Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Pare că plantele tale de canabis ar fi trebuit să înflorească până acum? Nu îți face griji, există mai multe motive pentru care planta ta nu se grăbește - cele mai multe sunt inofensive! S-ar putea să trebuiască doar să ajustezi umiditatea, să te asiguri că ai suficient întuneric în cortul de creștere sau trebuie doar să ai puțină răbdare. Acestea fiind spuse, există și alte motive mai rele pentru care planta ta nu înflorește. Dacă plantele tale întârzie să înflorească, continuă să citești pentru a afla ce poți face în acest sens.

Când începe etapa de înflorire a plantelor fotoperiodice?

Etapa de înflorire începe în momente diferite, în funcție de tipul de plantă pe care o cultivi. Soiurile fotoperiodice, care însumează majoritatea soiurilor cultivate în ziua de azi, depind de schimbarea anotimpurilor (și de orele de lumină solară) pentru a ști când este timpul să înceapă etapa de înflorire. Din acest motiv, simpla schimbare a ciclului de lumină la 12 ore de funcționare și 12 ore de întuneric le va determina să înflorească.

Dar care este răspunsul intern atunci când plantele de canabis observă un anumit model de lumină? Ei bine, în timpul etapei de vegetație, ele știu că trebuie să folosească energia luminii solare pentru a construi tulpini puternice, frunze largi și ramuri robuste. Totuși, atunci când lumina se schimbă, plantele înțeleg că este timpul să consume aceeași energie pentru a dezvolta mugurii care vor acoperi ramurile și tulpina.

Persoanele care cultivă în interior au un control aproape complet asupra ciclului de lumină. În loc să trebuiască să se conformeze luminii soarelui, acestea pot alege să extindă etapa de vegetație după bunul plac. Unii cultivatori preferă să lungească etapa de vegetație pe parcursul a mai multor luni de zile - având ca rezultat plante mari și mature, atunci când procesul este unul corect. Alții preferă să pornească prematur procesul de înflorire, rezultând în recolte mai mici, dar mai frecvente.

¿Cuándo comienza la fase de floración fotoperiódica?

Cum forțezi o plantă fotoperiodică să înflorească?

Dacă crești plante fotoperiodice, ai posibilitatea de a le forța să intre în faza de înflorire ori de câte ori consideri necesar. Înainte de a iniția faza de înflorire, asigură-te că plantele au crescut suficient în faza de vegetație, astfel încât să poată oferi o recoltă bună. Un baldachin mai mare oferă mai multe locuri pentru muguri și, prin urmare, producții mai bune.

Când ești pregătit/ă, nu trebuie să faci decât un singur lucru: modifică ciclul de lumină. Setează-ți temporizatorul pentru a rula un ciclu de lumină de 12/12, care imită sfârșitul verii și începutul toamnei. Această schimbare de mediu va păcăli planta și o va forța să intre în modul de reproducere.

  • Fără expuneri suplimentare la lumină sau la infiltrații de lumină

Deși acest lucru funcționează de cele mai multe ori, unii cultivatori se confruntă cu anumite probleme. În primul rând, trebuie să verifici dacă plantele tale nu primesc lumină suplimentară. Asigură-te că luminile din afara cortului tău de cultivare sau a camerei de cultivare nu se infiltrează în mediul de creștere. Orice, de la luminile de pe stradă, la luminile de noapte, poate da plantelor tale impresia că mai au timp să vegeteze.

Evita la exposición adicional a la luz solar y las fugas de luz
  • Imită habitatul lor natural

Dacă planta ta refuză încă să înflorească, poți face un pas suplimentar pentru a imita trăsăturile toamnei. Redu ușor temperatura din cortul de creștere și îmbunătățește ventilația, pentru a reduce nivelul de umiditate. De asemenea, ar trebui să schimbi orele de lumină pentru a imita schimbarea anotimpurilor, oferindu-le chiar și mai puțină lumină (în jur de 11 - 10 ore) dacă nu reacționează suficient de repede. Această schimbare de mediu va semnala culturii tale că trebuie să înflorească în curând.

Replica su hábitat natural
  • Șochează-ți plantele cu întuneric

Dacă nici asta nu funcționează, poate că este timpul să iei măsuri și mai drastice. Este posibil să trebuiască să îți ții plantele în întuneric timp de 24 - 48 de ore consecutive. Poate părea că acest lucru nu este benefic pentru plantele tale, dar această perioadă de timp nu este suficient de lungă pentru a dăuna creșterii. Ar trebui să fie suficient de lungă, totuși, pentru a convinge planta ta că este timpul să înceapă faza de înflorire.

Provoca un shock a las plantas con la oscuridad
  • Nu întrerupe perioada de întuneric

Pe măsură ce ții cont de toate aspectele prezentate mai sus, ar trebui să îți amintești să nu îți verifici plantele pe timp de întuneric. Acestea depun multă muncă internă în aceste perioade, folosind toată energia pe care au adunat-o pe timp de zi în mod pasiv, așa că orice interferență ar putea cauza probleme semnificative. Dacă este un lucru pe care trebuie să îl ajustezi neapărat, așteaptă până când plantele tale vor avea din nou parte de lumină.

No molestes a las plantas cuando están a oscuras

Motivul pentru care unele plante au nevoie de mai mult timp decât altele

Tulpinile fotoperiodice permit persoanelor care cultivă la interior să controleze aproape complet momentul în care acestea intră în etapa de înflorire. Schimbând pur și simplu ciclul de lumină la 12 ore de lumină și 12 ore de întuneric, acestea pot declanșa înflorirea oricând doresc.

Majoritatea cultivatorilor preferă să aștepte până când plantele lor au o dimensiune corespunzătoare, iar acest lucru diferă de la tulpină la tulpină. Unele plante se maturizează rapid - în special cele create pentru rapiditate. Altele necesită mai mult timp pentru a atinge o anumită înălțime, în special soiurile mari de sativa. Așadar, dacă dorești să aștepți ca plantele tale mari să se maturizeze în etapa de vegetație, înseamnă că vei aștepta o perioadă mai lungă de timp pentru flori.

Tulpinile indica, originare din regiunea montană Hindu Kush, sunt genetic predispuse să înflorească mai devreme. Această caracteristică le permite să se reproducă înainte ca vremea nefavorabilă să le afecteze.

Cum să evaluezi dimensiunea plantelor tale

Mărimea unei plante este influențată de două aspecte esențiale: dimensiunea ghiveciului și genele sale. Unele specii sunt genetic mai mici, fiind ideale pentru o cultură discretă și nu vor crește mari, indiferent de condiții.

Există plante care pot avea o înălțime de peste 300 cm atunci când sunt cultivate direct în sol sau în containere mari. Totuși, cultivatorii pot controla și dimensiunea acestora utilizând diverse tehnici de formare sau cultivându-le în ghivece mai mici.

Pentru o evaluare corectă a dimensiunii unui soi, se recomandă consultarea informațiilor furnizate de banca de semințe de unde l-ai achiziționat.

Cât de mult timp este necesar până la apariția mugurilor

Înainte de a-ți face griji pentru faptul că plantele tale nu înfloresc, asigură-te că le-ai oferit suficient timp pentru tranziție. După ajustarea ciclului de lumină, va trebui să aștepți 2 - 3 săptămâni pentru a vedea primele semne de înflorire.

¿Cuánto tardan en aparecer los cogollos?

Procesul formării mugurilor în prima săptămână de înflorire

Monitorizează nodurile – locul în care tulpina principală se intersectează cu ramurile - pentru a vedea cum se desfășoară procesul. La început, vei vedea cum apar mici filamente albe. În scurt timp, acestea se vor transforma în muguri voluminoși și rășinoși.

De asemenea, vei observa o accelerare a ritmului de creștere după declanșarea înfloririi. Înainte de apariția mugurilor, plantele de canabis încep să se întindă mai mult spre sursa de lumină. Tulpinile sativa pot chiar să își dubleze dimensiunea. Pe de altă parte, tulpinile indica nu cresc la fel de mult. Dacă observi aceste schimbări înseamnă că ești pe drumul cel bun.

Cultivarea plantelor la Ecuator

Cultivarea canabisului în interior elimină majoritatea variabilelor cu care are de-a face un cultivator în aer liber. Deși evită fluctuațiile de lumină, ploaia și vremea nefavorabilă, persoanele care cultivă în interior sunt totuși supuse unor factori climatici, precum temperatura și umiditatea. Cultivatorii de canabis care locuiesc în regiunile ecuatoriale sunt afectați în special de nivelurile ridicate de umiditate, care pot fi destul de problematice atunci când cultivi iarbă - în special în timpul etapei de înflorire, când mugurii compacți pot deveni un focar pentru agenții patogeni iubitori de umiditate.

Plantele de canabis care au evoluat în apropierea ecuatorului pot avea trăsături specifice, având nevoie de mai mult timp pentru a înflori. Speciile de sativa din aceste regiuni au nevoie de un impuls mai puternic pentru a sesiza faptul că zilele devin mai scurte.

Ciclul de lumină la Ecuator se situează în jurul valorii de 12/12, având foarte puține variații sezoniere. Dacă plantele tale sativa din această regiune se chinuie să treacă la etapa de înflorire, regimul de expunere la lumină în interior trebuie să fie extrem de strict. Limitează orice fel de infiltrații de lumină, nu deranja plantele pe parcursul perioadei de întuneric și redu ciclul de lumină la 10 ore de lumină și 14 ore de întuneric, pentru a forța începerea etapei de înflorire.

De ce nu înfloresc plantele tale de canabis: Sunt masculi?

Nu îți face griji. Nu ești prima persoană care face această greșeală. Plantele de sex masculin nu produc flori. În schimb, ele formează saci de polen la noduri, care au o formă rotundă. Dacă observi un mascul în spațiul tău de creștere, scapă de el cât mai repede posibil pentru a evita fertilizarea celorlalte plante.

Când încep să înflorească plantele autoflorante?

Spre deosebire de soiurile fotoperiodice, plantele autoflorante înfloresc bazându-se pe un ceas intern. Acestea au evoluat la latitudini nordice cu sezoane de creștere mai scurte. Strămoșii lor nu-și puteau permite să aștepte și să depindă de indicii externi pentru supraviețuire. Autoflorantele au cicluri de viață mai scurte și încep să înflorească de obicei după cinci săptămâni de creștere.

Cum să forțezi plantele autoflorante să înflorească

Plantele autoflorante inițiază singure perioada de înflorire în marea majoritate a timpului. La aproximativ cinci săptămâni de la germinare, genetica lor le împinge în etapa de înflorire, pornind de la premisa că au de-a face cu un sezon de creștere scurt și riscant.

Mulți cultivatori apreciază foarte mult această adaptare unică. Ea permite perioade de creștere mult mai scurte și recolte rapide, de care beneficiază atât cultivatorul discret, cât și cel comercial.

Cu toate acestea, există ocazii foarte rare când acest mecanism intern dă greș. O anumită disfuncție genetică determină tulpinile autoflorante să își continue etapa de vegetație. Deși acest lucru nu este unul tocmai convenabil, îți poți totuși salva aceste plante.

În primul rând, ar trebui să mai aștepți puțin. De multe ori, aceste plante au nevoie doar de puțin mai mult timp pentru a înțelege mesajul. Dacă după încă trei săptămâni, plantele tale încă nu dau niciun semn de înflorire, va trebui să iei măsuri. Reducerea ciclului de lumină la 12/12 oferă un stimulent suficient de puternic pentru a forța aceste soiuri încăpățânate să intre în faza de înflorire.

Cum știu când planta mea autoflorantă începe să înmugurească?

Din nou, dacă vrei să știi cu precizie când încep să înmugurească autoflorantele tale, trebuie să urmărești nodurile îndeaproape. De îndată ce vezi că apar pistiluri mici în aceste locuri, este un semn că florile bogate în canabinoizi sunt pe drum.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37826 reviews