Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Un ghid pentru a cultiva canabis în aer liber în 2024.


Cultivarea canabisului în aer liber are multe beneficii. În afara faptului că este o experiență extrem de plăcută, aceasta permite cultivatorilor să cultive plante mai mari cu producții mai bune. Citește mai departe pentru a afla cum să cultivi canabis în aer liber.

Cultivarea canabisului la interior vs. La exterior: diferențe

Cultivarea în aer liber înseamnă, de obicei, mai mult spațiu de lucru, mult soare, apă de ploaie gratuită, o ventilație mai bună și bucuria de a cultiva afară.

Cu toate acestea, cultivarea în aer liber vine și cu o serie de provocări. Plantele sunt mai vulnerabile la insectele dăunătoare, la prădătorii mai mari, la valurile de căldură și la temperaturile reci.

Cultivarea la interior oferă plantelor mai mult adăpost, iar cultivatorii controlează complet mediul de creștere. Sunt liberi să modifice setările de temperatură și umiditate, iar plantele lor sunt mai ascunse.

Acestea fiind spuse, cultivatorii de la interior au, de obicei, mai puțin spațiu la dispoziție, mai puțin potențial pentru producții masive și trebuie să dea bani pe facturile de energie electrică pentru ca sistemul să funcționeze.

Cultivarea canabisului în aer liber

Soare. Aer proaspăt. Sol. Cultivarea canabisului în aer liber oferă o mulțime de beneficii atât cultivatorilor, cât și plantelor de canabis. Totul, de la resurse gratuite până la mai mult timp petrecut afară, îl fac să fie o țintă dorită.

Beneficii ale cultivării la exterior

 • Plante mai mari
 • Mai mult spațiu
 • Apă de ploaie gratuită
 • Soare (mai ieftin decât iluminatul)
 • Nu e nevoie să schimbi ciclul de lumină
 • Ventilația ajută la menținerea mucegaiului la distanță
 • Plantele însoțitoare
 • Insecte benefice
 • Sol bogat în bacterii naturale
 • Posibilitatea de a practica metode regenerative

Alegerea locației

După ce ai decis să cultivi în aer liber, va trebui să te hotărăști unde vei poziționa plantele. Găsește o zonă care asigură o temperatură stabilă, o lumină adecvată de la soare și adăpost pentru vremea rea.

Asigură-te că zona grădinii tale/ poziția recipientelor de plantare îndeplinește următoarele cerințe în cazul în care cultivi în Europa în 2024:

 • Temperaturile nu scad niciodată sub 12° C
 • Temperaturile nu depășesc niciodată 30° C
 • 6–8 ore de lumină directă de la soare în fiecare zi (locația orientată spre sud este ideală)
 • Adăpost împotriva ploilor torențiale și a valurilor de căldură (de ex., prelată temporară, seră)

Cultivarea canabisului la interior vs. La exterior: diferențe

Locații de cultivare

Fiind o plantă robustă, canabisul va crește fericit într-o varietate de locații. Unii cultivatori au la dispoziție o grădină spațioasă, în timp ce alții se limitează la spații mai mici.

 • Balconul

Accesibilitatea balcoanelor le face să fie un loc minunat pentru cultivarea canabisului. Cu toate acestea, anumite variabile prezintă dezavantaje care vor schimba semnificativ dimensiunea recoltei.

Pro Contra
Aer curat și lumină naturală Balcoanele orientate spre nord nu primesc aproape deloc lumină directă de la soare
Balcoanele orientate spre sud primesc lumina soarelui toată ziua Clădirile înalte expun plantele la vânturi puternice
Facturi reduse la apă și energie electrică -
 • Acoperișuri / Terase

Cultivarea canabisului pe acoperiș sau pe terasă oferă avantaje de care balcoanele nu dispun. Cu toate acestea, au și ele câteva riscuri proprii.

Pro Contra
Acoperișurile primesc soare toată ziua, dacă nu sunt blocate de construcții mai înalte Mai expus observației de deasupra
Expunere bună la apa de ploaie Plantele sunt mai expuse la furtuni și căldură intensă
Mult mai ascuns vecinilor și publicului decât în cazul balcoanelor -
 • Grădini private

Grădinile private sunt unele dintre cele mai plăcute locuri pentru cultivarea canabisului. Cultivatorii au parte de multă liniște fiind preocupați de îngrijirea recoltei lor în lunile de vară.

Pro Contra
O mulțime de spațiu Riscul apariției dăunătorilor
Posibilitatea de a cultiva plante însoțitoare într-o policultură Risc de mucegai al solului, cum ar fi Fusarium
Discreție față de priviri curioase -
 • Cultivarea tip gherilă

Cultivarea tip gherilă permite cultivatorilor să cultive plante în afara propriei lor proprietăți. Prin selectarea unei locații ascunse din mediul rural, iubitorii de iarbă reușesc să-și umple recipientele de canabis cu un risc minim.

Pro Contra
Discreție Plantele sunt expuse vremii nefavorabile și inundațiilor
Risc scăzut Risc crescut de dăunători și boli
Ieftin, aproape fără cheltuieli Excursioniștii ar putea să dea peste recolta ta
 • Sere

Serele oferă tot ce-i mai bun din ambele posibilități. Folosesc lumina soarelui natural, oferind în același timp căldura și adăpostul unui mediu de interior.

Pro Contra
Posibilitatea de a prelungi sezonul de cultivare în aer liber Plantele pot fi extenuate în timpul valurilor de căldură
Protecție împotriva unor specii de dăunători Se poate acumula aer închis și umiditate dacă există un sistem de ventilație inadecvat

Factori de luat în considerare când alegem un loc de cultivare

Fiecare locație de cultivare are propriile sale avantaje și dezavantaje. În timp ce unii cultivatori sunt limitați la un singur loc, alții pot alege dintre mai multe opțiuni.

 • Udarea

Udarea poate deveni chiar o corvoadă. Plantele în aer liber vor primi precipitații, dar se vor confrunta și cu realitatea secetei. În timp ce udarea unei întregi grădini de canabis sau sere în fiecare zi poate deveni o provocare, configurarea unui sistem de irigare aproape nu necesită efort.

Plantele din locațiile de cultivare tip gherilă se confruntă în mod natural cu o neglijare mai mare față de cele cultivate mai aproape de casă. Încearcă să alegi o locație aproape de un pârâu, astfel încât să nu fii nevoit să transporți recipiente grele cu apă în locația ta secretă.

 • Straturi de grădină sau ghivece?

Ghivecele permit cultivatorilor să mute plantele cu ușurință în locuri sigure atunci când condițiile devin precare. Ghivecele inteligente și ghivecele aerate ajută, de asemenea, la minimizarea infecțiilor fungice și la menținerea sistemelor radiculare aerate.

Pe de altă parte, straturile înălțate de grădină permit cultivatorilor să cultive mai multe specii însoțitoare în aceeași masă de sol. Nu numai că acest lucru îmbogățește biodiversitatea solului, dar, de asemenea, creează un scut cu plante protectoare care apără împotriva dăunătorilor, atrăgând în același timp insecte benefice.

 • Poluarea luminoasă la canabis

Poluarea luminoasă excesivă de la luminile stradale poate face ca planta de canabis să rămână la (sau să revină la) o stare vegetativă. Cultivatorii care se confruntă cu aceste condiții ar trebui să ia în considerare tulpinile autoflorante. Aceste soiuri cresc rapid și nu necesită un ciclu de lumină specific pentru a începe și a ajuta înflorirea.

 • Daune cauzate de vânt

Cei care cultivă pe balcoane, pe acoperișuri și în grădini ar trebui să ridice bariere și garduri, dacă locuiesc în zone cu vânt puternic. Dacă intenționezi să aplici mulci, alege substraturi mai grele fixate cu pietre, spre deosebire de paie și rumeguș.

 • Orele de lumină

Caută să cultivi plante în cel mai însorit loc la care ai acces. Canabisul necesită cel puțin șase ore de lumină solară zilnică neîntreruptă pentru a-i merge bine.

 • Siguranță

Dacă cultivi într-o grădină deschisă sau balconul tău se află la primul sau al doilea etaj, plantele tale vor fi expuse altor iubitori de iarbă. Asigură-te că îți protejezi plantele de hoți și de animale înfometate deopotrivă.

Factori de luat în considerare când alegem un loc de cultivare

Soiuri

După selectarea unei locații, va trebui să alegi o tulpină pentru cultivare. Acum va trebui să iei în considerare mediul de cultivare și ce fel de efect dorești de la canabisul tău.

Dacă locuiești mai la nord și sezonul de cultivare este mai scurt, speciile rezistente și cu înflorire rapidă, cum ar fi autoflorantele, sunt o alegere bună. Pentru cei care locuiesc mai la sud, sativele înalte care au nevoie de mai mult timp să înflorească sunt o opțiune potrivită, iar hibrizii vor prospera în aceste condiții.

Cauți o aromă specifică? Cercetează profilurile de terpene ale tulpinilor pe care le ai în vedere. Acest lucru îți va oferi o idee despre experiența senzorială. Preferi aromele fructate sau pământoase? Citrice sau bomboane?

De asemenea, poți utiliza datele despre semințe pentru a estima dimensiunea, timpul de înflorire și productivitatea unei anumite tulpini. Dacă poți cultiva fără să fii nevoit să te ascunzi, ia în considerare o tulpină înaltă și foarte productivă. Dacă trebuie să fii mai discret, alege un soi mai mic și mai discret.

Germinare

Prima fază din viața plantei tale de canabis este germinarea. În timpul acestui proces, sămânța își va forma prima rădăcină și se va transforma într-un răsad. Germinarea necesită trei factori specifici: întuneric, umiditate și hidratare. Împreună, toate aceste elemente îți vor activa sămânța. Solul oferă locul perfect!

Persoanele care cultivă într-o climă caldă își pot cultiva plantele direct în ghivece sau paturi de grădină în aer liber. Cu toate acestea, plantele necesită o umiditate ridicată în etapa de răsad. Ia în considerare cultivarea plantelor în aer liber într-o seră sau într-un politunel.

Cei care cultivă într-o climă mai rece pot începe să își crească răsadurile în interior, pe parcursul primăverii reci. Mută-le în aer liber, direct în sol sau în containere mai mari, atunci când vremea se încălzește.

Înainte de a-ți germina semințele, asigură-te că ai un sol de înaltă calitate. Solul organic oferă tot ce au nevoie plantele pentru a prospera: nutrienți, bacterii benefice și ciuperci sinergice.

Pentru a germina semințele, fă o gaură în solul superior, într-un pat de grădină sau într-un ghiveci. Așază semințele în orificiul astfel creat și acoperă-le ușor cu sol. Adăugă puțină apă. Vei vedea că primul răsad va apărea în 2-7 zile.

Etapa de răsad va dura aproximativ două săptămâni. Asigură-te că plantele tale au lumină consistentă, un nivel de umiditate de aproximativ 70% și udă-le cu moderație.

Germinating

Întreținerea plantei

Faza vegetativă începe când se finalizează etapa răsadului. În acest timp, plantele tale se vor concentra pe fotosinteză și pe crearea de energie pentru a alimenta dezvoltarea. Ar fi bine să te aștepți la o explozie de frunze mari evantai pe parcursul acestei faze. Pentru a-ți întreține plantele, va trebui să iei în considerare următoarele:

Udă-le doar după ce primii 3-5 cm de sol s-au uscat. Dacă nu aștepți suficient de mult, planta ta poate deveni vulnerabilă la putrezirea rădăcinilor și a altor probleme.

Testează solul ocazional și asigură-te că rămâne în intervalul de pH de 6,0–7,0—intervalul optim pentru absorbția nutrienților.

Câteva cuvinte despre udare

Urmărește să uzi plantele de fiecare dată când partea superioară a solului devine complet uscată; dacă uzi mai mult riști putrezirea rădăcinilor. Dacă intenționezi să-ți iei vacanță în timpul sezonului de creștere, configurează un sistem automat pentru a te asigura că plantele vor rămâne hidratate.

Prevenirea dăunătorilor

Fiind una dintre principalele provocări pentru cultivatorii de exterior, dăunătorii pot fi gestionați, iar apariția lor poate fi prevenită folosind următoarele sfaturi:

 • Insecte prădătoare: Introdu insecte prădătoare, cum ar fi gărgărițele și viespile parazite, pentru a proteja plantele împotriva speciilor dăunătoare.
 • Plante însoțitoare: Plantează busuioc, roiniță sau mărar pentru a respinge insectele dăunătoare.
 • Ciuperci benefice: Solul care conține ciuperci micorize poate ajuta la capturarea și uciderea nematodelor—microorganisme din sol care atacă rădăcinile canabisului.
 • Bariere fizice: Montează garduri de sârmă și alte bariere pentru a împiedica animalele mai mari, cum ar fi căprioarele și păsările, să mănânce din recoltă.

Protejează împotriva polenizării

Va trebui să-ți aperi plantele împotriva polenizării pentru a produce cei mai buni muguri posibili. Florile polenizate sunt mai mici, încărcate cu semințe și mai puțin puternice. Deși alte specii polenizatoare pot aduce mari beneficii în grădina ta, cultivatorii trebuie să împiedice în mod activ plantele masculine să ajungă în spațiul de creștere.

Dacă cumva cultivi semințe de canabis obișnuite, va trebui să fii proactiv în ceea ce privește separarea în funcție de genul plantelor pe măsură ce se maturizează, pentru a preveni fertilizarea.

Calendarul cultivatorului la exterior în 2024

Acest calendar ia în considerare clima obișnuită din Europa. Dacă locuiești într-un climat extrem (sau într-o emisferă diferită), trebuie să analizezi condițiile relevante de creștere.
De asemenea, diferite tulpini se vor dezvolta mult mai repede sau mai lent decât altele. Ține seama de trăsăturile individuale ale soiului ales.

Vei observa, de asemenea, că acest calendar ia în considerare perioada anului și poziția lunii și a soarelui. Mulți grădinari lucrează în funcție de ciclul lunii datorită modului în care acest corp ceresc influențează umiditatea, seva și energiile subtile.

 • Germinarea la interior

Începe germinarea semințelor la interior în jurul datei de 9 martie dacă locuiești într-un climat mai rece. Această dată cade chiar înainte de luna plină și încurajează niște muguri mai mari și mai aromatici.

Echinocțiul de primăvară are loc pe 20 martie. În acest timp, soarele traversează ecuatorul ceresc, marcând prima zi de primăvară. Zilele mai lungi și mai multă lumină de la soare înseamnă că a început sezonul de cultivare! Va dura între 2 și 7 zile pentru ca semințele să finalizeze germinarea și să intre în stadiul de răsad.

Outdoor Grower’s Calendar 2023

 • Stadiul de răsad / cultivarea la interior

Etapa de răsad durează aproximativ două săptămâni înainte să înceapă faza vegetativă. Continuă să crești plantele în interior în regiunile mai reci până la mijlocul lunii aprilie, pentru a îndeplini cerințele de temperatură și lumină.

 • Plantarea șI mutarea la exterior

Dacă locuiești într-un climat mai cald, acum este momentul să germinezi semințele direct în aer liber. De asemenea, vei putea muta plantele de la interior în exterior și le poți transplanta în sol sau în recipiente mai mari.

Dacă decizi să te orientezi în funcție de ciclul lunii, atunci trebuie să transplantezi în timp ce luna descendentă intră în faza de semilună.

După transplantare, plantele se vor fixa în pământ, vor continua starea vegetativă și vor crește serios. Trecerea spre vară le va oferi mai multă lumină. Vor continua să se întindă în sus pe măsură ce Polul Nord își atinge înclinarea maximă spre soare.

 • Topping And Training

Odată ce plantele se fixează, cultivatorii au opțiunea de a le tăia vârfurile și de a le forma. Făcând acest lucru, va crește productivitatea, se vor deschide cupolele și vor fi mai ușor de gestionat.

Măsuri precum formarea cu stres scăzut pot fi efectuate pe parcursul lunilor iunie și iulie până la începutul lunii august. După aceea, plantele vor începe să se îndrepte spre faza de înflorire, iar formarea suplimentară nu va fi benefică.

Urmărește să tai vârfurile și să-ți formezi plantele atunci când luna ascendentă este în faza de semilună, ideal într-o constelație de apă.

 • Separarea în funcție de gen

Înainte de apariția florilor, plantele tale vor intra în faza de pre-înflorire. Folosește această perioadă pentru a separa plantele în funcție de gen, ca să te asiguri că nicio plantă masculină nedorită nu ajunge să le fertilizeze pe cele feminine. Pre-florile apar la noduri—puncte în care fiecare ramură întâlnește tulpina principală.

Pre-florile feminine prezintă un bulb mic și un păr proeminent sau pistil. În schimb, pre-florile masculine prezintă un bulb fără păr. Elimină plantele masculine dacă nu dorești să creezi semințe.

 • Tunderea

Plantele tale au intrat în faza de înflorire. Pe măsură ce echinocțiul de toamnă se apropie, zilele încep să se scurteze, iar plantele primesc semnalul să înflorească. Ordonează-le și asigură-te că fiecare loc cu muguri are suficientă expunere la lumină.

Tunde plantele între mijlocul lunii iulie și sfârșitul lunii august, pentru a te pregăti de recoltare. Taie frunzele în exces în timpul lunii descendente în faza de descreștere.

 • Recoltarea

Poate că cel mai interesant moment din întreaga perioadă apare între mijlocul lunii septembrie și mijlocul lui noiembrie. Este timpul să te bucuri de munca grea și să recoltezi prețioasele flori. Vremea devine răcoroasă, zilele sunt mai scurte și se apropie solstițiul de iarnă.

Recoltează mugurii dimineața în timpul lunii descendente în faza de descreștere.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews