Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Mulți cred că recolta este ultima etapă a procesului de creștere, dar acest lucru nu este adevărat. După ce ai recoltat roadele muncii tale, urmează cei mai importanți pași dintre toți: uscarea și conservarea.

Uscarea este exact ce pare a fi - procesul de eliminare a majorității conținutului de apă din muguri. Acest lucru îi va face mai ușor de manevrat, mai rezistenți la formarea mucegaiului și mult mai plăcuți la fumat. Unii cultivatori sunt fericiți să ardă muguri uscați, dar dacă vrei să duci aroma și potența recoltei la nivelul următor, va trebui să îi conservi.


De Ce Să Îți Conservi Mugurii De Canabis?

Răbdarea este o virtute în toate aspectele vieții și, cu siguranță, dă roade atunci când conservi canabisul. Conservarea este un proces prelungit care poate dura câteva săptămâni. La început, ar putea părea o bătaie de cap, dar realitatea este că acest proces va transforma mugurii duri în muguri care oferă un fum fin și delicios. Acest lucru se datorează procesului de conservare, care cauzează degradarea subproduselor apărute prin procesul de uscare, cum ar fi zaharurile. Aceste molecule lasă un gust aspru și neplăcut. Conservarea alungă acești compuși, creând un fum fin și mătăsos.

Conservarea păstrează însă aromele dorite. Moleculele care oferă tulpinilor de canabis aromele lor intense și unice sunt cunoscute sub numele de terpene. Acești compuși volatili se pot degrada cu ușurință la căldură ridicată, astfel că uscarea blândă urmată de conservare prelungită este calea de urmat pentru muguri gustoși.

Rezultatele conservării nu se rezumă numai la un gust plăcut. Procesul poate îmbunătăți și high-ul însuși. THC-ul, constituentul psihotrop activ în canabis, se degradează în timp într-un canabinoid cunoscut sub numele de CBN. Se crede că CBN-ul este și ușor psihoactiv, dar este asociat cu efecte diferite față de cele ale THC-ului.

De asemenea, conservarea va îmbunătăți considerabil durata de viață a recoltei și va reduce la minim cazurile de mucegai. Dacă sunt conservați și depozitați corect, mugurii tăi pot rezista un an sau mai mult, fără să le fie afectat gustul sau potența.

Factori Care Afectează Procesul De Conservare

Înainte de a discuta despre modul exact de conservare a mugurilor tăi de canabis, hai să vorbim despre câțiva dintre factorii care influențează procesul. Acest lucru te va ajuta să înțelegi clar ce obiective trebuie să ai și ce trebuie să eviți.

Video id: 592093995

💡 Evită Expunerea La Lumină

În timpul procesului de conservare, va trebui să îți păstrezi rezerva într-un loc întunecat. Lumina este un factor care poate duce la degradarea moleculelor valoroase, precum THC și terpene. Pentru a evita ca lumina să afecteze gustul și potența florilor tale, păstrează borcanele într-un dulap sau într-o cutie întunecată. Alternativ, depozitarea mugurilor în borcane de sticlă Miron, un tip de sticlă care filtrează toată lumina vizibilă în afară de violet, va oferi un plus de protecție.

🌡️  Protejează-ți Rezerva De Căldură

Căldura va fi o adevărată problemă doar în cazul în care locuiești într-un climat în care acesta devine excesivă. Căldura este un alt factor care poate duce la degradarea canabinoizilor, existând riscul de a reduce potența mugurilor. Asigură-te că păstrezi borcanele într-un loc răcoros, pentru a minimiza deteriorarea și formarea mucegaiului. O temperatură a camerei ideală pentru conservare este de aproximativ 21°C.

🌫️ Găsește Nivelul Potrivit De Umiditate

Conservarea este un proces simplu, dacă începi cu muguri uscați corespunzător. Dacă rezerva ta este prea umedă înainte de conservare, mugurii se vor lipi unii de alții și există șanse mari să mucegăiască. Umiditatea crescută va încuraja, de asemenea, pătrunderea bacteriilor anaerobe în rezerva ta. Un semn care indică că se întâmplă acest lucru este mirosul de amoniac care iese din borcanele tale de fiecare dată când le deschizi.

Pe de altă parte, conservarea mugurilor prea uscați va crea o rezervă sfărâmicioasă și aspră, care nu va fi deloc plăcută când o vei fuma. În mod ideal, florile de canabis ar trebui să fie uscate într-o cameră cu o umiditate cuprinsă între 45-55%. Acest lucru va avea ca rezultat un exterior uscat și ușor sfărâmicios și un interior mai umed. Când vine momentul conservării, umiditatea trebuie crescută treptat până la o valoare ideală de 62%.

Cel Mai Bun Mod De a-ți Conserva Mugurii De Canabis

Acum, că am discutat despre acești factori vitali, ține-i minte pe măsură ce continui cu conservarea rezervei tale. În realitate, conservarea este pur și simplu o chestiune de deschidere și închidere a borcanelor la momentul corect. Depozitând florile uscate de canabis în borcane cu capace închise ermetic, vei crea un mediu controlat optim. Aceste recipiente închise permit umidității din interiorul florilor să rehidrateze exteriorul, fără ca mugurii să se umezească prea mult. Obiectivul final este o rezervă cu fum fin și gust superior.

Video id: 509743497

Pasul 1: Tăierea Mugurilor

Trimming

Pentru a începe procesul, va trebui să îți pregătești florile corespunzător. Dacă ai uscat mugurii individual, ești gata de acțiune. Dacă ai ales să îi usuci pe ramură, atunci va trebui să îi tai. Separă fiecare mugur și îndepărtează frunzele mici de zahăr.

Pasul 2: Depozitarea Florilor

Stashing

Apoi, va trebui să depozitezi rezerva într-un borcan cu închidere ermetică. Aceste borcane sunt o opțiune foarte bună și permit cultivatorilor să-și monitorizeze cu ușurință mugurii pe tot parcursul procesului.

Împrăștie mugurii în borcan și umple-l până la o capacitate de 75%. Este important să lași loc pentru aer. Acum este un moment bun pentru a testa dacă rezerva ta este suficient de uscată pentru conservare. Agită ușor borcanele. Dacă mugurii tăi zornăie liber în interior, atunci continuă cu pașii următori. Dacă încep să se lipească unii de alții, acesta este un semn că exteriorul este încă prea umed și că va trebui să îi mai lași la uscat.

Pasul 3: Conservarea Ierbii Cu Umiditate Optimă

Jars

Pune capacele pe borcane și depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat, pentru a le proteja împotriva amenințărilor menționate mai sus. În mod ideal, așază-le într-un dulap sau într-o altă cameră de depozitare care menține o temperatură de 21°C și o umiditate relativă de 60-65% în borcane. Singura modalitate de a măsura cu precizie aceste valori este prin adăugarea unui mic higrometru (un dispozitiv care măsoară umiditatea) în fiecare borcan.

Pasul 4: Reglarea Nivelurilor De Umiditate

Regulating Humidity

În primele două zile, va trebui să verifici mugurii de două ori pe zi. Analizează-i prin sticlă și urmărește cu atenție dacă apare vreo urmă de mucegai. De asemenea, va trebui să deschizi capacele pentru câteva minute, de fiecare dată când verifici borcanele, pentru a permite schimbul de aer proaspăt. Fii cu ochii pe higrometrele tale. Dacă afișajul arată 60-65% umiditate, continuă în mod normal. Dacă umezeala crește prea mult, lasă borcanele fără capace timp de aproximativ 3 ore, pentru a elimina excesul de umezeală. Dacă umiditatea este prea mică, păstrează borcanele închise o perioadă mai îndelungată, fără sesiuni de aerisire. Dacă nici așa nu o observi o creștere a umidității, pune un pachețel mic de umiditate în borcanele afectate.

Pasul 5: Aproape Ai Terminat

Almost There

Continuă să deschizi borcanele o dată pe zi, în următoarele 2 săptămâni, în timp ce iei măsurile necesare pentru a menține umiditatea optimă. După 3 săptămâni, mugurii tăi vor fi bine conservați și gata să fie fumați. Cu toate acestea, fumătorii mai răbdători se vor bucura de cele mai mari recompense. Calitatea florilor tale va continua să crească timp de până la 6 luni de conservare.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37756 reviews