Anatomia Plantei De Marijuana

Cultivatorii, utilizatorii în scop medical, precum și consumatorii obișnuiți trebuie să cunoască anatomia plantei de canabis. La fel ca și în cazul fructelor și legumelor proaspete, merită să știi esențialul. Altfel, e posibil să te întorci de la cumpărături cu banane verzi și cu roșii stricate.

Nu-ți trebuie o licență în botanică, dar ajută să cunoști niște detalii esențiale despre fitotomie (anatomia vegetală). Adică dacă, de exemplu, îți pierzi timpul cultivând plante mascul, sau cum poți depista o plantă hermafrodit. Sau poate te-ai întrebat ce-o fi ăla un caliciu? Vom încerca să răspundem la toate acestea, precum și altor întrebări.

Hai să aruncăm o privire asupra plantei de canabis, de la rădăcină până la flori. În plus, vom explica funcția fiecărei părți a plantei, în termeni comuni.

RĂDĂCINILE

Cannabis Roots

Sub suprafața mediului de cultură, rădăcinile sunt ocupate să fixeze planta, și în același timp să extragă nutrienții către lăstarul de canabis. Zona rădăcinii constă într-o singură rădăcină principală, din care se vor dezvolta multe rădăcini secundare, ce vor ajunge să devină o masă fibroasă.

Rădăcinile fac parte din sistemul circulator al plantei de canabis. În interior, xilemul este responsabil cu pomparea apei și a mineralelor de la rădăcini către restul plantei. Gândește-te la xilem ca la instalația sanitară a plantei de marijuana.

FRUNZELE COTILEDON

Cotyledon Leaves

Un cotiledon este este o frunză embrionară care apare pe plantele purtătoare de semințe. Cotiledoanele se formează în timpul embriogenezei, alături de meristemuri și de rădăcini. Creșterea inițială este reprezentată de primul set de frunze, ce apare după ce are loc germinația. Aspectul verde al cotiledoanelor este un indicator al prezenței clorofilei, permițând astfel micilor frunze să îndeplinească fotosinteza în stadiile incipiente de creștere. La scurt timp, primul set de frunze adevărate își va face apariția. Canabisul este clasificat ca un dicotiledonat, o plantă ce înflorește, cu un embrion ce conține două cotiledoane. Totuși, o creștere anormală poate rezulta în dezvoltarea a 3 sau chiar 4 cotiledoane.

TULPINA PRINCIPALĂ ȘI RAMURILE

Cannabis Stem

Tulpina principală apare din rădăcină și susține creșterea verticală a plantei de canabis. În mod natural, tulpina reprezintă principala cale de vascularizare, transportând apa și mineralele de la rădăcini. Ea este parte integrantă a floemului, despre care vom discuta mai târziu. Din tulpina principală vor crește ramurile secundare, formate din nodulii de frunze.

Ramurile apar în perechi dintr-un nodul de frunze, pe ambele părți ale tulpinii. Distanța dintre seturile de ramuri poartă denumirea de spațiu internodal. În general, varietățile predominant Indica au un spațiu internodal mai mic decât varietățile predominant Sativa.

În mod ocazional, mutațiile pot genera ramuri dispuse neregulat. Plantele de canabis mutant pot fi destul de productive și potente, deși cei mai mulți cultivatori le elimină imediat. Noi spunem că dacă arată sănătos, vezi-ți de treabă și lasă-le să crească.

FRUNZELE PRINCIPALE

Cannabis Fan Leaves

Frunzele principale se dezvoltă de asemenea simetric, și cresc în perechi, din tulpina principală sau din ramuri. Ele ne ajută să facem diferența între marijuana Indica sau Sativa. Frunze late și închise la culoare pentru Indica, și frunze verde-deschis și înguste pentru Sativa ar fi regula de bază. Hibrizii produc un mix între cele două tipuri.

Mai important de atât, frunzele principale funcționează ca niște panouri solare ale plantei de canabis. Ele absorb toată lumina disponibilă, iar în interior floemul transportă energia către restul plantei. Gândește-te la floem ca la instalația electrică a casei tale.

Frunzele principale sunt esențiale fotosintezei, și n-ar trebui niciodată să fie tunse în exces. Frunzele care umbresc mugurii de jos pot fi înlăturate spre sfârșitul înfloririi.

FLOAREA DE CANNABIS - DIFERENȚE ÎNTRE PLANTELE MASCUL ȘI CELE FEMELĂ

Cannabis Male and Female

O ”cola” (mugure) este pur și simplu partea de sus, cu flori, a plantei de canabis femelă. Desigur, tunsul și aplicarea metodelor LST, sau a metodei ScrOG vor da naștere la multiple astfel de porțiuni. În orice caz, mugurii din partea de sus sunt toți considerați cola. Muguri sau boboci sunt pur și simplu termeni generali folosiți pentru a defini florile, care își fac apariția pe suprafața tulpinilor. Caută un perișor alb ce apare dintr-un nodul de frunză, și ai confirmarea unei plante de canabis femelă.

Plantele mascul nu produc muguri când înfloresc, iar asta se întâmplă de obicei cu câteva săptămâni mai devreme decât în cazul femelelor. Plantele mascul nu vor fi neapărat cele mai mari și mai puternice plante din grădină, de asemenea. Masculii produc stamine cu antere pline cu polen.

E indicat întotdeauna să nu tragem concluzii pripite înainte de perioada de înflorire. Dacă perișorul alb este absent, și începe să apară un ciorchine, atunci avem de-a face cu un mascul.

CALICIILE EXPLICATE

Cannabis Calyx

Mugurii nu sunt pur și simplu un amalgam de frunzulițe și rășină lipicioasă. Caliciile sunt mici recipiente în formă de picătură, care fac parte integrantă din mugurele de canabis. Frunze vor crește din interiorul și în jurul caliciilor. Misteriosul **caliciu este cel mai vizibil cu ochiul liber în stadiile mai târzii ale înfloririi, atunci când mugurii încep să se umfle.

Doar florile nepolenizate se vor dezvolta din abundență. În cazul în care pistilul va fi polenizat, atunci caliciul de dedesubt va deveni ovarul. Deci își schimbă funcția într-una de incubator de semințe.

Unii muguri pot fi foarte tari, cu grupări compacte formate din numeroși calicii minusculi; alții pot avea mai puțini calicii, grupați mai lejer. În general, influența Indica este ceea ce conferă majorității canabisului aspectul său dur. Doar soiurile pure Sativa produc o floare cu aspect foarte aerisit și degajat.

PISTILURI, NU “PERI”

Cannabis Pistils

Pistilurile sunt ceea ce numim în mod obișnuit “perișorii” de pe muguri. Pistilurile te ajută să identifici plantele femelă în grădina de canabis. Înaintea înfloririi, plantele femelă vor etala pistilul straniu ce iese din noduli, ca un pont pentru cultivator.

Pe parcursul perioadei de înflorire, culoarea lor va trece de la alb la oranj/roșu, pe măsură ce mugurele se coace. Aceste pistiluri sunt practic organele de reproducere ale femelei, care conțin ovulele.

Pistilurile sunt în principiu excrescențe ale caliciilor și servesc un scop esențial: de a captura polenul. Planta de canabis femelă vrea să fie polenizată, iar atât timp cât este privată de acest lucru pe perioada înfloririi, producția de noi flori va fi principala ei ocupație.

RĂȘINA DE CANABIS

Cannabis Resin

Tricomii sunt stratul rășinos și strălucitor ce acoperă toți mugurii de canabis. Pe măsură ce înflorirea progresează, caliciile și frunzele ce îi înconjoară vor fi acoperite de porțiuni cu perișori minusculi, ca niște ciuperci. Culoarea acestora va trece de la transparent la alb, și mai apoi la chihlimbar pe parcursul înfloririi.

Tricomii sunt cei mai importanți, pentru că ei sunt fabrici în miniatură de canabinoide, ceea ce oferă mugurilor de canabis efectele pe care toți le știm și le iubim. Hașișul și toate celelalte concentrate sunt doar amestecuri de tricomi.

PERICOL! POLEN ÎN GRĂDINĂ

Vor fi probleme în grădina de ganja dacă polenul ajunge la pistilurile plantelor femelă care înfloresc. Mai mult decât atât, plantele mascul au stamină în loc de pistiluri, iar stamina are săculeți de polen, care conțin, ați ghicit, polen.

Aceste antere sau săculeți cu polen vor atârna și de obicei au culoarea verde/gălbui. Hermafrodiții etalează de asemenea acești săculeți cu polen verde/gălbui, de obicei apărând printre grupurile de flori. Asta numim noi “nanner”.

Dacă o plantă prezintă săculeți de polen, trebuie să dispară imediat, sau restul plantelor vor fi fertilizate. Identifică și înlătură masculii și hermafrodiții cât mai repede. Stresul poate fi un factor ce contribuie la apariția unor astfel de situații, așa că asigură-te că mediul de cultură este unul optim.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.