CREȘTEREA CANABISULUI - Faza de Creștere sau cea Vegetativă

Partea 1 / Introducere

Semințele germinate răsar la suprafața solului și se dezvoltă rapid în plante micuțe, verzi, asemănătoare unor lame. În acest stadiu ele sunt încă foarte fragile. Ceea ce vom discuta acum este creșterea acestei plante. Perioada de creștere este un factor important în determinarea eventualei dimensiuni a producției pe care o vei obține de la plantele tale. O creștere optimă este chiar mai importantă decât însăși înflorirea.

Trecerea plantei printr-o perioadă de pre-creștere înseamnă că o vom menține în perioada de creștere (cunoscută și ca "vegetativă") pe o perioadă a cărei durată va fi între o zi și câteva săptămâni, cu ajutorul cronometrului lămpii, care va fi setat la 18/6. Acest lucru înseamnă 18 de lumină și 6 ore de noapte/somn pentru plantă. Planta este acum pregătită să se bucure în întregime de lumină și să înceapă să se dezvolte în lățime și înălțime.

Cu cât crești mai mult planta, cu atât va dezvolta mai multe frunze și mai multe ramuri puternice, datorită cărora creșterea va fi mai accelerată. O plantă care în urmă cu o săptămână avea doar 10 frunze și are acum 25, poate crește natural mult mai rapid datorită cantității mai mari de lumină pe care o primește. Așa că, este bine ca începutul creșterii să se facă încet până când planta dezvoltă suficiente frunze pentru a atinge o anumită viteză de creștere.

În acest moment vei vedea cu claritate că o creștere de doar o zi face o diferență enormă, și vei observa că plantele au făcut progrese mari în acea zi. Mai multă creștere înseamnă mai mulți nutrienți de administrat, mai mult oxigen... Pentru ca planta să se poată dezvolta bine, trebuie să păstrezi toți factorii sub un control ferm, în mod constant. Dacă în orice moment există o deficiență de oxigen în spațiul pentru creștere datorită extracției prea slabe sau inexistente, atunci potențialul de dezvoltare al plantei tale va fi întârziat.

Partea 2 / Rolul Mediului de Creștere

Răsaduri De Canabis

Diferite medii de creștere (sau media) pot oferi plantelor tale viteze diferite de creștere. Cele mai frecvente folosite sunt solul, fibra de cocos și hidro (creștere în apă). Fiecare mediu are propriile calități, avantaje și dezavantaje. Solul permite o creștere rapidă cât timp este bine aerat și cu o structură ușoară. Deoarece rădăcinile se pot dezvolta cel mai bine crescând cu lumină și sol aerisit, acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le oferim. Cu cât rădăcinile cresc și se dezvoltă mai repede, cu atât va crește mai repede și planta la suprafață.

Rădăcinile au nevoie de oxigen, iar un teren dur, compact conține mai puțin oxigen decât un sol mai aerat. Avantajul folosirii solului este acela că pământul conține substanțe nutritive și astfel nu este nevoie să adăugi hrană lichidă încă de la început. Ceea ce poate fi important pentru începători este că solul împiedică problemele în stadiile incipiente ale creșterii. Un început slab poate fi dezastruos pentru viitoarea înflorire și recoltă. Prin urmare, solul sau pământul este un mediu perfect pentru cultivatorii începători și prin experimentarea cu acesta îți poți construi propriile cunoștințe despre creștere.

Învață să dezvolți bine în sol și poți să revii oricând la el. Fibra de cocos este o substanță și mai aerată. Este un mediu preferat de mulți și asigură plantelor un început remarcabil datorită fibrelor de cocos bogate în oxigen. Plantele crescute într-un mediu bogat în oxigen sunt mai puternice și dezvoltă mai multe și mai viguroase ramuri laterale. Dezavantajul utilizării mediului de tip cocos este că nu conține nutrienți; este sărac în hrană. De aceea, trebuie să adaugi nutrienți lichizi încă de la început.

Mediul Hidroponic

Acest lucru ar putea crea probleme, dar fibra de cocos este foarte ușor de folosit și este dificil de supra-fertilizat. Este poate chiar mai dificil de hrănit în exces decât pământul. Hrănirea în exces provine dintr-o acumulare de săruri care este prezentă în toate furajele. Odată cu trecerea timpului, dacă utilizezi o doză prea mare de nutrienți (fiind un cultivator începător), planta nu le poate asimila suficient de repede. Frunzele vor începe să dezvolte dungi urâte, întâi vizibile pe marginile frunzei, apoi frunza se usucă și moare.

Pentru a preveni acest lucru trebuie speli mediul de cultivare. Spălatul oferă apă suplimentară, astfel încât sărurile acumulate să fie îndepărtate din mediu. Dacă ai o plantă cu frunze de un verde închis, atunci acesta este un semn că planta are suficientă substanță nutritivă, iar hrănirea ei excesivă va duce mai mult ca sigur spre o supra-alimentare. Dacă nu ești sigur, așteptă până când frunzele plantelor vor căpăta o nuanță mai deschisă de verde și atunci vei știi că este pregătită pentru a fi hrănită. Dacă aștepți prea mult, frunzele se vor îngălbeni.

Creșterea hidro îți oferă cele mai mari viteze de creștere, datorită oxigenului de care se bucură rădăcinile, atâta timp cât faci totul ca la carte. Este mult mai accelerată decât creșterea în sol sau în fibră de cocos. Eu, personal, aleg cocos, pentru că este o cale de mijloc bună între sol și hidro. Obții rezultate bune, dar nu trebuie să-i acorzi prea multă atenție.

Odată ce vei stăpâni creșterea hidro, aceasta va funcționa fără probleme. Trebuie să iei în considerare faptul că atunci când alegi un mediu hidro, vei fi dependent de aparatele electrice, iar dacă va exista o întrerupere de curent, dacă nu ai un generator de rezervă, vei avea mari probleme.

Partea a 3-a / Cum să încep să cresc canabis, având în vedere că începutul este tot ce contează

Faza De Creștere Sau Veghe

Aproape toți cultivatorii folosesc stimulente pentru rădăcini pentru a asigura o dezvoltare puternică. Bineînțeles, la început, toată acțiunea are loc sub pământ. Un răsad mic are încă foarte puține rădăcini. Ideea este că vom stimula planta să producă cât mai multe rădăcini posibile în mediul de cultivare, într-un timp cât mai scurt.

Cel mai frecvent utilizat este stimulentul lichid pentru rădăcină, și mai toate companiile mari producătoare de nutrienți tind să aibă unul în gama lor. Stimulentul pentru rădăcină asigură faptul că rădăcinile primesc un impuls de creștere. Faptul că funcționează poate fi observat cel mai bine atunci când crești folosind solul. Stimulentul pentru rădăcină va ajuta și alte plante din amestecul de sol să înceapă să crească.

Deci, nu te alarma dacă găsești o altă plantă că răsare din pământ, decât cea la care te aștepți. În general, diluăm stimulentul de rădăcină cu apă, deși este folosit nediluat pentru butași, pentru a-i determina să prindă rădăcini în timpul procesului de clonare. Nu folosim stimulent pentru rădăcină împreună cu îngrășământ lichid, deoarece acesta reduce eficacitatea stimulentului. Deci, în primele zile de viață ale plantei trebuie să adăugăm stimulent pentru rădăcină - nu-l amesteca cu alți nutrienți.

În acest fel, putem avea un start optim. De asemenea, există ciuperci prietenoase (simbiotice) pe care le putem folosi pentru stimularea dezvoltării rădăcinilor. Nova-Star-T de la BioNova este o pungă mică, umplută cu o pulbere care conține spori de mucegaiuri benefice, pe care le amesteci cu apă. În aceasta, vei înmuia ghivecele în care au fost plantate semințele sau clonele. Mucegaiul funcționează în simbioză și are nevoie de plantă pentru a supraviețui.

În schimb, planta folosește mucegaiul asemenea unui "sistem de rădăcini suplimentare". Ori de câte ori mucegaiul crește, planta poate lua nutrienți din el. Efectul pe care îl obții este că planta are parte de un început mult mai puternic și sănătos și are acces la mult mai multe substanțele nutritive din mediu. Aproape toate produsele care au un efect stimulant asupra rădăcinilor sunt utile pentru începutul perioadei de creștere. Misiunea ta este de a răsfăța rădăcinile până când sunt frumoase și puternice.

Partea 4 / Importanța perioadei de creștere

Creșterea Fazei De Iluminat

În faza de creștere poți determina în mare măsură dimensiunile, forma și randamentul plantelor tale. Există diverse modalități de creștere a canabisului și acestea depind într-o mare măsură de modul lor de dezvoltare. Poți crește multe plante într-un metru pătrat; dar atunci este esențial să nu le dai mult timp de creștere. Este necesar ca plantele să nu crească prea mari, sau se vor sufoca reciproc. Cu cât ai mai puține plante ai de crescut, cu atât le permiți să se dezvolte mai mult.

Plantele din semințe și clonele se dezvoltă diferit. Clonele sunt plante mai vechi decât plantele din semințe și, prin urmare, sunt deja adulte și astfel au nevoie de un timp de dezvoltare mai scurt înainte de a fi indusă inflorescența. O plantă din sămânță trece prin diferite etape și devine matură după aproximativ o lună de creștere. Cu cât ești mai experimentat ca și cultivator, cu atât mai repede vei dezvolta o plantă din sămânță până la maturitate.

Acest lucru nu depinde doar de timp, ci și de mărime. Dacă observi o clonă, vei vedea că ramurile laterale cresc în trepte. Dacă observi o plantă tânără din semințe, vei vedea că ramurile laterale sunt proporțional drepte. Odată ce planta din sămânță a ajuns la maturitate, atunci ramurile laterale vor începe, de asemenea, să crească în trepte. Putem stabili dimensiunea plantelor, în funcție de cât de mult le permitem să se dezvolte.

Ține minte că o plantă mare nu înseamnă automat și o producție mare. Este deosebit de important ca un cultivator începător să își dea seama că planta se va dezvolta extrem de mult odată ce va înflori și va continua să crească în dimensiune timp de trei săptămâni înainte de a ajunge la dimensiunea finală.

Partea 5 / Creșterea perfectă

Creșterea Perfectă A Unei Fabrici De Canabis

Ce este o creștere perfectă? O creștere perfectă este atunci când plantele au atins dimensiunea ideală odată ce au început să înflorească, și atunci când toate plantele se pot dezvolta foarte bine în continuare fără a-și cauza probleme reciproc. Întregul metru pătrat, prin urmare, este acoperit de plante fără niciun spațiu între ele, dar nu este atât de plin încât plantele să concureze pentru resurse.

Toate plantele vor avea de suferit dacă le permiți să crească prea mult sau dacă folosești prea multe plante. O plantă are nevoie de spațiu pentru a-și dezvolta ramurile laterale și să crească astfel în circumferință. Dacă nu are parte de acest lucru, atunci ea va crește în înălțime. Dezavantajul este că ramurile cele mai joase vor fi slabe și nu vor dezvolta muguri foarte grei. Pentru a obține o recoltă bună, va trebui să realizezi o dezvoltare bună a mugurilor atât pe ramurile inferioare, precum și pe cele superioare.

Oricine poate crește un vârf cu muguri mari; ce este important este să ai producții la fel de bune și în partea inferioară. Dar dacă reușești acest lucru, vei obține recolte foarte bune doar cu ajutorul câtorva plante. Ca regulă, opt plante de semințe care au avut trei săptămâni de pre-creștere ar trebui să umple un metru pătrat sub o lampă de 600 w și vor da un randament de 500 de grame.

Asta înseamnă aproximativ 63 de grame de plantă, o cifră care nu este chiar foarte mare. De obicei, îmi țin plantele sub observație și odată ce au devenit mici adulți și au atins o înălțime de 25-50 cm, cu ramuri laterale mici, puternice, sunt gata să se înflorească. Poți induce înflorirea clonelor mai rapid, din moment ce sunt mai mature. Din același motiv, nu le lăsa să crească mai mult de 25 de centimetri. Clonele sunt mai ramificate, ceea ce înseamnă că lumina nu pătrunde suficient la ramurile inferioare.

O plantă care este prea mare nu va permite pătrunderea luminii la ramurile inferioare, care, prin urmare, nu vor dezvolta muguri. Așadar este o pierdere de timp și energie să lași plantele să crească prea mari. Ești limitat de puterea lămpii tale și acest lucru îți va asigura o dezvoltare bună de muguri numai în primii 20 de cm ai plantei. Cu cât avansezi spre zona inferioară, cu atât mai mici vor fi mugurii. Asigură-te că și ramurile inferioare primesc suficientă lumină, permițându-le să dezvolte muguri.

Partea 6 / Nutriția

Utilizarea Nutrienților Pe Canabis

În timpul perioadei de creștere, plantele au cea mai mare nevoie de azot și potasiu. Dacă plantelor tale le lipsește oricare dintre aceste substanțe în timpul perioadei de dezvoltare, acestea se vor îngălbeni. Dacă alegi să crești în sol și utilizezi un amestec bun dintr-un magazin de creștere, acesta va conține suficiente substanțe nutritive, hrănind planta timp de trei săptămâni până la o lună. Avantajul este că nu vei fi nevoit să adăugi îngrășăminte lichide suplimentare până la perioada de înflorire. Prețul suplimentar pe care îl plătești pentru un sol mai bun merită toți banii. De asemenea, scapi de o grămadă de potențiale probleme.

Amestecul de sol ieftin poate duce rapid la deficiențe, deoarece în el există puțină substanță nutritivă pentru plantele noastre. Deci, trebuie să începi să adăugi fertilizator lichid, ceea ce nu este tocmai o problemă, dar unii crescători supra-fertilizează, de aceea întotdeauna este mai bine să aștepți cât de mult poți până să începi fertilizarea. Nu poți evita complet greșelile în timp ce crești canabisul. De fapt, cu cât mai multe, cu atât mai bine.

Dacă înveți din propriile greșeli și știi unde ai greșit atunci nu le vei mai repeta în viitor. Mai presus de toate, urmează instrucțiunile de pe flacon și folosește o seringă milimetrică pentru a măsura exact cantitățile pe care vrei să le adaugi în apa pentru alimentare. Nutriția suficientă, fără a depăși limita, va duce la o dezvoltare optimă și sănătoasă a plantelor tale.

Cu cât planta ta este mai mare, cu atât vei avea nevoie de mai mult îngrășământ. Deci, vei observa că, dacă vei continua să le dai plantelor tale aceeași concentrație de substanțe nutritive, după o perioadă frunzele vor începe să îngălbenească. Planta va încerca să îți arate că are nevoie de mai multă hrană. Doza (concentrația) apei pentru alimentare trebuie să fie crescută sau nutrienții trebuie administrați mai frecvent.

Partea 7 / Primele două săptămâni de dezvoltare

Solul Preferat Pentru Canabis

După răsărire, puieții prezentați mai sus au fost plantați în Plagron's Royalty Mix. Acest sol prefertilizat conține suficienți nutrienți pentru hrăni planta timp de câteva săptămâni. În primele săptămâni plantele au primit stimulator pentru rădăcini. Odată cu trecerea timpului plantele au început să crească tot mai repede. Ca un impuls suplimentar, în această perioadă de creștere le-am dat și Alga Groei, o hrană lichidă de la Plagron. Acest lucru nu este absolut necesar, deoarece există suficientă substanță nutritivă în amestecul de sol pre-fertilizat, dar prin oferirea unor nutrienți suplimentari am reușit să mențin nivelul nutrițional al solului.

Dacă nu vom hrăni plantele constant, după câteva săptămâni, solul va fi secat de substanțe nutritive. Dacă oferim o nutriție suplimentară regulată, evităm îngrășămintele grele. Bineînțeles, vom evita să hrănim prea mult planta, deoarece acest lucru poate crea un risc ridicat de supra-fertilizare. Pe lângă utilizarea stimulentelor pentru rădăcini și a hranei lichide pentru creștere, nu prea mai ai ce să faci în această fază a dezvoltării. Ne asigurăm că lampa stă la o distanță de 30-40 de cm deasupra plantei.

Cea mai bună modalitate de a asigura lucru este să pui mâna la nivelul frunzelor pentru a simți temperatura. După o săptămână și jumătate, poziționeaz-o cât mai aproape de plante, fără a putea simți însă aerul cald și uscat de la lampă. Înălțimea corectă variază de la spațiu la spațiu și numărul de lămpi deținute în locația respectivă. Dacă ai o circulație a aerului bună, poți lăsa lampa mai jos, deoarece aerul uscat și fierbinte va fi îndepărtat din vecinătatea plantelor, cauzându-le mai puțin stres provocat de lampă.

În primele săptămâni, menținem nivelul umidității cât mai ridicat posibil, pentru ca plantele să se poată dezvolta mult mai repede și să înfrunzească mai ușor. Un conținut ridicat de umiditate a aerului poate face minuni și putem realiza acest lucru oprind extracția aerului sau lăsându-l să funcționeze la o setare foarte scăzută, astfel încât aerul umed să nu fie pompat imediat din spațiul în creștere. Bineînțeles, un umidificator ar fi de ajutor! Scopul nostru este să menținem temperatura pe timpul zilei între 22-28 grade Celsius și noaptea între 18-22 grade.

Atât timp cât temperatura nu scade sub 16 grade, atunci planta nu va avea de suferit. Nu uita să lașii lămpile să facă cât mai mult din muncă pe parcursul nopții, mai ales dacă prețul electricității este mai scăzut în această perioadă. Plantele verzi au crescut deja, acum poți să le răsfeți tulpinile rezistente și savurezi deja gustul și mirosul viitoarei culturi. Acum mai ai nevoie doar de câteva luni de răbdare înainte de a te putea bucura de recolta plină de muguri bine meritați.

Royal Queen Seeds Genetics

Royal Queen Seeds produce unele dintre cele mai bune semințe de canabis din europa, asigurându-ne că pasionații de pretutindeni au acces la cele mai bune tulpini de marijuana existente.

Buy at RQS

Partea. 1: Germinarea. Ghidul complet pentru germinarea semințelor de canabis.

Partea. 3: Perioada de înflorire. Perioada de înflorire a canabisului.

Partea. 4: Ultimele săptămâni ale fazei de înflorire. Upă săptămâni de emoții, momentul lung așteptat al recoltei este aproape.

Partea. 5: Vremea recoltei. Află care este fiecare etapă a procesului de recoltare șI post-recoltare al canabisului.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.