Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By RQS Editorial Team Reviewed by: Andreu Francés

Cum să Conservi Semințele de Canabis

Cum să Conservi Semințele de Canabis

Semințele de canabis par destul de rezistente datorită învelișului exterior dur. Și, deși natura le-a conceput pentru a rezista într-o mare varietate de condiții, semințele de canabis nu sunt invincibile. De exemplu, schimbările rapide de temperatură și umiditatea ridicată pot distruge rapid un pachet de semințe. Din fericire, este atât de simplu să ai grijă de semințele tale. Continuă să citești pentru a afla cum.

Semințele Tale Sunt Vii

Deși mulți oameni uită acest aspect, este un lucru adevărat - semințele tale de canabis sunt organisme vii. Însă, înainte de a fi germinate, se află într-o stare de repaus (asemenea unor animale atunci când hibernează). Și, precum toate viețuitoarele, semințele pot muri. Atunci când depozitezi semințele, trebuie să te asiguri că le oferi condițiile optime de care au nevoie până când vei fi pregătit/ă să le germinezi și să le plantezi.

Video id: 747962506

Condițiile Ideale Pentru Semințele De Canabis

Semințele de canabis au patru inamici principali:
1. Umiditatea
2. Temperatura
3. Lumina
4. Oxigenul

Ideal ar fi să îți depozitezi semințele într-un loc rece, întunecat și uscat. Ori de câte ori este posibil, păstrează semințele în ambalajul lor original. La Royal Queen Seeds am conceput ambalajele într-un mod aparte, pentru a ne asigura că semințele sunt protejate până în momentul în care te decizi să le plantezi.

Dacă semințele tale sunt expuse la schimbări ușoare sau rapide de temperatură, aceste condiții le vor determina să își folosească depozitele de nutrienți înainte de a fi plantate, ceea ce înseamnă că nu vor avea nutrienții necesari pentru a germina. Pe de altă parte, umiditatea ridicată poate declanșa dezvoltarea de ciuperci pe semințele tale.

Efectele Umidității Asupra Semințelor De Canabis

Umiditatea reprezintă una dintre cele mai mari amenințări la adresa semințele tale. Iată cum diferite niveluri de umiditate (% umiditate relativă) afectează semințele de canabis:

 

NIVELURI DE UMIDITATE RELATIVĂ

EFECTELE UMIDITĂȚII ASUPRA SEMINȚELOR DE CANABIS

80 - 100%  Semințele germinează.
40 - 60% Semințele cresc respirația, iar ciupercile ce apar la semințele depozitate devin o problemă semnificativă.
20 - 30% Depozitare pe termen scurt.
18 - 20% Depozitare pe termen mediu.
12 - 14%  Depozitare pe termen lung.
8 - 9% Longevitate mai scurtă decât la semințele depozitate la o umiditate puțin mai mare.

 

Unde Și Cum Să Îți Depozitezi Semințele De Canabis

Pentru depozitare pe termen scurt, un dulap întunecat sau un sertar cu temperatură stabilă este suficient. Încearcă să nu îți depozitezi semințele în zonele din casă care sunt susceptibile la schimbările naturale de temperatură.

De exemplu, dacă locuiești într-o zonă care pe timpul zilei are temperaturi ridicate, dar nopți răcoroase, încearcă să-ți protejezi semințele de aceste schimbări și să nu le depozitezi afară într-un șopron sau într-un garaj.

Pentru depozitarea pe termen lung, cel mai bine e să păstrezi semințele cu un desicant, cum ar fi silicagel, într-un recipient sigilat în frigider.. Ține minte că deschiderea ușii frigiderului poate provoca niște schimbări de temperatură destul de dramatice. Dacă ai un alt frigider care nu este folosit atât de des precum cel din bucătărie, depozitează-ți semințele acolo.

Din nou, ori de câte ori este posibil, păstrează semințele în ambalajul lor original. Dacă deschizi un pachet de semințe și nu le folosești pe toate, pune semințele rămase într-un recipient etanș.

De exemplu, pungile Ziplock sunt grozave deoarece poți elimina tot aerul din ele pentru a crea un mediu vid pentru semințele tale. Odată vidate, așează punga într-un un recipient sau într-o pungă de culoare închisă pentru a proteja semințele de lumina din frigider.

Frigiderele cu aer uscat sunt cele mai bune pentru depozitarea semințelor. Problema apare atunci când există umiditate în frigider, deoarece umiditatea este cel mai mare inamic pentru semințe (mai rău decât temperatura, lumina, oxigenul...). Din acest motiv, este mai bine să depozitezi semințele în frigiderele fără gheață.

Poți Depozita Semințele În Congelator?

Da, semințele de canabis pot fi depozitate în congelator. Cu cât temperatura este mai joasă, cu atât și calitatea lor scade mai lent. Cu toate acestea, de obicei nu este necesar să îți congelezi semințele. Dacă te încadrezi în condițiile expuse mai sus, ar trebui să îți poți conserva semințele timp de cinci ani și să ai în continuare o rată mare de germinare.

Ce Semințe Trebuie Plantate Și Ce Semințe Trebuie Conservate

Atunci când vrei să germinezi semințele, trebuie să le inspectezi și să germinezi mai întâi semințele care prezinte deteriorări ale învelișului exterior. Învelișul exterior al semințelor tale este conceput pentru a proteja genele volatile din interior. Semințele cu fisuri în învelișul exterior sunt mult mai vulnerabile și nu ar trebui depozitate.

La Royal Queen Seeds ne mândrim cu munca noastră și vrem să ne asigurăm că fiecare cultivator are în grădină doar cele mai bune gene. Asta înseamnă că inspectăm toate semințele înainte de a le ambala. Dacă observi vreo deteriorare a semințelor tale de la RQS, contactează de îndată echipa noastră de relații cu clienții.

CE SEMINȚE TREBUIE PLANTATE ȘI CE SEMINȚE TREBUIE CONSERVATE

Sfaturi Pentru Germinarea Semințelor Vechi De Canabis 

Cu toții am găsit la un moment dat o sămânță ciudată, undeva în fundul unui sertar dintr-un dulap vechi. Iată câteva sfaturi despre cum să germinezi semințele vechi de canabis:

  • Înmoaie-le în prealabil în apă carbogazoasă

Înainte de a germina semințele vechi, încercă să le înmoi în apă carbogazoasă îmbogățită cu acid fulvic, supliment pentru germinare, peroxid de hidrogen sau acid giberelic. Pentru a avea cele mai bune rezultate, folosește apă la temperatura camerei și înmoaie semințele timp de 12 ore, într-un loc întunecat.

  • Zgârie semințele

De cele mai multe ori, semințele mai vechi au un înveliș exterior foarte dur. Zgârierea ușoară a cochilii cu un șmirghel poate ajuta umiditatea și căldura să intre în sămânța ta în momentul germinării. Încearcă să zgârii ușor semințele vechi de canabis chiar înainte de a le înmuia, pentru a le ajuta să încolțească.

  • Îndepărtează marginile semințelor

Marginea este partea ușor ridicată a seminței tale. La fel ca și alte părți ale învelișului, această margine poate deveni mai dură în timp. Îndepărtarea ușoară cu o lamă ascuțită poate ajuta semințele să încolțească.

  • Taie sămânța

Ca o ultimă încercare, o mică tăietură a cojii semințelor poate fi de ajutor. Cu toate acestea, această opțiune nu este un leac minune și va trebui să fii atent/ă să nu deteriorezi interiorul seminței tale. Dacă se deteriorează embrionul, sămânța nu va germina niciodată.

Ține minte că unele semințe vechi nu vor germina indiferent cât de mult vei încerca. Ori de câte ori este posibil, evită să cumperi mai multe semințe decât vrei să plantezi, evitând astfel să ai probleme în momentul germinării.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

Categorii
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37803 reviews