Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

Cultivarea canabisului: Elemente de bază

Growing Cannabis: Understanding the Basics

Dacă cultivarea propriilor muguri de canabis este ceva ce dorești să experimentezi, citește acest articol informativ pentru a avea o idee de unde să începi. Dar, să fim clari de la început: acesta nu este un ghid al cultivatorului. Mai degrabă, este o prezentare generală despre elementele fundamentale și ar trebui să-ți răspundă la orice întrebări pe care le-ai putea avea despre cultivarea de acasă.


De ce cultivă oamenii canabis?

Unii oameni cultivă canabis pentru a se relaxa după o zi lungă. Unii doresc să economisească bani și vor acces ușor la această plantă.

Indiferent de motiv, cultivarea canabisului poate fi un obiectiv interesant și captivant, deoarece nu ai nevoie de prea multe lucruri pentru a începe aventura. Cu toate acestea, va trebui să înveți despre informații vitale precum tulpini și metode de cultivare, despre care vei afla mai multe în secțiunile următoare.
Cel mai important este că trebuie să o tratezi la fel ca pe orice altă plantă. Aceasta înseamnă să îi acorzi atenția corectă și o îngrijire plină de dragoste.

Sunt toate plantele de canabis la fel?

La fel ca orice alt lucru viu de pe acest Pământ verde, nu toate tulpinile de canabis sunt la fel. Fiecare variază în ceea ce privește viteza de creștere, mirosul, productivitatea, dimensiunea, rezistența și conținutul de canabinoizi/terpene.

În plus, o diferență majoră constă în sexul plantelor de canabis. Pentru a face această discuție mai ușoară, cel mai probabil vei dori să cultivi plante feminine, deoarece acestea sunt cele care produc muguri cu rășină. Și, pentru a te asigura de asta, vei dori să obții semințe feminizate—adică semințe care au fost concepute pentru a se transforma în plante exclusiv feminine. Semințele obișnuite, pe de altă parte, au șanse de 50% să devină de tip masculin sau feminin.

Un alt factor pe care vei dori să-l iei în considerare este diferența dintre tulpinile autoflorante și tulpinile fotoperiodice. „Autoflorante” înseamnă că plantele vor începe să înflorească singure în decurs de două până la patru săptămâni după germinare.

Varietățile fotoperiodice, pe de altă parte, au nevoie de 12 ore de întuneric pe zi pentru a induce și a susține înflorirea la interior. De asemenea, în general creșterea durează mai mult, deoarece nu există o perioadă vegetativă stabilită.

Sunt toate plantele de canabis la fel?

De ce au nevoie plantele de canabis pentru a crește?

Cultivarea canabisului înseamnă în esență cultivarea unei vieți. Trebuie să-i acorzi toată atenția și să nu fii zgârcit în a-i oferi îngrijirea și nutrienții de care are nevoie pentru a înflori într-o plantă sănătoasă și viguroasă.

La fel ca la orice altă plantă, iată cele patru elemente esențiale necesare pentru cultivarea canabisului de calitate:

1. Aer curat

Să o luăm pe partea științifică pentru o clipă. Plantele au nevoie atât de oxigen, cât și de dioxid de carbon pentru respirație și, respectiv, pentru a produce hrană și zaharuri.

Dacă alegi să cultivi în aer liber, nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece aerul proaspăt există din abundență. Dar, dacă alegi să cultivi în interior, vei avea nevoie de o circulație adecvată pentru a permite plantelor să respire în mod natural.

Dar nu există vreun lucru pe care un sistem de ventilație adecvat să nu îl poată remedia. Dacă ai un buget restrâns, poți avea succes cu niște ventilatoare amplasate strategic. Dacă ai resurse monetare suficiente, cel mai bine este să investești într-un sistem de ventilație mai elaborat.

2. Lumină

Plantele depind de lumină pentru a stimula o creștere sănătoasă prin procesul de fotosinteză. În cazul plantelor de canabis, cu cât expunerea la lumină este mai mare, cu atât se vor dezvolta mai mulți muguri.

La fel ca în cazul aerului proaspăt, plantele de canabis pot obține toată lumina necesară atunci când sunt cultivate în aer liber. Însă, pentru cultivarea în interior, vei dori să acoperi 400-600 de wați (sau mai mult) pe metru pătrat.

Un alt factor la care ar trebui să fii atent atunci când cultivi în interior sunt temperaturile ridicate. Unele tipuri de lumini, în special HID-urile, tind să se înfierbânte și pot compromite mugurii dacă luminile se află prea aproape de floare sau sunt prea puternice în general.

3. Apa

Apa reprezintă energia fiecărui organism viu de pe Pământ. Plantele de canabis sunt o excepție destul de rară, deoarece pot supraviețui dacă faci economie la aprovizionarea cu apă. Cu toate acestea, există șanse mari să moară dacă le dai prea multă.

Cel mai bun mod de a te asigura că dai plantelor cantitatea corectă de apă este să aștepți până când substratul se usucă. Dacă ridici recipientele cu plante și descoperi că sunt relativ ușoare, probabil că e timpul pentru puțină apă. În orice caz, nu uda din nou până când cel puțin un centimetru de sol de deasupra nu este complet uscat.

În ceea ce privește metoda de udare preferată, hrănirea de la bază este, fără îndoială, cea mai bună pentru plantele de canabis. Aceasta implică plasarea ghivecelor în tăvi cu apă pentru a permite rădăcinilor să absoarbă cantitatea corectă de apă/formulă nutritivă în sol.

Acest proces permite, de asemenea, rădăcinilor să crească mai departe în jos, ceea ce va aduce beneficii plantelor pe termen lung. Cu suficient aer proaspăt, apă și lumină de la soare, plantele tale pot realiza fotosinteza pentru a le accelera creșterea.

4. Substanțe nutritive

Furnizarea de substanțe nutritive plantelor tale de canabis reprezintă, în esență, hrănirea lor. Acești nutrienți de bază sunt de obicei încorporați în sol de la început sau sunt amestecați într-o soluție și administrați în acest fel.

Există o mulțime de date științifice implicate în procesul de administrare a substanțelor nutritive, dar le vom aborda altă dată. O opțiune excelentă este să utilizezi soluții complete pentru hrănire, cum ar fi Easy Boost de la Royal Queen Seeds. Tot ce vei avea nevoie este o singură doză pentru a oferi plantei tale hrană pentru o perioadă de până la 12 săptămâni. Este cea mai simplă și mai directă soluție. Cine nu vrea asta?

Cât de mult durează să crești canabis?

Am vorbit pe scurt despre viteza de creștere a tulpinilor autoflorante, dar în ceea ce privește durata necesară înainte de recoltare, majoritatea tulpinilor au nevoie de cel puțin trei luni.

Acum, dacă dorești să știi cât va dura până când mugurii tăi vor fi numai buni de fumat, adaugă încă trei săptămâni pentru a acoperi uscarea (o săptămână) și conservarea (cel puțin două săptămâni).

Pentru a-ți oferi o imagine mai bună asupra procesului de creștere, va trebui să înțelegi cele două etape principale ale ciclului de viață pentru planta de canabis: vegetația și înflorirea. Iată o explicație pe scurt:

 • Etapa vegetativă: Perioada în care frunzele și tulpinile plantei încep să se arate. Se termină când vezi planta care a crescut fie cu caracteristici sexuale masculine, fie feminine, ceea ce ne aduce la etapa următoare.
Etapa vegetativă
 • Etapa de înflorire: Această etapă începe atunci când plantele femele încep să aibă fire albe, cunoscute sub numele de pistil, și când plantele masculine au saci cu polen.
Etapa de înflorire

De ce echipament ai nevoie pentru a cultiva canabis?

Când intenționezi să cultivi canabis, de obicei ți se oferă două opțiuni: cultivarea în interior sau în exterior.

Am menționat anterior unele din diferențele dintre cele două modalități, dar iată despre ce e vorba pe scurt: cu iluminare artificială, cort de cultivare, sol, substanțe nutritive, unelte de grădinărit și—potențial—echipamente hidroponice, cultivarea în interior este de obicei mult mai scumpă.

Totuși, să analizăm mai profund echipamentele de care ai nevoie pentru fiecare mediu.

Cultivarea la interior

 • Cort de cultivare: Acesta este un spațiu mic, închis, care va găzdui toate plantele tale. Atâta timp cât poate adăposti și toate celelalte instrumente și poate oferi suficientă lumină, ești pregătit să începi.
 • Lumini: Luminile HID duc la o producție mai mare, dar se pot încălzi puțin cam mult și îți pot deteriora plantele. LED-urile sunt mai reci ca temperatură, dar producția nu va fi de obicei la fel de mare. Depinde de ce dorești să fie prioritar pentru tine.
 • Sol și recipiente: Acestea vor acționa ca un cămin și ca un sistem de sprijin pentru plantele tale. Probabil că vei dori să cumperi soluri pre-fertilizate care deja conțin substanțe nutritive și, în ceea ce privește recipientele, poți alege fie vase din țesătură, fie recipiente standard din plastic.
 • Echipamente hidroponice: Dacă dorești să nu folosești pământ, va trebui să îți procuri niște echipamente hidroponice. Pe scurt, această metodă implică utilizarea de soluții concentrate de îngrășăminte minerale care să fie preluate de rădăcini.
 • Alimentarea cu apă: Apa curentă de la robinet conține de obicei niveluri mari de clor, așa că va trebui să folosești apă filtrată pentru plantele tale iubite de canabis.
 • Ventilatoare de evacuare: Plantele au nevoie de o cantitate adecvată de dioxid de carbon pentru a prospera. Pentru a realiza acest lucru, vei avea nevoie de un flux constant de aer de la un ventilator de evacuare pentru a ajuta la circulația aerului.
 • Comenzi de temperatură și monitoare: Aceste comenzi reglează luminile, CO₂, umiditatea și temperatura și ar trebui să funcționeze într-un ritm constant pentru a optimiza creșterea plantelor.
Cultivarea la interior

Cultivarea la exterior

 • Echipament rezistent la intemperii: Natura poate fi uneori cam dură, așa că vei dori o protecție suplimentară pentru plantele tale. Copertinele de protecție, cum ar fi învelișurile calde și cadrele reci ar trebui să fie de ajuns.
 • Sistemul de drenaj: Sigur nu dorești ca rădăcinile plantelor tale să fie inundate cu exces de apă. Construirea unui sistem simplu de drenaj din pietriș va fi de mare ajutor.
 • Sol: Indiferent dacă plantezi direct în pământ sau folosești un vas, vei dori să ai un sol bogat în nutrienți.
 • Nutrienți: La fel ca și oamenii, plantele au nevoie și de vitamine. Elementele nutritive de bază vor fi mai mult decât suficiente pentru a le oferi hrana necesară.
 • Kit de testare a solului: Pentru o citire exactă a calității solului în care se află plantele tale, va fi util un instrument de verificare a solului. De asemenea, acesta ar trebui să te anunțe dacă trebuie să faci o udare suplimentară.
 • Recipiente: De multe ori, vasele de plantare aerate sunt cea mai bună alegere pentru cultivarea canabisului la exterior. Acest lucru permite tăierea naturală a rădăcinilor, ceea ce înseamnă o creștere mai bună pentru plantele tale.
Cultivarea la exterior

Ce parte a plantei de canabis fumezi?

Acest lucru ar putea părea evident pentru unii oameni, dar totuși este o întrebare validă.

Iată răspunsul simplu: Mugurii sunt singura parte ce se poate fuma de la planta de canabis. Cu toate acestea, acești muguri trebuie să fie supuși unui proces de uscare și conservare înainte de a putea beneficia de pe urma lor.

Și, așa cum am menționat într-o secțiune anterioară de aici, doar plantele femele vor da muguri ce se pot fuma, așadar chiar este foarte important să obții semințe feminizate, dacă acesta este scopul tău.

Întrebări & răspunsuri: Cultivarea canabisului

🚰 Cât de des trebuie să uzi plantele de canabis?
De obicei, o dată la două zile este mai mult decât suficient pentru majoritatea plantelor de canabis. Acordă-le ceva timp să se usuce ușor, dar desigur, nu până la punctul de ofilire.

Iată o modalitate bună de a afla dacă plantei tale îi este sete: înmoaie un deget în sol până la punctul în care prima ta articulație este acoperită. Asta va însemna aproximativ 5 cm. Solul uscat are nevoie de udare, în timp ce solul umed înseamnă că poți sări peste o zi de udare.
🤫 Cât de discretă este cultivarea de canabis în ceea ce privește lumina și mirosul?
Totul depinde de metoda de cultivare aleasă. Este cu siguranță mult mai ușor să fii nedescoperit dacă cultivi plantele la interior. Dacă vei cultiva într-un cort, pur și simplu ține ușile închise și ia un filtru de carbon pentru a reduce mirosul. Dacă alegi o cameră goală din casa ta, precum un spațiu de la subsol, ascunderea recoltelor va fi floare la ureche.

Va exista o oarecare poluare cu zgomot/lumină și mirosuri, dar aceasta este parte din afacere. Va trebui doar să te ocupi de puțină deghizare.

În ce privește deghizarea, vei avea nevoie de asta mai ales pentru cultivarea în exterior. Aroma canabisului poate atrage suspiciuni din partea vecinilor, așa că ar fi înțelept să-l așezi alături de plante însoțitoare, cum ar fi menta, pentru a acoperi mirosul distinct.
🤹 Fără prea multă experiență, cât de ușor este să încorporezi cultivarea canabisului într-o rutină zilnică?
Dacă ai decis să începi cultivarea canabisului, va trebui să îi dedici timp, efort și perseverență. O parte din efort o reprezintă stabilirea sarcinilor pe care le ai de făcut. Acestea includ verificarea plantelor în mod regulat, oferirea de nutrienți corespunzători și recoltarea atunci când este momentul potrivit.

Poți opta pentru rutine diferite în funcție de programul tău, dar unele aspecte ale procesului de creștere pot fi simplificate dacă urmezi câteva recomandări. Udarea, de exemplu, se face cel mai bine dimineața. Așadar, dacă faci din asta o parte a rutinei tale, ca și cafeaua de dimineață, vei avea acest procedeu inclus în viața de zi cu zi în cel mai scurt timp.
🌡️ Trebuie să menții plantele de canabis la o temperatură constantă?
Plantele de canabis pot face față fluctuațiilor mici în ceea ce privește temperatura. Dar pentru a obține cele mai bune rezultate, consecvența este esențială.

Dacă cultivi în exterior, temperaturile din timpul zilei ar putea fi mai imprevizibile din cauza căldurii și a umidității, așa că va trebui să fii mai atent. Temperaturile nocturne tind să fie mai reci și mai previzibile, așadar nu ar trebui să ai atâtea probleme.

Cultivarea la interior poate fi mult mai simplă, deoarece ai ajutorul comenzilor pentru temperatură și al reglajelor pentru a-ți oferi consecvența de care ai nevoie.
🌚 De ce trebuie să fie întuneric pentru ca plantele de canabis să crească corect?
În afară de fotosinteză, care necesită lumină, plantele de canabis trebuie să treacă și prin procesul de respirație.

În acest timp, ele recreează compușii descompuși anterior folosind carbonul pe care l-au stocat când avea loc fotosinteza. Vor metaboliza energia pe care au creat-o înainte de a începe să o producă din nou a doua zi.

Respirația se realizează în cea mai mare parte fără prezența luminii, indiferent dacă se află într-o cameră de cultivare neluminată sau în exterior în timpul nopții.
💰 Care sunt costurile inițiale pentru a începe cultivarea canabisului?[
Am stabilit deja că activitatea de cultivare la interior va fi mai scumpă decât cea de la exterior. Dar dacă dorești niște cifre, intervalul este de 150 - 250 EURO (aproximativ 180 - 300 $ pentru prietenii noștri americani).

Și, deoarece legalizarea devine o realitate în multe părți ale lumii, poți găsi multe dintre aceste instrumente online. E suficient dacă vei căuta pe Amazon, ceea ce îți va oferi o mulțime de opțiuni.

În ceea ce privește semințele, vânzătorii specializați precum Royal Queen Seeds îți vor oferi o listă de opțiuni de calitate superioară din care poți să alegi. Ai tot ce este necesar!

Noțiuni introductive despre cultivarea canabisului — Concluzii

Sperăm că acest articol a putut să îți ofere suficiente informații despre elementele de bază necesare pentru cultivarea canabisului. Dacă te vezi făcând asta în viitorul apropiat, poți consulta din nou acest articol ca pe o listă de verificare pentru toate lucrurile de care trebuie să-ți amintești.

Dar, dacă ești gata să începi și să treci la pașii următori, poți merge înainte pentru a face acest lucru!

Să aveți o experiență roditoare!

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

Categorii
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews