Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Ah, a venit momentul recoltării. După ce ai urmărit procesul de creștere și înflorire al „domnișoarelor” tale, a venit momentul să îți culegi mugurii pentru care ai trudit atât de mult. Dar, înainte de a fuma un pic de Kush crescut acasă, va trebui să usuci și să conservi iarba proaspăt recoltată. Mai jos, îți vom împărtăși răspunsurile la câteva dintre întrebările frecvente care apar cu privire la procesul de uscare și conservare, astfel încât să poți maximiza aroma și potența rezervelor tale.

Care este diferența dintre uscare șI conservare?

Uscarea, așa cum sugerează și numele, implică uscarea mugurilor proaspeți, astfel încât aceștia să conțină mai puțină umezeală și să poată fi fumați sau vapați în mod corespunzător. Conservarea, pe de altă parte, implică depozitarea mugurilor în recipiente închise, pe o perioadă de cel puțin două săptămâni. Acest lucru ajută la dezvoltarea aromei și gustului mugurilor, pe măsură ce aceștia se maturizează.

De ce trebuie să usuc șI să conserv canabisul?

Uscarea florilor de canabis are mai multe funcții importante care sporesc calitatea și durata de valabilitate a produsului final.

Mugurii de canabis proaspăt recoltați conțin o cantitate semnificativă de umezeală, de care trebuie să scapi înainte de a-i fuma. De ce? În primul rând pentru că fumatul mugurilor proaspeți oferă senzații dure, fără prea multă aromă - în situația fericită în care chiar reușești să aprinzi mugurii. Îndepărtarea umezelii ajută la reducerea durității și pune în evidență profilul terpenic. În al doilea rând, ciupercile prosperă într-un mediu întunecat și umed. Dacă îți usuci florile în mod corect, vei reduce drastic șansele ca mucegaiul să îți atingă rezervele.

Prin așezarea mugurilor unul câte unul pe un suport de uscare - sau prin agățarea unor ramuri întregi într-o cameră de uscare - vei reduce conținutul de apă al mugurilor tăi cu 10-15%. Acest proces îndepărtează apa de pe straturile exterioare ale fiecărei flori, dar va trebui să-ți conservi rezervele pentru a elimina umezeala din interiorul mugurilor.

Conservarea este foarte importantă, deoarece te ajută să îți protejezi iarba, astfel încât să poată fi depozitată perioade lungi de timp - păstrând în același timp aroma unică și maximizând potența. În momentul recoltării, mugurii conțin zaharuri și amidon în exces, substanțe care ajung să fie atacate de bacteriile și enzimele din aer. Conservându-ți mugurii, încurajezi degradarea acestor nutrienți, asigurând un fum mai fin și cu un gust mai bun.

Video id: 706464699

Care este cea mai bună modalitate de a-mi tunde iarba?

Există două metode principale de tăiere a mugurilor în timpul recoltării. Tunderea umedă implică tăierea mugurilor imediat după recoltare. Pe de altă parte, tunderea uscată implică tăierea mugurilor după uscare și înainte de conservare. Recomandarea noastră este să tai mugurii atunci când aceștia încă sunt umezi, deoarece este mai ușor, mai precis și nu riști să pierzi rășină, așa cum se întâmplă atunci când manipulezi muguri uscați. Acestea fiind spuse, tunderea uscată poate face produsul să pară excepțional de îngrijit, demn de un loc vizibil pe raft.

Cum să îmi usuc mugurii, după recoltare șI tundere?

Pentru ca mugurii să se usuce uniform, va trebui să te asiguri că dispui de o circulație bună a aerului, astfel încât să poată intra în contact direct cu mugurii. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să atârni undeva ramurile tăiate sau să utilizezi suporturi de sârmă, dacă lucrezi cu muguri individuali sau cu ramuri mici. Dacă alegi să utilizezi rafturi, reține că va trebui să întorci mugurii în mod regulat, pentru a te asigura că nu se aplatizează pe o anumită parte.

Care este nivelul de umiditate pe care trebuie să îl ating atunci când usuc canabisul?

Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să atârni sau să așezi mugurii tăiați într-o cameră întunecată, cu o circulație bună a aerului și o umiditate constantă de aproximativ 45-55%.

Cât timp durează uscarea completă a canabisului?

Există mulți factori care afectează durata de uscare a canabisului.

Dimensiunea mugurilor va afecta în mod evident timpul de uscare, deoarece mugurii mai mari și mai denși vor necesita mai mult timp decât cei mici. Modul în care alegi să îți tai plantele va reprezenta, de asemenea, un factor. Amintește-ți că ramurile plantelor conțin cea mai mare cantitate de apă, deci dacă atârni ramuri mari, acestea se vor usca mai greu decât ramurile mai mici sau mugurii individuali. În cele din urmă, temperatura, umiditatea și fluxul de aer din spațiul tău de uscare vor avea un impact mare asupra timpului pe care trebuie să îl aloci pentru uscarea ierbii.

În general, etapa de uscare durează aproximativ 7-12 zile, în funcție de factorii de mai sus. În acest timp, mugurii vor pierde multă apă, lucru care va determina micșorarea acestora și multe grame pierdute.

Video id: 484380359

Cum știu când mugurii mei sunt complet uscațI șI pregătițI de conservare?

Poți face un test simplu pentru a afla dacă mugurii sunt uscați: ia doar o ramură mică și încearcă să o îndoi. Dacă se rupe, mugurii sunt uscați și poți trece la procesul de conservare. Dacă se îndoaie, mugurii tăi au nevoie mai mult timp pentru a se usca.

Cum îmi conserv mugurii?

Dacă ai tăiat mugurii atunci când erau încă umezi, vei putea trece la etapa de conservare de îndată ce mugurii tăi s-au uscat. Pe de altă parte, dacă alegi tunderea uscată, va trebui să faci acest lucru înainte de a trece la etapa de conservare.

Odată ce mugurii tăi sunt uscați și tăiați, așază-i în borcane mari, cu guri largi (borcanele Mason sau de dulceață sunt excelente). Umple fiecare borcan în proporție de ¾, astfel încât să ai loc pentru aer suplimentar și pentru a reduce riscul ca mucegaiul să-ți distrugă recolta. După ce ai umplut borcanele, depozitează-le într-un mediu uscat și întunecat (de exemplu, într-un dulap sau sertar din bucătărie) și verifică-ți mugurii cel puțin o dată pe zi, timp de două săptămâni.

Sfaturi esențiale pentru a usca și conserva cu succes mugurii proaspeți de canabis

În timpul acestor verificări, ține borcanele deschise pentru a permite schimbul de aer și inspectează fiecare mugur în parte, astfel încât să poți depista dacă există semne de mucegai. Dacă găsești un mugur infectat, scoate-l de îndată din borcan, pentru a evita răspândirea ciupercii.

Acest proces de verificare constantă a mugurilor va scoate excesul de umiditate din borcane și va permite aerului proaspăt să atingă mugurii. După aproximativ două săptămâni, te poți bucura de iarba recoltată, dar cu cât aștepți mai mult, cu atât mai bine.

Care este cel mai bun nivel de umiditate pentru conservarea canabisului?

Ar trebui să încerci să atingi un nivel de umiditate de aproximativ 62% pentru conservarea florilor. Acest nivel de umiditate va rehidrata ușor florile, îmbunătățind gustul și finețea acestora, prevenind totuși formarea de mucegai.

Video id: 509743497

Cât durează procesul de conservare?

Majoritatea cultivatorilor își conservă iarba timp de aproximativ o lună; totuși, dacă îți vei conserva mugurii timp de 4-8 săptămâni vei obține cea mai intensă aromă și cel mai bun gust.

Cum îmi depozitez mugurii, odată ce aceștia sunt uscațI șI conservațI?

După ce ai terminat procesul de conservare, poți păstra mugurii în aceleași borcane, într-un loc răcoros, întunecat și uscat. Nu va mai fi necesar să îți verifici mugurii la fel de des, așa că va trebui să te asiguri că borcanele tale sunt închise foarte bine, pentru a preveni uscarea excesivă a florilor. Dacă ai multă iarbă, ia în considerare achiziționarea unor pachete de umiditate pentru a-ți menține florile proaspete pe perioade îndelungate de timp.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37803 reviews