Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Tot ce trebuie să știi despre tehnica ecranului verde (ScrOG)


Formarea plantelor de canabis le permite cultivatorilor să-și crească producția, să reducă riscul de agenți patogeni și să aibă o recoltă plină de viață. ScrOG—sau ecranul verde—este o tehnică de formare care generează o cupolă orizontală uniformă. Există nenumărate beneficii datorate creării acestei structuri botanice.

CE ESTE TEHNICA SCROG?

Dacă sunt lăsate în voia lor, plantele de canabis cresc mai mult în înălțime decât în lățime. Tehnica ScrOG își propune să aducă ramurile inferioare în sus și ramurile superioare în jos, întinzându-le pe un plan distribuit uniform. Prin așezarea unui ecran deasupra mediului de creștere, cultivatorii pot țese ramurile prin plasă pe măsură ce plantele cresc și se maturizează. Prin redirecționarea ramurilor individuale și așezarea lor pe lungimea ecranului, cultivatorii obțin o cupolă orizontală plată.

CE ESTE TEHNICA SCROG?
CE ESTE TEHNICA SCROG?
CE ESTE TEHNICA SCROG?

AVANTAJELE CULTIVĂRII CANABISULUI CU METODA SCROG

Dar de ce ScrOG, în primul rând? Ei bine, tehnica oferă o mulțime de avantaje, incluzând:

 • Expunerea la lumină: O cupolă primește, prin metoda ScrOG, expunere la lumină. Plantele de canabis fără formare prezintă o cupolă principală care se ridică deasupra restului plantei, ceea ce înseamnă că dispozitivul de iluminat trebuie să rămână deasupra acestui punct. În schimb, instalația de iluminat poate atârna direct deasupra fiecărei flori într-o configurație ScrOG.
 • Productivitate: Deoarece fiecare mănunchi de muguri primește lumină adecvată, își maximizează potențialul de fotosinteză, ceea ce duce la o creștere a dimensiunii și a producției de rășină. Acest nivel de formare transformă, de asemenea, tulpina principală și floarea centrală într-o multitudine din ambele.
 • Aerare: Ecranul orizontal verde primește un flux de aer adecvat deasupra și dedesubtul cupolei. Adăugarea unui ventilator va spori și mai mult acest beneficiu, reducând riscul de agenți patogeni fungici.
 • Maximizarea spațiului: Mulți cultivatori reușesc să obțină o producție mai mare de la o singură plantă formată prin ScrOG într-un spațiu mic decât cu numeroase plante mai mici, neformate. Producătorii discreți își pot maximiza și ei producția cu această metodă. Cultivatorii pot chiar forma mai multe plante și le pot combina într-o singură configurație ScrOG.

CÂND SĂ APLICI METODA SCROG

Vei începe să ghidezi plantele prin ecran de îndată ce vor începe să ia contact cu acesta. Îți recomandăm să poziționezi ecranul la aproximativ 20 cm deasupra bazei plantelor, astfel încât ritmul lor de creștere să determine exact când vei începe să aplici ScrOG.

Începe procesul de „îndesare” pe măsură ce vârful fiecărei plante începe să crească prin ecran. Așteaptă ca fiecare vârf să crească cu 5 cm deasupra ecranului. Continuă să introduci fiecare mlădiță individuală sub ecran și să le direcționezi prin următorul pătrat. Această îndesare va pune bazele procesului ScrOG, așadar fii atent la direcția către care dorești să se îndrepte fiecare ramură.

Continuă acest proces pe tot parcursul fazei vegetative. Treci la un ciclu de lumină 12/12 pentru a determina înflorirea atunci când ecranul se umple în cea mai mare parte.

Continuă să îndeși și să așezi în plasă fiecare ramură în următoarele 2-3 săptămâni, pe măsură ce plantele tale încep să se întindă. Această creștere în dimensiuni îți va permite să completezi ecranul înainte ca plantele tale să intre în adevărata etapă de înflorire și să-și încetinească creșterea.

CÂND SĂ NU APLICI SCROG

Evită să îndeși și să așezi plantele prin plasă prea devreme. Ar putea fi tentant să te grăbești, dar vor crește mult dincolo de ecran. Formarea plantelor cu ajutorul plasei prea devreme—în faza vegetativă timpurie—va duce la o muncă suplimentară. S-ar putea chiar să rămâi fără spațiu pe grilaj.

CUM SĂ APLICI SCROG: CONSIDERAȚII PRINCIPALE

Deși configurările ScrOG pot părea complexe, tehnica necesită puțină muncă. Chiar dacă ai o experiență limitată în cultivarea canabisului, poți trece direct la tehnică și poți obține rezultate bune. Asigură-te că urmezi instrucțiunile de mai jos și vei avea o recoltă bună.

SELECTEAZĂ TULPINILE POTRIVITE

Cu sau fără formare, cultivatorii ar trebui să-și aleagă întotdeauna tulpinile în funcție de preferințe, limitări spațiale și climat. Unele exemplare sunt mult mai compatibile cu tehnica ScrOG decât altele. Consultă mai jos cele mai bune caracteristici pentru asta.

 • Sativa întinsă: Soiurile dominante în sativa sunt deșirate, înalte și întinse. Cultivatorii pot așeza cu ușurință ramurile și pot completa o configurație ScrOG. Desigur, poți selecta și o plantă indica mai mică și mai stufoasă—doar folosește mai multe plante pentru a maximiza potențialul spațiului tău.
 • Combinarea tulpinilor: Cultivatorii pot crește mai multe tulpini diferite în aceeași configurație ScrOG pentru o varietate frumoasă de flori. Încearcă să alegi tulpini care ating o înălțime medie similară pentru a minimiza munca pe care trebuie să o faci.
HOW TO SCROG: MAJOR CONSIDERATIONS

ALEGE VASELE POTRIVITE

Va trebui să selectezi dimensiunea corectă a vasului pentru a optimiza creșterea. Această variabilă se va schimba în funcție de câte plante dorești să încorporezi în configurația ScrOG. Ia în considerare următorii factori:

 • Plante diferite: Dacă dorești să cultivi mai multe plante într-un spațiu mai mic, trebuie să iei în considerare spațiul (mai multe despre asta mai jos). Din acest motiv, fiecare plantă va necesita un ghiveci mai mic. Un vas de 11 litri va fi foarte bun pentru un maximum de spațiu, optimizând în același timp creșterea plantelor.
 • Plante singure: Poți crește dimensiunea vasului atunci când utilizezi o singură plantă în configurația ta ScrOG. Un ghiveci de 25 l va oferi plantei suficient spațiu pentru a-și stabili un sistem substanțial de rădăcini și o cupolă mare cu flori.
 • Ghivece din țesătură: Tehnica ScrOG îmbunătățește foarte mult aerarea cupolei—utilizarea unui ghiveci din material textil mărește mult aerarea mediului de creștere. Vasul din țesătură textilă de la RQS are un strat patentat Aqua Breathe, care determină niveluri crescute de oxigen și o mai bună retenție a umidității.

SPAȚIAZĂ PLANTELE ÎN MOD ADECVAT

Cultivarea unor plante diferite într-o configurație ScrOG înseamnă că poți recolta mai multe dintre tulpinile tale preferate. Poți cultiva împreună soiuri cu conținut ridicat de THC și cu conținut ridicat de CBD și poți chiar să potrivești plantele pe baza profilurilor lor de terpene.

Fiind unul dintre cei mai importanți factori când se cultivă plante diferite, distanța corectă va contribui la minimizarea formării mucegaiului, încurajând în același timp cea mai bună producție posibilă. Obiectiv: Pune în configurație cât mai multe plante posibil pentru cele mai bune rezultate, păstrându-le în același timp suficient de departe pentru a mări expunerea la lumină și aerisire.

Vei reuși să așezi patru plante mici/mijlocii pe m² într-un vas de maxim 11 L.

ECRAN: ÎNĂLȚIME, MĂRIME ȘI MATERIALE

Construirea unui ecran ScrOG este floare la ureche. Dacă ai construit vreodată mobilier din plăci sau ai agățat un tablou pe perete, ești mai mult decât calificat. Asigură-te că ai următoarele resurse și echipamente și ești gata de acțiune.

 • Dimensiune: Aceasta depinde de câte plante vrei să crești și de mărimea lor. Coronamentul trebuie să fie perfect uniform, astfel încât un ecran supradimensionat va cauza mai puține probleme decât unul subdimensionat. Dacă nu ești sigur de dimensiuni, poți să alegi dimensiuni un pic mai mari. Dacă ai spațiu limitat, construiește un ecran la fel de mare precum spațiul tău.
 • Ecran: Firul sau cordonul pentru cânepă este perfect pentru ce ai nevoie. Ramurile de canabis aproape că se lipesc de textura grosieră a firului și astfel poți elimina cu ușurință materialul ulterior.
 • Cadru: Construiește un cadru pătrat (sau dreptunghiular) folosind patru bucăți de lemn care sunt puțin mai mici decât spațiul tău de creștere. Taie patru picioare de dimensiuni egale și atașează-le cu șuruburi din partea superioară a cadrului. De asemenea, poți crea același design folosind țevi din PVC. Înșurubează șuruburi cu ochi în partea superioară a cadrului cu o distanță de 6 cm între ele. Atașează firul.

CUM SĂ APLICI SCROG: PROCEDURĂ

După câteva săptămâni în stadiul de răsad, plantele tale vor intra în faza vegetativă. Va trebui să bifezi următoarele activități din lista de verificare, pentru a te asigura că plantele sunt pe deplin compatibile cu metoda ScrOG.

 • Topping: După ce fiecare plantă a dezvoltat 5 noduri (punctul în care o ramură întâlnește tulpina), va trebui să ciupești plantele la cel mai înalt nod. Curăță o foarfecă ascuțită și taie tulpina principală chiar deasupra intersecției. Topping-ul forțează plantele să-și deturneze creșterea în mai multe tulpini principale, spre deosebire de doar una. Acest lucru încurajează creșterea laterală, mai adecvată metodei ScrOG.
 • Configurare: Poziționează ecranul la aproximativ 20–40 cm (în funcție de tipul de plantă pe care îl crești) deasupra părții superioare a mediului de creștere. Poziționează luminile într-un mod care oferă o expunere uniformă la lumină de-a lungul ecranului.
 • Împletire: Spre deosebire de fasole și hamei, ramurile de canabis nu cresc asemenea plantelor agățătoare. Va trebui să le împletești manual pe ecran. Scopul este de a umple fiecare pătrat cu o ramură individuală pentru a evita supraaglomerarea. Fii blând, dar eficient. Dacă crezi că o ramură nu vrea să se îndrepte într-o anumită direcție, nu risca să o rupi. Direcționează ramuri în direcții diferite pentru a completa ecranul și pentru a preveni umbrirea și aglomerarea.
HOW TO SCROG: PROCEDURE

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE METODA SCROG CU ALTE TEHNICI DE FORMARE A CANABISULUI

ScrOG produce rezultate fantastice atunci când este utilizată izolat, dar combinarea acesteia cu alte tehnici poate ajuta la aducerea rezultatelor la un alt nivel. Iată câteva dintre cele mai eficiente.

LST – Formarea cu stres scăzut

Formarea cu stres scăzut implică îndoirea blândă și legarea ramurilor de canabis pentru a manipula forma plantei. Lipsa unui stres semnificativ nu împiedică creșterea, astfel încât plantele au nevoie de puțin timp pentru a se recupera după acest procedeu.

Formarea cu stres scăzut poate fi utilizată în mai multe moduri în timpul unei proceduri ScrOG. Legând vârful plantei și poziționând tulpina principală paralel cu solul, cultivatorii forțează ramurile laterale să crească în sus, pentru a forma o cupolă mult mai productivă. Alternativ, utilizează formarea cu stres scăzut pentru a lega cele patru ramuri principale după tăierea vârfurilor, formând un „X”. Acest lucru va forța plantele tale să crească în lateral și să umple ecranul.

Video id: 569373769

LOLLIPOPPING - DESFRUNZIREA LOLLIPOPPING

Lollipopping este o formă de desfrunzire care implică îndepărtarea frunzelor inferioare și a mugurilor de pe ramuri. Ca rezultat, este sporită aerisirea și energia este deviată către muguri mai mari și mai productivi în altă parte a cupolei.

Această tehnică este ideală pentru metoda ScrOG, deoarece este benefică pentru mugurii care cresc pe ecran, limitând în același timp prezența mugurilor "popcorn" inferiori de pe părțile de jos ale ramurilor. Un câștig de ambele părți! Această tehnică trebuie realizată folosind o foarfecă curată și ascuțită la sfârșitul etapei vegetative și se combină bine cu LST și cu metoda de ramificare a tulpinii principale.

MAIN-LINING - METODA DE RAMIFICARE A TULPINII PRINCIPALE

Această tehnică implică tăierea secvențială a vârfurilor și legarea plantelor pentru a crea o cupolă încărcată cu muguri de dimensiuni egale. Metoda de ramificare a tulpinii principale se combină bine cu ScrOG formând o cupolă deschisă și cu o distribuire frumoasă, care va fi introdusă în ecranul de plasă de dedesubt.

Pentru a finaliza procesul:

 1. Taie vârful fiecărei plante la al treilea nod, creând două tulpini principale divergente. Îndepărtează tot ce a crescut sub acest punct pentru a direcționa hormonul de creștere și energia către tulpinile rămase.
 2. Folosind legături moi de grădinărit, poziționează cele două tulpini în unghi drept față de sol.
 3. După ce ai lăsat planta să mai crească puțin, taie din nou toate mlădițele principale pentru a dubla numărul tulpinilor principale.
 4. Leagă noile tulpini principale și îndepărtează tot ceea ce a crescut nou. Vei observa că o cupolă perfect simetrică începe să prindă contur pe ambele părți ale plantei.
 5. Continuă, tăind vârfurile de cinci ori în total pe fiecare parte a plantei, pentru a crea un total de 32 de lăstari principali gata pentru tehnica ScrOG.

 ENHANCE SCROG WITH OTHER CANNABIS TRAINING TECHNIQUES

ENHANCE SCROG WITH OTHER CANNABIS TRAINING TECHNIQUES

SUPER CROPPING - FORMAREA CU STRES RIDICAT A PLANTELOR

Fă ramurile mai flexibile și mai ușor de așezat prin ecran folosind tehnica de formare a plantelor cu un nivel mare de stres. Această metodă cu stres ridicat implică strângerea și ciupirea cu atenție a ramurilor pentru a le îndoi până în punctul în care aproape se rup. Acest lucru nu numai că va mări penetrarea luminii, dar va face și plantele mai compatibile cu ScrOG.

Formarea cu stres ridicat are ca scop deteriorarea țesutului interior al plantei pentru a face tulpinile mai ușor de manipulat, fără a crea o vătămare deschisă la exterior. Desigur, aduce cu sine și un mic risc. Efectuează tehnica în timpul etapei vegetative, înainte ca plantele să intre prin ecran. Urmează acești pași pentru a realiza tehnica de formare a plantei cu un nivel de stres ridicat:

 1. Selectează ramurile pe care dorești să le formezi. Alege o secțiune dintr-o zonă mai veche a plantei unde simți că țesutul e flexibil și merge îndoit.
 2. Apucă ramura între degetul mare și arătător și strânge ușor. Rulează țesutul între degete timp de aproximativ 10 secunde, pe măsură ce simți că interiorul ramurii se înmoaie.
 3. Îndoaie ramura în direcția în care dorești să crească. Bandajează ramura cu bandă dacă rupi accidental exteriorul structurii.

În cele din urmă, această metodă de formare cu stres ridicat îți permite să începi să modelezi planta și să o pregătești pentru a intra mai târziu prin ecran.

TULPINI POTRIVITE PENTRU METODA SCROG

GREEN GELATO

Green Gelato este una dintre acele tulpini despre care se vorbește cu nostalgie în rândul cultivatorilor și cunoscătorilor de canabis. Cultivatorii se bucură de ușurința întreținerii și de fiorul resimțit privind cum se formează mugurii denși pe măsură ce programul 12-12 progresează. Florile mov și violet izbitoare se dezvoltă pe măsură ce parfumul ajunge ca la prețiosul Kush, cu arome de biscuiți cu mentă și desert cu fructe. Green Gelato este cu siguranță cea mai aromată cale de a introduce un THC neconvențional de 25%+ în obiceiurile tale. În combinație cu un profil unic de terpene, această tulpină te va relaxa în mod plăcut și îți va face mușchii ca un jeleu.

O ușoară predominanță de cânepă indica aduce lui Green Gelato o serie de caracteristici care o recomandă perfect pentru ScrOG. Un raport ridicat de flori-frunze înseamnă o expunere mai mare la lumină pentru muguri, deoarece există o umbrire minimă de la producția excesivă de frunze. Producția minimă de frunze înseamnă, de asemenea, mai puțină nevoie pentru desfrunzire, care e și consumatoare de timp. La fiecare nod se formează ciorchini de flori strânse, în loc să se formeze ciorchini de flori lungi, ceea ce va crea o cupolă expusă uniform cu muguri omogeni. Florile inferioare, care altfel ar putea fi mici la o plantă neformată, au ocazia să crească maxim.

Green Gelato

Green Gelato
23_genetic background_1 Sunset Sherbet x Thin Mint Girl Scout Cookies
33_Yield indoors_1 500 - 700 gr/m²
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 Săptămâni
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 45% Indica 55%
34_yield outdoor_1 800 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Începutul lunii octombrie
22_Effect_1 Clar, Relaxant fizic

Cumpără Green Gelato

OG KUSH

OG Kush a devenit rapid o tulpină foarte căutată în momentul în care a fost introdusă în SUA. Apoi, nu a trecut mult timp până când s-a bucurat de o apreciere egală pe scena mondială a canabisului. Parfumul, aspectul, puterea și gustul acestei plante continuă să încânte fanii canabisului de pe fiecare continent. Notele izbitoare de citrice predomină peste cele dulci și acrișoare mai blânde, iar un gust plăcut persistă mult timp după terminarea țigărilor—esențele au o aromă pură. Euforia și claritatea mentală cu efect fizic profund o face să fie favorită pentru uzul recreativ și terapeutic.

Elasticitatea sănătoasă dintre noduri la OG Kush o face să fie o selecție potrivită pentru ScrOG. Tăierea vârfurilor de mai multe ori și schimbarea dominanței vârfurilor într-o zonă permit mugurilor din fiecare loc să atingă potențialul maxim, creând un covor de Kush cu suficientă distanță între muguri pentru a preveni umbrirea și a permite fluxul de aer. În general, canabisul răspunde viguros la tehnicile de formare, iar OG Kush nu face excepție, producând flori uniforme și la fel de dense pe toată zona luminată. OG Kush oferă o producție excelentă pentru o plantă care este atât de nepretențioasă la creștere.

OG Kush

OG Kush
23_genetic background_1 Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
33_Yield indoors_1 425 - 475 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Săptămâni
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 25% Indica 75%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Octombrie
22_Effect_1 Calmant, Înălțător

Cumpără OG Kush

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37803 reviews