Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter

Niciun cultivator nu-și dorește să vadă frunze galbene. Plantele care se ofilesc în timpul creșterii reprezintă o priveliște tristă. Din nefericire, nu toate culturile de canabis cresc fără a întâmpina probleme. Acest lucru se poate datora unor motive neidentificate. Poate fi orice, de la erori ale cultivatorului până la microorganisme invazive. Desigur, nu-ți putem oferi o soluție sigură și magică pentru fiecare boală posibilă a plantelor de canabis. Suntem scriitori specializați în canabis, nu clarvăzători.

Totuși, cu siguranță te putem ajuta pentru a identifica corect cele mai frecvente cauze ale îngălbenirii frunzelor. În plus, am inclus sfaturi utile pentru a trata plantele bolnave. De asemenea, vei găsi sfaturi și trucuri profesioniste simple. Orice cultivator casnic poate pune în aplicare sfaturile noastre pentru a evita îngălbenirea frunzelor plantelor de canabis. Acum, să dezbatem aceste aspecte în detaliu!


Video id: 265566793

DIAGNOSTIC EXACT

Primul pas este diagnosticul exact. Care este cauza frunzelor galbene care îți strică plantele de canabis? Cloroza, în terminologia cultivatorilor, înseamnă pierderea clorofilei. Pentru a aplica în mod eficient tratamentul, trebuie să știi cu ce problemă ai de-a face. Nu sări la concluzii și nu intra în panică. Frunzele plantelor tale de canabis sunt ca niște panouri solare biologice.

Ele sunt esențiale pentru fotosinteză. Îndepărtarea tuturor frunzelor galbene nu este o intervenție recomandată, în special în cazul plantelor tinere.

Identificarea corectă a sursei problemei și acțiunile rapide de remediere pot reface planta de marijuana.

Senescența are loc atunci când plantele se vor îngălbeni în mod natural și vor muri. În ultimele săptămâni de înflorire nu te alarma, deoarece întotdeauna vor fi mai multe frunze care cad și se îngălbenesc. Curățarea plantelor cu apă pură sau cu o soluție de udare la sfârșitul înfloririi va sărăci, de asemenea, planta de substanțele nutritive reziduale și deseori va provoca îngălbenirea frunzelor.

CAUZE OBIȘNUITE ALE ÎNGĂLBENIRII FRUNZELOR

Următoarea nu este o listă finală a cauzelor clorozei. Este un simptom comun întâlnit la plantele bolnave, și chiar am putea scrie o carte, dar nu astăzi. Acestea fiind spuse, ne vom concentra asupra celor mai frecvente cauze ale îngălbenirii frunzelor, pe baza experiențelor cultivatorilor profesioniști. Dacă în prezent cauți o soluție pentru cloroză, citește cu atenție următoarele secțiuni. Recolta ta ar putea depinde de asta.

CELE MAI OBIȘNUITE ERORI ALE CULTIVATORILOR

UDARE INSUFICIENTĂ/UDARE EXCESIVĂ

Plantele de canabis vor prospera doar în baza unui ciclu eficient umed-uscat. Aceasta înseamnă că trebuie să folosești cantitatea potrivită de apă la momentul oportun, de fiecare dată. Așadar, care este cel mai bun mod de a vedea dacă marijuana ta are nevoie de apă? Ridică recipientele când sunt uscate. Apoi din nou după udare, și în acest mod vei vedea diferența.

Poate că nu e posibil să ridici plantele cu ușurință? Atunci, poți cumpăra un contor de umiditate pe care să-l introduci în ghiveci. Cultivatorii hidroponici trebuie să se asigure că pompele, pietrele de aerare, rezervoarele și temporizatoarele sunt instalate corect de la începutul cultivării. Verifică de două ori, apoi verifică din nou.

UDARE INSUFICIENTĂ/UDARE EXCESIVĂ

TRATAMENT: monitorizează atent comportamentul plantei după hrănire. Utilizează una din măsurile de mai sus pentru a măsura cu mai multă exactitate când e timpul să uzi plantele pentru a preveni reapariția problemei. Prea multă apă poate duce la putrezirea rădăcinilor. Prea puțină apă va împiedica creșterea. Păstrează un jurnal de creștere dacă e necesar și încearcă să intri într-o rutină pe măsură ce planta crește.

Watering Can

BLOCAREA PH-ULUI ȘI A SUBSTANȚELOR NUTRITIVE

Culturile tradiționale în sol au avantajul de a fi cultivate într-un mediu care acționează ca un tampon pentru rădăcini. Culturile hidroponice și cele care folosesc nuca de cocos ca substrat nu sunt la fel de iertătoare cu dezechilibrele pH-ului. Chiar și cultivatorii cu sol trebuie să se apropie cel puțin de obținerea pH-ului ideal de 6,0-7,0 și să-l mențină, altfel plantele vor avea de suferit. În general, pH-ul de la 5,5 la 6,5 este intervalul recomandat pentru culturile hidroponice și cele cu fibre de nucă de cocos. Frunzele galbene pot fi un semn de avertizare că nu ai suficienți nutrienți și pH-ul nu este cel adecvat.

În esență, atunci când pH-ul soluției tale nutritive ajunge peste sau sub nivelul de eficiență potrivit pentru substratul tău, aceasta previne absorbția completă a tuturor nutrienților din soluție. Rădăcinile sunt lipsite de anumiți nutrienți și micronutrienți, deoarece pH-ul incorect provoacă un blocaj.

BLOCAREA PH-ULUI ȘI A SUBSTANȚELOR NUTRITIVE

TRATAMENT: investește într-un stilou de testare a pH-ului sau îngrășăminte pentru canabis cu un pH perfect, care pot regla automat un interval mai mare al pH-ului. Udă plantele cu apă pură și apoi reîncepe alimentarea cu o soluție ușoară pentru a se potrivi mediului tău de creștere. De asemenea, asigură-te că nutrienții de bază pe care îi folosești conțin toți micronutrienții esențiali sau va trebui să adaugi la buget flacoane de suplimente.

pH tester

FERTILIZARE EXCESIVĂ/INSUFICIENTĂ

Lipsa nutrienților cheie va determina îngălbenirea și ofilirea frunzelor de canabis. Deficiențele de nutrienți pot întrerupe creșterea canabisului și pot împiedica plantele să îndeplinească funcții vitale. În schimb, o cantitate prea mare de nutrienți poate provoca suprasaturarea cu nutrienți, ceea ce duce, de asemenea, la îngălbenirea frunzelor. Fertilizarea insuficientă determină transformarea frunzelor din culoarea verde în galben și, în cele din urmă, acestea vor cădea. Fertilizarea excesivă face frunzele să devină sfărâmicioase, de culoare galben aprins și provoacă încrețirea.

Fiind un macronutrient cheie pentru plantele de canabis, deficitul de azot sau arsurile cauzează de obicei aceste simptome. Deficitul de azot începe prin îngălbenirea marginilor frunzelor înainte să-și croiască drum către interior. Nervurile centrale ale fiecărei frunze rămân de culoare verde închis pe tot parcursul acestui proces. Arsurile de la azot, pe de altă parte, dau naștere toxicității, care se manifestă sub forma frunzelor strălucitoare, care sunt de un verde mai închis la culoare decât de obicei.

FERTILIZARE EXCESIVĂ/INSUFICIENTĂ

TRATAMENT: când vine vorba de deficiențe de nutrienți, va trebui să-ți îmbunătățești schema de hrănire. Mărește cu atenție cantitatea de hrană pe care o oferi plantelor până când simptomele sunt rezolvate. Îngrășămintele organice cu alge oferă un spectru larg de substanțe nutritive de bază care vor ajuta la corectarea situației. Urmează instrucțiunile de dozare de pe flacon.

În caz de fertilizare excesivă, oprește alimentarea și curăță mediul de creștere cu apă pură; continuă hrănirea conform instrucțiunilor de pe produsul ales.

Cannabis Fertilisers

ARSURI PROVOCATE DE LUMINĂ ȘI DEFICIENȚE

Plantele de canabis de la interior cultivate sub lumină artificială trebuie să fie perfect poziționate, iar lămpile trebuie să fie la distanța corectă deasupra coronamentului pentru a avea rezultate optime. Când lămpile și reflectoarele se află prea aproape de vârfurile înflorite, mugurii și frunzele vor deveni galbene și maronii, deoarece lumina este prea intensă. Aceasta este o problemă care apare de la vârf în jos.

În schimb, prea puțină lumină este de obicei o problemă, aceasta fiind mai evidentă de jos în sus. Deficiența de lumină determină frunzele umbrite sau frunzele prea depărtate de capacitatea de penetrare a luminii de la lampă să devină galbene și să cadă.

ARSURI PROVOCATE DE LUMINĂ ȘI DEFICIENȚE

TRATAMENT: asigură-te că atârni luminile de creștere conform instrucțiunilor producătorului. Reglează-le pe măsură ce plantele evoluează și folosește un centimetru pentru precizie. În prezent, există pe piață foarte multe tehnologii noi și diverse de lumini pentru cultivare, dar e necesar să respecți instrucțiunile producătorului pentru a poziționa lumina în locul cel mai eficient.

Tape Measure

INFLUENȚE DIN NATURĂ

VREMEA RECE

Temperaturile sub 10° C vor duce la îngălbenirea celor mai multe frunze de canabis. Unele vor căpăta chiar și tonuri de violet și albăstrui. Desigur, acesta este un bonus fantastic în faza finală de înflorire în cazul unora din tulpini, dar situația trebuie evitată în perioada de început a creșterii.

VREMEA RECE

TRATAMENT: la interior, pur și simplu dă mai tare căldura sau adaugă mai multe lumini de creștere și transformă un aspect negativ într-o recoltă profitabilă. Cultivatorii de la exterior ar putea fi nevoiți să ia plantele la interior pe timp de noapte sau măcar să investească într-o seră simplă realizată de ei înșiși.

Thermometer

VALURI DE CĂLDURĂ

Valurile de căldură pot duce la îngălbenirea frunzelor plantelor de canabis și la uscarea acestora în interior și în exterior. Temperaturile peste 28° C împiedică fotosinteza eficientă a plantelor de canabis și determină formarea mugurilor mai slabi și mai rari.

VALURI DE CĂLDURĂ

TRATAMENT: cultivatorii de la interior trebuie să dea mai tare aerul condiționat și să se asigure că ventilatoarele de admisie și evacuare sunt suficient de puternice pentru dimensiunea camerei de creștere. Din nou, te sfătuim insistent să consulți site-ul web al producătorului de ventilatoare pentru specificații de performanță. În aer liber, cel mai bun lucru pe care cultivatorii îl pot face este să construiască un umbrar simplu și să spere că valul de căldură va fi de scurtă durată.

Fan

DĂUNĂTORI ȘI BOLI

Oamenii nu sunt singura formă de viață care iubește canabisul. Numeroase alte creaturi - mari și microscopice - adoră să mănânce din plantă. Agenții patogeni fungici și nematodele atacă adesea rădăcinile, în timp ce tripsul și muștele Bradysia au dezvoltat o preferință pentru frunzele suculente ale canabisului. Animalele mai mari sunt și ele interesate de gusturile pământoase ale plantei, de la cerbi până la animalele de casă.

Humans aren’t the only life form with a love for cannabis. Many other creatures—large and microscopic—love to chow down on the herb. Fungal pathogens and nematodes often assault the roots, whereas thrips and fungus gnats have developed a taste for succulent weed leaves. Larger animals also take interest in the herb's earthy tastes, from roaming deer to household pets.

DĂUNĂTORI ȘI BOLI

TRATAMENT: cultivatorii trebuie să se asigure că fac tot posibilul pentru a-și proteja recolta de dăunători și boli. Deoarece atât de multe specii diverse stau la baza acestei probleme, va trebui să adopți o abordare cu mai multe direcții. În primul rând, adaugă ciuperci micorize la solul tău pentru a-l apăra împotriva bolilor fungice și a altor creaturi care atacă rădăcinile.

Pentru a te apăra împotriva insectelor supraterane, introdu specii prădătoare în grădina ta și cultivă plante însoțitoare care resping acești dăunători. Instalează garduri și țesături de plasă pentru a împiedica căprioarele, păsările și animalele de companie să se îndrepte către iarba ta. Dacă problema cu insectele scapă de sub control și începi să găsești ouă, aplică un spray pentru frunze cu ulei de neem pentru a curăța culturile.

Pests

SEPTORIOZA

Deoarece este o boală fungică prolifică, septorioza frunzelor duce deseori la îngălbenirea frunzelor de canabis. Acest agent patogen lovește frunzele mai multor specii de plante - canabis, roșii, pătrunjel – și se prezintă mai întâi sub formă de pete negre. Pe măsură ce boala se răspândește, aceste pete se duc rapid de la frunză la frunză și provoacă pete maronii, îngălbenire și ofilire.

Septorioza frunzelor apare de obicei în timpul fazei de înflorire timpurie. Lăsată netratată, agentul patogen poate distruge o cantitate mare de frunziș. Deoarece plantele de canabis depind de frunzele lor evantai pentru a alimenta creșterea și a crea energie, daunele excesive pot duce la oprirea creșterii și recolte reduse.

SEPTORIOZA

TRATAMENT: mai întâi, va trebui să elimini frunzele infectate. Curăță foarfeca pentru tăiere și taie cu atenție orice frunze care prezintă semne de septorioză. Îndepărtarea frunzelor evantai infectate va ajuta la prevenirea răspândirii, dar finalizarea tratamentului cu o doză de spray pentru frunze cu ulei de neem va ajuta la eliminarea oricărei urme invizibile a agentului patogen.

După tratarea plantelor, ar trebui să modifici câțiva factori de mediu pentru a împiedica revenirea septoriozei la frunze. Începe prin îmbunătățirea circulației aerului în jurul plantelor infectate. Adaugă ventilatoare în camera ta de cultivare și instalează un dezumidificator dacă spațiul tău de cultivare tinde să devină extrem de umed. În spațiul exterior, mută recipientele pe un teren puțin mai înalt pentru a expune plantele la vânt.

Curăță baza plantelor. Îndepărtează frunzele moarte care ar putea transporta spori și adaugă un strat proaspăt de mulci pentru a împiedica sporii să se îndrepte către sol.

Pruning Scissors

PUTREZIREA RĂDĂCINILOR

Frunzele galbene sunt un semn de bază al putrezirii rădăcinilor, o afecțiune microbiană care atacă sistemul radicular al plantelor. Când mediul de creștere devine prea umed din cauza umidității și a udării excesive, acesta devine un teren de reproducere pentru ciuperci, bacterii și alge. În aceste condiții, oricare dintre aceste organisme poate începe să atace rădăcinile și să determine începutul putrezirii. Acest lucru duce la îngălbenirea frunzelor, rădăcini maronii și lipicioase, căderea frunzelor și un aspect general căzut și ofilit.

PUTREZIREA RĂDĂCINILOR

TRATAMENT: există mai multe modalități de a combate putrezirea rădăcinilor după ce se instalează. Începe să introduci microbi benefici în sol, cum ar fi ciupercile micorize, pentru a lupta împotriva dăunătorilor. Apoi, va fi indicat să arunci o privire la programul de udare. Oprește udarea și pune apă din nou doar după ce primul centimetru de sol devine complet uscat.

Ia în considerare transplantarea exemplarelor afectate în ghivece din țesătură textilă sau ghivece aerate pentru a îmbunătăți aerarea și a spori drenarea. Adaugă un strat de pulbere de ciuperci micorize în mediul de creștere, la jumătatea transplantului, pentru cele mai bune rezultate.

Shovel

CÂND NU TREBUIE SĂ TE ÎNGRIJOREZI DE ÎNGĂLBENIREA FRUNZELOR

Uneori, cultivatorii nu trebuie să se îngrijoreze de frunzele galbene. Câteodată, ele sunt doar o parte naturală a ciclului de creștere. În cazul plantelor de canabis deseori frunzele mai vechi cad (mai ales la sfârșitul vieții), și acestea se îngălbenesc înainte să cadă la pământ.

În timpul fazei de înflorire, plantele își îndreaptă cea mai mare parte a energiei către flori, ceea ce, de asemenea, tinde să provoace o ușoară îngălbenire a frunzelor.

Curățarea cu apă a plantelor spre sfârșitul fazei de înflorire va provoca, de asemenea, îngălbenirea frunzelor și căderea lor de pe ramuri. Această oprire intenționată a nutrienților aduce un gust mult mai bun florilor de canabis.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews