Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Lollipop reprezintă o tehnică de tăiere care ajută plantele de canabis să își concentreze energia pe cele mai mari locații de muguri, care de obicei se află în jurul coronamentului. Poate fi realizată cu ușurință, nu cauzează mult stres și te poate ajuta să produci recolte mari de muguri excepționali. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre cum poți aplica această tehnică.


Beneficiile lollipopping-ului

Plantele de canabis, ca oricare alte plante, generează energie din lumina, apa și nutrienții pe care îi absorb din mediul înconjurător. Această energie, însă, este limitată. Tehnica lollipopping, așa cum este denumită în rândul cultivatorilor, constă în a ajuta plantele să își concentreze această energie pentru a dezvolta muguri în locurile potrivite. Mai exact, concentrarea se mută spre părțile plantei care primesc cea mai multă lumină.

Plantele de canabis neformate cresc ca pomii de Crăciun. Până când vor ajunge în etapa de înflorire, este probabil că vor fi dezvoltat un coronament dens care lasă foarte puțină lumină să pătrundă. Acest lucru înseamnă, bineînțeles, că lumina nu va ajunge la locurile unde se află mugurii inferiori. Lăsate neatinse, aceste noduri inferioare vor produce muguri mici, aerați de tip „popcorn”, lipsiți de potență, gust și aromă, precum și de atractivitate.

Lollipopping presupune eliminarea creșterilor până la un anumit punct de pe fiecare ramură a plantei de canabis, pentru a maximiza eforturile către locurile de muguri din partea superioară. Prin lollipopping, nu numai că ajuți la direcționarea luminii către nodurile potrivite, dar optimizezi și rezervele limitate de energie ale plantelor tale. Rezultatul final constă într-o recoltă mai consistentă de muguri mari și denși, cu potență și aromă maxime.

Lollipopping Cannabis Plant

Lollipopping Cannabis Plant

Cum să aplici tehnica lollipop

Lollipopping este o tehnică simplă, dar trebuie totuși să fii precaut/ă. Ar trebui să aplici această tehnică chiar înainte ca plantele tale să înceapă să înflorească. De asemenea, recomandăm tăierea - îndepărtarea ramurilor inutile - deși ar trebui să ai un plan și să faci lucrurile pas cu pas.

1. Vei avea nevoie de foarfece ascuțite și curate pentru a-ți tăia plantele. De exemplu, foarfecele noastre de tuns curbate sunt excelente pentru a tăia aproape de noduri. Pentru ramuri mai mari și mai groase, investește într-o pereche de foarfece de grădină. Începe prin a îndepărta frunzișul evident. Primele câteva ramuri din partea inferioară a plantei tale evident că nu vor primi suficientă lumină pentru a se dezvolta pe deplin. Scapă mai întâi de acestea.

Step 1

Step 1

2. După ce te-ai ocupat de cele mai problematice zone, îți recomandăm să urmezi sfaturile de tăiere ale lui Kyle Kushman și să îndepărtezi toate ramurile care sunt mai jos de 50% din înălțimea plantei. Pe măsură ce plantele tale se alungesc în primele săptămâni de înflorire, aceste ramuri vor fi umbrite și nu se vor dezvolta corespunzător. Această tehnică nu trebuie să implice neapărat îndepărtarea unor ramuri întregi, dar tăierea este adesea folosită în tandem, după cum este necesar.

Step 2

Step 2

3. În continuare, începe să îndepărtezi ramurile care cresc în mijlocul plantei, mai exact cele de sub coronament. Nu numai că este foarte probabil că nu vor primi suficientă lumină, dar acest frunziș interior acoperă și o mulțime de locuri în care s-ar putea dezvolta muguri. Tot în această etapă, ar trebui să îndepărtezi orice ramuri sau frunze care mor sau se îngălbenesc.

Step 3

Step 3

4. În cele din urmă, ar trebui să aplici această tehnică pentru fiecare ramură a plantei tale. Unii cultivatori recomandă să nu lași mai mult de trei noduri de la vârful fiecărei ramuri. Acest lucru depinde însă foarte mult de tulpină, de mărimea și de sănătatea fiecărei plante în parte. Momentul în care tai plantele joacă, de asemenea, un rol. De exemplu, dacă plantele tale sunt mai mici și ai început să le tai mai târziu, îți recomandăm să ții cont de primele 4/5 noduri. În orice caz, îndepărtează toate creșterile care duc până la nodurile cele mai înalte de pe fiecare ramură.

Step 4

Step 4

După ce ai cosmetizat fiecare ramură, îți recomandăm să lași plantele să se refacă timp de 2 - 3 zile înainte de a aprinde luminile. De asemenea, nu uita să nu le tai prea mult, deoarece acest lucru le poate opri creșterea. Dacă nu ai mai încercat niciodată să aplici tehnica lollipopping, ia lucrurile pas cu pas până când vei ajunge la o strategie ideală.

Lollipopping vs. Defoliere - Înțelegerea diferențelor

Defolierea nu este la fel ca și lollipopping-ul, dar mulți cultivatori le confundă. Deși ambele tehnici implică îndepărtarea frunzelor, lollipopping se concentrează pe partea inferioară a unei plante. În esență, este vorba despre îndepărtarea creșterilor care nu primesc suficientă lumină. Acest proces permite plantelor să își concentreze energia pe dezvoltarea mugurilor în partea superioară a coronamentului, unde lumina este abundentă. Din punct de vedere vizual, plantele care au fost supuse acestei tehnici de formare au tulpini dezgolite, fără frunze în partea inferioară, asemănătoare unui băț de acadea.

Pe de altă parte, defolierea are ca scop îmbunătățirea expunerii la lumină și a fluxului de aer pentru toate părțile plantei. În loc să acorzi prioritate exclusiv mugurilor superiori, defolierea oferă o șansă tuturor mugurilor. Dacă dorești să o încerci, îți recomandăm să citești mai în profunzime despre procesul de defoliere și beneficiile pe care le poate oferi.

Lollipopping Planta Cannabis

Lollipopping Planta Cannabis

Combină lollipoping cu ScrOG și cu Mainlining

Pentru a îmbunătăți cu adevărat dimensiunea și calitatea recoltelor tale, îți recomandăm să combini lollipopping-ul cu alte tehnici de formare.

Mainlining-ul, de exemplu, este cheia pentru a controla dominanța apicală naturală a plantelor de canabis. Aceasta implică utilizarea unei combinații de tăierea a vârfurilor și LST pentru a crea plante simetrice cu o tulpină principală în formă de Y, asemănătoare unui manifold. De fiecare dată când faci acest lucru, înmulțești numărul de ramuri pe care planta ta le dezvoltă și ajuți la direcționarea uniformă a fluxului de energie către toate ramurile sale.

Această tehnică merge mână-n mână cu lollipopping-ul. Atunci când sunt combinate, aceste două tehnici nu numai că maximizează lumina din spațiul de creștere, dar sporesc și energia plantelor tale pentru producția de muguri.

În afară de mainlining, lollipopping funcționează excepțional de bine și cu ScrOG. Amintește-ți că ScrOG se referă la dezvoltarea unui coronament uniform prin împletirea creșterii printr-un ecran de plasă. Prin cuplarea ScrOG cu mainlining și lollipopping, îți vei ajuta plantele să își direcționeze energia în mod egal și eficient către acest baldachin.

Lollipopping and Mainlining Cannabis Plant

Lollipopping and Mainlining Cannabis Plant

Încearcă tehnica lollipopping astăzi!

Dacă te apropii de perioada de înflorire, îți recomandăm să încerci tehnica lollipopping înainte de a schimba ciclul de lumină. Nu uita însă că trebuie să iei lucrurile pas cu pas. Dacă nu ai mai aplicat înainte această tehnică, ia în considerare posibilitatea de a încerca diferite grade de lollipopping și de tăiere pe diferite plante din același soi, apoi compară rezultatele, pentru a găsi cea mai bună strategie.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews