Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Raport de creștere Purple Punch Auto

Purple Punch Auto


Purple Punch este un hibrid modern și popular care provine din speciile combinate Larry OG și Granddaddy Purple. Purple Punch Auto de la Royal Queen Seeds promite aceleași arome și efecte fizice relaxante ca și originalul, dar într-o sămânță autoflorantă simplă, rapidă și compactă. Te întrebi dacă Purple Punch Auto merită un loc în grădina ta? Citește mai jos raportul meu complet de creștere pentru a descoperi adevărul.

Raport de creștere Purple Punch Auto: listă de echipamente

La fel ca în cazul altor rapoarte de creștere ale mele, am hotărât să folosesc o configurație destul de simplă pentru a cultiva Purple Punch Auto. Iată ce am utilizat:

 • Cutie de cultivare: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Lumini: MIGRO 200+
 • Ventilație: Blauberg Turbo - E 100
 • Filtru: Prima Klima PK 100/125
 • Ventilator: ventilator Koala oscilant
 • Umidificator: Beurer LB 45
 • Sol: Biobizz Light Mix
 • Ghiveci: ghiveci AirPot de 11 litri
 • Nutriție: Biobizz și nutriție organică de la RQS
 • Soluție pH: Plagron Lemon Kick

Notă: Apa din zonă este destul de simplă, așa că utilizez Plagron Lemon Kick pentru a-i reduce pH-ul la o valoare între 6 și 6,5. De asemenea, am lăsat apa să stea netulburată în recipiente deschise timp de cel puțin 24 de ore înainte de a o folosi, pentru a scăpa de clor (care dăunează rădăcinilor și organismelor naturale din sol).

Raport de creștere Purple Punch Auto: etapa răsadului (Săptămâna 1)

Am ales să germinez semințele mele Purple Punch Auto direct în mediul lor de creștere. Deși nu este deloc necesar, am descoperit că germinarea semințelor autoflorante direct în sol (în loc de prosoape de hârtie sau apă) ajută la minimizarea stresului în timpul etapei răsadului, care este foarte importantă.

Pentru a începe, am pregătit 2 ghivece AirPot de 11 l cu următorul amestec de sol:

Notă: Pentru a mă asigura că toate ingredientele pentru sol au fost bine amestecate, am umplut mai întâi ghivecele pe jumătate cu amestecul Biobizz, apoi am adăugat peletele nutritive, rizobacteriile și micoriza. Apoi am amestecat totul cu mâna și am adăugat treptat mai mult pământ, având grijă să amestec totul uniform. După ce solul a fost gata, l-am înmuiat suficient cu apă fără clor și cu pH reglat.

Germinarea semințelor Purple Punch Auto

După ce am pregătit amestecul de sol, am făcut un mic orificiu (aproximativ 2 cm adâncime) în mijlocul fiecărui ghiveci. Pentru a sprijini o germinare mai rapidă și o creștere mai puternică a rădăcinilor, am presărat și 1 g de amestec Easy Roots Mycorrhiza Mix de la RQS în interior înainte de a adăuga semințele și de a le acoperi ușor cu pământ. Apoi am mai pus puțină apă pentru a ajuta la declanșarea germinării, am etichetat ghivecele și le-am mutat în noua lor casă de la Butterfly Farm.

Pentru a asigura o germinare mai rapidă și pentru a susține creșterea răsadurilor puternice, iată cum am instalat cortul în etapa de răsad:

 • Iluminare: am așezat luminile la 35 cm deasupra marginii ghivecelor AirPot și le-am lăsat timp de 24 de ore pentru a maximiza fotosinteza devreme.
 • Mediul înconjurător: în timpul săptămânii 1, am menținut temperatura în cort între 23 - 25°C și umiditatea relativă la 45 - 60%. Atât temperatura, cât și umiditatea relativă din cortul meu au fost puțin mici în primele două zile, dar am reușit să le cresc pe ambele până în ziua 4.
 • Nutrienți: niciunul.
 • Apă: am pulverizat semințele de mai multe ori în primele trei zile pentru a mă asigura că solul nu se usucă.

Prima sămânță Purple Punch Auto a încolțit în ziua 4. Deoarece a doua sămânță nu a încolțit, am germinat o sămânță de rezervă pe un tampon de bumbac cu apă. În ziua 7, deoarece a doua sămânță încă nu încolțise, am plantat în ghiveciul ei sămânța de rezervă care germinase între timp. Până în ziua 9, răsadul nou a ieșit din sol. Ambele răsaduri arătau puternice, doar cu o ușoară etiolare și prezentau cotiledoane de un verde aprins. La treisprezece zile de la germinare, ambele răsaduri Purple Punch Auto au dezvoltat două seturi de frunze și au intrat oficial în etapa vegetativă.

Raport de creștere Purple Punch Auto

Jurnal de creștere Purple Punch Auto: etapa vegetativă (Săptămânile 2, 3, și 4)

Ambele plante Purple Punch Auto au vegetat o perioadă de trei săptămâni. Mai jos am prezentat detaliat procesul meu de creștere pentru fiecare săptămână din etapa vegetativă.

Săptămâna 2

Până la sfârșitul primei săptămâni din etapa vegetativă, plantele mele Purple Punch Auto păreau sănătoase și puternice. Purple Punch #1 (prima plantă care a germinat) a crescut la o înălțime totală de 11 cm, iar Purple Punch #2 (sămânța de rezervă) a crescut la 7 cm. Iată ce am făcut în timpul săptămânii:

 • Iluminare: la fel ca săptămâna 1 (ciclu de lumină de 24 de ore, cu lampa la 35 cm deasupra vârfului plantelor).
 • Mediul înconjurător: temperatura din cortul meu a fost 23°C și am folosit un umidificator pentru a menține umiditatea relativă între 50 și 60%.
 • Nutrienți: am adăugat Biobizz Root-Juice în ziua 3. Fiecare plantă a primit 1 ml de Root-Juice dizolvat în 1 l de apă.
 • Apă: am udat ambele plante Purple Punch Auto o dată în ziua 7. Fiecare plantă a primit 1,5 l de apă (pH 6,3).
Raport de creștere Purple Punch Auto

Săptămâna 3

A doua săptămână din etapa vegetativă a fost destul de simplă. Am observat o creștere solidă la ambele plante Purple Punch Auto și chiar și câteva flori mici au început să se formeze până la sfârșitul săptămânii. Ambele plante și-au dublat dimensiunea, Purple Punch #1 ajungând la 23 cm și Purple Punch #2 ajungând la 15 cm. Purple Punch #1 a dezvoltat niște nuanțe galben aprins pe vârfurile și marginile frunzelor sale (vezi imagini), dar nu cunosc cauza în mod sigur.

 • Iluminare: la fel ca în săptămâna 1.
 • Mediul înconjurător: temperatura în cortul meu în timpul săptămânii a fost între 23,5–25°C și umiditatea relativă a fost între 40–49%.
 • Nutrienți: niciunul.
 • Apă: am udat ambele plante Purple Punch Auto în ziua 14.
Raport de creștere Purple Punch Auto

Săptămâna 4

Plantele mele Purple Punch Auto au continuat să crească viguros în ultima săptămână a etapei vegetative. Până la sfârșitul săptămânii, Purple Punch #1 măsura 50 cm înălțime, iar Purple Punch #2 măsura 30 cm (acceptabil, având în vedere că această sămânță a avut un start întârziat). Ambele plante și-au dezvoltat deja primii muguri până la sfârșitul săptămânii. Purple Punch #1 a continuat cu frunzele sale cu nuanțe galbene, care cred că ar putea fi ceva genetic, deoarece celelalte două plante din cort nu au prezentat semne similare.

 • Iluminare: la fel ca săptămâna 1, dar am scăzut la 80%.
 • Mediul înconjurător: temperatura din cort a fost de aproximativ 24°C. Umiditatea relativă a scăzut de la 40% la 35% în timpul săptămânii, așa că am adus înapoi un umidificator.
 • Apă/nutrienți: în timpul săptămânii, am hrănit/udat plantele de trei ori:

În ziua 15, am dizolvat 1x tabletă nutritivă Easy Grow de la RQS în 6 l de apă și am udat fiecare plantă cu 2 l. În ziua 18, am udat plantele fără adaos de nutrienți. În ziua 21, am hrănit din nou plantele, de data aceasta utilizând General Hydroponics CaMg+ (1,5 ml/l), Biobizz Bio Heaven (2 ml/l), Bio Grow (2 ml/l), Acti Vera (2 ml/l) și Alg-A-Mix (2 ml/l).

Raport de creștere Purple Punch Auto

Jurnal de creștere Purple Punch Auto: etapa de înflorire (săptămânile 5–11)

Ambele plante Purple Punch Auto au început să înflorească spre sfârșitul celei de-a patra săptămâni după germinare. Întreaga lor etapă de înflorire a durat 7 săptămâni. Iată o descriere mai detaliată a fazei de înflorire pentru Purple Punch Auto.

Săptămâna 5

Până la sfârșitul săptămânii 5, plantele mele Purple Punch Auto s-au mărit considerabil, Purple Punch #1 ajungând la 66 cm înălțime și Purple Punch #2 ajungând la 54 cm. Ambele plante au dezvoltat, de asemenea, multe frunze sănătoase și, cu toate că știu că unor cultivatori le place să elimine frunzele de la autoflorante, eu am ales să nu fac acest lucru încă.

Ambele plante Purple Punch, de asemenea, au părut să răspundă bine la nutrienții pe care i-am folosit în săptămâna 4, mai ales în comparație cu colega lor Watermelon, care părea puțin stresată după ultima hrănire. Purple Punch #1 a continuat să aibă vârfurile frunzelor cu o tentă galbenă, ceea ce în continuare cred că este o caracteristică genetică.

 • Iluminare: am redus ciclul de lumină la 20/4. Lampa a continuat să fie așezată la 35 cm deasupra coronamentului plantelor mele.
 • Mediul înconjurător: temperatura din cortul meu a atins 25°C în timp ce lumina a fost aprinsă și 20°C în timp ce lumina a fost stinsă. Umiditatea relativă a rămas între 40 - 43%.
 • Apă/nutrienți: am udat plantele de trei ori, punându-le 2 l de apă de fiecare dată. În ziua 21, le-am hrănit cu 1,5 ml/l General Hydroponics CaMg+. În ziua 25 le-am udat din nou, de data asta adăugând 1 ml/l de CaMg+ și 1 ml/l de Biobizz Bloom. În ziua 27, am udat plantele fără a pune nutrienți.
Raport de creștere Purple Punch Auto

Săptămâna 6

Săptămâna aceasta, plantele mele au continuat să înflorească frumos, iar Purple Punch #2 a ajuns-o din urmă pe Purple Punch #1 în ceea ce privește dimensiunea, ceea ce înseamnă că în sfârșit am avut un coronament frumos și uniform în cortul meu. Faptul că Purple Punch #1 nu a crescut mai înaltă în timpul săptămânii este un indiciu solid că este în faza de înflorire și își concentrează toată energia pe dezvoltarea florii. Ambele plante au coronamentul frumos și gros (pe care mă gândesc să-l subțiez puțin) și au început să dezvolte flori rotunde frumoase.

 • Iluminare: la fel ca în săptămâna 5.
 • Mediul înconjurător: temperatura a rămas la 25°C în timpul aprinderii luminilor și la 20°C cu lumina stinsă. Pe de altă parte, umiditatea relativă a scăzut considerabil de la 42% în ziua 29 la 35% în ziua 32, și înapoi la 39% în ziua 35.
 • Apă/nutrienți: am udat plantele Purple Punch Auto de trei ori în săptămâna 6. În ziua 29, am dizolvat 1 tabletă Easy Bloom RQS în 7 l de apă, și am distribuit amestecul uniform între toate cele trei plante. În ziua 32, am hrănit ambele plante Purple Punch Auto cu aproximativ 2 l de apă care conținea 1 ml/l de Biobizz Bio Bloom. La sfârșit, în ziua 35, am udat toate plantele mele cu apă simplă, cu pH reglat.
Raport de creștere Purple Punch Auto

Săptămâna 7

Până la sfârșitul săptămânii 7, ambele plante Purple Punch Auto au ajuns la 67 cm înălțime (puțin mai înalte față de săptămâna anterioară). Arătau frumos și sănătos, cu frunze întunecate și vibrante. De asemenea, prezentau flori drăguțe rotunjite, cu niște pistiluri roșii și un strat zaharat de tricomi transparenți, dar deja aromați.

 • Iluminare: la fel ca în săptămâna 6.
 • Mediul înconjurător: temperatura din cort în cea de-a 7-a săptămână a fost de aproximativ 25°C în timpul zilei și de 21°C în timpul stingerii luminilor. Umiditatea relativă a fost de 41% la începutul săptămânii și a scăzut la 39% până la sfârșit.
 • Apă/nutrienți: În ziua 37, am diluat 1 tabletă Easy Bloom Booster RQS în 7 l de apă, și am împărțit amestecul uniform între cele trei plante din cort. În ziua 41, am udat fiecare plantă cu 2 l de apă îmbogățită cu 1 ml/l de CaMg+ și 2 ml/l de Biobizz Bio Bloom.
 • Formare: am eliminat frunzele de la toate cele trei plante din cortul meu în ziua 42. Am îndepărtat frunzișul vechi și mare de pe ramurile inferioare de la cele două plante Purple Punch Auto și am îndepărtat frunzele bolnave de pe Watermelon (care dezvoltase frunze galbene cu pete maro).
Raport de creștere Purple Punch Auto

Săptămâna 8

Încă o săptămână de înflorire a trecut, și trebuie să menționez că sunt foarte impresionat de aspectul și mirosul plantelor Purple Punch Auto. Ambele plante au dezvoltat frunze galbene, ceea ce înseamnă că se apropie de ultimele săptămâni ale vieții lor. Florile continuă să se dezvolte frumos, dezvoltând calicii mari, umflate, cu o acoperire transparentă de tricomi și mai multe pistiluri roșii.

 • Iluminare: la fel ca în săptămâna 7.
 • Mediul înconjurător: temperatura a fost de 25°C în timpul luminilor aprinse și de 23°C în timp ce lumina a fost stinsă. Umiditatea relativă a rămas la aproximativ 40% toată săptămâna, cu doar câteva fluctuații minore.
 • Apă/nutrienți: în ziua 44, am dat ambelor plante 2 l de apă cu pH reglat. În ziua 46 le-am dat pentru ultima dată Biobizz Bio Bloom (2 ml/l). Din acest moment, plantele au primit doar apă până la recoltare.
Raport de creștere Purple Punch Auto

Săptămâna 9

După aspectul lui Purple Punch Auto săptămâna aceasta, bănuiesc că mai sunt aproximativ 2 săptămâni până la recoltare. Ambele plante Purple Punch Auto arată foarte sănătos, cu mai multe frunze galbene pe măsură ce continuă să-și consume depozitele de nutrienți pentru a alimenta creșterea florilor. Mugurii ambelor plante sunt frumoși și denși, cu calicii umflate și un număr tot mai mare de pistiluri roșii. Mugurii se simt plăcut și duri la atingere și produc o aromă delicioasă. Utilizez un microscop ca să urmăresc cu atenție dezvoltarea tricomilor, care sunt încă transparenți în mare parte în acest stadiu.

 • Iluminare: la fel ca în săptămâna 8.
 • Mediul înconjurător: au fost 25°C în timpul luminilor aprinse și 22°C în timpul stingerii luminilor. Umiditatea relativă a fost de 38% la început și a scăzut la 34% până la sfârșitul săptămânii.
 • Apă: am udat plantele de trei ori săptămâna aceasta, oferind fiecărei plante 2,3 l de fiecare dată.
Raport de creștere Purple Punch Auto

Săptămâna 10

Ziua recoltei se apropie cu pași repezi, iar eu sunt în continuare impresionat de aspectul și mirosul plantelor mele Purple Punch Auto. După cum poți vedea din fotografiile acestei săptămâni, mugurii acestor plante se îngrașă foarte frumos și capătă acele nuanțe frumoase de violet pe care le iubesc atât de mulți cultivatori. Atât Purple Punch #1, cât și #2 produc multă rășină, iar frunzele lor îngălbenite sunt un semn bun că își folosesc ultimele rezerve de nutrienți și vor crea un fum fin și transparent.

 • Iluminare: la fel ca în săptămâna 9.
 • Mediul înconjurător: 25°C în timpul luminilor aprinse și 22°C în timpul luminilor stinse. Umiditatea relativă a fost de 32% la începutul săptămânii și 36% spre sfârșit.
 • Apă/nutrienți: am udat plantele de două ori în această săptămână. Fiecare plantă a primit 2,3 l de apă cu ambele ocazii.

Săptămâna 11

La 80 de zile de la germinare, plantele mele Purple Punch Auto sunt în sfârșit gata de recoltare. Deși am întâmpinat unele probleme la germinarea unei semințe, trebuie să spun că această tulpină mi-a depășit așteptările. Chiar dacă autoflorantele sunt deseori criticate pentru dimensiunile lor mici și lipsa de putere, Purple Punch Auto de la RQS pare să ofere rezultate din ambele puncte de vedere. Deși recunosc că nu pot confirma puterea acestei tulpini, având în vedere că încă mai trebuie să usuc și să conserv mugurii, cantitatea de rășină de pe flori și aroma lor delicioasă mă fac să cred că vor produce un fum excelent.

După ce am făcut ultimele mele poze cu plantele, le-am tăiat în partea de jos a tulpinilor și le-am agățat cu capul în jos în cort, pentru a se usca la 25°C și la o umiditate puțin sub 40%.

Raport de creștere Purple Punch Auto

Analiză post-recoltare Purple Punch Auto

După aproximativ două săptămâni de uscare, acum pun florile Purple Punch Auto în borcane pentru conservare. Până acum, trebuie să spun că aceasta a fost tulpina mea preferată de cultivat la Butterfly Farm. Crescând până la aproximativ 70 cm înălțime, aceste plante au funcționat perfect în micul meu cort și le-aș recomanda oricui are o configurație cu dimensiuni asemănătoare.

Caracteristicile fizice ale ambelor plante Purple Punch Auto păreau destul de asemănătoare, dar mugurii lor s-au dovedit destul de diferiți, o plantă producând flori mai mici și mai dense, iar cealaltă producând unele puțin mai alungite. Oricum, mugurii au avut o structură solidă și cu multă rășină aromată. După un test rapid de gust, pot afirma cu siguranță că presupunerile mele în privința puterii și aromei Purple Punch Auto au fost exacte; această tulpină autoflorantă compactă produce un high fizic puternic, perfect pentru relaxare. Purple Punch Auto se mândrește cu o aromă dulce de fructe de pădure și cu o productivitate respectabilă de aproximativ 70 g de muguri uscați per plantă.

Per total, aș recomanda această tulpină aproape oricărui cultivator/fumător. Caracteristicile de creștere ale tulpinii Purple Punch Auto sunt ideale pentru culturile mici de interior, iar aromele, parfumul și puterea sa sunt de cea mai bună calitate.

Purple Punch Auto
Purple Punch x Old Skunk Auto
350 - 400 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 Săptămâni
THC: 19%
20% Sativa, 75% Indica, 5% Ruderalis
80 - 130 gr/plant
80 - 120 cm
9-10 săptămâni după germinare
Relaxant fizic

Cumpără Purple Punch Auto

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

Categorii
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37826 reviews