Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter

Informații esențiale despre tunderea canabisului.


Majoritatea cultivatorilor sunt de acord că perioada de recoltare este partea cea mai plină de satisfacții a ciclului de cultivare. După luni de transformare a răsadurilor în plante mature, încărcate de muguri, poți în sfârșit să testezi roadele muncii tale!

Cu toate acestea, încă mai ai de lucru; va trebui să pregătești în mod corespunzător florile pentru uscare, conservare și depozitare. Dacă faci acești pași corect, vei avea muguri care arată frumos, au un gust mai bun și se fumează mai bine. Ai încredere în noi; merită timpul și efortul tău.

Un pas cheie, desigur, este tunderea frunzelor de zahăr de pe muguri după ce tai ramurile de pe plantă. Îți amintești de acei muguri curați, asemănători unor bulgări din farmacia ta locală sau din cafenea? Aceștia sunt rezultatul tunderii. Dincolo de estetică, acești muguri vor mirosi mai bine, vor fi mai plăcuți la fumat și vor rămâne mai proaspeți după o tundere bună.

Să aprofundăm motivele pentru care ar trebui să-ți tunzi recolta și să luăm în considerare diferitele tehnici folosite pentru a duce treaba la bun sfârșit.

Video id: 265566827

De ce ar trebui să tunzi mugurii de canabis?

Tunderea frunzelor de zahăr te va ajuta să te asiguri că florile nu au mucegai și exces de material vegetal. Dacă ai nevoie de mai multă convingere, hai să analizăm principalele motive pentru a tunde.

🏵️Estetica

Gustul, aroma și efectele sunt cele mai importante elemente ale canabisului. Cu toate acestea, aspectul nu rămâne cu mult în urmă. La urma urmei, nimic nu îți creează un sentiment mai plăcut ca atunci când scoți muguri curați și îngrijiți dintr-un borcan. Tunderea florilor va transforma recolta din niște bulgărași sălbatici într-o recoltă demnă de locul întâi.

👃Aroma

Fiecare tulpină oferă un amestec unic de terpene care stau la baza aromei. Cu frunzele de zahăr date la o parte, terpenele vor fi mai mult în față și în centru. Tunde la momentul potrivit, astfel încât să poți evita dislocarea prea multor tricomi - glandele care produc aceste molecule aromatice.

💨Fum fin

Frunzele de zahăr veștejite sunt dure pentru plămâni atunci când sunt fumate și au mult mai puțin THC, așa că cel mai bine este să le dai deoparte. Atunci când tunzi mugurii, aceștia vor oferi un fum la fel de fin ca cel mai bun pe care l-ai putea găsi în farmaciile specializate.

🦠Conținutul de canabinoizi

Majoritatea tricomilor care produc canabinoizi și terpene se află pe muguri. Frunzele de zahăr produc tricomi, dar în număr mult mai mic. După ce vei tunde mugurii, raportul dintre materialul vegetal și canabinoizi va fi mai mult în favoarea ta.

X

Când să tunzi canabisul

Acum că știi de ce trebuie să faci acest pas, trebuie să știi cum să o faci corect. După cum am menționat mai devreme, momentul corect este esențial atunci când vine vorba de tunderea florilor de canabis. Pentru cei care țin evidența, acesta este următorul pas după recoltare.

Totuși, înainte chiar de a recolta, există pași pe care îi poți face pentru a maximiza beneficiile tunderii. Acești pași includ curățarea cu apă, care, pentru cei nefamiliarizați, implică eliminarea nutrienților și administrarea de apă pură în mediul de creștere al plantei înainte de recoltare. Această practică încurajează plantele să utilizeze nutrienții stocați înainte de perioada recoltării, rezultând flori mai fine și mai aromate.

Majoritatea cultivatorilor aleg să-și curețe cu apă recolta timp de aproximativ două săptămâni la finalul etapei de înflorire. Continuând cu tunderea, uscarea și conservarea corectă a florilor tale vei elimina și mai mult duritatea și le vei spori proprietățile aromatice.

Unii cultivatori preferă să tundă imediat după recoltarea florilor, în timp ce altora le place să-și usuce mugurii în prealabil. Ambele tehnici au propriile beneficii și dezavantaje.

Tunderea: cele mai bune instrumente de utilizat

Așa cum se întâmplă cu orice activitate legată de cultivarea canabisului, vei avea nevoie de instrumentele potrivite pentru a parcurge această etapă. Deși pot părea simple și chiar sunt din multe puncte de vedere, ele sunt totuși importante.

1. Foarfecă curbată de tuns

Pentru început, orice cultivator îți va spune că foarfeca curbată de tuns face atât recoltarea, cât și tunderea mult mai simple. Lamele rotunjite se potrivesc perfect în jurul bazei mugurilor, permițându-ți să le tai în siguranță de pe ramuri.

De asemenea, se încadrează pe curba naturală a mugurilor de canabis, permițând cultivatorilor să îndepărteze frunzele de zahăr fără a deteriora florile. Tunderea plantelor îți poate răni totuși mâinile, iar bătăturile sunt comune. Din fericire, această foarfecă are un mâner confortabil din PVC și un arc rezistent, pentru a ajuta la contracararea acestor probleme.

2. Tavă de rulare / Tavă de colectare

De asemenea, vei dori să tai florile și să le pui pe o tavă de colectare, astfel încât să poți păstra frunzele de zahăr pentru mai târziu. Dacă nu știi de unde să începi să cauți, linia noastră de tăvi de rulare are modele vii și margini înălțate care vor preveni împrăștierea și mizeria. Ai și opțiunea de a selecta culorile și mărimile preferate.

3. Borcan potrivit pentru conservare

Unde ai de gând să pui toți acești muguri procesați? Nu îi poți lăsa întinși pe măsuța de cafea! Vei avea nevoie de un recipient etanș, spațios și practic. De fapt, brandul nostru are soluția perfectă sub forma borcanului pentru iarbă RQS.

Aceste borcane etanșe au o garnitură din silicon de marcă care menține borcanul interior izolat. Capacul – fără BPA și fabricat din fibre regenerabile de cânepă – ajută la menținerea prospețimii și optimizează conținutul de terpene.

X

Tipuri de tundere

Există două moduri pentru a tunde canabisul manual: umedă și uscată. Alternativ, mugurii pot fi procesați în masă cu ajutorul unei mașini. Diferiți cultivatori au propriile lor preferințe, dar toți ajung la același rezultat final (dacă totul merge bine). Să discutăm procedura și argumentele pro/contra ale fiecărei metode de mai jos, astfel încât să poți vedea pe care o preferi.

Video id: 753816362

Tunderea umedă

Tunderea umedă se referă la tăierea frunzelor de zahăr imediat după recoltarea florilor. Pentru că încă au multă apă, florile rămân umede și ultra-lipicioase.

1. Recoltează mugurii

Step 1

Taie fiecare ramură în apropierea nodului folosind foarfeca curbată pentru tuns. Fiecare ramură va avea mai mulți muguri. Păstrează-i atașați de ramură în timpul tunderii pentru a-ți ușura munca. Pune ramurile încărcate de muguri într-un borcan mare sau într-o găleată până când termini întreaga plantă.

2. Adună-ți uneltele și pregătește-ți mâinile

Step 2

Ia-ți foarfeca și tava, pune un podcast și bea niște cafea pentru a te ajuta să treci peste sarcina care urmează. Spală-ți mâinile și usucă-le bine. Apoi, pune-ți o pereche de mănuși din latex pentru a preveni murdărirea mâinilor cu rășină.

3. Tunderea

Step 3

Ridică fiecare ramură, una câte una, și folosește foarfeca curbată pentru a tăia cu grijă toate frunzele mici de zahăr de pe fiecare mugur. Mulți cultivatori preferă să înceapă de la bază și să urce în sus într-un mod circular pentru a asigura margini uniforme și rotunjite. Unele dintre frunzele de zahăr vor fi aproape în întregime ascunse de corpul mugurului. Îndepărtează cât mai mult posibil fără a deteriora floarea. Întotdeauna vor rămâne fragmente de frunze de zahăr în urmă – nu-ți face griji!

4. Uscare și conservare

Step 4

Desigur, va trebui să usuci și să conservi mugurii frumos tunși înainte de a-i fuma. Așază-i pe un suport de uscare într-o cameră ușor încălzită cu un ventilator. Când s-au uscat, îndepărtează mugurii individuali de pe ramuri înainte de a-i pune în borcane pentru conservare.


Tunderea uscată

Tunderea uscată, în schimb, are loc între etapa de uscare și cea de conservare. Mugurii uscați sunt mult mai puțin lipicioși, dar puțin mai dificil de tăiat. Iată cum să faci asta.

1. Recoltarea și uscarea

Step 1

Taie planta la bază și agaț-o cu capul în jos într-o cameră caldă cu un ventilator.

2. Procesare

Step 2

După ce s-a uscat complet, taie fiecare ramură individuală și lasă-le deoparte pentru tundere.

3. Adună-ți instrumentele

Step 3

Fă-te confortabil, pune un podcast și ia-ți foarfeca. Spală-te pe mâini și pune-ți și o pereche de mănuși.

4. Tunderea

Step 4

După ce te-ai pregătit, taie toate frunzele de zahăr de la fiecare mugur. Folosește foarfeca pentru a tăia fiecare mugur de pe ramură, unul câte unul. Acest procedeu îi va face mai ușor de conservat și depozitat.

5. Începe procesul de conservare

Step 5

Pune mugurii în borcanele de conservare pentru un fum mai fin și arome mai bune.


Tunderea cu mașina

Tunderea manuală le permite cultivatorilor să fie mult mai atenți la detalii atunci când își prelucrează florile. Cu toate acestea, cultivatorii casnici nu trebuie să-și facă griji cu privire la volumele masive de flori. Totuși, cultivatorii comerciali consideră tunderea manuală ca fiind oarecum arhaică, și în schimb folosesc mașini speciale care să facă această sarcină.

Mașinile de tuns sunt disponibile în multe dimensiuni și forme diferite și au prețuri variate. Mașinile pentru utilizare comercială, deși nu sunt la îndemâna oamenilor obișnuiți, pot tunde recoltele în cel mai scurt timp. Există și dispozitive mai mici care să elimine această sarcină din lista de treburi a cultivatorilor mai mici.

Pare o strategie grozavă, dar există totuși un dezavantaj. Mașinile, din păcate, au reputația de a deteriora florile impecabile de canabis. Ele pot economisi timp, dar trebuie să decizi dacă poți accepta compromisul.

Avantaje și dezavantaje ale fiecărei metode de tuns canabis

După cum am văzut, fiecare dintre metodele de mai sus are propriile sale avantaje și dezavantaje.


AVANTAJELE TUNDERII UMEDE
DEZAVANTAJELE TUNDERII UMEDE

Este utilă pentru prevenirea mucegaiului în climate cu umiditate ridicată

Este un proces mai lipicios, care se simte incomod

Este mai mult un proces liniar după recoltare (fără nimic altceva între uscare și conservare)

Mugurii s-ar putea usca prea repede, având ca rezultat o aromă mai puțin nuanțată

Florile se usucă mai repede fără frunze de zahăr

Mugurii vor fi mai puțin denși și compacți, ceea ce unor cultivatori nu le place

Cultivatorii pot usca mai mulți muguri pe suportul de uscare

-

AVANTAJELE TUNDERII USCATE DEZAVANTAJELE TUNDERII USCATE

Este ideală în locuri cu un nivel scăzut de umiditate

Frunzele de zahăr pot stoca buzunare de umiditate, ducând la apariția mucegaiului

Mugurii devin plăcuți, compacți și asemănător bulgărilor

Florile tăiate uscat își pierd destul de repede culoarea inițială

Florile se usucă într-un ritm mai lent și își mențin aroma deplină

Frunzele uscate de zahăr se fac și mai mici și mai greu de tăiat într-un mod curat

AVANTAJELE TUNDERII CU MAȘINA

DEZAVANTAJELE TUNDERII CU MAȘINA

Economisește timp în comparație cu oricare dintre metodele de tundere manuală

Există riscul ca mașina să deterioreze florile

Mașinile mai mici ajută cultivatorii casnici să proceseze recolte mai mari

Tot acel zgomot și echipament nu sunt ideale pentru cultivatorii discreți

Mașinile elimină una dintre multiplele sarcini cu care se confruntă cultivatorii

-

Ce să faci cu resturile rămase de la tuns

După tunderea întregii recolte, tava de colectare va fi umplută – sau foarte plină – cu tije, tulpini, frunze evantai și frunze de zahăr. Deși aceste componente ar putea părea bune de aruncat, de fapt poți folosi aceste resturi.

Nu, nu poți să le fumezi, dar toate aceste părți conțin depozite de canabinoizi și terpene. Le poți folosi pentru a pregăti tot felul de produse de casă care te vor face să simți acele arome bune din plante.

Cultivatorii pot experimenta în special cu frunzele de zahăr. Nu sunt cele mai bune pentru fumat, dar le poți folosi pentru a face niște unt de canabis de calitate, niște ceai din frunze de zahăr sau chiar niște kief gustos pe care să-l adaugi la muguri.

De asemenea, poți folosi tijele pentru a face o varietate de extracte și concentrate. Credem că cele mai bune utilizări pentru tijele de la canabis includ:

  • Charas
  • Kief
  • Bubble hash
  • Ceai și chai
  • Unt cu THC
  • Unguente

Uscarea și conservarea canabisului: următorul pas

După ce ai terminat procesul de tundere, va trebui să treci la uscare (cu excepția cazului în care ai tuns uscat) și să conservi florile. Uscarea elimină orice exces de umiditate din flori, minimizează formarea mucegaiului și le face viabile pentru depozitarea pe termen lung.

Conservarea mugurilor le va îmbunătăți foarte mult aroma și va contribui la obținerea unui fum foarte fin. Procesul forțează mugurii să mențină exact cantitatea potrivită de umiditate pentru a-i face plăcuți la fumat și ideali pentru depozitare.

Consultă articolul nostru despre cum să usuci și să conservi corect recolta, pentru mai multe informații!

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews