Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Royal Queen Seeds a decis să adune laolaltă informațiile de bază privind cultivarea canabisului în aer liber, pentru a ne ajuta clienții, care poate că nu au mai cultivat niciodată afară, să se pregătească pentru sezonul următor. Scopul nostru: producții mari de canabis de înaltă calitate, produse chiar de Mama Natură, poate cu puțin ajutor din partea unui grădinar entuziast.

Atunci când vrem să atingem anumite obiective, ne ajută să fim bine pregătiți. Cultivarea canabisului în aer liber nu este o excepție și necesită un plan pe termen lung, timp petrecut în natură cu muncă fizică și un anumit nivel de flexibilitate pentru a depăși obstacolele care ne amenință recoltele. Motivația de a face lucrurile așa cum trebuie este foarte utilă, dar nu va garanta neapărat rezultate bune. Greșelile pe care le facem sunt cele care ne învață cele mai valoroase lecții. Mahatma Gandhi a spus odată: „Libertatea nu are nicio valoare dacă nu include și libertatea de a face greșeli.” Aceasta este o mantră bună pentru începătorii care tocmai au descoperit hobby-ul plin de satisfacții al cultivării canabisului.

Articolul „Bazele cultivării în aer liber” este împărțit în patru, acoperind cei mai importanți pași pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când planifici să cultivi în aer liber. Iată o scurtă prezentare a micului nostru ghid de cultivare în aer liber.

Bases del Cultivo de Marihuana en Exterior (Parte 1)
Bases del Cultivo de Marihuana en Exterior (Parte 1)

Alege tulpina potrivită

Procesul cultivării în aer liber începe cu alegerea unei tulpini potrivite pentru condițiile climatice în care te afli. Cei mai mulți cultivatori vor lua în considerare și preferințele personale, în ceea ce privește efectele și gustul, timpul de înflorire, dimensiunea și randamentul. Luna în care tulpina urmează să fie recoltată este extrem de importantă, la fel și moștenirea sa genetică, adică dacă este o tulpină dominant Indica sau Sativa, dar și dimensiunea reală plantei.

Luna recoltei

 • Luna recoltei unei tulpini feminizate reprezintă principala noastră preocupare.
 • Motivul: Mucegaiul cauzat de ploile abundente și umiditatea ridicată din perioada toamnei (inamicul nostru principal!)
 • Luna octombrie reprezintă o lună crucială din întregul sezon; multe soiuri feminizate sunt recoltate acum; nivelul ridicat de umiditate și ploile din această lună sunt adesea cauza mucegaiului.
 • Analizează datele meteorologice din anii precedenți și alege o tulpină care poate fi recoltată înainte de schimbarea vremii.
 • Soiurile autoflorante nu se confruntă cu problema recoltelor târzii; acestea vor începe și finaliza perioada de înflorire fără a ține cont de numărul de ore de lumină pe zi.
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Indica sau Sativa?

 • Soiurile cu dominanță Indica au o rezistență mai mare la condițiile meteorologice dificile.
 • Soiurilor dominant Sativa le plac nivelurile mai ridicate de lumină, dar și temperaturile mai ridicate.
 • Cultivatorii din Europa de Nord: Încercați să alegeți soiuri cu dominanță indica, pe care le puteți recolta la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie (de ex., Somango XL, Critical).
 • Cultivatorii din sudul Europei: Sunteți norocoși și puteți cultiva cam tot ce vă doriți, inclusiv soiuri dominante sativa și soiuri care pot fi recoltate târziu (de ex., Amnesia Haze, Royal Moby)
 • Nu știi de unde să începi? Aruncă o privire la Top 5 soiuri de canabis pentru climatele mai reci și Top 5 soiuri de canabis pentru climatele mai calde.
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Dar dimensiunea?

 • Soiurile feminizate pot ajunge la 2 - 3 m înălțime; majoritatea soiurilor autoflorante au o înălțime sub 1 m.
 • Creșterea plantei deasupra suprafeței solului este corelată cu dimensiunea rădăcinilor.
 • Dacă nu restricționezi rădăcinile cu un ghiveci prea mic, vei obține cele mai mari plante.
 • Plantele compacte sunt mai ușor de ascuns în vegetația naturală și în mediile urbane.

Găsirea unui loc promițător

Găsirea unui loc promițător este unul dintre cei mai importanți pași din întregul proces, iar cultivatorii investesc de obicei timp considerabil pentru a se gândi bine la acest aspect. Prima întrebare pe care trebuie să ne-o punem este cât de aproape vrem să fim de plantele noastre. Există două principii de bază ale cultivării în aer liber. Cel mai simplu și mai convenabil este să cultivi pe proprietatea proprie. Vei fi aproape de plantele tale, le poți îngriji în fiecare zi, iar udarea nu va fi o problemă.

Prohibiția și legile restrictive privind canabisul au făcut populară și o altă metodă - cultivarea de gherilă. Deja sună interesant și chiar este. Cultivatorii de gherilă își cresc plantele pe un teren care nu le aparține, reducând astfel riscurile legale. Găsirea unui loc bun pentru o cultivare de gherilă reprezintă un subiect complex, motiv pentru care ne gândim să lansăm pe viitor un articol separat pe această temă. Dacă tot suntem aici - iată câteva lucruri de bază pe care persoanele care cultivă acasă și cultivatorii de gherilă le pot lua în considerare atunci când caută un loc promițător.

The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Cultivarea acasă sau în grădină

 • Balcoanele orientate spre sud reprezintă o opțiune bună.
 • Terasele de pe acoperiș reprezintă un scenariu chiar și mai bun.
 • Gândește-te la locuri în grădina ta unde plantele de canabis se pot integra și pot primi multă lumină directă.
 • Serele asigură o vizibilitate redusă și nu sunt foarte scumpe.
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Caracteristicile unui loc promițător pentru cultivarea de gherilă

 • Accesul la apă trebuie să fie situat cât mai aproape (folosește Google Earth pentru a găsi râuri, lacuri sau iazuri).
 • Multă lumină directă, de la răsărit până la apus (folosește instrumente online precum suncalc.net)
 • Oamenii nu au motive să meargă acolo (>1h distanță de civilizație)
 • Plantele de canabis se vor integra în vegetația naturală (arbuști de dimensiuni similare etc.)
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37794 reviews