Informații generale despre creșterea canabisului

Creșterea și înflorirea

Creșterea unei plante de canabis depinde de numărul de ore de lumină pe care le primește zilnic. Cu cât mai multe ore de lumină, cu atât mai puternică va crește planta. Cea mai folosită formulă este cea cu 18 ore de lumină zilnic, și 6 ore de întuneric. Aceasta corespunde zilei de 21 Iunie, cea mai lungă și însorită zi a anului. Păcălim plata dându-i de înțeles că toate zilele sunt asemenea celei mai frumoase și mai lungi zi a anului. Puteți însă la fel de bine să oferiți 19, 20, sau chiar și 24 de ore de lumină zilnic.

Desigur, cu 24 de ore de lumină zilnic, sursele de lumină funcționează permanent. Însă dacă veți oferi plantelor mai puțin de 18 ore de lumină zilnic, veți crește șansele ca aceasta să înflorească. Unele soiuri înfloresc atunci când primesc 15-16 ore de lumină. Atunci când vorbim despre “înflorirea plantelor”, ne referim la practica de a conecta sursa de lumină la un temporizator setat pentru 12 ore de lumină și 12 ore de întuneric. Aceasta este varianta optimă pentru înflorire. Dacă setați o perioadă zilnică mai mare pentru întuneric, planta va înflori mai repede, însă va rodi mai puțin, pentru că astfel ați “convins-o” că se apropie iarna.

Growth and flowering of cannabis plants

Această practică merită uneori aplicată la sfârșitul perioadei de înflorire, pentru a determina planta să intre într-o fază “gata de recoltare” mai rapid. De ce doar 12 ore? Deoarece planta are nevoie de lumină că să-și dezvolte bobocii și să producă THC. Mai multă lumină, o creștere mai amplă a bobocilor și a producției de THC. Astfel că limita perfectă este de 12 ore, pentru ca planta să poată înflori optim, în timp ce dezvoltă un mugur bun, bogat în THC, și astfel cu un randament bun. În acest moment vă pot auzi gândind: “păi atunci o să-i ofer plantei mai multă lumină!” Dar acest lucru va prelungi doar perioada de înflorire, fără să aibă vreo contribuție asupra cantității sau a calității recoltei. Perioada de înflorire depinde de soiul plantei, și poate varia între 5 și 16 săptămâni. Cele mai întâlnite soiuri înfloresc între 8 și 10 săptămâni.

Plante Mascul versus Plante Femelă

Plantele femelă de canabis sunt foarte ușor de recunoscut datorită prezenței unor perișori albi. Primii astfel de perișori apar la “axila” plantei, unde doi dintre ei vor ieși dintr-un singur pistil. Pistilul este locul unde frunza este atașată de tulpina principală și de unde apare o ramură secundară. Prin contrast, planta mascul nu produce perișori albi, astfel că este ușor de diferențiat de planta femelă.

Plantele mascul au mici bile care apar în grupuri ce atârnă de plantă printr-un cârcel. Când aceste bile se deschid după o perioadă îndelungată de înflorire, puteți observa aici destul de clar cristalele de THC pe un mugur. Cristalele de TCH presate sunt ingredientul principal al hașiș-ului. Iată cum le puteți vedea, cu ajutorul unei lupe. Cu cât mugurii sunt mai strălucitori, cu atât calitatea este mai bună. Mai apoi, segmentele în formă de banană devin vizibile. Din acestea va rezulta polenul care poate fertiliza plantele femelă. Plante de canabis femelă (stânga) și mascul (dreapta)

difference between male and female cannabis plantsPlante de canabis femelă (stânga) și mascul (dreapta)

Chiar la începutul înfloririi, bilele mascul și pistilele femelă sunt asemănătoare deoarece acestea au doar aproximativ un milimetru dimensiune, dar uitându-vă atent, veți putea observa că bila mascul se îndepărtează de tulpina principală, și atârnă de un cârcel, multiplicându-se în alte câteva astfel de bile. Un pistil femelă rămâne aproape de tulpina principală până când, la un anumit moment, când este suficient de mare, apar doi perișori albi. Astfel că, dacă vedeți la un pistil că au crescut 2 bile, sunt șanse destul de mari să fie vorba despre o plantă mascul.

În acest fel puteți determina încă dintr-o fază incipientă a înfloririi care sunt plantele mascul, să le îndepărtați și să lăsați astfel plantelor femelă mai mult spațiu și resurse pentru a se dezvolta. Hermafrodiții sunt plante cu sex dublu, având atât caracteristici de mascul, cât și de femelă. Aici găsim mai multe varietăți. Unele plante hermafrodit sunt 90% mascul și 10% femelă, altele sunt 90% femelă și 10% mascul, pe când altele sunt 50% femelă și 50% mascul. În cazul celor care sunt 90% femelă, putem pur și simplu să îndepărtăm florile mascul și astfel vom obține muguri ce pot fi recoltați, însă infertili și fără semințe. Polenul acestor plante hermafrodit va produce cel mai probabil semințe femelă.

CUM SUNT CREAȚI MUGURII ȘI CARE SUNT PĂRȚILE CE POT FI FUMATE ALE PLANTEI?

Că să înțelegeți cum produce planta un mugur, de la stadiul de floare la cel de produs bun pentru fumat, trebuie să observați chiar Dumneavoastră procesul. O simplă descriere a procesului prin care plantele femelă produc muguri nu vă va ajuta foarte mult să înțelegeți. După cum observați, planta femela produce mulți perișori albi care răsar dintr-un mugur abia format, și cu cât procesul de înflorire este mai avansat, cu atât mai mult acești muguri se vor umfla și se vor mări.

În multe cazuri acești muguri vor crește unul în altul, lăsând impresia unui singur mugur enorm. Până la urmă mugurii vor înceta să mai crească în dimensiune - la sfârșitul perioadei de înflorire - iar perișorii albi vor începe să prindă culoare. Când acest lucru s-a întâmplat cu 80% dintre mugurii plantei, este timpul ca aceștia să fie recoltați. Singurele părți ce pot fi fumate ale plantei de canabis sunt mugurii. Mugurii cultivați vor fi uscați într-un mediu întunecat, răcoros (15-20 de grade Celsius), unde vor putea urma procesul de uscare treptat, și în același timp vor putea desfășura transformarea în substanță care oferă efectul de “high”

Amnesia Haze cannabis plant ready for harvest

Uscarea rapidă a mugurilor nu prea are sens, întrucât adevărata senzație de high pe care o aveți când fumați canabis va fi obținută prin uscarea treptată. Frunzele culese de pe lângă muguri pot fi fumate, însă nu au un gust la fel de bun ca mugurii. Mai bine faceți hașiș din aceste frunze, însă despre asta vom vorbi mai târziu.

Diferența dintre hash și iarbă

Așa cum ați aflat deja, iarba înseamnă muguri uscați ai plantei de canabis. Doar plantele femelă pot produce iarbă de calitate. Pe de altă parte, hașiș-ul îl reprezintă cristalele ce se găsesc pe muguri, frunze și tulpina plantei. Și cum o poză spune mai mult decât o mie de cuvinte, puteți observa singuri câte cristale sunt. Această plantă are cristale din belșug pe unul dintre muguri.

Biluțele transparente pe care le puteți observa mărite sunt cristale, și le puteți găsi pe mici tulpini. Când planta de canabis este coaptă, aceste cristale capătă un colorit arămiu-auriu. Prin uscarea mugurilor și a plantelor, cristalele se desprind ușor de partea vegetală, mai ales când introducem frunzele într-un polenizator. Polenizatorul este o cutie pătrată cu un tambur înăuntru - la fel ca o mașină de spălat, dar cu o sită rotundă.

Tamburul se învârte și astfel cristalele sunt scuturate. Ele cad prin sită, de unde le putem aduna într-o grămăjoară, pe care o numim skuff, sau hașiș nepresat. Putem presa pudra de hash într-o formă drăguță, așa cum probabil ați văzut de vânzare. Astfel, hașiș-ul înseamnă practic cristale de THC de pe planta de canabis, și care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Este de concentrație mare și astfel dă o senzație mai energică și mai clară de high. Atunci când rulați un joint cu un mugur veți observa că degetele vi se vor acoperi cu o pudră de culoare aurie, de la sfărâmarea mugurelui. Această pudră reprezintă de fapt cristalele despre care vă vorbeam.

Să cultivăm în interior sau în aer liber?

Să cultivăm în interior sau în aer liber? Sunt extrem de multe de discutat pe acest subiect, și ar trebui să știți că ambele metode au avantajele lor. Când cultivați în aer liber, puteți avea 3 recolte de primăvara până iarna. Doar că depindeți de zeii meteorologiei, astfel că sunt puține certitudini când cultivați astfel. Multe lucruri se pot întâmpla, iar după câteva luni de chin s-ar putea să va alegeți cu doar câțiva muguri prăpădiți de recoltat. Foarte neplăcut.

Avantajul cultivării în aer liber este acela că nu vă costă aproape nimic. Vă trebuie doar un lot de pământ bun, sau un ghiveci, în care să plantați semințele sau un altoi, care va crește într-un pomișor femelă, și care vă va oferi până la câteva sute de grame de muguri. Dacă vă permite vremea... Un altoi este o crenguță tăiată, care a fost stimulată să producă rădăcini. Creșterea în aer liber este o metodă bună pentru un începător, pentru ca acesta să înțeleagă planta de canabis și nevoile acesteia în materie de hrană. Perioada de creștere în aer liber începe în Aprilie și se termină pe la jumătatea lui August, astfel că dacă dați greș cu o plantă, puteți pur și simplu să germinați o alta. Prin cultivarea în aer liber vă veți îmbogăți bagajul de cunoștințe, care vă vor folosi mai târziu, când începeți să cultivați în interior. Astfel că în aer liber este spațiul ideal de cultivare pentru începători, care se vor bucura de numeroase surprize în timp ce își ajută plantele să prospere.

outdoor growing cannabis

outdoor growing cannabis

Asta se întâmplă atunci când îți plantezi “puii” în pământ, și nu faci mare lucru decât să stai și să aștepți cu fundul ăla leneș al tău ca plantele să se coacă și să fie gata de recoltat. Atunci când cultivi la interior însă, ești însăși Mama Natură, astfel că trebuie să preiei controlul asupra tuturor aspectelor dezvoltării, cum ar fi circulația aerului și ventilarea, umiditatea, și așa mai departe. Cultivarea înăuntru este însă un pic mai sigură decât cea în aer liber, considerând că plantele sunt bine protejate. Vecinii curioși vor putea cu ușurință să îți observe plantele care cresc afară, și să-ți facă probleme serioase. Când cultivi înăuntru, poți obține patru, cinci, sau chiar șase recolte pe an, depinzând în mare parte de perioada de dezvoltare a fiecărui soi în parte.

Nu ești constrâns nici de anotimpuri, astfel că poți decide singur când să începi o cultură. Ai libertate completă când vine vorba de cultivarea la interior. Poți cultiva orice soi, în orice perioadă. Pe de altă parte, trebuie să acorzi mult mai multă atenție plantelor atunci când cultivi la interior. Este ceva mai mult de muncă, dar este cu siguranță o îndeletnicire plăcută. De asemenea, e nevoie de o investiție inițială ca să-ți cumperi toate cele necesare. Trebuie să-ți verifici zilnic cultura și să îi oferi apă și hrană de câte ori e necesar.

Dacă alegi să cultivi la interior, alegi de asemenea să-ți petreci o bună parte din timpul liber cu această activitate. Dacă ai impresia că poți pur și simplu să arunci niște plante acolo și să mai arunci câte-o privire la ele când îți aduci aminte, o să afli destul de repede că te păcălești singur. Însă deoarece poți controla majoritatea factorilor climatici, poți tot timpul să îți îmbunătățești randamentul către o recoltă grozavă, de iarbă de calitate. Poți controla temperatura prin setarea pompelor de aer la un anumit nivel. Umiditatea optimă a aerului pentru plantele mascul se poate obține prin instalarea unui umidificator de aer, iar un flux de aer optim se realizează prin instalarea unuia sau mai multor ventilatoare în camera de cultură. Atât cultivarea în aer liber, cât și cea la interior pot duce la culturi excelente de iarbă, și în cantități considerabile. În funcție de dorințele și posibilitățile personale, ar trebui să alegi varianta care ți se potrivește cel mai bine.

cannabis indoor growing

PH-ul și EC-ul

Valoarea PH-ului este numărul care indică aciditatea solului. Scala PH-ului este de la 1 la 14. O soluție cu un PH situat între 1 și 7 se numește “acidă”, un PH cu valoarea 7 este cunoscut ca “neutru”, iar între 7 și 14 vorbim despre o soluție “alcalină”. Cu cât PH-ul este mai mic, cu atât mai acidă este soluția. Atunci când PH-ul este prea scăzut sau prea mare, plantele nu pot absorbi o parte dintre nutrienții de care au nevoie. Acest lucru va duce la carențe/boli. Un PH optim se situează între 5,6 și 6,6. Cu un astfel de PH, plantele de canabis își pot extrage cel mai bine nutrienții din mediul de cultură.

PH-ul influențează de asemenea și mediul bacterian din sol, iar un microbiom activ al solului crește fertilitatea acestuia, lucru care duce la plante mai sănătoase și mai puternice. Prin testarea apei pe care o oferim plantelor cu un dispozitiv de măsurare a PH-ului, putem regla aciditatea până la nivelul potrivit. În general apa de la robinet are un PH în jur de 7, astfel că adăugăm un pic de PH acid, ca să coborâm valoarea până la, să spunem, 6,3. Dacă alegem să facem asta, trebuie să o facem pe întreaga durată a culturii, sau deloc. O dată ce am început să reglăm PH-ul, trebuie să continuăm să facem asta până la final.

Putem obține un randament bun și fără testarea PH-ului, dar când facem asta ne asigurăm că vom obține creștere și înflorire suplimentară. PH-ul este mai important decât EC-ul, astfel că dacă trebuie să alegeți, mergeți pe varianta cu un tester de PH. PH-ul solului se situează în jurul valorii de 6,3 deoarece astfel se poate dezvolta complet viață bacteriană, și țineți cont că PH-ul fibrelor de nucă de cocos este în jur de 6. EC este măsurarea conductivității electrice a unei soluții. Conductivitatea crește pe măsură ce crește și concentrația de săruri din acea soluție. Îngrășămintele nu sunt nimic mai mult decât săruri.

Cu cât adăugați mai mult îngrășământ în apă, cu atât va crește valoarea EC-ului. Astfel, EC este practic măsurarea concentrației totale de îngrășăminte din apă, și care ajung la plantă. Pe întreaga perioada de creștere, EC-ul se situează între 1,2 și 2,8. Ar trebui început cu o concentrație mică de nutrienți, în jur de 1,2, și aceasta ar trebui crescută pe perioada creșterii până la maxim 2,8. Dacă vă aventurați la concentrații mai mari, aveți șanse mari să ardeți rădăcinile. Așa că introduceți dispozitivul de măsurare EC în apă, și adăugați îngrășământ până când citiți valoarea corectă, și n-o să aveți probleme.


Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.