By Luke Sholl

Unul dintre cele mai cumplite lucruri care i se poate întâmpla rezervei tale de iarbă este să se usuce complet. Dacă ți s-a întâmplat asta, nu-ți face griji, mugurii tăi mai pot fi salvați! Cu câteva cunoștințe, este posibil să rehidratezi canabisul utilizând câteva tehnici simple.

Unele dintre aceste metode pot chiar să îți aducă arome noi, în timp ce altele îți pot distruge rapid rezerva, dacă sunt aplicate neglijent. Deși iarba ta nu va mai fi niciodată ca înainte, îi poți readuce (aproape toată) gloria apusă.


Cea Mai Bună Metodă Dintre Toate - Prevenția

Cele mai frecvente două motive pentru care iarba se usucă dincolo de punctul său optim sunt uscarea excesivă după recoltare și depozitarea necorespunzătoare.

Canabisul se usucă din exterior. Frunzele exterioare pot părea uscate, dar mugurii și tulpinile interioare ar putea încă să conțină cantități considerabile de apă. Prin urmare, mulți crescători aleg să analizeze nivelul de uscare folosind trucul ruperii tulpini.

Când tai buruienile pentru a se usca, la scurt timp, tulpinile își pierd mult din rigiditate și fermitate. Dacă vei lua în mână o tulpină, aceasta se va îndoi fără să se rupă. Ca atare, regula generală este că, atunci când poți rupe tulpina unui mugur în două, acesta este suficient de uscat. Dacă tulpina încă se îndoaie, mai are nevoie de timp. Deși acest truc funcționează excelent pentru cei cu mai multă experiență, nu este în niciun caz cea mai științifică metodă.

În climele temperate, cu umiditate medie, te poți aștepta la o perioadă lentă și uniformă de uscare. În clima aridă însă, este esențial să păstrezi un umidificator în apropiere.

Humidity Control

Folosește Pachete Pentru Controlul Umidității Pentru a Menține Nivelurile Perfecte De Umezeală

După ultima tundere, mugurii trebuie așezați într-un recipient etanș pentru a se conserva. Din păcate, iarba va continua să facă schimb de apă cu aerul înconjurător, așa că, dacă nu ești atent, mugurii tăi prețioși vor ajunge să se usuce complet. Din fericire, una dintre cele mai simple modalități de a menține mediul perfect pentru iarbă este cu un pachet pentru umiditate.

Aceste pachețele minunate funcționează atât pentru recolte mici, cât și pentru recolte mari, iar gelul de silicon din interior preia sarcina de a schimba umezeala cu aerul din jurul mugurilor. Rezultatul este o umiditate relativă de 58-65%, întreținută perfect - punctul ideal pentru conservare.

Prea Târziu, Iarba Mea Este Complet Uscată – Ce Pot Face Acum?

Din fericire, în același mod în care canabisul poate elibera apă în aer, acesta poate și absoarbe moleculele de apă înapoi în mugur.

Soluția este relativ simplă. Ai nevoie doar de un recipient etanș (din nou!) sau ceva asemănător. În această situație de remediere, etanșeitatea nu este esențială pentru succesul misiunii. Dar, după rehidratare și pentru depozitare pe termen lung, sunt într-adevăr necesare recipiente etanșe.

Ideea generală este de a crește umiditatea relativă din interiorul recipientului pentru a crea un microclimat. Moleculele de apă se vor dispersa din zonele cu concentrație ridicată în zonele cu concentrație mai scăzută până când se vor uniformiza.

Există mai multe modalități de a realiza acest lucru - unele le poți utiliza chiar dacă uscăciunea este excesivă. Toate aceste metode sunt ușoare variații a unei singuri tehnici (cu excepția metodei super-expres descrisă mai jos), dar cu nuanțe proprii.

Drying Buds

3 Moduri De a Îți Rehidrata Iarba

1. Metoda Feliei De Pâine, a Salatei Sau a Prosopului De Bucătărie Umed

Method 1

Aceasta este o tehnică care nu adaugă arome. Ia o felie de pâine și umezește-o (nu o înmuia). Alternativ, și frunzele de salată funcționează excelent. Se poate folosi și un prosop de hârtie umed, dar ai grijă la conținutul excesiv de apă.

Așaz-o deasupra ierbii, într-o pungă groasă de plastic sau cu sigilare, închide-o bine și las-o acolo timp de o oră sau două. După ce s-a scurs timpul, verifică iarba și scutur-o un pic. Verifică salata, pâinea sau prosopul pentru a vedea cât de uscat este. Aceasta este o indicație clară a cantității de apă reținută de muguri.

În funcție de mărimea rezervei tale, poate fi necesar să repeți acest lucru de câteva ori. Cheia este să nu grăbești procesul. De exemplu, nu umezi excesiv pâinea și nu lăsa aceeași frunză de salată acolo prea mult timp. Acest lucru ar putea duce la formarea mucegaiului, care s-ar putea transfera pe muguri.

Inspectează cu atenție și, când ești mulțumit, mută buruienile într-un recipient etanș adecvat pentru depozitare prelungită.

2. Metoda Cojilor De Fructe

Method 2

Acest truc adaugă un plus de amuzament și este excelent pentru a experimenta. Poți utiliza mai multe tipuri de coji de fructe și ierburi pentru a-ți rehidrata iarba, exact în același mod descris mai sus. Diferența este că va exista și un transfer de gust și miros.

Fructele cel mai des folosite sunt portocalele și teiul, pentru că sunt foarte utile în rehidratarea mugurilor, dar împrumută și o aromă de citrice ierbii. Acestea nu trebuie utilizate pentru depozitare și conservare pe termen lung, deoarece ar putea provoca putrezirea sau mucegăirea mugurilor. Este necesară o inspecție zilnică atentă pentru a evita orice fel de focar fungic. Dacă înlocuiești coaja la fiecare două zile, te vei asigura că aroma adăugată va persista.

Și cojile de banane sunt destul de populare. Deși acționează mai rapid, acestea putrezesc mult mai repede. Unele persoane sunt ferm convinse că adaugă potență ierbii, deși nu există dovezi concrete care să susțină acest lucru. Cojile de mere nu își transferă gustul la fel de eficient, dar eliberează umezeală încet și constant, ceea ce este excelent pentru o rehidratare uniformă.

Indiferent de fructele alese, trucul este să lași cojile cu mugurii tăi timp de câteva ore. Poate dura de la câteva ore până la o zi până când mugurii sunt într-o formă bună, ideali pentru fumat.

De asemenea, poți adăuga și plante precum mentă, coriandru, rozmarin, cimbru sau orice altă iarbă de gătit bogată în arome. Nu numai că vor contribui la rehidratare, dar vor adăuga și o aromă unică fumului tău.

3. Metoda Vaporilor Fierbinți

Method 3

Dacă te grăbești și nu îți permiți să aștepți atât de mult, există o modalitate de a accelera procedura. Dar această metodă este însoțită de un mare avertisment; riști să îți fierbi iarba sau să o umezești prea tare și să nu o mai poți fuma.

Ia o oală mare, umple-o cu apă și dă apa în clocot. După ce apa a fiert, ia vasul de pe foc și așază-l pe o suprafață sigură. Apoi, acoperă oala cu o cârpă sau o bucată de țesătură și fixeaz-o în jurul marginii oalei, cu grijă, pentru a nu te frige (folosește mănuși de cuptor!).

Acum, așază iarba deasupra cârpei și lasă evaporarea să se ocupe de restul. Aburii fierbinți vor trece prin cârpă și muguri, asigurând o hidratare maximă într-un timp record.

Asigură-te că întorci mugurii în mod regulat pentru a distribui uniform vaporii. După un interval de 30 de minute – 1 oră, mugurii tăi ar trebui să fie gata de consum!

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.