire: pro & contra

Pro

• Pot fi benefice dezvoltării mugurilor
• Pot maximiza randamentul
• Pot îmbunătăți potența și gustul

changeimage

Contra

• Nu sunt foarte utile cultivatorilor de canabis începători
• Nu sunt necesare dacă folosești deja nutrienți de bază buni
• Pot crește probabilitatea supraalimentării
• Cheltuieli în plus

changeimage

Calcularea perioadei de înflorire cu ajutorul dimensiunii ghiveciului

Dimensiunea ideală a ghiveciului va depinde de câte plante crești și de numărul de zile/săptămâni ale perioadei de vegetație. Acești doi factori sunt adesea conectați: dacă ai un număr mai mare de plante care vrei să îți încapă într-o cameră mică, atunci trebuie să folosești ghivece mai mici și să nu le permiți plantelor să crească prea mult. De exemplu, dacă ai 16 plante într-un metru pătrat și le oferi o perioadă de vegetație cuprinsă între 5 și 9 zile, plantele vor fi mulțumite în ghivece de 5 litri.

Dacă ar fi să reduci acest număr la 10 plante și să le oferi o perioadă de creștere mai lungă, de 10-14 zile, atunci plantele vor avea nevoie de ghivece de 7-11 litri. Cu cât crești mai puține plante, cu atât sunt mai mari ghivecele pe care le poți folosi și cu atât mai lungă poate fi perioada de creștere. În cele din urmă, randamentele vor fi, mai mult sau mai puțin, aceleași indiferent de metoda pe care o folosești. Singura diferență constă în perioada de timp până la recoltă.

O persoană cu 16 plante și cu o perioadă de înflorire de 8 săptămâni va avea nevoie de aproximativ două luni și cinci zile, din momentul plantării până la cel al recoltării.

Dacă ai 10 plante, atunci vei avea nevoie de aproximativ două luni și două săptămâni. Cu alte cuvinte, va dura mai mult timp pentru a obține același randament. Producătorii comerciali, în special, consideră că este important să recoltezi cât mai repede posibil. De aceea, aceștia adesea înghesuie 20 de plante într-un metru pătrat, cu o perioadă de vegetație de numai 1-3 zile, în funcție de mediul pe care îl folosesc. În acest fel, dacă folosesc o tulpină care își face treaba în 8 săptămâni, pot recolta la fiecare două luni. În general, plantele cu o influență sativa mai mare au nevoie de mai mult timp pentru a înflori decât tulpinile dominate de genele indica.

Alegerea semințelor de canabis poate fi influențată de timpul necesar pentru înflorire, precum și de alți factori, cum ar fi gustul sau efectul lor. Dacă preferi un high „înălțător”, mai mult decât o moleșeală corporală puternică, atunci îți vei dori probabil o tulpină dominantă sativa, care are nevoie de puțin mai mult timp să înflorească, undeva între 8-12 săptămâni. Chiar și așa, nu uita că fiecare plantă este unică. Întotdeauna vor exista în grădina ta plante care înfloresc mai repede sau mai târziu, chiar dacă provin din aceeași tulpină și chiar din aceleași semințe.

Dacă ai citit undeva că un anume soi este „foarte uniform”, acest lucru înseamnă că va exista doar o mică diferență în timpii de recoltare între soiurile care provin din același lot. În acest caz, 80% dintre plante vor putea fi recoltate în același timp. Există însă și tulpini cu o uniformitate mai mică și diferențe mai mari în ceea ce privește timpul de înflorire. Ar trebui să ții cont de aceste aspecte atunci când alegi un anumit soi de canabis.

Clima

Plantele de canabis cu flori au nevoie de anumite condiții climatice pentru a prospera. Indiferent de stadiul de creștere, canabisul are nevoie de o ventilație bună pentru a fi sănătos. În ceea ce privește umiditatea, plantele cu flori au nevoie de o umiditate semnificativ mai mică în aer decât răsadurile sau plantele abia intrate în faza de vegetație.

Umiditatea ideală

Pentru faza de înflorire, ai nevoie de o umiditate relativă de aproximativ 40-55%. Cel mai simplu mod de a obține acest lucru, fără a cumpăra un umidificator, este să atașezi un întrerupător la ventilatoarele de evacuare. Cu un întrerupător, poți modifica viteza de extracție a aerului și, prin urmare, poți influența clima din camera ta de creștere. Mai mult decât atât, o evacuare fără întrerupător funcționează întotdeauna la o viteză maximă, chiar dacă nu ai nevoie. Acest lucru nu numai că va consuma electricitate degeaba, dar va genera și mult mai mult zgomot.

Cu un simplu întrerupător, poți seta ventilatorul pentru evacuare să aspire mai puțin aer umed în primele săptămâni de creștere vegetativă, astfel încât plantele tale tinere să se poată dezvolta mai rapid. De îndată ce plantele cresc mai mari, poți permite ventilatorului de evacuare să lucreze puțin mai mult, deoarece plantele încep să producă mai multă umiditate. De fapt, odată ce plantele tale sunt în plină floare, în jurul celei de-a patra săptămâni de înflorire, ar trebui să te asiguri că umiditatea nu depășește pragul de 50-55% RH.

changeimage

Mucegaiul

Umiditatea prea ridicată prezentă în ultimele săptămâni de creștere poate favoriza dezvoltarea mucegaiului pe muguri. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că umiditatea este prinsă în interior, creând un mediu ideal pentru o serie de agenți patogeni. Trebuie menționat faptul că tulpinile cu muguri mai denși prezintă un risc mai mare de a dezvolta mucegai.

Dacă ai observat mucegai pe un mugure, îl poți considera o cauză pierdută, deoarece mucegaiul a făcut deja ravagii în interior, înainte de a deveni vizibil la exterior. Când ai un mugure bine dezvoltat și vezi o frunzuliță ciudată, de culoare galbenă, care iese din mijloc, încearcă să o scoți cu atenție. Dacă frunza iese ușor, este foarte probabil ca mugurele să fie infectat. Deci, asigură-te că plantele tale se bucură de un flux de aer bun în ultimele săptămâni de înflorire. Când dubii, investește într-un dezumidificator.

Ventilația

În afară de nivelul de umiditate, mișcarea aerului are, în general, un impact mare în ceea ce privește sănătatea plantelor tale. Un sistem de evacuare sau un ventilator te scapă de aerul cald și umed și îți umple încăperea cu un aer proaspăt, bogat în CO₂. Plantele tale au nevoie de aer proaspăt pentru a crește și a înflori într-un ritm optim. Dacă crești într-un dulap sau într-un spațiu mic, asemănător unui dulap, s-ar putea să nu ai spațiu suficient pentru un ventilator, dar poți să lași măcar ușa întredeschisă pentru a permite aerisirea.

Cu ajutorul unui întrerupător conectat la sistemul tău de evacuare, vei putea controla mediul din camera ta de creștere pentru a avea randamente mai mari și recolte de înaltă calitate.

VENTILAȚIA

Sfaturi pentru reducerea zgomotului

Dacă crești în spații închise, zgomotul de la ventilatoarele de evacuare ar putea fi o problemă. Dar nu-ți face griji, există mai multe metode prin care poți să-l ții sub control. După cum am menționat deja, primul lucru pe care îl poți face este să îl conectezi la un întrerupător pentru a controla viteza (și, prin urmare, zgomotul). Reducerea vitezei lor la 75–80% poate face o diferență mare.

De asemenea, acest lucru înseamnă că este mai bine să alegi un sistem de evacuare care are o capacitate mai mare, decât unul cu o capacitate mai mică. Dacă ai un sistem de evacuare mare, poți să reduci viteza la jumătate, astfel încât să nu facă prea mult zgomot. Dacă acest lucru nu ajută, poți încerca să pui ventilatoarele într-o cutie izolată. Un lucru care contează este conectarea unei bucăți de țeavă la ventilator, deoarece sunetul nu este imediat dispersat, ci rulează mai întâi de-a lungul țevii.

Dacă toate aceste lucruri tot nu ajută la reducerea zgomotului, poți atașa un amortizor de zgomot ventilatorului tău. Acesta arată asemănător unui filtru de carbon, cu un tub de metal pe care îl atașezi la ventilator. Mai apoi, poți atașa o conductă normală la amortizor și te vei putea bucura de un zgomot redus.

Ultimele două săptămâni de înflorire

Dacă crești tulpini cu un timp mediu de înflorire, majoritatea mugurilor se vor dezvolta până în a 6-a săptămână de înflorire. În ultimele două săptămâni, mugurii se vor maturiza și nu vor mai crește foarte mult. În această perioadă, pistilii albi de pe muguri vor începe să capete o culoare brună. În funcție de tulpina pe care o cultivi și de factorii de mediu, maturizarea mugurilor poate necesita o perioadă de timp care este greu de estimat.

Pistilii și tricomii

O modalitate de a-ți da seama când să recoltezi este prin inspectarea pistililor. După ce aproximativ 80% din muguri au început să aibă o culoare brună, iarba ta este pregătită pentru tăiere. Ține totuși minte că și alți factori pot influența culoarea pistililor, așa că dacă îți dorești mai multă precizie, ia în considerare testul tricomilor. Verificarea tricomilor reprezintă cea mai sigură modalitate de a-ți da seama când este momentul să recoltezi.

Tricomii sunt excrescențele micuțe, lipicioase și asemănătoare cristalelor de pe muguri și frunze, care produc canabinoizii și terpenele. Tricomii sunt minusculi, așa că vei avea nevoie de o lupă sau un microscop pentru a-i putea vedea. Arată ca niște ciupercuțe, cu un cap mic în formă de bulă pe o tulpină.

Pe măsură ce canabisul tău înflorește, acești tricomi își schimbă culoarea, de la o nuanță limpede la una albicioasă, iar la final vor avea o culoare brună. În cazul în care capetele minuscule, în formă de „ciupercă”, sunt încă limpezi, înseamnă că încă mai ai de așteptat. Atunci când majoritatea tricomilor vor avea o culoare albicioasă, canabisul tău este aproape gata pentru a fi recoltat. Dar trebuie să ții cont și de faptul că momentul recoltării influențează și high-ul pe care planta o să ți-l ofere. Dacă recoltezi atunci când majoritatea tricomilor au o culoare albicioasă, cu doar câteva capete brune, de cele mai multe ori vei avea parte de un „high înălțător”. Dacă aștepți să apară mai multe capete brune, efectul va deveni mai sedativ. Mulți cultivatori aleg să recolteze când aproximativ 15% din tricomi au început să aibă o culoare brună și restul sunt albicioși.

Cannabis-Bud-Ready-for-Harvest

Finalizarea ciclului de nutrienți/spălarea

La sfârșitul perioadei de înflorire, o mulțime de nutrienți rămân în mediul de creștere și în frunze. Pentru a preveni ca aromele neplăcute și substanțele chimice nesănătoase să își facă loc în proviziile tale, oprește-te din a mai alimenta planta cu nutrienți în ultimele 1,5-2 săptămâni de înflorire. Dacă crești într-un mediu hidroponic, nu ar trebui să oprești alimentarea decât în ultimele cinci zile, deoarece plantele vor crește doar în apă. Dar atunci când crești în ghivece cu sol sau fibră de cocos, pot rămâne o mulțime de nutrienți, pe care dorim ca plantele să îi folosească.

Odată ce vei înceta să le mai hrănești, plantele de canabis vor prelua nutrienții rămași în mediul de creștere. Apoi, vor absorbi nutrienții din frunze. Acesta este motivul pentru care planta ta de canabis se va îngălbeni la sfârșitul perioadei de înflorire. Faptul că nu vei fi nevoit/ă să îți hrănești plantele în ultimele săptămâni reprezintă un avantaj - nu va mai trebui să cumperi nutrienți, economisind astfel bani.

În această perioadă de două săptămâni, poți spăla periodic mediul cu apă pură, cu un pH echilibrat, pentru a scăpa de depozitele de minerale care rămân în sol. Asigură-te că uzi solul la maxim, astfel încât să iasă la suprafață nutrienții, apoi mai udă-l o dată și lasă-l apa din el să se scurgă timp de câteva minute. Cu toate acestea, asigură-te că nu îl uzi prea des, deoarece nu vrei să îi faci rău plantei chiar înainte de a o recolta.

Cannabis-Plant-Ready-for-Flushing

Tăierea

La sfârșitul perioadei de înflorire, nu trebuie să te îngrijorezi atunci când frunzele se îngălbenesc, deoarece acest lucru este complet normal. De fapt este un semn bun deoarece arată că plantele tale consumă excesul de nutrienți.

Unii cultivatori își taie ușor plantele în ultimele săptămâni sau zile înainte de recoltare, îndepărtând frunzele mai mari pentru a permite mugurilor inferiori să aibă parte de mai multă lumină. Deoarece frunzele galbene se vor usca și vor cădea singure, acest lucru te va scuti de o muncă în plus. În caz contrar, în această etapă târzie a înfloririi, poți tăia liniștit/ă orice frunză galbenă. Acest lucru îți va ușura recoltarea.

Spor la cultivat!

Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

Categorii
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews