Tot ce trebuie să știi despre semințele feminizate de canabis

Everything You Need To Know About Feminized Cannabis Seeds

Atunci când cauți să cumperi semințe de canabis, este posibil să dai peste tot felul de fraze și expresii ciudate. Se prea poate să citești despre semințe feminizate de canabis, plante fotoperiodice, autoflorante, masculi, femele, hibrizi, hermafrodite și multe altele. Dacă ești la început de drum în domeniul creșterii marijuanei, toate acestea pot părea complicate.

Dar nu intra în panică! Aceste concepte pot fi intimidante la început, dar le vei înțelege cu ușurință odată ce vei primi explicații. Deși ne dorim să îți putem explica totul deodată, le vom lua pe rând, concentrându-ne, mai întâi, pe semințe.


Ce Sunt Semințele Feminizate?

Până nu demult, dacă cineva creștea canabis din semințe, exista mai mereu o șansă de 50% ca fiecare plantă să fie de sex masculin. Însă, doar plantele de sex feminin dau naștere la muguri bogați în canabinoizi precum THC și CBD.

Plantele de sex masculin produc păstăi de semințe și, dacă au o durată de viață suficient de lungă, vor poleniza plantele feminine și le vor reduce dramatic producția. Din această cauză, cei care cresc semințe obișnuite au fost nevoiți să identifice sexul plantelor cât mai curând posibil, pentru a sacrifica masculii.

Crearea semințelor feminizate de canabis în anii '90 a revoluționat cultivarea canabisului. Semințele feminizate de canabis sunt concepute genetic pentru a deveni doar plante femele și aproape întotdeauna (99,9%) fac acest lucru. Eliminând riscurile, acest progres a facilitat și a ieftinit cultivarea canabisului.

Semințele feminizate tind să fie concepute pentru a produce plante fotoperiodice. Canabisul fotoperiodic înflorește în funcție de orele de lumină/întuneric. În mediul natural, canabisul începe să înflorească la sfârșitul verii, când zilele devin mai scurte. În interior, canabisul fotoperiodic rămâne în stare vegetativă până când crescătorul este pregătit să inducă înflorirea, reducând numărul de ore de lumină.

Semințele Feminizate De Canabis Pe Scurt

• Cantitate mare de canabinoizi în comparație cu canabisul masculin. Tulpinile sunt adesea crescute pentru potență și aromă maximă.
• Semințele sunt 99,9% feminizate, astfel încât plantele se vor dezvolta aproape întotdeauna în femele.
• Nu este nevoie să verifici sexul plantelor și nu este nevoie să arunci plantele masculine.
• Tulpinile feminizate sunt de obicei tulpini fotoperiodice, fiind dependente de ciclul de lumină.

La Royal Queen Seeds, toate semințele feminizate sunt etichetate și clasificate ca atare, astfel încât să nu te încurci atunci când faci cumpărături.

Cine Folosește Tulpini Feminizate Și De Ce?

Semințele feminizate de calitate superioară disponibile, în prezent, pe piață produc cel mai adesea plante bogate în THC. Fiind compusul psihotrop principal din canabis, toate tipurile de consumatori de canabis se bucură de acest canabinoid datorită euforiei puternice pe care o inițiază.

  1. Utilizatorii recreaționali se bucură de moleșeală, relaxare, euforie sau high extatic indus de tulpinile feminizate. Având în vedere marea varietate de opțiuni existente, utilizatorii se pot bucura de momente de relaxare seara sau de un plus de energie în timpul zilei, în funcție de ceea ce au nevoie. De asemenea, pentru că multe tulpini conțin canabinoizi, terpene și genetică de sativa/indica în diferite cantități, poți testa diferite tulpini feminizate pentru a găsi fix efectul dorit.
  2. Și cei care folosesc canabisul în scopuri holistice aleg tulpini feminizate datorită efectului lor pronunțat. Aceștia pot constata că THC-ul le îmbunătățește starea de spirit și îi ajută să se relaxeze în situații tensionate sau pur și simplu îi calmează, indiferent de simptomul cu care se confruntă. De asemenea, utilizatorii raportează și că THC-ul îi ajută să se bucure de un somn liniștitor, pe lângă celelalte beneficii.

WHO USES FEMINIZED STRAINS AND WHY?

Tulpini De Sativa, Indica, Hibrid Și Ruderalis

Există câteva tipuri sau subspecii distincte de canabis. Cele două categorii majore sunt sativa și indica, dar trebuie luate în considerare și tulpinile hibrid și ruderalis.

În trecut, se credea că efectele canabisului depindeau de familia din care făcea parte o tulpină - dacă este preponderent indica sau sativa. S-a crezut că tulpinile indica produc o senzație de moleșeală mai pronunțată, în timp ce despre sativa se spunea că asigură un high energizant, fiind mai potrivită pentru consum în timpul zilei. Totuși, de curând, dovezile încep să indice că efectul unei anumite tulpini depinde mai mult de profilul terpenelor tulpinii - și nu de subspecia din care face parte.

Dintr-o altă abordare, unele tulpini de indica pot avea un efect euforic, iar unele tulpini de sativa pot fi relaxante, acest lucru însemnând că lucrurile nu sunt chiar atât de alb și negru precum se credea. Pentru a descoperi efectele specifice ale unei tulpini, este recomandat să citești descrierile acesteia înainte de a o cumpăra.

Totuși, diferențele distincte dintre subspecii se remarcă în creșterea și morfologia acestora:

Tulpinile indica cresc scurte și stufoase, cu frunze late. Deseori, acestea sunt robuste și cresc în diferite medii.

Tulpinile de sativa cresc mai înalte, mai subțiri și cu frunze subțiri și alungite. Aceste plante iubitoare de soare se dezvoltă cel mai bine într-un climat cald. Durata de înflorire este de obicei mai lungă în comparație cu soiurile indica.

În prezent, majoritatea tulpinilor de canabis nu sunt soiuri pur indica sau sativa. Mai degrabă, acestea sunt hibrizi care combină caracteristicile tulpinilor de indica și de sativa, astfel că și caracteristicile lor de creștere sunt variate.

Mai există o altă subspecie demnă de luat în calcul, deși deseori aceasta nu este menționată, denumită Canabis ruderalis. Tulpinile de ruderalis sunt asemănătoare celor de marijuana și cresc în sălbăticie, în regiunile nordice precum Siberia. Ce este interesant însă este că ruderalis este autoflorantă în mod natural. Drept urmare, crescătorii pot folosi elementele genetice ale soiului ruderalis pentru a crea varietăți autoflorante ale tulpinilor fotoperiodice clasice.

IS RUDERALIS THE SAME AS HEMP?

Canabis Cu Înflorire Rapidă

Multe tulpini de canabis necesită cel puțin 60–70 de zile pentru a-și maturiza mugurii, iar pentru unele durează și mai mult. Pentru cultivatorii din regiuni cu veri scurte și toamne ploioase, acest lucru poate fi problematic. Dacă plantele trebuie să fie ținute afară până la sfârșitul lunii octombrie, cel mai probabil mugurii se vor uda și vor mucegăi.

Tulpinile cu înflorire rapidă au fost crescute pentru a contribui la rezolvarea acestei probleme. Acestea pot fi recoltate după o perioadă scurtă de 6-7 săptămâni de înflorire, cultivatorii având posibilitatea de a le culege la mijlocul sau sfârșitul lunii septembrie, evitând riscul ca ploaia să le distrugă recolta.

De cele mai multe ori, tulpinile cu înflorire rapidă sunt crescute prin încrucișarea unei tulpini fotoperiodice cu o tulpină ruderalis/autoflorantă. Cu toate acestea, tulpinile cu înflorire rapidă sunt diferite de tulpinile autoflorante, cea din urmă înflorind în funcție de vârstă și nu de ciclul de lumină.

Importanța Terpenelor În Canabis

După cum am menționat, cercetările recente sugerează că efectele specifice ale canabisului nu se datorează doar canabinoizilor, ci că sunt probabil influențate și de compuși aromatici cunoscuți ca terpene. Sunt necesare mai multe cercetări în acest domeniu, dar acest lucru ar explica de ce unele tulpini, care au raporturi identice între THC și CBD, au totuși efecte diferite.

Ceea ce se știe însă este faptul că terpenele (limonenul, mircenul, pinenul etc.) oferă tulpinilor de canabis gustul și aroma distinctă. De aceea, o tulpină de canabis va avea un parfum fructat, iar alta va avea aromă de citrice, florală, acrișoară sau lemnoasă.

THE IMPORTANCE OF TERPENES IN CANNABIS

Cum Se Cresc Semințele Feminizate

Am menționat deja că semințele feminizate sunt mai ușor de crescut decât semințele obișnuite. Acest lucru ar putea fi suficient pentru a te relaxa în privința creșterii acestora, dar lucrurile nu sunt chiar atât de simple. La fel ca și în cazul plantelor fotoperiodice, și creșterea de canabis feminizat este însoțită de provocări specifice.

1. În Interior Vs. În Aer Liber

Când crești plantele în interior, este necesară ajustarea manuală a programului de lumină/întuneric. Cultivatorii vor face acest lucru, de obicei, atunci când plantele au atins o înălțime adecvată (aproximativ ½ din înălțimea finală dorită). Acest lucru se datorează simplului fapt că plantele se vor întinde deseori în faza lor de înflorire, astfel încât au nevoie de spațiu pentru a crește corespunzător.

Pentru a iniția înflorirea canabisului feminizat în interior, cultivatorul va schimba lumina conform unui program de 12/12. Perioada mai lungă de întuneric va simula condițiile de toamnă și va declanșa începerea înfloririi plantelor.

În aer liber, este esențială plantarea canabisul feminizat într-un climat optim și în anotimpul potrivit. De ce? Pentru că orele de lumină solară se schimbă în funcție de anotimp, iar plantele tale au nevoie de un program specific pentru a se dezvolta. Pentru a satisface această nevoie, este recomandat să le plantezi primăvara (când nu e ger) și să le recoltezi toamna.

2. De Cât Timp Am Nevoie Pentru a Crește Canabis Feminizat?

Indiferent dacă crești plantele în interior sau în aer liber, calendarul creșterii depinde, ca întotdeauna, de tulpină. Unele soiuri, precum indica, cresc relativ repede, cu perioade scurte de înflorire de 6–7 săptămâni. Alte tulpini, precum soiurile Haze, necesită o perioadă dublă de timp pentru a înflori.

Dacă vrei să le recoltezi cât mai repede posibil, plantează varietăți cu înflorire rapidă sau autoflorante feminizate. Unele dintre acestea sunt gata de recoltare la numai 60 de zile de la germinare.

3. Pot Crește Diferite Soiuri Feminizate În Aceeași Cameră De Creștere?

Este posibil să crești diferite soiuri în aceeași cameră de creștere, dar acest lucru este însoțit de o curbă de învățare.

Există numeroase motive pentru acest lucru. Tulpinile diferite pot crește la înălțimi diferite, au cerințe diferite de nutrienți și vor fi pregătite pentru recoltare în momente diferite. De asemenea, este posibil să fie necesar să folosești tehnici de formare a plantelor (tăiere, tundere, etc.) pentru a păstra un coronament uniform sub lumina de creștere.

4. Temperatura Și Umiditatea Optimă Pentru Creșterea Canabisului Feminizat

În general, canabisului feminizat îi plac temperaturile moderate (în jur de 21°C) pentru o creștere sănătoasă. Orice extreme pot cauza stoparea creșterii și alte probleme. Pentru cele mai bune rezultate, dacă nu locuiești într-un climat optim, crește plantele într-un mediu în care poți controla temperatura. Dacă este necesar, folosește un radiator și/sau un sistem de răcire.

Nivelul optim de umiditate pentru plantele de canabis depinde de stadiul din ciclul lor de viață. De regulă, răsadurile și plantele în faza vegetativă preferă un mediu mai umed. Este recomandat să reduci umiditatea relativă la 40–50%, atunci când plantele înfloresc, pentru a reduce riscul de mucegai.

CE TIP DE SOL TREBUIE SĂ FOLOSEȘTI PENTRU SEMINȚELE FEMINIZATE?

5. Ce Tip De Sol Trebuie Să Folosești Pentru Semințele Feminizate?

Canabisul crește cel mai bine atunci când este cultivat într-un sol bogat în nutrienți, bine aerat și bine drenat. Majoritatea tipurilor de pământ cumpărate din magazin sunt deja optimizate pentru cultivarea canabisului. Dacă folosești sol natural, îl poți îmbogăți cu perlit, cocos, vermiculită, compost sau gogoși de viermi de mătase, pentru a fi mai potrivit pentru marijuana.

6. Ce Fel De Nutrienți Ar Trebui Să Folosești Pentru Plantele De Canabis Feminizat?

Pentru o creștere sănătoasă, planta ta de canabis feminizat va avea nevoie de diferiți nutrienți. Pentru început, va avea nevoie de azot, fosfor și potasiu, cei trei „macronutrienți” majori. De asemenea, va avea nevoie și de micronutrienți, inclusiv calciu, fier, magneziu, cupru și alții.

Nutrienții comerciali pentru canabis conțin, de obicei, toți macronutrienții și micronutrienții necesari, dar asigură-te că îți hrănești planta în funcție de dozele recomandate (sau chiar un pic mai puțin).

Reține că planta de canabis are necesități diferite de nutrienți în timpul etapelor vegetative și de înflorire. Din această cauză, îngrășămintele pentru canabis pot fi împărțite deseori în două tipuri: unul pentru creștere și unul pentru înflorire.

7. Ce Fel De Apă Este Necesară Pentru Plantele De Canabis Feminizat?

Când uzi canabisul care crește în sol, este important ca soluția ta de apă/nutrienți să aibă nivelul optim al pH-ului, de aproximativ 6–7. În caz contrar, plantele tale nu vor putea să absoarbă nutrienții, chiar dacă aceștia sunt prezenți în sol. Din fericire, poți ajusta nivelul pH-ului apei de la robinet la valoarea potrivită cu câteva picături de produse cu pH mai mare sau mai mic.

8. Formarea Plantelor - Ce Este Și De Ce Ar Trebui Să O Aplici?

Formarea plantelor este modul în care cultivatorii își păstrează canabisul la mărimea și forma corespunzătoare. Aceasta implică diverse tehnici, inclusiv tundere, tăiere, super-trunchiere, ciupire și/sau defolierea plantelor. Scopul acestora, într-un fel sau altul, este de a optimiza spațiul de creștere și expunerea la lumină, pentru a obține producții mai bune.

Formarea plantelor îți poate stresa canabisul și poate opri temporar creșterea acestuia. Din acest motiv, majoritatea tipurilor de formare nu sunt potrivite pentru autoflorantele feminizate, din cauza duratei de viață limitate. Canabisul fotoperiodic feminizat, însă, nu are această limitare și își poate reveni cu ușurință.

Plant Training

Alți Termeni Și Concepte Esențiale

Știm că există o mulțime de termeni diferiți asociați cu canabisul, iar aceștia sunt ușor de confundat. Pentru a clarifica lucrurile, am decis să încheiem acest articol cu o prezentare a terminologiei și conceptelor esențiale ale canabisului.

Cum Sunt Produși Canabinoizii În Canabis

Canabinoizii, precum THC, CBD și multe alte zeci, nu apar din senin pe măsură ce crește planta. De fapt, în crearea lor sunt implicate multe procese chimice interne.

Unul dintre primii pași ai procesului este producerea unei substanțe chimice numită pirofosfat de geranil, în interiorul plantei. Această substanță interacționează apoi cu acidul olitolic pentru a crea acidul canabigerolic sau CBGA.

Acest compus este piatra de temelie pentru canabinoizii principali, dar procesul nu este finalizat încă. CBGA trebuie mai întâi să se combine cu anumite enzime și, prin biosinteză, să se transforme în formele acide ale canabinoizilor pe care îi cunoaștem. Fiind acum în prezența THCA, CBDA și CBCA, ne apropiem de sfârșitul călătoriei.

Mai este nevoie doar de un pas pentru transformarea acestor acizi canabinoizi în THC, CBD și CBC, respectiv: decarboxilarea. Termenul se referă pur și simplu la procesul de încălzire a canabinoizilor pentru a-i „activa”. Desigur, acest lucru se întâmplă automat, atunci când fumezi sau vapezi.

CUM SUNT PRODUȘI CANABINOIZII ÎN CANABIS

Cum Afectează THC-ul Sistemul Endocanabinoid?

Deci, cum funcționează canabinoizii atunci când intră în sistemul tău?

Cei mai comuni canabinoizi sunt THC și CBD. THC este răspunzător pentru high-ul caracteristic canabisului, iar CBD, deși se presupune că are diferite efecte benefice, nu induce senzația de high.

Acești canabinoizi, împreună cu 100+ alții din canabis, interacționează direct sau indirect cu sistemul endocanabinoid al corpului uman. Sistemul endocanabinoid, care constă, în mare parte, din receptorii canabinoizi, mediază multe funcții fiziologice, inclusiv starea de spirit, somnul, sistemul imunitar și multe altele. Endocanabinoizii (pe care îi producem în propriile corpuri), împreună cu canabinoizii din plante, se pot lega la acești receptori pentru a produce efecte.

Unul dintre endocanabinoizii principali este anandamida, denumită și „molecula de beatitudine”. Aceasta funcționează ca un neurotransmițător, trimițând mesaje între celulele nervoase. Aceste interacțiuni influențează plăcerea, memoria, gândirea, concentrarea, aportul senzorial, percepția timpului și multe altele.

După cum s-a dovedit, THC-ul are o structură chimică similară cu anandamida. Și, la fel ca aceasta, se leagă la receptorii canabinoizi, în special la receptorii CB1. Datorită acestor căi, consumul de canabis ne poate afecta în multiple moduri profunde.

De Ce Produce Canabisul Terpene?

Canabisul, precum și alte plante și fructe, produc aceste substanțe aromatice ca metodă de apărare naturală împotriva dăunătorilor și pentru a atrage polenizatorii. Acest lucru este demonstrat și de tendința canabisului de a dezvolta compuși aromatici mai intenși, atunci când se confruntă cu o infestare.

Ce Este Sinsemilla?

„Sinsemilla” este un cuvânt spaniol care se traduce prin „fără semințe”. Cuvântul provine de acum mult timp, când marijuana disponibilă pe piața neagră era de calitate slabă și plină de semințe. Atunci, marijuana „sinsemilla” era cu adevărat specială, fiind sinonimă cu un produs de calitate superioară.

În prezent, odată cu genetica modernă și apariția semințelor feminizate de canabis, mugurii cu semințe au devenit, din fericire, rari. Acum, aproape tot canabisul decent este sinsemilla, astfel încât cuvântul și-a pierdut sensul inițial. Este bine de reținut totuși, pentru că este folosit câteodată pentru a descrie canabisul de calitate.

Ce Sunt Hermafroditele?

Pe lângă cele două sexe tipice ale plantei de canabis, planta ta ar putea fi și hermafrodită. Dacă se întâmplă acest lucru, planta va prezenta atât caracteristici feminine, cât și masculine. Și anume, pe măsură ce planta se maturizează, va dezvolta atât muguri, cât și saci de polen. Drept urmare, poți avea producții dezamăgitoare de canabis de calitate slabă, plin de semințe.

Acest lucru este deseori un rezultat al stresării plantei. Stresul poate fi cauzat de o întrerupere a perioadei de întuneric din timpul înfloririi, care declanșează „reintrarea în starea vegetativă”, sau de alți factori de stres din mediu, inclusiv dăunători, temperaturi extreme și modificări ale umidității.

Cultivarea canabisului într-un mediu controlat este cel mai bun mod de a preveni acest lucru. Menține nivelul de stres al plantei la minim și vei reduce în mod semnificativ șansele de hermafroditism.

Ce Sunt Soiurile Locale?

Soiurile locale sunt tipuri de canabis care se dezvoltă în mediul lor natural. Se poate spune că sunt tulpini de canabis originale, pure. Unele soiuri locale provin din regiunea hindusă Kush din Afghanistan și Pakistan, dar pot fi găsite și în Africa, Jamaica, Asia, America de Sud și Rusia.

CE SUNT HERMAFRODITELE?

Cele Mai Populare Familii De Soiuri De Canabis Feminizat

Există sute de hibrizi feminizați pe piață, dar aproape toți își au originile într-o mână de familii principale. La fel ca și familiile umane, fiecare este caracterizată de o serie de trăsături comune care te vor ajuta să îi depistezi originea.

🍁 Kush

Soiurile de canabis cu genetică Kush vor avea arome umede și - pentru că sunt, de obicei, indica - acestea vor oferi un efect profund relaxant care te va țintui pe canapea. În funcție de varietate, acestea vor prezenta și terpene cu arome pământoase, lemnoase, de pin și citrice.

🌫️ Haze

Tulpinile haze sunt preferate de fanii soiului sativa, care apreciază o euforie cerebrală impetuoasă și un plus de energie în timpul zilei. Terpenele lor creează numeroase arome, de la cele dulci și de lămâie la cafea și ciocolată.

🔮 Afghan

Canabisul cu genetică Afgană are arome condimentate, pământoase și proaspete. Majoritatea tulpinilor sunt indica, oferindu-ți un high relaxant, fericit, care te trimite în pat, fiind perfecte pentru savurare noaptea.

🍦 Gelato

Soiurile create cu Gelato, un exemplu excelent de cea mai bună marijuana californiană, se remarcă, de obicei, datorită aromei lor fructate, asemănătoare desertului. Multe dintre ele sunt hibrizi sau cel puțin așa par a fi, astfel că te poți aștepta atât la o stare de euforie, cât și la o senzație de relaxare.

🍪 Cookies

Tulpinile Cookies combină un efect euforic și social cu o notă de relaxare fizică. Așteaptă-te la parfumuri pământoase și dulci cu arome distincte de prăjituri, toate amestecându-se într-o combinație irezistibilă.

🍇 Blueberry

Tulpinile descendente din Blueberry conțin deseori un profil de terpene care le împrumută note bogate și dulci de fructe de pădure. Având genetica originară de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, soiurile Blueberry sunt renumite pentru efectele lor profund relaxante și calmante.

💜 Purple

Soiurile de canabis create cu genetică Purple prezintă culori roșiatice/violet care devin mai intense când sunt expuse la temperaturile mai scăzute de noapte, în timpul înfloririi târzii. Profilul de terpene combină arome umede de hașiș cu parfumuri pământoase, de lămâie și pin. Pentru că majoritatea tulpinilor Purple sunt indica, efectele lor sunt, de obicei, narcotice și relaxante.

🍌 Banana

Banana originală este majoritară indica (70% indica), fiind faimoasă pentru profilul său de terpene bogat, care prezintă arome și parfumuri dulci de banane. Tulpina este deosebit de potentă (25% THC) și oferă un efect profund relaxant. Din fericire, descendenții săi prezintă aceleași trăsături.

🦨 Skunk

Skunk este apreciată de mulți iubitori de canabis pentru aroma sa pregnantă „de iarbă”. Această tulpină a fost folosită și ca fundație pentru o varietate mare de soiuri de pe piața modernă. Tulpinile cu genetică Skunk au, de cele mai multe ori, un efect de somnolență cu o notă euforică.

🧀 Cheese

Tulpina originală Cheese, un hibrid dominat de prezența soiului indica, este creată din mai sus menționatele Skunk și Afgan, fiind faimoasă pentru parfumul său înțepător de brânză maturată. Tulpinile derivate din Cheese sunt remarcabile datorită notelor sale olfactive brânzoase și efectului echilibrat, combinând high-uri euforice cu efecte calmante de moleșeală.Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.