Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Tulpinile de canabis roșii sau violete pot reprezenta un semn de stres, deficiență de nutrienți, agenți patogeni sau pur și simplu genetică. Continuă să citești pentru a afla când tulpinile roșii prezintă motive de îngrijorare.

Over and under-watering


Tulpini roșii sau violete cauzate de gene sau lumină

S-ar putea să te alarmezi când observi pentru prima dată tulpini roșii sau violete pe plantele tale de canabis. Dar nu este întotdeauna cazul. Există nenumărate tulpini de canabis pe planetă, iar unele dintre ele sunt capabile să dezvolte o pigmentare incredibilă.

De exemplu, tulpinile mov cu frunziș foarte închis, dezvoltă adesea și tulpini violete, mai ales dacă le crești la temperaturi puțin mai scăzute. Atâta timp cât plantele tale par în general sănătoase, nu ar trebui să îți faci griji.

În afară de gene, o altă cauză majoră pentru tulpinile decolorate o reprezintă expunerea la lumină puternică. Dacă utilizezi metode de antrenament precum LST sau defolierea, este posibil să observi că tulpinile expuse la lumină ale plantelor tale devin în timp roșii, roz sau violet. Acest lucru este complet normal și nu ar trebui să prezinte un motiv de îngrijorare atâta timp cât luminile sunt poziționate la o distanță corespunzătoare și planta pare sănătoasă.

STRESS

Tulpini roșii sau violete cauzate de stres, deficiențe de nutrienți sau mediu

Din păcate, tulpinile de canabis roșii sau violete pot fi și un semn de stres. Atunci când acesta este motivul, planta ta va manifesta, de obicei, alte simptome care te pot ajuta să îți dai seama de cauza principală a problemei.

1. Agenți patogeni

Unele ciuperci, cum ar fi Fusarium sau Botrytis, pot afecta culoarea tulpinilor și frunzișului plantei tale. Fusarium afectează răsadurile, atacându-le tulpinile și provocând căderea acestora. Uneori tulpinile au o culoare maro închis, roșu sau ușor violetă. Botrytis, pe de altă parte, afectează plantele mai mari și formează o linie maronie caracteristică de-a lungul tulpinilor și ramurilor afectate, privându-le de nutrienți și provocându-le moartea.

Atât Fusarium, cât și Botrytis se pot răspândi de la o plantă la alta, iar plantele bolnave trebuie tratate cât mai curând posibil. Citește articolele noastre anterioare despre Fusarium și mucegaiurile care atacă plantele de canabis pentru mai multe informații despre cum să faci față acestor agenți patogeni mortali.

2. Deficiențe de nutrienți

Deficiențele de nutrienți cauzează o gamă largă de simptome, inclusiv îngălbenirea/uscarea frunzelor noi și vechi, și tulpini și frunze decolorate. Printre primele semne ale deficienței de fosfor se numără tulpinile roșii și violete, urmate de frunze maro, uscate. Deficiențele de magneziu, pe de altă parte, au tendința de determina colorarea roșie a pețiolelor (tulpinile care atașează o frunză la o tulpină).

Dacă îți faci griji că planta ta se confruntă cu o deficiență de nutrienți, citește acest articol pentru imagini, descrieri și pași ușor de urmat despre cum să identifici și să tratezi fiecare deficiență de nutrienți.

Ține minte că deficiențele de nutrienți nu cauzează doar tulpini decolorate; ele provoacă și semne de creștere încetinită, frunze deteriorate și multe altele. Asigură-te că identifici tipul de deficiență care îți afectează plantele folosind ghidul nostru și remediază-le cât mai curând posibil.

3. O observație despre pH

Un sol și o soluție nutritivă cu un pH optim sunt esențiale pentru plante sănătoase. Din păcate, pH-ul le dă bătăi de cap cultivatorilor.

Canabisului îi place solul ușor acid (îți recomandăm să-l menții la o valoare de 6,5 pentru cele mai bune rezultate). Dacă solul tău este fie prea acid, fie prea alcalin, plantele pot pierde frunziș sănătos și pot dezvolta deficiențe de nutrienți deoarece se chinuie să absoarbă nutrienții din îngrășămintele tale. Dacă plantele tale au tulpini roșii sau violete și prezintă alte semne specifice unei probleme de nutrienți, asigură-te că verifici nivelul pH-ului.

Pentru o imagine clară a pH-ului solului tău, îți recomandăm să investești în teste de pH și conductivitate. Aceste instrumente oferă date precise despre pH-ul solului, precum și conductivitatea electrică a nutrienților, ceea ce înseamnă că vei putea vedea cât de bine absorb plantele tale îngrășământul.

4. Fluctuații de temperatură

Schimbările bruște de temperatură pot provoca adesea modificări ale pigmentării plantelor de canabis. Temperaturile scăzute din timpul nopții, în mod special, pot determina plantele să dezvolte frunze și tulpini de culoare roșu închis sau violet. Acest lucru se întâmplă frecvent la tulpinile mov; de fapt, cultivatorii expun adesea tulpinile mov la temperaturi mai scăzute pe timp de noapte în mod intenționat pentru a evidenția cu adevărat gena violet.

Dacă plantele tale devin roșii sau violete după o noapte deosebit de rece, oferă-le atenție sporită în următoarele zile. Dacă plantele continuă să se dezvolte normal, atunci nu trebuie să-ți faci griji. Totuși, dacă observi o creștere încetinită sau alte semne de stres, mărește temperatura din camera de creștere (sau ia în considerare mutarea plantelor în interior dacă ai ales să cultivi în aer liber).

5. Stres

Plantele de canabis reacționează la stres în diverse moduri. Uneori, tulpinile decolorate pot fi un semn de șoc provocat de transplant, stres termic, udare excesivă sau chiar o infestare cu insecte. Motiv pentru care, dacă observi tulpini violete sau roșii, este important să acorzi o atenție deosebită plantelor tale pentru a identifica motivul principal al decolorării.

Mai jos, vei găsi o listă cu potențialii factori de stres care pot determina decolorarea tulpinilor plantelor tale:

🌱Șoc la nivelul rădăcinilor: Transplantul reprezintă un mare șoc pentru sistemul radicular. Dacă plantele tale dezvoltă tulpini roșii sau violet după transplantare, o doză bună de TLC ar trebui să le ajute să se recupereze rapid.

🕷Dăunători sau boli:Unele tulpini de canabis sunt mai predispuse la dăunători și boli decât altele. Dacă plantele tale au tulpini decolorate, dar și un frunziș deteriorat, creștere încetinită și prezintă semne de mucegai, musculițe sau păianjeni, va trebui să acționezi rapid. Citește această postare despre bolile plantelor de canabis pentru mai multe informații despre cum să depistezi și să elimini dăunătorii.

🌡Probleme provocate de temperatură sau umiditate:Dacă temperatura sau nivelul umiditate din camera de creștere nu este optim, ar putea fi cauza problemei tale. Reglează temperatura/umiditatea dacă bănuiești că prezintă un stres pentru plantele tale.

💡 Stresul provocat de lumină/caldură:Deși canabisul adoră vremea caldă și soarele, prea multă căldură sau lumină îl pot deteriora. Dacă plantele tale de canabis dezvoltă frunze arse sau galbene, albire sau frunze ondulate la numai câteva zile după decolorarea tulpinilor, s-ar putea să se confrunte cu stres termic sau stres provocat de lumină. Acționează rapid pentru a remedia aceste probleme, deoarece pot avea un efect devastator asupra plantelor tale și pot reduce foarte mult dimensiunea și calitatea recoltei tale.

Over and under-watering

identificarea cauzei tulpinilor de canabis roșii și violet

După cum am văzut mai devreme, tulpinile de canabis roșii sau violet nu prezintă neapărat motiv de îngrijorare. Dacă plantele tale dezvoltă brusc tulpini decolorate, nu uita să le monitorizezi îndeaproape și să urmărești alte dacă existp și alte simptome. De asemenea, accesează secțiunea de cultivare a blogului nostru pentru articole mai detaliate despre cum să cultivi canabis, cum să rezolvi deficiențele de nutrienți, dăunători, stres termic și multe altele.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews