Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Cronologia Cultivării Canabisului

O imagine de ansamblu a celor 5 etape ale cultivării canabisului.

Cultivarea canabisului vine la pachet cu o mulțime de incertitudini. Acestea fiind spuse, cultivarea canabisului în sine poate fi împărțită în cinci etape distincte, indiferent de semințele alese.

Pregătirea

Video id: 484396327

Înainte de a începe să semeni semințele, gândește-te la ce fel de cultivator vrei să fii. Vrei să cultivi în interior sau în spații închise? Ai proviziile necesare pentru mediul tău de creștere? Te-ai asigurat că ai ales semințele potrivite pentru mediul în care vrei să crești? Că veni vorba de acest ultim punct, orice cultivator aspirant ar trebui să știe diferența dintre plantele de canabis fotoperiodice și cele autoflorante. Există câteva diferențe ce trebuie remarcate.

Plantele Fotoperiodice

Principalul avantaj al unei plante fotoperiodice îl reprezintă potențialul unei faze vegetative nedeterminate - atât timp cât păstrezi plantele într-un ciclu de lumină/întuneric de 18/6 – 24/0 ore. Vom vorbi mai multe despre asta mai târziu, dar importanța acestui lucru este că aceste plante pot face față mai multor greșeli în procesul de creștere. De asemenea, înseamnă că te poți asigura că planta ta produce cea mai bună recoltă posibilă odată ce inițiezi înflorirea. Tot ce trebuie să faci pentru a iniția această schimbare este să ajustezi ciclul de lumină la 12/12 ore. Acest lucru este și mai util atunci când poți face clone nelimitate din planta ta optimizată. Principalul dezavantaj îl reprezintă faptul că vei avea nevoie de aproximativ patru luni pentru a obține un randament substanțial. Cu toate acestea, de obicei, vei avea o plantă mai mare și mai puternică.

Plantele Autoflorante

Îți poți da seama de diferența dintre aceste plante și cele fotoperiodice din nume. Indiferent dacă tu simți că planta ta este pregătită, aceasta va începe să înflorească la un moment dat, în funcție de programarea genetică a tulpinii. Pe de-o parte, aceste plante sunt mai ușor de cultivat pentru cultivatorii începători, deoarece nu trebuie să îți bați prea mult capul în ceea ce privește lumina și ciclul de lumină al plantei. Pe de altă parte, datorită timpului limitat de vegetație, nu prea ai șansa să faci greșeli. Acest lucru nu este ideal pentru persoanele care cultivă pentru prima oară, dar faptul că planta ajunge din stadiul de germinare la cel de recoltare în doar două luni este cu siguranță atrăgător. Autoflorantele tind să producă randamente mai mici și mai slabe decât omologii lor fotoperiodici, dar progresele moderne reduc tot mai mult diferența dintre cele două.

5 Etape Ale Cultivării Canabisului

Acum că te-ai familiarizat cu distincția dintre tulpinile fotoperiodice și cele autoflorante, putem începe să detaliem fiecare etapă implicată în cultivarea canabisului.

Etapa 1: Germinarea - 1–7 Zile

The Cannabis Cultivation Timeline

Chiar și atunci când planta ta este o simplă sămânță, munca pe care o depui îi va dicta succesul sau eșecul. Germinarea este etapa în care prima rădăcină străpunge învelișul dur al seminței, și durează între 1-7 zile. Metoda șervețelului de hârtie umed este o abordare clasică, dar vei începe direct cu un obstacol, noile rădăcini vor fi pline de fibre micuțe. Bineînțeles că poți să plantezi direct în sol dar trebuie să ai grijă ca semințele tale să aibă parte de temperatura și umiditatea potrivite.

Dacă vrei ca semințele tale să fie curate și în siguranță, îți recomandăm Starter Kit de la Royal Queen Seeds. Cu ajutorul acestui kit, semințele tale se pot bucura de o germinare curată și liniștită. Odată ce au ajuns la 2–3 cm înălțime, le poți muta din recipientul inițial într-un recipient potrivit pentru creștere.

Etapa 2: Răsadul - 2 Săptămâni

The Cannabis Cultivation Timeline

După ce trec de stadiul de germinare, plantele intră în faza de răsad. În acest stadiu, vor avea nevoie de aproximativ 18 ore de lumină zilnică, sau chiar mai mult. Totuși, după aproximativ două săptămâni de îngrijire corespunzătoare, se vor îndrepta spre o creștere puternică.

Acesta este punctul în care răsadul tău începe să semene mai mult cu o plantă de canabis. La început, frunzele vor avea o singură crestătură dar, până la sfârșitul acestei perioade, frunzele se vor apropia de stadiul lor tipic, de 5–7 degete. Cu toate acestea, până când vor obține cele 5-7 crestături, plantele sunt considerate răsaduri. Odată cu creșterea numărului de crestături, culoarea de un verde vibrant îți va indica faptul că ai o plantă sănătoasă. Pentru a avea plante sănătoase, trebuie să fii foarte atent/ă la cantitate de apă și la curățenie. Răsadurile sunt încă fragile, așa că este suficient să le uzi doar puțin. Curățenia este la fel de importantă din cauza vulnerabilității lor la boli și la mucegai. Locul perfect pentru răsadurile de canabis îl reprezintă un propagator, cu 70% RH și temperaturi cuprinse între 20-25 ° C, sub lumini albe CFL sau LED.

Etapa 3: Faza Vegetativă - 2–8 + Săptămâni

The Cannabis Cultivation Timeline

Creșterea vegetativă este, în mod normal, asociată cu un "răsădirea" la un moment dat, când plantele depășesc mediul inițial, fie că acesta este un bloc Rockwool, fie o ceașcă de hârtie umplută cu pământ. Dezvoltarea continuă a rădăcinilor și ramificarea robustă sunt prioritățile producătorului. RH-ul ridicat de 50% este ideal și temperaturile mai scăzute de 20-24 ° C pot crește șansa de plante femele, dacă crești semințe obișnuite.

Cultivatorii de autoflorante au mai puțin timp de joacă decăt producătorii de plante fotoperiodice, deoarece majoritatea autoflorantelor vor înflori după doar 2-3 săptămâni de creștere vegetativă. Din acest motiv, mulți producători de autoflorante își plantează semințele direct în recipientul final. În cazul autoflorantelor timpul se scurge din momentul germinării.

Tulpinile fotoperiodice pot fi menținute în creștere vegetativă pe o durată nedeterminată, atâta timp cât au 18+ ore de lumină și condiții corespunzătoare. Asta explică cum crescătorii de interior pot păstra plantele mamă ani de zile și de ce cultivatorii în aer liber plantează semințele primăvara. Fie că sunt în interior sau în exterior, 18+ ore de lumină facilitează și tăierea de butași.

Aceasta este etapa de mutare a plantele fotoperiodice în recipientele finale, cu cel puțin câteva săptămâni înainte de a înflori sau, pentru cele plantate în aer liber, înainte de a începe vara.

În timp ce tulpinile fotoperiodice pot fi păstrate în starea vegetativă săptămâni sau chiar luni, ceea ce permite toate tipurile de tăiere și antrenament pentru a crește randamentul, cum ar fi topping, FIM, LST sau chiar ScrOG, cultivatorul auto este oarecum limitat de timp.

Etapa 4: Înflorirea - 6–12 Săptămâni

The Cannabis Cultivation Timeline

În acest stadiu, cultivatorul și plantele sale se îndreaptă spre producția de "muguri", iar crescătorul deja visează la recolta de marijuana din viitorul apropiat. RH-ul trebuie să fie redus la 40-50%, iar temperaturile trebuie menținute între 20-28 ° C.

Plantele de canabis îți vor da indicii despre sexul lor în faza incipientă de înflorire. În mod obișnuit, în primele două săptămâni de la înflorire, femelelor vor dezvolta pistil sau "fire de păr" pentru a confirma feminitatea lor.

Dacă vedeți "banane" sau ceva asemănător cu un grup de struguri proeminenți din flori sau oriunde pe tulpină, atunci ai o plantă de sex masculin. Dacă vezi atât fire de păr, cât și banane, atunci aveți un hermie ce trebuie îndepărtat imediat.

Tulpinile fotoperiodice sunt forțate să înflorească în funcție de orele de lumină pe care le primesc; În interior, crescătorul oferă un ciclu de lumină-întuneric 12-12 pentru a promova în mod artificial creșterea florilor.


Fastest Flowering Strains

Quick One
Quick One
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Easy Bud
Easy Bud
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Royal CBDV
Royal CBDV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Epsilon F1
F1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
F1
Titan F1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Watermelon
Watermelon
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Royal Cheese
Royal Cheese
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Speedy Chile
Speedy Chile
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Purple Queen
Purple Queen
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Royal CBG
Royal CBG
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Milky Way F1
F1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Tatanka Pure CBD
Tatanka Pure CBD
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks

În aer liber, Mama Natura dictează calendarul cultivatorului și înflorirea va începe doar vara/toamna, deoarece orele de lumină naturală se diminuează, permițând o perioadă mai îndelungată și treptată de înflorire. Producătorii de canabis din emisfera nordică nu au denumit luna octombrie "Croptober" degeaba.

Desigur, tulpinile "Autoflorante" nu respectă regulile din cauza genelor Ruderalis, astfel că acestea vor începe să înflorească în aproximativ o lună de la germinare. Auto preferă să aibă 18+ ore de lumină pentru înflorire și vor fi mai productive într-un ciclu de lumină-întuneric, care în mod normal ar împiedica tulpinile fotoperiodice să înflorească.

În general, înflorirea durează 7-10 săptămâni pentru tulpinile de canabis indica și hibride, iar 10-14 săptămâni pentru cele mai multe tulpini dominante Sativa.

Tulpinile auto înfloresc pentru 30-45 de zile, având o tranziție mult mai bruscă spre înflorire, alegerea autoflorantelor feminizate este o alegere înțeleaptă pentru începătorii care nu își doresc o rezervă de semințe.

Cel mai bine este să evaluezi dacă o plantă de canabis este pregătită pentru a fi recoltată, prin analizarea atentă a mugurilor rășinoși. Poți folosi un microscop ieftin pentru a te asigura că vârfurile rășinoase sunt lăptoase, iar prezența unei culori de chihlimbar în locul celei transparente te va convinge.

După ce confirmi faptul că planta este gata pentru a fi recoltată, este timpul să scoți foarfecele și să te pui pe treabă. După două săptămâni de uscare lentă la temperatura camerei și aproximativ 50% RH, fie în saci de hârtie, fie atârnate, te poți mândri cu propria rezervă.

The Cannabis Cultivation Timeline

Etapa 5: Recoltarea ȘI Conservarea - 1–2 Lun

Recoltarea

Recoltarea este cea mai satisfăcătoare parte a procesului de cultivare pentru mulți crescători. Este fascinant să îți privești plantele cum cresc pe parcursul a mai multor luni, dar recoltarea fructelor muncii tale este, de fapt, experiența pe care o aștepți cu adevărat. Etapa de înflorire a ciclului de creștere durează, în mod obișnuit, între 7 și 11 săptămâni, după care este timpul să culegi mugurii. Cu toate acestea, nu ar trebui să faci acest lucru prea devreme, pentru că vei împiedica astfel florile să se maturizeze complet. De asemenea, nu vrei nici să aștepți prea mult. Recoltarea la timp reprezintă un pas crucial și există multiple semne pe care ar trebui să le cauți pentru a-ți da seama când este momentul potrivit.

Una dintre cele mai bune modalități prin care îți poți da seama dacă florile tale sunt pregătite pentru a fi recoltate este cu ajutorul unei lupe. Acest avantaj vizual îți va permite să detectezi modificări minore care nu ar putea fi observate cu ochiul liber. Unii crescători aleg să folosească o lupă de bijuterii, care este, în esență, o lupă de dimensiuni mici încorporată într-o ramă de metal. Alții aleg să folosească dispozitive, precum microscoapele digitale, care oferă detalii mult mai amănunțite.

În cele din urmă, cea mai importantă întrebuințare a lupei tale este de a detecta progresul tricomilor și, prin urmare, pentru a-ți da seama când este momentul potrivit pentru recoltarea mugurilor. Tricomii sunt mici glande în formă de ciupercă care produc rășină, care conține marea majoritate a canabinoizilor și a terpenelor.

Observarea schimbărilor în aspectul tricomului este cea mai precisă modalitate de a determina stadiul de maturitate al culturii tale. Tricomii sunt greu de ratat și apar sub forma unei substanțe albe ce acoperă mugurii și frunzele. Observarea acestor structuri printr-o lupă îți va permite să știi care este stadiul de dezvoltare al plantelor tale și dacă acestea sunt pregătite pentru a fi recoltate.

În faza de înflorire timpurie, tricomii vor avea un aspect transparent, ceea ce înseamnă că aceștia se află în plin proces de dezvoltare și mai au nevoie de timp pentru a se maturiza. Când aproximativ 60% din tricomi dezvoltă un aspect lăptos, acești sunt pregătiți pentru a fi recoltați. În acest stadiu, aceștia vor induce cel mai intens high. Cu toate acestea, unii cultivatori așteaptă până când 90% din tricomi depășesc acest aspect lăptos și încep să aibă o culoare ca de chihlimbar, deoarece acest lucru va ajuta mugurii să dezvolte un efect mai moleșitor și mai sedativ.

Schimbarea culorii pistililor florilor reprezintă un alt semn care indică maturizarea mugurilor tăi. Pistilii sunt structuri asemănătoare părului, care cresc din sepale și sunt organele reproductive ale plantei de canabis de sex feminin. Aceștia reprezintă locul unde se produce polenizarea - dacă polenul masculin este lăsat să pătrundă. În faza incipientă a ciclului de creștere, pistilii au un aspect alb strălucitor trecând treptat la o culoare portocalie-maronie.

În afară de aspectul mugurilor, un alt mod în care poți să îți dai seama că planta ta se aproape pe perioada recoltării este prin examinarea culorii frunzelor. Cu condiția să nu fi supra-alimentat plantele în ultima fază a etapei de înflorire, culoarea galbenă a frunzelor îți va semnala că planta ta ajunge la maturitate și că mugurii se bucură din plin de substanțele nutritive. Prin spălarea cu apă cu un PH echilibrat a acumulării de sare provenită de la nutrienți cu câteva săptămâni înainte de recoltare, fiecare plantă îți va oferi un fum mai blând și mai plăcut.

Acum că știi când să începi să recoltezi mugurii, este timpul să înveți cum să îi tai.

The Cannabis Cultivation Timeline

Tăierea Umedă

Poți să tai plantele de canabis folosind una dintre următoarele metode: metoda umedă sau cea uscată. Fiecare metodă are propriile avantaje, iar preferințele diferă de la crescător la crescător. Tăierea umedă se referă la tăierea frunzelor care înconjoară mugurii imediat după recoltare, în timp ce planta are încă un conținut ridicat de apă și este oarecum "umedă". Această metodă este cea mai des întâlnită și, fără îndoială, cea mai accesibilă, deoarece nu ai nevoie o cameră mare pentru a-ți usca plantele în prealabil. Cu toate acestea, tăierea umedă este o afacere lipicioasă, literalmente vorbind. Atât mâinile, cât și foarfecele tale vor fi pline de rășină, dar acest lucru prezintă și un avantaj. Prin răzuirea din când în când a rășinii de pe foarfecă, vei acumula rapid o sursă de "hash de foarfece", lucru care îți va permite să te bucuri mai devreme de roadele recoltei tale.

Tăierea Uscată

Tăierea uscată are loc după ce întregul tău stoc a fost uscat, iar conținutul de apă rămas în interiorul mugurilor și al frunzelor este mic. Tăierea mugurilor uscați este cu siguranță mai ușoară pentru foarfecele tale, deoarece acestea nu vor fi inundate cu bulgări de rășină. Cu toate acestea, tăierea cu precizie a mugurilor uscați îți poate da o oarecare bătaie de cap, rezultând într-un produs final cu un aspect mai puțin atrăgător. În plus, tăierea uscată necesită un spațiu considerabil. Producătorii atârnă, de obicei, ramuri întregi de muguri pe un șnur în camere cu temperatură controlată, aerisindu-le astfel până când sunt suficient de uscate.

The Cannabis Cultivation Timeline

Conservarea Mugurilor

Acum că procesul de recoltare și cel de tăiere sunt complete, este timpul să îți conservi florile. Conservarea este un proces esențial care elimină restul de apă reziduală din mugure, minimizând șansa de apariție a mucegaiului și prelungind termenul de valabilitate. De asemenea, conservarea îmbunătățește gustul și calitatea fumului, oferindu-ți o experiență fină dar intensă.

Dacă ai optat pentru tăierea uscată, atunci poți să începi conservarea florilor de îndată. Dacă alegi tăierea umedă, va trebui mai întâi să usuci florile, iar numai după aceea le poți conserva.

  • Pentru a face asta, le poți împrăștia pe niște cartoane, ziare sau, chiar mai bine, un suport special de uscat. Indiferent de alegerea ta, asigură-te că mugurii sunt întinși pe o suprafață mare și expuși la cât mai mult aer proaspăt posibil. Încearcă să menții în cameră o temperatură constantă de 21°C și o umiditate relativă de 50%, pentru a asigura un proces de uscare mai lung, dar mai blând, cu scopul de păstra cât mai multă aromă posibilă.
  • Acum putem trece la etapa de conservare. Pentru aceasta, vei avea nevoie de borcane din sticlă cu închidere etanșă pentru a minimaliza șansa de dezvoltare a mucegaiului. Umpleți fiecare borcan într-o proporție de 2/3, lăsând spațiu suficient pentru aer. Acesta este mediul perfect pentru ca excesul de zaharuri și clorofilă să se descompună, proces esențial pentru delicatețea fumului.
  • În primele două săptămâni de conservare, deschide fiecare borcan o dată sau de două ori pe zi și verifică fiecare mugure pentru a vedea dacă prezintă semne de mucegai. Dacă observi ceva asemănător mucegaiului, scoate mugurele din borcan și aruncă-l la coșul de gunoi. Deschiderea borcanelor în mod regulat va ajuta la aerisirea acestora, menținând aerul proaspăt.
  • După câteva săptămâni, nu va mai fi necesar să verifici mugurii atât de des; cu cât sunt mai uscați, cu atât sunt mai puține șansele ca aceștia să dezvolte mucegai. În acest stadiu, va trebui să îți verifici mugurii doar de două ori pe săptămână, astfel încât să îi aprovizionezi cu aer proaspăt. După câteva săptămâni, mugurii tăi vor fi conservați; cu toate acestea, unii cultivatori aleg o perioadă mai lungă de conservare pentru a dezvolta o aromă impecabilă și de înaltă calitate. Pe măsură ce trece timpul, poți să începi să testezi mugurii pentru a vedea dacă aroma se potrivește preferințelor tale.

Pentru mai multe informații despre uscarea și conservarea ierbii tale, vezi blogurile noastre Sfaturi despre uscarea și conservarea cu succes a mugurilor proaspeți de canabis și Cum să conservi mugurii de canabis.

Royal Queen Seeds Genetics

Royal Queen Seeds produces some of europe’s best cannabis seeds, ensuring hobby growers everywhere have access to the finest marijuana strains around.

Buy at RQS

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

Categorii
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37794 reviews