Cronologia Cultivării Canabisului

O imagine de ansamblu a celor 5 etape ale cultivării canabisului.

Index:

Cultivarea canabisului vine la pachet cu o mulțime de incertitudini. Acestea fiind spuse, cultivarea canabisului în sine poate fi împărțită în cinci etape distincte, indiferent de semințele alese.

PREGĂTIREA


Înainte de a începe să semeni semințele, gândește-te la ce fel de cultivator vrei să fii. Vrei să cultivi în interior sau în spații închise? Ai proviziile necesare pentru mediul tău de creștere? Te-ai asigurat că ai ales semințele potrivite pentru mediul în care vrei să crești? Că veni vorba de acest ultim punct, orice cultivator aspirant ar trebui să știe diferența dintre plantele de canabis fotoperiodice și cele autoflorante. Există câteva diferențe ce trebuie remarcate.

PLANTELE FOTOPERIODICE

Principalul avantaj al unei plante fotoperiodice îl reprezintă potențialul unei faze vegetative nedeterminate - atât timp cât păstrezi plantele într-un ciclu de lumină/întuneric de 18/6 – 24/0 ore. Vom vorbi mai multe despre asta mai târziu, dar importanța acestui lucru este că aceste plante pot face față mai multor greșeli în procesul de creștere. De asemenea, înseamnă că te poți asigura că planta ta produce cea mai bună recoltă posibilă odată ce inițiezi înflorirea. Tot ce trebuie să faci pentru a iniția această schimbare este să ajustezi ciclul de lumină la 12/12 ore. Acest lucru este și mai util atunci când poți face clone nelimitate din planta ta optimizată. Principalul dezavantaj îl reprezintă faptul că vei avea nevoie de aproximativ patru luni pentru a obține un randament substanțial. Cu toate acestea, de obicei, vei avea o plantă mai mare și mai puternică.

PLANTELE AUTOFLORANTE

Îți poți da seama de diferența dintre aceste plante și cele fotoperiodice din nume. Indiferent dacă tu simți că planta ta este pregătită, aceasta va începe să înflorească la un moment dat, în funcție de programarea genetică a tulpinii. Pe de-o parte, aceste plante sunt mai ușor de cultivat pentru cultivatorii începători, deoarece nu trebuie să îți bați prea mult capul în ceea ce privește lumina și ciclul de lumină al plantei. Pe de altă parte, datorită timpului limitat de vegetație, nu prea ai șansa să faci greșeli. Acest lucru nu este ideal pentru persoanele care cultivă pentru prima oară, dar faptul că planta ajunge din stadiul de germinare la cel de recoltare în doar două luni este cu siguranță atrăgător. Autoflorantele tind să producă randamente mai mici și mai slabe decât omologii lor fotoperiodici, dar progresele moderne reduc tot mai mult diferența dintre cele două.

5 ETAPE ALE CULTIVĂRII CANABISULUI

Acum că te-ai familiarizat cu distincția dintre tulpinile fotoperiodice și cele autoflorante, putem începe să detaliem fiecare etapă implicată în cultivarea canabisului.

ETAPA 1: GERMINAREA - 1–7 ZILE

ETAPA 1: GERMINAREA - 1–7 ZILE

Chiar și atunci când planta ta este o simplă sămânță, munca pe care o depui îi va dicta succesul sau eșecul. Germinarea este etapa în care prima rădăcină străpunge învelișul dur al seminței, și durează între 1-7 zile. Metoda șervețelului de hârtie umed este o abordare clasică, dar vei începe direct cu un obstacol, noile rădăcini vor fi pline de fibre micuțe. Bineînțeles că poți să plantezi direct în sol dar trebuie să ai grijă ca semințele tale să aibă parte de temperatura și umiditatea potrivite.

Dacă vrei ca semințele tale să fie curate și în siguranță, îți recomandăm Starter Kit de la Royal Queen Seeds. Cu ajutorul acestui kit, semințele tale se pot bucura de o germinare curată și liniștită. Odată ce au ajuns la 2–3 cm înălțime, le poți muta din recipientul inițial într-un recipient potrivit pentru creștere.

ETAPA 2: RĂSADUL - 2 SĂPTĂMÂNI

ETAPA 2: RĂSADUL - 2 SĂPTĂMÂNI

După ce trec de stadiul de germinare, plantele intră în faza de răsad. În acest stadiu, vor avea nevoie de aproximativ 18 ore de lumină zilnică, sau chiar mai mult. Totuși, după aproximativ două săptămâni de îngrijire corespunzătoare, se vor îndrepta spre o creștere puternică.

Acesta este punctul în care răsadul tău începe să semene mai mult cu o plantă de canabis. La început, frunzele vor avea o singură crestătură dar, până la sfârșitul acestei perioade, frunzele se vor apropia de stadiul lor tipic, de 5–7 degete. Cu toate acestea, până când vor obține cele 5-7 crestături, plantele sunt considerate răsaduri. Odată cu creșterea numărului de crestături, culoarea de un verde vibrant îți va indica faptul că ai o plantă sănătoasă. Pentru a avea plante sănătoase, trebuie să fii foarte atent/ă la cantitate de apă și la curățenie. Răsadurile sunt încă fragile, așa că este suficient să le uzi doar puțin. Curățenia este la fel de importantă din cauza vulnerabilității lor la boli și la mucegai. Locul perfect pentru răsadurile de canabis îl reprezintă un propagator, cu 70% RH și temperaturi cuprinse între 20-25 ° C, sub lumini albe CFL sau LED.

ETAPA 3: FAZA VEGETATIVĂ - 2–8 + SĂPTĂMÂNI

ETAPA 3: FAZA VEGETATIVĂ - 2–8 + SĂPTĂMÂNI

Creșterea vegetativă este, în mod normal, asociată cu un "răsădirea" la un moment dat, când plantele depășesc mediul inițial, fie că acesta este un bloc Rockwool, fie o ceașcă de hârtie umplută cu pământ. Dezvoltarea continuă a rădăcinilor și ramificarea robustă sunt prioritățile producătorului. RH-ul ridicat de 50% este ideal și temperaturile mai scăzute de 20-24 ° C pot crește șansa de plante femele, dacă crești semințe obișnuite.

Cultivatorii de autoflorante au mai puțin timp de joacă decăt producătorii de plante fotoperiodice, deoarece majoritatea autoflorantelor vor înflori după doar 2-3 săptămâni de creștere vegetativă. Din acest motiv, mulți producători de autoflorante își plantează semințele direct în recipientul final. În cazul autoflorantelor timpul se scurge din momentul germinării.

Tulpinile fotoperiodice pot fi menținute în creștere vegetativă pe o durată nedeterminată, atâta timp cât au 18+ ore de lumină și condiții corespunzătoare. Asta explică cum crescătorii de interior pot păstra plantele mamă ani de zile și de ce cultivatorii în aer liber plantează semințele primăvara. Fie că sunt în interior sau în exterior, 18+ ore de lumină facilitează și tăierea de butași.

Aceasta este etapa de mutare a plantele fotoperiodice în recipientele finale, cu cel puțin câteva săptămâni înainte de a înflori sau, pentru cele plantate în aer liber, înainte de a începe vara.

În timp ce tulpinile fotoperiodice pot fi păstrate în starea vegetativă săptămâni sau chiar luni, ceea ce permite toate tipurile de tăiere și antrenament pentru a crește randamentul, cum ar fi topping, FIM, LST sau chiar ScrOG, cultivatorul auto este oarecum limitat de timp.

ETAPA 4: ÎNFLORIREA - 6–12 SĂPTĂMÂNI

ETAPA 4: ÎNFLORIREA - 6–12 SĂPTĂMÂNI

În acest stadiu, cultivatorul și plantele sale se îndreaptă spre producția de "muguri", iar crescătorul deja visează la recolta de marijuana din viitorul apropiat. RH-ul trebuie să fie redus la 40-50%, iar temperaturile trebuie menținute între 20-28 ° C.

Plantele de canabis îți vor da indicii despre sexul lor în faza incipientă de înflorire. În mod obișnuit, în primele două săptămâni de la înflorire, femelelor vor dezvolta pistil sau "fire de păr" pentru a confirma feminitatea lor.

Dacă vedeți "banane" sau ceva asemănător cu un grup de struguri proeminenți din flori sau oriunde pe tulpină, atunci ai o plantă de sex masculin. Dacă vezi atât fire de păr, cât și banane, atunci aveți un hermie ce trebuie îndepărtat imediat.

Tulpinile fotoperiodice sunt forțate să înflorească în funcție de orele de lumină pe care le primesc; În interior, crescătorul oferă un ciclu de lumină-întuneric 12-12 pentru a promova în mod artificial creșterea florilor.

În aer liber, Mama Natura dictează calendarul cultivatorului și înflorirea va începe doar vara/toamna, deoarece orele de lumină naturală se diminuează, permițând o perioadă mai îndelungată și treptată de înflorire. Producătorii de canabis din emisfera nordică nu au denumit luna octombrie "Croptober" degeaba.

Desigur, tulpinile "Autoflorante" nu respectă regulile din cauza genelor Ruderalis, astfel că acestea vor începe să înflorească în aproximativ o lună de la germinare. Auto preferă să aibă 18+ ore de lumină pentru înflorire și vor fi mai productive într-un ciclu de lumină-întuneric, care în mod normal ar împiedica tulpinile fotoperiodice să înflorească.

În general, înflorirea durează 7-10 săptămâni pentru tulpinile de canabis indica și hibride, iar 10-14 săptămâni pentru cele mai multe tulpini dominante Sativa.

Tulpinile auto înfloresc pentru 30-45 de zile, având o tranziție mult mai bruscă spre înflorire, alegerea autoflorantelor feminizate este o alegere înțeleaptă pentru începătorii care nu își doresc o rezervă de semințe.

Cel mai bine este să evaluezi dacă o plantă de canabis este pregătită pentru a fi recoltată, prin analizarea atentă a mugurilor rășinoși. Poți folosi un microscop ieftin pentru a te asigura că vârfurile rășinoase sunt lăptoase, iar prezența unei culori de chihlimbar în locul celei transparente te va convinge.

După ce confirmi faptul că planta este gata pentru a fi recoltată, este timpul să scoți foarfecele și să te pui pe treabă. După două săptămâni de uscare lentă la temperatura camerei și aproximativ 50% RH, fie în saci de hârtie, fie atârnate, te poți mândri cu propria rezervă.

Trimming

ETAPA 5: RECOLTAREA ȘI CONSERVAREA - 1–2 LUN

Recoltarea este cea mai îmbucurătoare parte a procesului. În ceea ce privește momentul recoltării, primul lucru la care ar trebui să te uiți sunt tricomii plantei. Acestea sunt glandele care conțin cea mai mare parte a canabinoidelor și terpenelor plantei. Pe măsură ce începe faza de înflorire, tricomii au un aspect translucid. Atunci când observi că 60% din tricomi capătă o culoare tulbure, este momentul să recoltezi. Unii crescători vor aștepta până când aproximativ 90% din tricomi s-au transformat, pentru a obține un efect final mai sedativ. Pentru un ghid detaliat pe această temă, citește blogul nostru despre recoltarea canabisului.

Frunzișul reprezintă un alt aspect important. Frunzele îngălbenite indică faptul că planta ta a ajuns la maturitate. Acest lucru semnalează faptul că mugurii folosesc pe deplin nutrienții, exact așa cum ar și trebui să se întâmple. După ce vezi aceste semne cumulate, este momentul să îți tai și conservi planta.

Tunderea umedă are loc la scurt timp după recoltare, atunci când mugurii au încă un conținut ridicat de apă. Sunt mai lipicioși și acest lucru complică puțin procesul, dar, în general, este mult mai comună și mai ușoară. În schimb, în cazul în care dispui de spațiul necesar, tunderea uscată reprezintă varianta mai ușoară pentru foarfecele tale. Cu toate acestea, mugurii tăi au nevoie de mai mult timp pentru a se usca după recoltare.

ETAPA 5: RECOLTAREA ȘI CONSERVAREA - 1–2 LUN

În cele din urmă, conservarea. Dacă ai folosit tunderea umedă, va trebui să îți usuci mugurii mai întâi, dar persoanele care au folosit tunderea uscată sunt deja pregătite. Fă rost de câteva borcane de sticlă etanșe și umple-le ⅔ cu muguri. Conservarea elimină umiditatea, zaharurile și clorofila rămase, garantând un produs final cu un fum mai blând. În primele două săptămâni, deschide borcanul o dată sau de două ori pe zi pentru a lăsa aerul stătut să iasă și pentru a verifica de mucegai. După aceste două săptămâni, va trebui să îți verifici mugurii doar o dată sau de două ori pe săptămână. După câteva săptămâni, mugurii tăi ar trebui să fie pregătiți!

Pentru mai multe informații despre uscarea și conservarea ierbii tale, vezi blogurile noastre Sfaturi despre uscarea și conservarea cu succes a mugurilor proaspeți de canabis și Cum să conservi mugurii de canabis.

Royal Queen Seeds Genetics

Royal Queen Seeds produces some of europe’s best cannabis seeds, ensuring hobby growers everywhere have access to the finest marijuana strains around.

Buy at RQS

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.