Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Tulpinile de canabis autoflorante sunt cunoscute ca fiind opțiunea ușoară atunci când vine vorba de cultivarea acestor plante. Natura lor rezistentă, creșterea rapidă și capacitatea de a înflori fără modificarea fotoperioadei le fac să fie o alegere excelentă atât pentru cultivatorii începători, cât și pentru cei experimentați. Aceste tulpini robuste necesită deseori puțină întreținere și lasă suficient loc și de erori. Totuși, atunci când îți dorești o recoltă optimă și muguri de calitate, trebuie îndeplinite câteva condiții. O astfel de condiție este solul potrivit.

Tulpinile autoflorante conțin trăsături de la Cannabis ruderalis, o subspecie care a evoluat și s-a adaptat la vremea extremă și cicluri de lumină din emisfera nordică. Acest tip de adaptări și natura rezistentă care a rezultat a tulpinilor autoflorante înseamnă că nu sunt prea pretențioase în privința solului. Totuși, pentru a le încuraja să-și atingă adevăratul potențial, trebuie folosit un amestec optim de sol.

Sol ușor și aerisit

Tulpinile autoflorante preferă solul ușor și aerisit, cu mai puțini nutrienți decât ar prefera tulpinile fotoperiodice. Cel mai bine este să cumperi un sol ușor special pentru canabis (de ex., Lightmix) sau să îți prepari propriul amestec de sol, decât să cumperi un amestec gata preparat din magazinele obișnuite pentru grădinărit, deoarece acestea ar putea conține prea multe substanțe nutritive, precum azotul.

Pământul greu pentru cultivat va fi un factor de stres pentru soiurile autoflorante, împiedicând rădăcinile să acceseze o cantitate adecvată de aer. Rădăcinile pot avea, de asemenea, dificultăți în a pătrunde și a crește într-un mediu greu.

Această rețetă de bază oferă un amestec de sol care conține nutrienți adecvați, precum și materiale care vor ajuta la creșterea aerării solului.

  • 3 părți mușchi de turbă
  • 3 părți compost
The Best Soil For Growing Autoflowering Cannabis
  • 2 părți perlit, pre-umezit
  • 1 parte vermiculit, pre-umezit
The Best Soil For Growing Autoflowering Cannabis

Folosește puțin îngrășământ

Tulpinile autoflorante sunt de obicei scurte și compacte, o trăsătură genetică care provine din subspecia ruderalis. Această caracteristică, împreună cu timpul lor rapid de creștere, înseamnă că tulpinile autoflorante nu au nevoie de atât de mulți nutrienți suplimentari.

Majoritatea autoflorantelor vor rămâne în etapa vegetativă doar pentru o perioadă scurtă de timp, ceea ce înseamnă că nu vor avea nevoie de o cantitate uriașă de nutrienți vegetali, cum ar fi azotul. Dacă folosești o cantitate prea mare, acest lucru poate arde de fapt tulpinile autoflorantelor, așadar hrănește-le în mod conservator.

În timpul etapei de răsad, plantele tale autoflorante nu vor avea nevoie deloc de nutrienți. Crescătorii pot începe să suplimenteze cu nutrienți la aproximativ 2 săptămâni de la cultivare, dar trebuie să folosească o cantitate mică pentru a evita deteriorarea culturii.

Chiar și în timpul etapei de înflorire, soiurile autoflorante nu au nevoie de o cantitate mare de hrană suplimentară. Nutrienții și stimulenții pentru înflorire pot fi folosiți totuși, dar cu o abordare de tipul „mai puțin este mai bine.” Fii extrem de atent la cultura ta și aplică suplimentele atunci când consideri că e necesar.

PH-ul solului

Scara PH este o măsură care arată cât de acidă sau alcalină este o substanță. Scara are 14 intervale, 7 fiind neutru, numerele mai mici de 7 fiind acide, iar numerele peste 7 fiind alcaline. Solul poate varia în pH, iar diferite plante pot prospera la niveluri variate ale acestui pH. Tulpinile autoflorante sunt similare cu soiurile fotoperiodice prin faptul că preferă un mediu de sol ușor acid.

Cultivatorii ar trebui să încerce să mențină solul într-un interval optim de pH de 6,0 - 6,5. În cazul în care cumperi sol, asigură-te că produsul este potrivit din punct de vedere al acidității. Dacă trebuie să reglezi pH-ul solului, există numeroase produse disponibile pentru a obține acest lucru.

PH Soil Cannabis

Microorganisme

Solul în care cresc plantele tale autoflorante nu este doar un mediu în care stau rădăcinile în timp ce planta crește - este mai mult decât atât. Solul reprezintă o rețea diversă și înfloritoare de viețuitoare, care include organisme simbiotice și dăunători deopotrivă.

Indiferent dacă îți cultivi plantele în interior, într-o cameră de cultivare sau într-un cort, sau în aer liber, în sere sau straturi de grădină, solul folosit poate fi suplimentat cu microorganisme benefice.

După cum știu toți cultivatorii, în special cei care își cultivă recolta în aer liber, există mulți dăunători care au o preferință deosebită pentru frunze, rădăcini, tulpini și flori proaspete de canabis. Aceste creaturi iau multe forme și multe dintre ele trăiesc în sol. Nematozii paraziți pot fi o problemă, consumând rădăcini de canabis atât din interior, cât și din exterior.

Cultivatorii își pot suplimenta solul cu nematozi prădători care se hrănesc cu acești invadatori și le reduc numărul la nivelul rizomilor.

Alte microorganisme care vor fi benefice pentru solul plantelor tale autoflorante sunt ciupercile micorize. Aceste tipuri de ciuperci formează o relație simbiotică cu rădăcinile plantelor tale. Rădăcinile plantelor de canabis produc exudate, o varietate de excreții, inclusiv zaharuri. Ciupercile benefice se atașează de rădăcini și se hrănesc cu aceste zaharuri. În schimb, ele acţionează ca o prelungire a sistemului radicular, ajungând pe o suprafaţă mai mare decât ar putea planta singură, transportând astfel nutrienţi de la distanţă.

Pe lângă faptul că ajută plantele să obțină nutrienți din sol, ciupercile micorize pot ajuta la captarea și uciderea dăunătorilor, cum ar fi nematozii paraziți.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37746 reviews