Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Cum să crești semințe hibride F1 de canabis

F1


🚀 Creșterea semințelor hibride F1 Î&R

Sunt semințele hibride F1 de marijuana potrivite pentru începători?
Categoric. Datorită vigorii lor hibride și rezistenței crescute, sunt de fapt mai ușor de cultivat decât alte soiuri.
Care este diferența dintre hibrizii F1 și alte tulpini?
Hibrizii F1 sunt creați folosind doi părinți din linii pure consangvinizate. Încrucișarea soiurilor consangvinizate are ca rezultat un fenomen cunoscut sub numele de vigoare hibridă - o caracteristică care crește considerabil performanța plantelor.
Cât timp înfloresc tulpinile hibride F1?
În jur de 38–55 zile pentru tulpini autoflorante.
Când sunt tulpinile hibride F1 gata pentru recoltare?
Soiurile autoflorante sunt gata de recoltat în doar 60 de zile. Tulpinile fotoperiodice au nevoie de mai mult timp; depinde de când le treci la etapa de înflorire în interior. În aer liber, te poți aștepta să recoltezi în lunile septembrie și octombrie.

Tulpinile hibride F1 de canabis oferă rezistență sporită, recolte mai mari, concentrații mai mari de canabinoizi și terpene și uniformitate de neegalat. Orice cultivator ar trebui să experimenteze ceea ce au de oferit cel puțin o dată în cariera de cultivator. Mai jos, vei învăța exact cum să cultivi hibridul F1 de marijuana, atât în interior, cât și în aer liber.

Germinarea

Procesul de germinare a semințelor hibride F1 de canabis este aproape identic cu cel de la alte soiuri – cu o singură excepție. Datorită rezistenței lor superioare la boli, semințele hibride F1 sunt mai puțin predispuse să cadă pradă agenților patogeni de la rădăcină care au potențialul de a distruge răsadurile. Cu toate acestea, ele nu sunt complet imune. Iată cele mai obișnuite modalități de germinare a semințelor:

⛏️ Însămânțare directă

🌱 Dopuri de sol: Dopurile de sol conțin germeni benefici și nutrienți care oferă răsadurilor un avans în viață.

🥛 Metoda paharului cu apă

🧻 Metoda prosopului de hârtie

Cu excepția cazului în care optezi pentru însămânțare directă sau dopuri de sol, va trebui să plasezi semințele încolțite în mediul lor de creștere atunci când rădăcina pivotantă tânără atinge o lungime de 1-2 cm. Aceste sfaturi vor ajuta tulpinile de canabis hibrid F1 să prospere în aceste etape critice de început:

 1. Evită udarea excesivă: aplicarea unei cantități prea mari de apă la răsaduri poate sufoca rădăcinile și le poate predispune la boli.
 2. Asigură un drenaj adecvat. Utilizează perlit, vermiculit și pământ mai nisipos pentru a îmbunătăți drenajul.
 3. Nu aștepta prea mult până să aprinzi luminile: răsadurile au nevoie de lumină de îndată ce lăstarii ies din sol. Fără o lumină adecvată, vor deveni alungite și fără putere.
 4. Nu le hrăni: răsadurile tale nu vor avea nevoie de nutrienți suplimentari timp de cel puțin o săptămână, în funcție de conținutul mediului de creștere.
 5. Controlează-le umiditatea: utilizează o cupolă pentru umiditate pentru a menține o umiditate relativă medie de 70%.

De obicei, etapa răsadului durează aproximativ o săptămână după ce lăstarul iese la suprafața solului. După aceea, planta ta va intra în faza vegetativă a ciclului de creștere.

Creșterea hibrizilor fotoperiodici F1 în interior

Plantele hibride fotoperiodice F1 sunt cele care necesită o modificare a ciclului de lumină pentru a înflori. Ele cresc într-un mod similar atât cu soiurile simple, cât și cu cele periodice feminizate. Totuși, aceste semințe produc plante mult mai uniforme, care prezintă recolte superioare și profiluri fitochimice îmbunătățite. Există multe abordări diferite pe care cultivatorii le pot adopta atunci când cultivă plante de canabis hibrid F1 în interior.

Cea mai bună iluminare pentru hibrizii F1

Lighting for F1

Plantele au nevoie de fotoni pentru a efectua fotosinteza, a crea energie și a supraviețui. Există multe opțiuni de iluminare disponibile, inclusiv CFL, HID și LED. Indiferent de tipul de lumină pe care îl alegi, trebuie să asiguri o intensitate optimă a luminii, suficientă pentru a stimula fotosinteza fără a provoca stres de la lumină.

Există trei modalități principale de a selecta intensitatea luminii la interior. În primul rând, ai putea pur și simplu să respecți instrucțiunile producătorului, așa cum se aplică zonei tale de creștere. Dacă dorești să fii mai precis, ia în considerare investiția într-un luxmetru. Când vei măsura gradul de iluminare, va trebui să urmărești diferite intervale în etapele variate ale ciclului de creștere:

 • Etapa răsadului: 5.000–7.000 lux
 • Etapa vegetativă: 15.000–50.000 lux
 • Etapa de înflorire: 45.000–65.000 lux

În mod ideal, vei folosi un contor PAR cuantic pentru a seta intensitatea luminii. Sunt mai scumpe decât luxmetrele, dar oferă date mai valoroase. Urmărește un nivel PAR de 300–400 µmol/m²/sec pentru a obține o creștere optimă.

Lăsând deoparte intensitatea luminii, ciclul de lumină joacă, de asemenea, un rol fundamental atunci când cultivi soiuri de canabis fotoperiodice hibrid F1. În timpul etapei vegetative, cultivatorii mențin de obicei luminile aprinse timp de 18-24 de ore în fiecare zi. Pentru a induce înflorirea, va trebui să reduci ciclul de lumină la 12 ore pe zi până la recoltare.

Mediul de creștere și hrănirea pentru Hibrizii F1

Medium and Nutrition

Pe lângă iluminare, mediul de creștere și nutrienții folosiți vor avea un impact semnificativ asupra productivității hibrizilor tăi F1.

Indiferent de abordarea pe care o adopți, trebuie să iei în considerare cerințele tulpinilor hibride F1 în timpul diferitelor etape ale ciclului de creștere. În timpul fazei vegetative, plantele au o cerere mai mare de azot. Ele utilizează acest element ca bază pentru aminoacizi, care sunt folosiți pentru a crea proteine structurale importante pentru creștere. Dacă dorești ca lucrurile să fie cât mai simple posibil, Tabletele RQS Easy Grow Booster conțin raportul perfect de nutrienți pentru această etapă de creștere.

Când cultivă soiuri de canabis fotoperiodice hibride F1 la interior, cultivatorii dețin controlul complet asupra momentului în care înfloresc plantele. Mugurii vor începe să se dezvolte atunci când reglezi ciclul de lumină la 12 ore lumină și 12 ore întuneric; această fotoperioadă păcălește plantele să creadă că se apropie toamna. În timpul înfloririi, cerințele de nutrienți ale plantelor se schimbă din nou; ele vor avea nevoie de mai puțin azot, dar cantități mai mari de potasiu și fosfor. Tabletele RQS Easy Bloom Booster acoperă toate aceste baze.

Temperatura și umiditatea

Cultivatorii de la interior au un control aproape complet asupra climei din spațiul lor de cultivare. Utilizează o combinație de ventilatoare, aparate de aer condiționat și încălzitoare (în funcție de climă) pentru a menține următoarele intervale de temperatură în timpul zilei:

 • Etapa răsadului: 20–25°C
 • Etapa vegetativă: 22–28°C
 • Etapa de înflorire: 20–26°C

De asemenea, va trebui să urmărești umiditatea (cantitatea de umiditate din aer) pentru a menține plantele de canabis hibride F1 fericite și sănătoase. Canabisul se descurcă bine cu un nivel ridicat de umiditate la începutul vieții, înainte să aibă nevoie de mult mai puțin în timpul etapei de înflorire. Utilizează ventilatoare, umidificatoare și dezumidificatoare pentru a menține aceste intervale de umiditate:

 • Etapa răsadului: 65–70%
 • Etapa vegetativă: 40–70%
 • Etapa de înflorire: 40–50%

Poți folosi un dispozitiv numit termo-higrometru pentru a măsura temperatura și umiditatea relativă simultan.

Managementul integrat al dăunătorilor

Pest Management

Soiurile de canabis hibride F1 au o rezistență superioară la dăunători și boli în comparație cu tulpinile obișnuite. Totuși, ele nu sunt complet invulnerabile la aceste amenințări. Comisia de Dezvoltare pentru Agricultură și Horticultură definește[1] managementul integrat al dăunătorilor ca o strategie coordonată și planificată pentru prevenirea, detectarea și controlul dăunătorilor, buruienilor și al bolilor. Aceste probleme sunt cu siguranță mai răspândite atunci când se cultivă tulpini hibride de canabis F1 în aer liber, dar ele pot apărea și în spațiile de cultivare de la interior.

Când cultivi hibrizi F1 la interior, folosește următoarele sfaturi pentru a menține plantele de canabis departe de dăunători și boli:

 • Folosește microbi benefici: tratarea rădăcinilor plantelor cu ciuperci micorize și Trichoderma poate stimula creșterea și poate proteja sistemul radicular împotriva agenților patogeni din sol.
 • Instalează plase anti insecte: instalarea plaselor anti insecte la orice intrare sau ieșire în/din spațiul de cultivare creează o barieră fizică pentru a ține dăunătorii la distanță.
 • Folosește capcane lipicioase: acestea sunt o tehnică de prevenție excelentă, precum și un tratament, pentru dăunători, cum ar fi sciaridele și tizanopterele.
 • Aplică o igienă bună

Formarea și îndepărtarea frunzelor

Training F1

Când cultivi canabis hibrid F1 într-un cort, poți utiliza mai multe tehnici de formare diferite pentru a optimiza productivitatea. Acestea includ:

 • LST: cunoscută și sub denumirea de formare cu stres scăzut, LST implică legarea vârfului principal crescut de marginea recipientului pentru a susține creșterea laterală și mugurii uniformi. Deoarece LST nu implică leziuni tisulare controlate, această tehnică nu afectează negativ creșterea plantelor.
 • Formarea cu stres ridicat: această tehnică avansată de formare mărește considerabil productivitatea. Formarea cu stres ridicat implică strivirea și îndoirea blândă a ramurilor pentru a manipula forma coronamentului într-un mod care va mări producția de flori.
 • Formarea tip acadea: așa cum sugerează și numele, formarea tip acadea este o tehnică de tundere care îndepărtează ramurile inferioare și locațiile cu muguri pentru a crea o formă de acadea. Acest lucru va direcționa resursele spre coronament, rezultând mai puțini muguri, dar mai mari.
 • Tăierea vârfului: Tăierea vârfului unei plante de canabis în creștere distribuie hormonii de creștere în alte zone ale plantei, susținând astfel creșterea laterală și limitând înălțimea plantei. Pentru rezultate optime, nu uita să folosești această tehnică exclusiv la plante fotoperiodice F1, nu autoflorante F1.
 • Desfrunzire: îndepărtarea controlată a frunzelor evantai ajută la creșterea aerării și la expunerea locațiilor cu muguri la mai multă lumină.

Poți cultiva mai mult de o tulpină în același cort de cultivare?

Categoric. Poți cultiva diferite tulpini de canabis hibrid F1 în același cort și în același timp. Oricum, vei avea un succes mai mare dacă vei cultiva soiuri cu o înălțime și un timp de înflorire compatibile. Acest lucru va ajuta la prevenirea umbririi unei plante de către cealaltă și obținerea unor rezultate slabe.

Când și cum să recoltezi plantele de canabis fotoperiodice hibride F1 la interior

Durata ciclului de viață la plantele fotoperiodice hibride F1 depinde în totalitate de momentul în care le treci la etapa de înflorire. După modificarea ciclului de lumină, va dura de obicei aproximativ 8-9 săptămâni pentru a se finaliza înflorirea. Apoi, va trebui să recoltezi plantele și să procesezi corect florile.

Ai două opțiuni: taie plantele de la bază și agață-le invers pentru a se usca sau taie fiecare mugur individual și pune-i într-un Uscător de plante.

Usucă florile într-o cameră întunecată, cu o umiditate relativă de aproximativ 50%. Vei ști că sunt gata când tulpinile pocnesc în loc să se îndoaie. Când sunt uscate, așază florile în borcane de conservare cu Pachete pentru controlul umidității Moisture Fighters timp de cel puțin 6 săptămâni pentru a le îmbunătăți aroma și finețea.

Humidity Pack

Cultivarea tulpinilor hibride autoflorante F1 la interior

Soiurile de canabis hibride F1 nu se limitează la tulpinile fotoperiodice; vei găsi, de asemenea, soiuri autoflorante precum Orion F1, Titan F1 și Medusa F1. La fel ca și alte tulpini autoflorante, aceste soiuri sunt ușor de cultivat. Sunt mici și discrete, impresionant de puternice și trec de la sămânță la floare în câteva săptămâni. Le poți crește aproape în același mod ca și pe echivalentele lor fotoperiodice. Cu toate acestea, există câteva diferențe importante.

Diferențe de iluminare

Tulpinile autoflorante nu necesită o modificare a ciclului de lumină pentru a începe înflorirea; în schimb, ele funcționează cu un ceas genetic intern. Mulți cultivatori mențin un ciclu de lumină constant de 24 de ore în timpul fazei vegetative, apoi îl reduc ușor la 20 de ore lumină în timpul înfloririi. Totuși, poți lăsa luminile aprinse timp de 24 de ore în fiecare zi pe parcursul întregului ciclu de creștere. Acest lucru va accelera creșterea, dar, evident, implică costuri mai mari la energia electrică.

Diferențe la tehnicile de formare

Formarea plantelor autoflorante are ca rezultat recolte îmbunătățite atunci când este realizată corect. Deoarece autoflorantele hibride F1 oferă o productivitate mai mare de la început, aplicarea tehnicilor de formare mărește potențialul de producție. Dar, fii atent/ă! Ar trebui să folosești doar formarea cu stres scăzut atunci când cultivi autoflorante. Deoarece cresc atât de repede, acestea au puțin timp să se recupereze după metodele de formare cu stres ridicat.

Când și cum să recoltezi

Ar trebui să recoltezi, să tai, să usuci și să conservi florile exact în același mod ca cel menționat mai sus. Deși autoflorantele necesită o abordare diferită atunci când cresc, nu există diferențe atunci când vine vorba de recoltarea mugurilor și pregătirea lor pentru fumat.

Buy F1 Hybrids

Cultivarea plantelor hibride F1 fotoperiodice în aer liber

Cultivarea canabisului în aer liber prezintă un set complet diferit de provocări. Climatele specifice, dăunătorii și bolile, vremea nefavorabilă și lipsa generală de control asupra naturii o fac să fie mai dificilă, dar mai plină de satisfacții.

Din fericire, plantele hibride de canabis F1 sunt mai potrivite pentru a face față acestor obstacole. Vigoarea lor hibridă, care rezultă din încrucișarea a două linii parentale pure consangvinizate, le face mai puțin sensibile la dăunători, boli, uscăciune și exces de umiditate.

Ține cont de sezonul pentru cultivare

Nu poți pur și simplu să apeși pe un buton și să obligi plantele fotoperiodice să înceapă să înflorească în aer liber. În schimb, va trebui să aștepți ca acestea să răspundă la ciclurile de lumină naturală. Totuși, vremea începe să se răcească foarte repede în nord. Serele și politunelurile pot prelungi sezonul de cultivare. Acest lucru îți va permite să scoți plantele în aer liber mai devreme și să le protejezi de vremea nefavorabilă în timpul etapelor finale de dezvoltare.

Dacă cultivi canabis în aer liber mai spre sud, atunci poți spune că ești norocos! Nu trebuie să te descurci cu un sezon scurt de cultivare. Dar asta nu înseamnă că trebuie să lași garda jos. Tot trebuie să-ți protejezi plantele împotriva valurilor de căldură arzătoare și a secetei.

Poziționarea și protejarea plantelor

Locul în care poziționezi plantele le poate afecta foarte mult performanța. În mod ideal, așază-le într-o poziție orientată spre sud, unde vor primi cât mai multă lumină solară în timpul zilei. Astfel, dacă locuiești într-o regiune deosebit de caldă, plantele tale vor beneficia de umbră după-amiază târziu; dacă cultivi în ghivece, le poți muta pur și simplu când vremea devine nefavorabilă. Dacă plantele tale sunt în pământ, atunci poți așeza niște plasă de umbrire pentru a le proteja atunci când este necesar.

Mediul de creștere

Cultivarea în aer liber oferă cultivatorilor opțiunea de a cultiva în diverse recipiente, în straturi înălțate sau direct în pământ. Dacă alegi recipientele, ai aceleași opțiuni pentru mediul de creștere ca și cultivatorii de la interior. Dacă preferi să cultivi în straturi înălțate sau direct în pământ, folosește aceste sfaturi pentru a-ți menține plantele de canabis hibride F1 în formă maximă:

 • Începe compostarea: compostarea tuturor resturilor de bucătărie și a celor din grădină îți va oferi fertilizatori gratuiți pe care îi poți adăuga în pământ anual.
 • Fii generos cu substanțele biologice: majoritatea solurilor din exterior sunt bogate în materie biologică, inclusiv bacterii benefice și agenți patogeni. Poți înclina balanța în favoarea ta tratând plantele și straturile de pământ cu ciuperci micorize, Trichoderma și rizobacterii.
 • Nu ara: după ce ai lucrat pământul în primul an, evită să îl lucrezi în continuare. Metoda fără arat menține înfloritoare rețelele de micelii și populațiile rețelelor trofice din sol.
 • Folosește mulci: adăugarea unui strat subțire de iarbă tăiată, compost sau frunze moarte la suprafața solului va proteja rețeaua trofică din sol și va declanșa ciclul nutrienților.
 • Folosește culturi de acoperire: menține solul acoperit în timpul lunilor de iarnă folosind culturi de acoperire rezistente, cum ar fi fasolea lată și mazărea. Aceste plante eliberează compuși de carbon în sol și mențin populațiile de microbi benefici active în afara sezonului.

Prevenția dăunătorilor și a bolilor

Outdoor pest prevention

Dăunătorii și bolile plantelor sunt mai frecvente în aer liber. Insectele se plimbă liber, iar bolile pot rămâne latente în sol pentru perioade lungi de timp. Totuși, ai un avantaj atunci când cultivi tulpini de canabis hibride F1. Aceste soiuri sunt mult mai rezistente la boli, iar profilurile lor îmbunătățite de canabinoizi și terpene sunt mai eficiente la îndepărtarea dăunătorilor.

 • Folosește plase pentru insecte: nu durează prea mult pentru a monta plase pentru insecte în jurul plantelor individuale sau ale straturilor întregi. Aceste bariere fizice sunt eficiente pentru a ține la depărtare omizile, tizanopterele și chiar păsările.
 • Evită substanțele chimice, pesticidele și erbicidele: deși sunt eficiente pe termen scurt, aceste substanțe chimice dăunează rețelei trofice din sol și permit bolilor să obțină un loc în mediul microbian subteran.
 • Învață cum să prepari insecticide naturale: învață cum să transformi usturoiul, frunzele de roșii și uleiurile esențiale în pesticide naturale.
 • Însămânțează plante însoțitoare: Cultivarea plantelor însoțitoare în imediata apropiere a plantelor de canabis poate ajuta la respingerea insectelor, în timp ce unele specii le atrag, ducându-le astfel departe de cultura ta prețioasă.
 • Cultivă policulturi: nu trebuie să aloci spații separate pentru plantele tale însoțitoare. Selectează numeroase specii și cultivă-le direct alături de plantele tale de canabis. Acest lucru nu doar că va aduce beneficii solului, dar va ajuta la minimizarea răspândirii bolilor printre plantele aceleiași specii.

Când să recoltezi

Planta ta va ajunge la o maturitate deplină din septembrie până în octombrie, în funcție de tulpină și de momentul în care ai germinat semințele. În loc să ghicești cel mai bun moment pentru recoltare, poți folosi o lupă pentru a privi mai atent aceste structuri:

 • Pistiluri: acestea sunt fire de puf mici care ies din fiecare floare individuală de canabis, fiind albe în etapa timpurie de înflorire și devenind portocalii pe măsură ce plantele se apropie de maturitate. Încearcă să recoltezi mugurii atunci când 60-70% din pistiluri devin portocaliu închis.
 • Tricomii: aceștia sunt structuri glandulare mici care dau mugurilor de canabis aspectul lor de gheață. Când mugurii sunt imaturi, tricomii au aspect translucid. Totuși, ei devin mai lăptoși și mai opaci pe măsură ce plantele se apropie de recoltare.

Politunelurile și serele sunt utile în timpul înfloririi târzii. Ploaia abundentă și nivelul ridicat de umiditate cresc drastic riscul de mucegai în această perioadă.

Cultivarea tulpinilor de canabis autoflorante hibride F1 la exterior

Autoflowering F1

Plantele fotoperiodice tind să aibă performanțe bune în aer liber, dar cum rămâne cu autoflorantele hibride F1? Ei bine, dacă știi ceva despre autoflorante, vei ști că se pot descurca aproape cu orice. Dacă luăm în calcul și vigoarea crescută a soiurilor F1, avem o plantă capabilă să prospere cu o intervenție minimă. În general, ar trebui să aplici toate sfaturile de mai sus autoflorantelor hibride F1 de la exterior.

Când să plantezi

Tulpinile hibride F1 autoflorante au un întreg ciclu de viață de 60-85 de zile. Viteza cu care cresc autoflorantele oferă cultivatorilor mai multă flexibilitate. Nu e nevoie să acționezi urgent de îndată ce trece ultimul îngheț, chiar dacă trăiești într-un climat mai rece. Mai degrabă, ai libertatea de a semăna semințe mai târziu în sezonul de cultivare. Acest lucru le permite cultivatorilor cu spațiu limitat să profite de recoltele succesive.

Cei cu mai mult spațiu ar putea alege să semene fotoperiodicele devreme și să continue cu autoflorantele mai târziu în timpul sezonului. Alternativ, poți semăna fotoperiodice și autoflorante în același timp pentru o recoltă timpurie de autoflorante, în timp ce aștepți ca restul să se maturizeze.

Climatul ideal

Soiurile autoflorante sunt originare din locuri precum Siberia - o parte rece a planetei cu un sezon de cultivare scurt. Deși au rezultate bune și în zonele mai calde, ele sunt o alegere ideală pentru cultivatorii care trăiesc în zonele nordice; vei avea rafturi de muguri care se usucă în siguranță, cu mult înainte de apariția primului îngheț.

Când și cum să recoltezi

Ar trebui să recoltezi plantele hibride F1 autoflorante din exterior exact în același mod ca și la echivalentele lor de la interior. În funcție de tulpină, fii pregătit să recoltezi și să procesezi mugurii în doar 60 de zile după ce lăstarii ies din sol.


După ce vei alege F1, nu vei mai dori altceva

Acum știi exact cum să ai grijă de tulpinile de canabis hibride F1, de la soiuri fotoperiodice înalte și prospere până la soiuri autoflorante mici și rapide. Dacă ești obișnuit să cultivi soiuri polihibride, atunci vei savura vigoarea, sănătatea, productivitatea și puterea tulpinilor hibride F1. Indiferent dacă optezi pentru fotoperiodice sau autoflorante, vei trece printr-o experiență atât de bună, încât probabil că nu vei mai dori altceva!

External Resources:
 1. Integrated pest management (IPM) hub | AHDB https://ahdb.org.uk
Notă:
Conținutul este strict pentru scopuri educaționale. Informațiile furnizate provin din cercetări colectate din surse externe.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Semințe hibride de canabis F1

Subiecte Ghid de Cultivare

Categorii
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37803 reviews

Semințe hibride de canabis F1