Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

CARE ESTE CEL MAI BUN PROGRAM DE LUMINĂ PENTRU CANABISUL AUTOFLORANT?

Tulpinile de canabis autoflorante înfloresc în funcție de vârstă, și nu în funcție de schimbările care intervin în ciclul lor de lumină. Cu toate acestea, este crucial ca tulpinile tale autoflorante să primească o cantitate suficientă de lumină, pentru a te asigura că vei avea parte de cea mai bună recoltă posibilă. Citește mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știi despre lumina pentru tulpinile de canabis autoflorante.

Video id: 527684146

CICLUL DE LUMINĂ 18/6

Canabisul este o plantă C3, ceea ce înseamnă că poate absorbi CO₂ pentru fotosinteză chiar și în timpul orelor de lumină. Și, întrucât plantele autoflorante au faze vegetative scurte și nu cresc la fel de înalte precum tulpinile fotoperiodice, ar fi bine să le oferi autoflorantelor tale cel puțin 18 ore de lumină. Acest lucru le va permite să aibă o creștere robustă, fără un consum mare de energie. Autoflorantele tale iubesc lumina la fel de mult ca tulpinile tradiționale fotoperiodice, doar că nu se bazează pe ea pentru a înflori.

18/6 LIGHT CYCLE

CICLUL DE LUMINĂ 24 DE ORE

Unii cultivatori vor oferi autoflorantelor chiar și 24 de ore de lumină, susținând că acest lucru ajută la maximizarea creșterii vegetative. Pe de altă parte, cultivatorii care respectă ciclurile de lumină de 18 ore, susțin că acest lucru le oferă plantelor lor o scurtă perioadă de „recuperare”, care este esențială pentru o creștere sănătoasă.

Nu există un consens real cu privire la faptul dacă autoflorantele cresc mai bine într-un ciclu de 18 sau 24 de ore de lumină și am văzut cultivatori care au obținut rezultate excelente cu ajutorul ambelor metode. Pentru a te hotărî, îți recomandăm să te joci cu ambele variante și să o alegi pe acea care ți se potrivește cel mai bine.

24HR LIGHT CYCLE

DAR CICLUL DE LUMINĂ 12/12?

Unii cultivatori le oferă tulpinilor un ciclu de lumină 12/12 în timpul înfloririi. Și acest lucru este în regulă, deoarece autoflorantele crescute în aceste condiții pot produce o recoltă echitabilă. Trebuie să ții minte doar că mugurii pe care îi recoltezi în timpul unui ciclu de lumină de 12 ore vor fi vizibil mai mici decât cei crescuți într-un ciclu de 18 – 24 de ore. Iată câteva motive pentru care ai putea lua în considerare creșterea autoflorantelor într-un ciclu 12/12 :

  • Preocupări legate de căldură: dacă locuiești într-un climat foarte cald, este posibil să îți dorești să oprești luminile de creștere pe parcursul zilei pentru a evita supraîncălzirea camerei de creștere. În acest caz, creșterea autoflorantelor într-un ciclu de lumină 12/12 - cu lumini aprinse în timpul nopții - ar putea fi cea mai bună soluție pentru a evita stresul termic al plantelor.
  • Creșterea autoflorantelor împreună cu tulpinile fotoperiodice: dacă crești autoflorante împreună cu tulpini feminizate fotoperiodice, va trebui probabil să așezi autoflorantele în aceeași cameră cu plantele feminizate înflorite, astfel că tulpinile tale autoflorante vor primi doar 12 ore de lumină pe zi.
  • Pentru a economisi bani: Rularea luminilor de creștere timp de 18-24 de ore timp de câteva luni poate deveni foarte costisitoare. Dacă vrei să îți crești autoflorantele cu un buget redus, îți recomandăm să folosești un ciclu de lumină de 12 ore.
WHAT ABOUT A 12/12 LIGHT CYCLE?

METODA SOG CU AUTOFLORANTE

SOG, sau marea de verde, este o tehnică de formare a canabisului care poate produce recolte grozave. În loc să determine plantele să crească mai mari, SOG implică cultivarea mai multor plante mai mici în imediata apropiere, pentru a forma un baldachin uniform, care maximizează expunerea la lumină și spațiul.

SOG este o tehnică excelentă pentru autoflorante, deoarece profită de statura natural mai mică a acestor soiuri.

Deși fiecare cultivator va avea propria tehnică pentru SOG, majoritatea vor crește între 4-16 plante per m², în funcție de cât de mare va crește fiecare plantă.

În funcție de dimensiunea speciei pe care o crești, îți recomandăm să folosești ghivece de 7-10L și să crești între 4-6 plante per m². Acest lucru ar trebui să îți valorifice spațiul și lumina la maxim, oferind plantelor un flux de aer suficient pentru a evita orice problemă legată de mucegai. Dacă vrei să crești mai multe plante per m², nu uita să folosești ghivece mai mici pentru a controla dimensiunea lor și pentru a evita supraaglomerarea camerei de creștere.

O OBSERVAȚIE PRIVIND SPECTRUL DE LUMINĂ

Utilizarea spectrului luminos potrivit este foarte importantă atunci când crești orice tip de plantă de canabis, inclusiv autoflorante. Deoarece plantele autoflorante au cicluri de viață atât de scurte, vei dori să maximizezi calitatea luminii, a nutrienților și a solului.

Așa cum poate îți amintești de la orele de biologie, atunci când lumina trece printr-o prismă, aceasta este împărțită în spectre de culori diferite. Plantele, care depind de lumină pentru fotosinteză, răspund diferit la fiecare din aceste spectre. Ca și în cazul unei tulpini de canabis fotoperiodice, îți recomandăm să folosești următoarele spectre de lumină:

  • 6500K lumină albastră în timpul perioadei de vegetație: s-a dovedit că spectrele de lumină albastră încurajează creșterea vegetativă, ajutând plantele de canabis să crească scurte și îndesate, reducând în același timp întinderea.
6500K blue light during veg
  • 2700K lumină roșie în timpul perioadei de înflorire: spectrele de lumină roșie sunt ideale pentru înflorire, deoarece încurajează înmugurirea și creșterea, astfel încât plantele să producă flori mari și dense.
2700K red light during flowering

SFATURI SUPLIMENTARE PENTRU CREȘTEREA AUTOFLORANTELOR

Dacă ești nou/ă în lumea autoflorantelor, urmează aceste sfaturi simple pentru o recoltă mai bună:

  • Alege o autoflorantă cu randament ridicat: nu toate autoflorantele sunt la fel, deci asigură-te că alegi o tulpină cu randament ridicat, dacă dimensiunea recoltei este importantă pentru tine.
  • Plantează în ghiveciul final: schimbarea ghiveciului provoacă întotdeauna stres. Deoarece autoflorantele pot ajunge din stadiul de semințe la cel de recoltare în doar 8 săptămâni, este mai bine să eviți acest tip de stres și să plantezi semințele direct în ghivecele lor finale.
  • Folosește un mediu de creștere aerisit: acest lucru ajută la stimularea creșterii rădăcinilor și a frunzelor.
  • Utilizează LST: dacă vrei să îți formezi plantele de canabis autoflorante, folosește doar tehnici cu stres scăzut. Tehnicile cu stres ridicat, cum ar fi fimming-ul, topping-ul și supercropping-ul, vor face mai mult rău decât bine.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews