Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter Reviewed by: Miguel Ángel Garcia


Ai ajuns în sfârșit la sfârșitul procesului de cultivare și ai o plantă frumoasă, plină de muguri extraordinari, care acum este uscată, conservată și poate fi consumată - totuși, ceva nu este în regulă. Abia reușești să îți aprinzi iarba, iar atunci când tragi un fum, începi să tușești îngrozitor! Gustul este aspru și dezamăgitor. Dacă ai trecut printr-o asemenea experiență, sunt șanse ca planta ta să nu fi fost spălată în mod corespunzător înainte de recoltare.

Acest fum mai puțin plăcut este cauzat de reacțiile complexe de ardere a diverselor molecule, alterând modul în care arde iarba. Spălarea îndepărtează excesul de nutrienți din sol și determină planta să-și schimbe metabolismul intern, astfel încât să consume nutrienții rămași. Din fericire, spălarea canabisului este un proces ușor care nu necesită prea mult efort, dar care te va ajuta să produci muguri delicați și încântători în cel mai scurt timp.

Video id: 637400681

Ce este spălarea?

Acțiunea de spălare a unei plante constă în folosirea apei pentru a elimina în mod activ nutrienții din sol. Este administrată o cantitate mare de apă pentru a drena solul în mod regulat. Toate mineralele și nutrienții prezenți în sol sunt spălați de apă, lăsând în urmă un sol curat.

De ce ai vrea să elimini toate mineralele din sol? Nu este acest lucru dăunător recoltei tale? De fapt, îți ajută recolta în mod semnificativ. Atunci când nutrienții sunt îndepărtați din sol, acest lucru forțează planta de canabis să folosească nutrienții încă prezenți în plantă. Organismul plantei este foarte asemănătorul celui uman. Noi absorbim o mulțime de alimente și, ce nu folosim, se transformă în grăsime. În situații extreme în care nu dispunem de suficientă hrană, organismul se bazează pe această grăsime stocată pentru a produce energie.

Deoarece spălarea forțează canabisul să folosească nutrienții rămași în plantă, nu ar trebui să rămână reziduuri care să afecteze consumul mugurelui recoltat. Cu toate acestea, dacă spălarea este realizată prea devreme, poate afecta planta, așa că sincronizarea este esențială.

Cel mai bun moment pentru a-ți spăla planta de canabis

De obicei, spălarea se începe cu două săptămâni înainte de recoltare. Dacă planta are o perioadă de înflorire de opt săptămâni, spălarea va trebui să aibă loc la șase săptămâni după începerea etapei de înflorire. Cel mai bine este să observi cu atenție tricomii de pe plantă pentru a evalua stadiul în care se află planta ta de canabis și cât de aproape este momentul recoltei. Dacă culoarea tricomilor începe să se schimbe din transparentă în tulbure și lăptoasă, acest lucru ar putea indica faptul că planta ta este pregătită pentru spălare. Trebuie să programezi spălarea în așa fel încât în două săptămâni majoritatea tricomilor să își fi schimbat culoarea complet - cu timpul și cu ajutorul experienței îți va fi tot mai ușor să aproximezi, așa că nu te da bătut/ă!

De asemenea, spălarea poate fi o modalitate bună de a reseta solul pe parcursul etapei de vegetație. Uneori, cultivatorii își supra-alimentează plantele din greșeală, lucru care provoacă vârfurile frunzelor să își schimbe culoarea și textura. Acest lucru se numește ardere nutrițională. Spălarea solului poate elimina excesul de nutrienți, ajutând la evitarea problemei. Cu toate acestea, reprezintă o măsură drastică în această fază de creștere, așa că asigură-te mai întâi care este cauza problemei.

The best time to flush your cannabis

Spălarea nu este exclusivă perioadei de recoltare. Tehnica poate fi folosită și în faza de vegetație pentru a elimina excesul de nutrienți din sol. Desigur, nutrienții ajută planta să fie sănătoasă și asigură randamente optime, dar o cantitate prea mare poate cauza un blocaj nutrițional - o stare în care plantele nu pot accesa nutrienții.

Blocajul nutrițional poate fi cauzat atât de acumularea de sare, cât și de un pH incorect. Acesta poate fi rezolvat prin spălarea plantelor afectate cu apă plată. Fluidele spală nutrienții și acumulările din sol, permițând rădăcinilor să absoarbă din nou nutrienții.

Prevenirea blocajului nutrițional înainte să devină o problemă

Blocajul nutrițional poate reprezenta un inconvenient în cel mai bun caz și poate fi devastator în cel mai rău caz. Așa cum spune o zicală veche, mai bine previi decât să tratezi. Cel mai bine este să iei măsuri pentru a evita blocajul nutrițional, în loc să încerci să îl remediezi ulterior.

Prevenirea blocajului nutrițional poate fi realizată prin spălarea de rutină. Prin spălarea plantelor o dată înainte de începerea etapei de înflorire și o dată la jumătatea etapei de înflorire, vei minimiza șansele acumulării de nutrienți.

Enzimele salvatoare

După spălare, fie că a fost făcută pentru a remedia un blocaj nutrițional sau înainte de recoltare, este posibil ca plantele tale să își schimbe culoarea într-un verde închis - un semn care indică excesul de nutrienți. În acest caz, unii cultivatori aleg să alimenteze solul cu formule bogate în enzime.

Dacă nu îți amintești nimic de la ora de biologie, enzimele sunt proteine care catalizează reacții. Ele ajută la curățarea solului prin descompunerea amidonului, a carbohidraților și a nutrienților. Pe piață există o varietate de produse care conțin formule enzimatice eficiente.

Dacă apa nu îți ajută plantele, aceste proteine mici te vor ajuta să scapi de nutrienții persistenți!

How and When to Flush Marijuana Plants

Cum să speli plantele de canabis în mod corect

Spălarea plantelor de canabis este un proces simplu. În loc să hrănești plantele, le speli. Nu ai nevoie decât de apă de la robinet, dar asigură-te că nivelul pH-ului este unul optim pentru canabis. De cele mai multe ori, apa potabilă conține un nivel optim de pH și nu va fi necesar să o tratezi, dar nu ezita să aplici un tratament de reglare a pH-ului atunci când este nevoie. Ajustarea pH-ului va fi singurul lucru de care va trebui să ai grijă.

Udă solul cu cât mai multă apă proaspătă. Alocă câteva minute pentru a permite nutrienților să fie încorporați, apoi udă din nou solul pentru a-i îndepărta. Dacă cultivi în interior, folosind ghivece, observă culoarea apei care se scurge de la baza acestora. Ar trebui să fie tulbure și murdară.

Acum a venit momentul în care un contor TDS (total de solide dizolvate) și un test de conductivitate îți vor fi de folos. Dacă ar fi să colectezi și să măsori TDS din apa scursă, acesta va fi în jur de 1300ppm, ceea ce este destul de ridicat. Este esențial să continui să speli planta până când acest număr scade la un nivel de 50ppm, sau cel puțin până când se apropie de TDS din apa dulce pe care o folosești pentru spălare.

În ceea ce privește conductivitatea electrică (CE), valorile de 2,5 - 3,0mS/cm sunt considerate ridicate, așa că ar trebui să continui să speli până când contorul de CE ajunge la 0,0 - 0,2mS/cm.

Culoarea apei de scurgere va începe să fie mai curată. Țelul este să îndepărtezi cât mai multe minerale dizolvate din pământul plantei.

Cum se spală plantele hidroponice

Spălarea plantelor hidroponice este mult mai ușoară decât îndepărtarea nutrienților din sol. Hidrocultivatorii pot pur și simplu să își dreneze sistemul și să înlocuiască apa cu apă cu pH echilibrat.

Spălarea plantelor hidroponice este, de asemenea, un proces mult mai scurt. Odată ce alimentarea cu apă a fost schimbată, plantele hidro nu vor avea acces la niciun nutrient extern. Motiv pentru care, plantele vor trebui spălate numai 2 zile.

Rezultatul spălării plantelor de canabis

După ce mugurii au fost recoltați, dedică puțin timp suplimentar conservării mugurilor, astfel încât să atingă cel mai ridicat potențial al lor. O conservare adecvată va reduce și mai mult duritatea mugurilor, eliminând, spre exemplu excesul de clorofilă. Vei fi uimit/ă de diferența pe care acest mic efort o poate face pentru mugurii tăi. Toată munca ta grea se va vedea la prima inhalare a fumului delicat și mătăsos, care îți atinge fundul gâtului la fel de plăcut ca mierea. Aceasta este natura în cea mai delicată formă. Poți îmbunătăți calitatea canabisului tău doar cu ajutorul apei!

Când să eviți să-ți speli plantele

Singurul moment în care este recomandat să eviți spălarea este atunci când crești în sol organic ameliorat sau în super sol. Acest mediu este dezvoltat cu atenție pentru a găzdui microorganisme benefice, cum ar fi bacteriile și ciupercile. Această biodiversitate delicată poate fi îndepărtată și deteriorată prin spălare.

Pe de altă parte, lipsa de spălare nu ar trebui să fie o problemă, deoarece în acest mediu nu se adaugă nutrienți sintetici sau externi. În schimb, plantele se bazează pe microorganisme pentru a descompune materia organică și pentru a o livra rădăcinilor.

Dezbaterea privind spălarea: este necesară?

Acum știi de ce cultivatorii de canabis aleg să își spele plantele și cum să efectuezi acest proces. Cu toate acestea, pentru a prezenta un punct de vedere echilibrat, dorim să-ți expunem și cealaltă latură a dezbaterii. Dacă ai cultivat vreodată canabis, sunt șanse mari să fi ales să-ți speli solul înainte de recoltare. Probabil că majoritatea cultivatorilor pe care îi cunoști practică spălarea. Dar unii cultivatori aleg să nu o facă. Nu numai că nu văd niciun beneficiu, dar susțin că acest lucru produce rezultate opuse efectului scontat. Contrar a ceea ce cred unii cultivatori, spălarea nu distruge și nu elimină nutrienții depozitați în plante. De ce? Pentru că legăturile covalente dintre aceste molecule sunt puternice și sunt necesare tehnici avansate de chimie organică pentru a le rupe. Acest lucru înseamnă că spălarea nu generează distrugerea chimiei create de plante. În schimb, diluează nutrienții disponibili în mediul de creștere.

Conceptul din spatele spălării sugerează că încercarea de a elimina nutrienții reziduali din mediul de creștere determină plantele de canabis să își mobilizeze și să își utilizeze rezervele de nutrienți. În teorie, tăierea aprovizionării externe cu nutrienți determină plantele să folosească ceea ce a rămas, lucru care are drept rezultat muguri mai puțin aspri și mai aromați. Deși spălarea afectează numărul de nutrienți ionici din mediul de creștere, nu are un impact direct asupra chimiei deja prezente în țesuturile plantelor.

The Flushing Debate: Is It Necessary?

În timpul spălării, cultivatorii sunt sfătuiți să crească treptat pH-ul soluției aplicate pentru a reduce disponibilitatea nutrienților precum fierul, manganul, borul, cuprul și zincul. Acest proces generează, de asemenea, un deficit de trei macronutrienți: azot, potasiu și fosfor. În momentul în care plantele de canabis detectează o pauză de nutrienți, acestea apelează la țesutul vechi și transferă nutrienții stocați în locuri mai noi și mai productive, cum ar fi florile. Cultivatorii care se opun spălării susțin că această mobilizare a nutrienților are ca rezultat o cantitate și mai mare de minerale și elemente care intră în țesutul florilor, în comparație cu cazul în care nu se face spălarea.

În plus, restricționarea nutrienților vitali în timpul înfloririi trezește instinctul de conservare al plantelor. În încercarea de a-și asigura supraviețuirea și de a ajunge la reproducere, este mai puțin probabil ca plantele să pompeze energie vitală în producția de metaboliți secundari, inclusiv canabinoizi și terpene. Ținând cont de acest lucru, susținătorii spălării susțin contrariul. Deoarece metaboliții secundari sunt produși de plante pentru a combate stresul, ei afirmă că un deficit de nutrienți determină o creștere a producției acestor compuși; unele studii[1] susțin acest punct de vedere.

External Resources:
  1. Effects of Nitrogen Fertilization on Synthesis of Primary and Secondary Metabolites in Three Varieties of Kacip Fatimah (Labisia Pumila Blume) - PMC https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Notă:
Conținutul este strict pentru scopuri educaționale. Informațiile furnizate provin din cercetări colectate din surse externe.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews