Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

Ghidul Complet Pentru Germinarea Semințelor De Canabis

Germinating

Înainte de a te putea bucura de mugurii aromați, sunt mai multe etape în creșterea canabisului de care trebuie să te ocupi. Dacă nu poți germina cu succes semințele de canabis, nu vei avea ce recolta. Oferă semințelor tale cel mai bun început posibil cu ajutorul ghidului nostru de germinare.


ARTA GERMINĂRII SEMINȚELOR DE CANABIS

Cu toate că adesea sunt trecute cu vederea, este lesne de înțeles că etapa vegetativă și cea de înflorire sunt cele mai importante etape ale ciclului de viață al plantei. Cu toate acestea, cu o șansă mare de eșec, planificarea slabă a germinării îți poate distruge următoarea recoltă, mai puțin în cazul în care știi ce faci. Prin oferirea celui mai bun început posibil semințelor tale de canabis, pe parcursul călătoriei lor spre muguri denși, poți asigura plantei o creștere sănătoasă și robustă.

Micuțe, fragile și având mare nevoie de o mână de ajutor, există mai multe moduri în care poți germina semințele de canabis. Toate metodele au diferite grade de succes, fiecare prezentând avantaje și dezavantaje.

Este important să reții că, chiar și cu o experiență avansată în ceea ce privește creșterea și cu un echipament de ultimă generație, tot există șanse să te alegi cu câteva semințe care nu dau roade. Acest lucru este normal atunci când ai de-a face cu un organism viu. La Royal Queen Seeds, furnizăm o gamă largă de semințe de canabis simple și feminizate de calitate superioară. Etichetăm soiurile în mod clar, așa că nu va trebui să-ți faci griji în legătură cu surprize nedorite.

Video id: 484382081

LA CE TREBUIE SĂ FII ATENT ATUNCI CÂND VINE VORBA DE SEMINȚELE DE CANABIS

Indiferent de unde ai semințele, este bine să le inspectezi ușor (și delicat) înainte să le plantezi. De cele mai multe ori, toate semințele vor germina; totuși, semințele de calitate proastă vor da naștere unor plante mai slabe. Din nefericire, nu îți vei da seama de acest lucru decât în etapa vegetativă și cea de înflorire.

Pentru a evita dezamăgirea, reține că semințele care au o culoare mai închisă au o șansă mai mare de germinare, în timp ce semințele de un verde pal sau albe probabil că nu vor da roade. Chiar dacă semințele închise la culoare sunt ușor deteriorate, ar trebui plantate oricum. Există o șansă mare ca acestea să germineze, chiar dacă învelișul exterior este ușor zdrobit.

TEMPERATURA DE GERMINARE JOACĂ UN ROL CRUCIAL

Înainte să vorbim despre metodele de germinare, există câteva reguli de aur care trebuie respectate atunci când vine vorba de germinare. Pentru cele mai bune rezultate, noi îți recomandăm să respecți aceste reguli, indiferent de modul în care alegi să germinezi semințele. Acestea fiind spuse, dintre toți factorii care trebuie luați în considerare, temperatura este cea mai importantă. Temperatura este cea care reglează nivelul de umiditate de care semințele au nevoie.

 • Temperatura ideală este între 22°C și 25°C (71-77°F)
 • Mediul de creștere ar trebui să fie umed, dar nu excesiv de ud
 • Umiditatea relativă ar trebui să fie cuprinsă între 70% și 90%
 • Semințele preferă lumina fluorescentă (cod Alb Rece 33)
 • Atinge semințele cât mai puțin posibil
 • În mediile hidroponice/de vată minerală, valoarea pH-ului ideal este de 5,8 - 6,2
-15 °C ⚠️ DANGER ZONE
17 °C IDEAL NIGHT TEMPERATURE
23 °C IDEAL DAY TEMPERATURE
+25 °C ⚠️ DANGER ZONE

CÂT DUREAZĂ GERMINAREA?

Trei principii fundamentale vor declanșa apariția primului fir de rădăcină: căldura, umiditatea și întunericul. Atât timp cât are umiditatea necesară, rădăcina se va dezvolta ușor până va lua forma plantei de canabis pe care o iubim atât de mult. În condiții optime, semințele vor începe să se dezvolte în 12-36 ore din momentul în care au simțit umiditatea.

Acest interval de timp poate varia, în funcție de condițiile de care se bucură mediul tău de germinare (vezi regulile de aur de mai sus). Chiar și cel mai novice cultivator ar putea face o sămânță să germineze, dar poate dura câteva săptămâni și, desigur, crește riscul unei plante mai slabe.

ALEGEREA METODEI DE GERMINARE

 • METODA PAHARULUI CU APĂ

Glass Of Water Approach

Este probabil una dintre metodele cele mai puțin eficiente, dar este viabilă. Deoarece este incredibil de simplu, cultivatorii începători pot opta pentru această metodă. Umple pe jumătate un pahar sau vas cu apă cu o temperatură de aproximativ 22°C (71°F).

După 3-5 zile, semințele vor începe să se deschidă și ar trebui să începi să vezi vârfuri micuțe albe. Odată ce aceste rădăcini au atins o lungime de 1-2 cm, le poți transfera, cu multă grijă, din apă în ghivece cu sol.

Semințele proaspăt germinate trebuie plantate în sol în mici orificii (la o adâncime de aproximativ 10-15 mm). Odată ce semințele sunt plantate, plasează deasupra lor o lumină fluorescentă la o distanță de 13-15 cm (5-6 inch) pentru a încuraja creșterea. În cele din urmă, nu exagera cu udatul semințelor în acest stadiu timpuriu. Folosește un pulverizator cu apă pentru a te asigura că acestea sunt umede, dar nu prea ude.

 • METODA PROSOPULUI DE BUCĂTĂRIE UMED

Wet Kitchen Towel Method

Este probabil una dintre cele mai comune metode de germinare. Metoda prosopului de bucătărie vine în mai multe variante. Unii cultivatori folosesc dischete de vată de bumbac sau bucăți de hârtie absorbantă. Pentru acest ghid, vom folosi un prosop de bucătărie deoarece este la îndemână și reține umiditatea destul de bine.

Așează o bucată de prosop de bucătărie umed pe o suprafață plată. Aranjează semințele la câțiva centimetri distanță între ele înainte de a așeza a doua bucată de prosop de bucătărie deasupra. Trebuie să te asiguri că ambele bucăți sunt umede, nu ude. Din nou, când vârfurile rădăcinilor albe ajung la 1-2 cm, mută semințele (cu grijă) în vasele cu sol. Folosește aceiași pași pe care îi găsești mai sus la tehnicile de plantare.

 • PLANTAREA DIRECTĂ ÎN SOL

Planting Directly Into Soil

Plantarea directă în mediul de creștere te scutește de mutatul semințelor fragile. Primul vârf de rădăcină este acoperit cu filamente microscopice care se deteriorează foarte ușor. Având în vedere că paharele cu apă și prosoapele umede de hârtie sunt mai predispuse la fluctuații de temperatură, plantarea în sol este o opțiune mult mai sigură.

Începe prin umplerea ghivecelor cu un sol de calitate superioară, care a fost înmuiat în apă. Mulți crescători aleg să adauge în apă un stimulent de înrădăcinare. Sapă un orificiu cu o adâncime de aproximativ 10-15 mm. Aceasta va fi noua casă a seminței tale. Scoate semințele din ambalaj și plantează-le în spațiile deja create. Acoperă ușor semințele, dar ai grijă să nu comprimi prea mult solul deasupra seminței. Rădăcina se va chinui să penetreze solul solid, încetinind creșterea plantei. Pulverizează ușor apă în locul unde ai plantat semințele, astfel încât mediul creștere să fie umed.

Dacă nu îți place ideea de a umezi în prealabil solul, poți pulveriza apă astfel încât să umezești suprafața înainte de a planta semințele. Semințele tale au nevoie de suficientă umiditate pentru a se putea dezvolta.

Ghivecele tale trebuie să stea într-un climat umed, care se încadrează în intervalul de temperaturi enumerate în regulile noastre de aur. După 4-10 zile, ar trebui să vezi un răsad proaspăt, în timp ce rădăcinile au început deja să se dezvolte sub pământ. Acum, întreaga plantă poate fi mutată într-un ghiveci mai mare, unde rutina normală de creștere ar trebui să înceapă.

 • UTILIZAREA VATEI MINERALE

Using Stone Wool Blocks

Menținerea temperaturii ideale (între 22-25°C / 71-77°F) și a umidității pentru germinare este destul de dificilă. Lăsarea semințelor afară, într-un mediul deschis, sau pe pervazul ferestrei nu este o idee prea bună; un dulap cu climatizare controlată manual ar fi mult mai util.Un covoraș încălzit este perfect pentru menținerea unei temperaturi constante, dar nu rezolvă problema umidității.

Va trebui să investești în câteva echipamente unice, dar cu ajutorul vatei minerale, poți crea un mediu perfect pentru germinarea semințelor de canabis. Umezește vata minerală în același mod ca și solul. Vata va menține umezeala, astfel că nu va mai fi nevoie să o uzi în stadiul timpuriu de germinare. După ce vata este umedă, pune-o într-o tavă de plastic cu capac. Ambalajele mari de prăjituri sunt ideale.

Cupola containerului din plastic va crea un mic climat tropical pentru semințele tale. Dacă mai apoi așezi toate elementele într-un dulap cu temperatură controlată, vei crea o rezervă de umezeală auto-perpetuantă - nu va mai fi nevoie să te atingi din nou de semințele tale până în momentul când le vei muta în mediul de creștere definitiv. Utilizând metoda vatei minerale, semințele tale ar trebui să germineze într-o zi sau două.

La două sau trei săptămâni de la germinație, răsadurile tale tinere ar trebui să fie pregătite pentru noua lor casă. În acest moment ai două opțiuni; le muți în ghivece cu sol sau accepți provocarea mediului hidroponic. Îți vei da seama când a venit momentul să muți răsadurile, deoarece rădăcinile vor începe să iasă prin partea inferioară a blocurilor de vată minerală. Atât timp cât rădăcinile nu au început să acopere jumătatea inferioară a blocului, acestea vor căuta apă și substanțe nutritive în noul lor mediu și vor continua să crească în jos.

 • Dopuri pentru sol RQS

RQS Soil Plugs

Dopurile pentru sol de la RQS reprezintă o opțiune ideală pentru germinarea semințelor. Sunt ușor de utilizat și conțin o formulă elaborată cu atenție ce include ingrediente concepute pentru a ajuta la dezvoltarea răsadurilor. Fiind create din turbă de cea mai înaltă calitate și fibră de nucă de cocos, acestea oferă un echilibru perfect pentru aerare și retenția de apă.

Acest lucru ne asigură că semințele nu se vor usca, prevenind în același timp bolile fungice care provoacă putrezirea.

Dopurile pentru sol de la RQS conțin micronutrienți cheie care sunt necesari pentru ca răsadurile să aibă o creștere și o dezvoltare optimă. Adăugarea de substanțe biologice active ajută, de asemenea, la dotarea microbiomului rădăcinii cu organisme benefice care elimină agenții patogeni și ajută la absorbția nutrienților și la descompunerea materiei organice. În plus, natura echilibrată a pH-ului acestor dopuri înseamnă că rădăcinile de canabis pot absorbi cu ușurință substanțele nutritive fără riscul de întrerupere.

Este foarte simplu să lucrezi cu ele și elimină orice problemă legată de transplantare. După ce încep să apară rădăcinile, poți transplanta răsadurile direct în sol sau în sisteme hidroponice.

Pentru a utiliza dopurile de sol de la RQS, trebuie să pui o singură sămânță la alegere în fiecare dop. Așază dopurile într-o tavă de creștere și stropește-le cu apă - suficient cât să le umezești. Folosește un capac din plastic transparent pentru a menține umiditatea și caută să îndeplinești condițiile de temperatură și umiditate discutate mai sus. Utilizează un higrometru mic pentru a urmări aceste cifre importante.

 • KIT-UL DE SEMINȚE FEMINIZATE PENTRU ÎNCEPĂTORI DE LA ROYAL QUEEN SEEDS

Royal Queen Seeds Feminized Starter Kit

Există, desigur, o modalitate mult mai simplă de a germina semințele. Ideal pentru cei novice, kit-ul de semințe feminizate pentru începători de la Royal Queen Seeds are tot ce ai nevoie pentru a începe cu succes următorul tău proiect cu semințe de canabis.

Kit-ul Cu Semințe Feminizate Pentru Începători de la Royal Queen Seeds conține:

 • 3x RQS Semințe feminizate Critical
 • 20x Ghivece Easy-Start pentru răsaduri
 • 1x Propagator Pro
 • 1x pachet de Bacto
 • 1x perlit
 • 1x lumină fluorescentă
 • 1x manual de instrucțiuni
 • 4x baterii AA
 • 1x catalogul Royal Queen Seeds

* De asemenea, vei avea nevoie o cană de măsurare și un tel sau agitator (nu sunt incluse în kit).

1. Îndepărtează ușor folia de pe spatele pachetului de semințe și așează-le cu grijă într-un recipient uscat.

2. Vei avea nevoie de un recipient cu o adâncime mică pentru a adăposti tava cu semințe. Umple recipientul cu un litru de apă călduță (22-25°C / 71-77°F). Toarnă în apă pachetul de enzime Bacto, permițându-le să se dizolve înainte de a pune tava de semințe în recipient pentru a se înmuia. Tava cu semințe trebuie să fie scufundată doar timp de 5-10 secunde.

3. După îndepărtarea tăvii de semințe din recipientul de mică adâncime, sapă câte un orificiu de aproximativ 10-15 mm în solul fiecărui ghiveci și mută cu delicatețe semințele din recipientul uscat în spațiile săpate. Ține minte, o sămânță per ghiveci.

4. Folosind propagatorul furnizat, presară un strat de perlit de 15 mm grosime în partea inferioară a rezervorului.

5. Așează tava cu semințe în propagator, reglează pereții și poziționează capacul. Capacul are un comutator de pornit/oprit pentru luminile atașate.

6. Verifică nivelul apei din rezervor o dată pe zi. Scopul tău este să menții un nivel echilibrat. După 1-7 zile, semințele ar trebui să încolțească deja, având frunze mici ce încep să apară. Odată ce răsadul are o înălțime de 3 cm, îl poți muta în ghiveciul în care va crește.

Video id: 484368580

DACĂ AI ÎNDOIELI, GÂNDEȘTE-TE LA CONDIȚIILE DE PRIMĂVARĂ

Indiferent de metoda pe care o alegi, gândește-te mereu la ce condiții ar fi în mod normal primăvara. În mediul lor natural, semințele de canabis ar începe să încolțească odată cu trecerea de la iarnă la primăvară. Umiditatea este încă ridicată, iar temperaturile vor crește în mod natural. Întreabă-te întotdeauna: "Mediul pe care îl ofer semințelor reproduce condițiile de primăvară?" Dacă răspunsul este da, sunt foarte multe șanse ca procesul de germinare să fie un succes.

OFERĂ SEMINȚELOR TALE CEL MAI BUN ÎNCEPUT POSIBIL

În majoritatea cazurilor, procesul de germinare se va desfășura fără probleme. Cu toate acestea, există câteva obstacole pe care le-ai putea întâmpina și cu care te putem ajuta.

 • LUMINA

Prima este lumina. Sămânța/răsadul tânăr va avea nevoie doar de lumină fluorescentă sau lumini CFL pentru creștere, cel puțin la început. Deși plantele au nevoie de lumină pentru a se dezvolta, excesul va dăuna tinerei plante de canabis.

Poziționează luminile la aproximativ 15 cm față de semințe. Odată ce răsadurile au dezvoltat primele frunze adevărate (vor avea muchii zimțate), poți muta lumina la o distanță de 5 cm. Dacă ești îngrijorat ca nu cumva să le faci rău răsadurilor, pune mâna între frunze și lumini. Dacă nu poți ține mâna pe loc timp de zece secunde, fără a te frige, mută luminile cu 2 cm mai departe. Repetă până când te simți confortabil cu temperatura.

Deoarece răsadurile cresc destul de repede, va trebui să tot reglezi luminile până vei obține cele mai bune rezultate. După ce au stat două săptămâni sub lumini fluorescente, vei putea trece la lumini puternice de tip HPS sau MH.

Lighting
 • SEMINȚELE SUNT CU CAPUL ÎN JOS

Nu intra în panică, rădăcinile vor crește mereu în jos. Nu este necesar să încerci să repoziționezi sămânța. Deranjarea semințelor în acest moment crucial le va face mai mult rău decât bine. În majoritatea cazurilor, ceea ce vezi de fapt nu este o rădăcină care iese din partea de sus a seminței, ci tulpina plantei de canabis.

Dacă ești vreodată nesigur, așteaptă întotdeauna câteva zile, până când apar primele frunze (cotiledoane). Dacă ai creat condițiile optime pentru semințe, răsadul o să se așeze singur. Cea mai bună abordare este să nu te panichezi; urmează regulile de aur și răsadul va fi pregătit de mutare în cel mai scurt timp.

Upside-down Seeds

GERMINAREA ȘI CE URMEAZĂ

CÂND ÎNCEPI NUTRIȚIA?

Acest lucru va depinde de mediul de creștere pe care îl folosești, dar în majoritatea cazurilor, nu va fi nevoie să folosești substanțe nutritive în primele 2-3 săptămâni. În sol vor exista o mulțime de nutrienți, chiar și substratul din nucă de cocos nu va avea nevoie să adaugi nutrienți decât după aproximativ o săptămână. Dacă optezi pentru sol cocos sau hidroponic, nutrienții ar trebui să fie adăugați la 0,25% din puterea lor obișnuită. Odată ce apare primul set de frunze, crește această concentrație în trepte de 0,25% per set de frunze. Pentru începători, recomandăm întotdeauna utilizarea unui mediu cu sol. Îți va permite să cunoști mai bine complicațiile creșterii de canabis și este foarte iertător dacă faci greșeli.

O modalitate ușoară de a detecta dacă sunt necesare mai multe substanțe nutritive este de a observa frunzele.

Frunzele zimțate vor începe să se îngălbenească sau să devină verde pal atunci când stocurile de nutrienți sunt epuizate. Atunci când nu primesc nutrienții necesari o perioadă mai lungă de timp, frunzele vor deveni galbene. Acesta este un semn clar că sunt necesare mai multe substanțe nutritive. Planta ta nu va muri dacă frunzele devin galbene, ci este un memento pentru hrănirea răsadului tău tânăr.

Azotul este cea mai necesară substanță nutritivă în timpul perioadelor de creștere intensivă. Odată ce răsadul a fost hrănit, culoarea frunzelor va reveni la normal. În funcție de cât de mult a durat până ai hrănit planta, acest lucru poate dura câteva ore sau o zi întreagă.

IA UN LOC ȘI RELAXEAZĂ-TE

Primele săptămâni de dezvoltare a răsadului necesită foarte puțină bătaie de cap. Nutrienții, așa cum am menționat, vor avea nevoie de mici modificări, la fel ca și iluminatul. Cu toate acestea, acum că semințele tale au germinat, ai câteva săptămâni de pauză. Ia un loc, relaxează-te și bucură-te de planta de canabis care începe să prindă formă.

Odată ce au trecut aceste prime săptămâni, poți trata răsadul ca și cum ar fi în stadiul vegetativ și poți trece la rutina de iluminare strictă și lumină intensă. În timpul germinării, amintește-ți întotdeauna regulile de aur și, dacă ai îndoieli, întreabă-te dacă ai creat "condițiile de primăvară". Dacă ești încrezător că totul este pe drumul cel bun, tot ce trebuie să faci este să observi și să te minunezi de crearea propriei tale plante de canabis.


Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

Categorii
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews