Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Există mulți factori responsabili atunci când vine vorba de o creștere reușită și îmbelșugată a plantei de canabis. Iluminarea, nutrienții, fluxul de aer și umiditatea toate joacă un rol important în creșterea optimă și vitalitatea unei culturi. Apa, însă, reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale menținerii plantelor de canabis sănătoase și puternice.

Udarea nu este mereu un proces atât de simplu pe cât ar părea. Mulți cultivatori au impresia că saturarea completă a culturii cu apă în fiecare zi este tot ce trebuie pentru a ajuta plantele să-și obțină necesarul de apă.

Adevărul este că procesul de udare este mult mai complex. Udarea plantelor de canabis este un act de echilibru care necesită ceva timp și experimentare pentru a te perfecționa. Prea multă apă poate duce la unele probleme serioase pentru plante și poate bloca aportul de oxigen. La celălalt capăt al spectrului, prea puțină apă poate duce la condiții extrem de uscate, care vor lăsa plantele de canabis însetate, provocând în cele din urmă ofilirea.

Acum vom discuta despre modul în care putem recunoaște dacă uzi plantele excesiv sau insuficient și cum să remediezi aceste situații.

Video id: 265567364

Over and under-watering

Udarea excesivă a plantelor

Udarea excesivă este o greșeală ușor de făcut atunci când cultivi canabis și, cel mai probabil, este cauzată de îngrijorarea că plantele au nevoie de doze constante de apă. Este o capcană în care novicii vor cădea adesea.

De fapt, plantele de canabis își folosesc sistemul radicular pentru a respira aer, în plus față de absorbția de apă, iar dacă rădăcinile lor sunt în mod constant afundate în apă, vor începe să se înece.

  1. Un simptom principal al udării excesive îl reprezintă frunzele căzute. Cu toate acestea, nu este același tip de cădere pe care o vei vedea atunci când sunt udate insuficient – unde frunzele par ofilite. Este invers, de fapt. Frunzele sunt atât de pline de apă, încât sunt forțate să se îndoaie. Rezultatul este că vor deveni foarte ferme.
  2. În plus, ritmul de creștere la plantele udate excesiv va încetini dramatic sau poate chiar să se oprească aproape complet. Acest lucru se datorează condițiilor anaerobe care apar din cauza lipsei de oxigen accesibil sistemului radicular.
  3. Un alt simptom al udării excesive a unei plante de canabis este îngălbenirea frunzelor. Acesta este un semn al unei probleme provocate de nutrienți, adică un efect secundar al udării excesive.
Overwatered

Dacă întâmpini oricare dintre aceste simptome la plantele tale și crezi că principala cauză este udarea excesivă, cel mai bun lucru de făcut este să le uzi mai rar. Așteaptă ca stratul superior de pământ să arate și să se simtă uscat înainte de a le uda din nou. Un test bun este să introduci degetul arătător în pământ până la articulație. Dacă solul este uscat, le poți uda.

De asemenea, asigură-te că fiecare plantă are un drenaj adecvat și că apa nu se acumulează prea mult în partea de jos a ghivecelor sau a recipientelor în care sunt adăpostite. Urmărește ca excesul de apă să se scurgă din recipiente, lăsând pământul umed, dar nu îmbibat cu apă.

Udarea insuficientă a plantelor

  1. Plantele de canabis udate insuficient vor arăta foarte slăbite, lipsite de viață și vor da semne de ofilire. Nu este de mirare că încep să arate în acest fel, având în vedere rolul vital al apei în fiziologia plantelor. Ofilirea canabisului udat insuficient este diferită de încovoierea cauzată de udarea excesivă - chiar dacă doar subtil. Frunzele vor fi fragile, casante și ca de hârtie. Vor arăta fără viață și mohorâte. Un alt semn al unei plante de canabis udate insuficient este un mediu de creștere extrem de uscat, cum ar fi solul prăfos.
  2. Udarea insuficientă apare atunci când cultivatorii pur și simplu nu îndeplinesc cerințele plantei lor. Fără o cantitate de apă adecvată, sistemul radicular se va usca, iar creșterea și recolta pot fi reduse. Ai grijă să uzi planta când partea de sus a solului s-a uscat. Dacă o lași mai mult în această stare, poate duce la efecte dăunătoare.
  3. Un aspect care poate provoca udarea insuficientă este utilizarea unei dimensiuni incorecte a ghiveciului în anumite stadii de creștere. De exemplu, cultivarea unui răsad mic într-un ghiveci mare poate reduce șansele plantei de a absorbi suficientă apă, deoarece sistemul radicular mic nu are șansa de a absorbi apă înainte ca aceasta să se scurgă.
Underwatered

Cât de des trebuie să uzi plantele?

Această întrebare are de fapt multe răspunsuri diferite, deoarece sunt în joc multe variabile diferite. Din acest motiv, nu există un răspuns exact. De exemplu, temperatura, umiditatea și alți factori de mediu pot schimba frecvența necesară pentru udare.

Cu toate acestea, există semne care îți vor indica faptul că este timpul să uzi din nou plantele. Verificarea stratului superior al solului este o modalitate promițătoare de a identifica acest aspect. Așteaptă ca această secțiune de sol să fie uscată înainte de a uda din nou, pentru a evita udarea excesivă. Odată ce ai făcut acest lucru de mai multe ori, ar trebui să începi să-ți dai seama cât timp e necesar să aștepți între fiecare udare și apoi poți respecta acea perioadă de timp.

O atenție sporită în direcția frunzelor plantelor este un alt mod de a afla dacă este timpul să uzi. Desigur, nu este optim să aștepți o perioadă lungă de timp până ce simptomele apar, însă orice semn de ofilire ar trebui imediat urmat de o doză de apă.

Heat Stress

Calitatea apei este esențială

Pe lângă frecvența udării, calitatea apei utilizate pentru o cultură de canabis este, de asemenea, un aspect foarte important.

Plantele de canabis constau în aproximativ 90% apă, iar substanța este necesară în timpul diferitelor procese fiziologice vitale, cum ar fi fotosinteza și transpirația. Atunci când se utilizează o sursă de apă de proastă calitate pentru udarea plantelor de canabis, aceste procese pot fi mai puțin eficiente sau, în cel mai rău caz, pot fi perturbatoare.

Atunci când apar aceste perturbări, se pot manifesta simptome care par aproape identice cu o serie de alte condiții, cum ar fi fertilizarea excesivă sau insuficientă, udarea insuficientă și, posibil, chiar stresul termic. Acesta este un exemplu perfect care ilustrează necesitatea de a verifica întotdeauna de două și de trei ori cauza principală a problemei atunci când vrei să remediezi problemele de sănătate ale plantelor tale de canabis.

1. Monitorizează pH-ul

Înainte de procesul de cultivare, verifică calitatea sursei de apă. Un factor important când vine vorba de calitatea apei este pH-ul. pH-ul este o scară numerică folosită pentru a măsura aciditatea sau alcalinitatea unei soluții, cu valoarea mijlocie 7 reprezentând valoarea neutră. Valorile mai mici de 7 indică aciditatea, iar valorile de peste 7 indică alcalinitatea.

PH-ul care este fie prea mare, fie prea scăzut poate cauza probleme la plantele de canabis, deoarece pH-ul sursei de apă poate dicta capacitatea plantei de a absorbi nutrienții. Apa cu pH prea scăzut sau prea ridicat poate afecta pH-ul mediului de creștere în timp, ceea ce are ca rezultat simptome care arată identice cu cele cauzate de anumite probleme nutriționale.

Plantele de canabis tind să prospere la un pH de aproximativ 6,5. pH-ul poate fi măsurat extrem de ușor prin simpla aplicare a unui pH-metru în jurul unei mostre de apă scursă. Apa scursă din recipient este cea care a trecut prin mediul de cultivare. Dacă pH-ul este fie prea ridicat, fie prea scăzut, se pot folosi produse de creștere și scădere a pH-ului pentru a-l readuce la niveluri normale.

2. PPM

PPM este un alt factor important când vine vorba de calitatea apei. Ppm, sau părți pe milion, este o metodă de măsurare a cantității de minerale care s-au dizolvat în sursa de apă utilizată. Așadar, o citire de 90 ppm va indica faptul că există 90 de miligrame de minerale pe litru prezente în sursa de apă.

Cunoașterea valorii PPM-ului din apă permite cultivatorilor să evite să le ofere plantelor prea multe sau prea puține minerale. Lipsa mineralelor poate duce la deficiențe, în timp ce o cantitate prea mare poate provoca arsuri. Plantele de canabis preferă un ppm de aproximativ 500 în faza vegetativă și un ppm de aproximativ 1000 în timpul etapei de înflorire din ciclul de creștere.

Contoarele TDS, dispozitive care măsoară substanțele solide totale dizolvate, pot fi folosite pentru a măsura ppm-ul unei surse de apă.

Monitorizarea ppm-ului este destul de avansată și, deși utilă, nu este esențială pentru începătorii care de-abia încep să se descurce. Ține seama de acest aspect doar atunci când vei dori să-ți extinzi cunoștințele și abilitățile.

3. Apa cu osmoză inversă

Deși totalul de substanțe solide dizolvate din profilul tău de apă ar putea fi adecvat, nu toate substanțele dintr-o sursă de apă sunt benefice pentru cultura ta de canabis. Apa poate fi contaminată cu alți factori, cum ar fi poluanți și bacterii. Filtrele cu osmoză inversă sunt o opțiune excelentă pentru a elimina aproape complet tot ce se află într-o sursă de apă, permițând cultivatorilor să adauge înapoi doar ceea ce doresc pentru plantele lor.

Filtrele cu osmoză inversă sunt capabile să îndepărteze între 95-99% din sărurile dizolvate dintr-o mostră de apă și, prin urmare, reprezintă o metodă standard de curățare a apei la scară industrială.

Încă o dată, specificăm că utilizarea apei cu osmoză inversă este o tehnică avansată de creștere.

4. Testarea apei scurse

Pentru a produce plante sănătoase, trebuie să urmărești cu atenție cantitatea de nutrienți pe care o primesc plantele tale. Pentru a face acest lucru, utilizează tăvi pentru a capta apa scursă atunci când uzi plantele și analizează-i atât pH-ul, cât și PPM-ul (părți pe milion).

Ce pH ar trebui să aibă apa scursă?

Plantele de canabis tind să prospere la un pH de aproximativ 6,5. Pentru a verifica pH-ul, testează pur și simplu apa scursă folosind un pH-metru. Testerul nostru de pH de la Hanna Instruments este foarte simplu de utilizat și oferă citiri rapide și precise. Dacă pH-ul tău este fie prea ridicat, fie prea scăzut, poți folosi regulatoare de pH pentru a-l crește sau a-l reduce.

Având în vedere cele de mai sus, ar trebui să fii pe cale să înțelegi modul în care udarea excesivă și cea insuficientă îți afectează plantele - precum și calitatea apei în general.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37746 reviews