Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Vrei să cultivi marijuana medicinală? Dacă da, pregătește-te să te îmbarci într-o călătorie transformatoare!

Cultivarea marijuanei acasă oferă o grămadă de beneficii; poți alege ce soiuri să cultivi în funcție de gusturile și efectele care te reprezintă și vei începe să îți dezvolți abilitățile de grădinărit pe parcursul acestui proces.

Nimic nu se compară cu satisfacția de a-ți recolta și de a te bucura de proprii muguri.

De ce să îți cultivi propria marijuana medicinală?

În timp ce cultivatorii în scopuri recreaționale își pot atinge scopul (starea de high) folosind aproape orice formă de canabis, consumatorii de marijuana medicinală caută anumite efecte și trăsături.

Cultivarea propriei plante îți permite să experimentezi și să explorezi.

Control și independență

Mulți dintre noi locuiesc în zone în care canabisul rămâne este încă interzis. Suntem limitați la a cumpăra iarbă de pe străzi, unde fiecare achiziție e la nimereală şi niciodată nu știi la ce să te aștepți. Acest lucru devine problematic îndeosebi pentru consumatorii în scopuri medicinale, care au nevoie de o aprovizionare constantă cu provizii de bună calitate și neschimbate. Cultivarea propriului canabis elimină intermediarul. Ai mână liberă asupra gusturilor, mirosurilor și efectelor mugurilor tăi. Pe lângă asta, îţi vei dezvolta şi o anumită independență.

Economiseşti bani pe termen lung

Dacă eşti în căutarea unei aprovizionări regulate, cultivarea canabisului înseamnă și că vei economisi bani. Nu uita că vei elimina intermediarii.

Calitate

Calitatea canabisului variază dramatic în funcție de sursă. Magazinele locale oferă flori uscate, tratate și îngrijite corespunzător. Dacă eşti obișnuit/ă cu canabisul de pe străzi, probabil că ai întâlnit mulți muguri umezi, mucegăiți și murdari. De asemenea, atunci când cumperi iarbă de la o sursă dubioasă, rişti să te expui şi la contaminarea cu pesticide. Cultivarea propriilor plante organice îţi va permite să ocoleşti problemele menționate mai sus și să îţi asiguri o calitate de primă mână.

Adaptează floarea la condițiile tale

Environmental variables also impact chemical composition, meaning cannabinoid and terpene content can fluctuate among different plants of the same strain.

Many medical marijuana users eventually discover a blend of terpenes and cannabinoids that works best for them. Growing medical marijuana will help you hone in on the most effective cultivar for your condition.

Un hobby unic

Petrecerea timpului în camera de creștere face ca timpul să se oprească în loc și nimic nu se compară cu a te plimba prin grădină, cu soarele mângâindu-ţi pielea și respirând terpenele din aerul înconjurător./p>

Pregătește-te să îți însușești multe roluri pe parcursul călătoriei tale în cultivarea marijuanei medicinale. Vei juca rol de fiziolog pe măsură ce începi să înțelegi sistemul endocanabinoid și modul în care funcționează iarba în propriul organism. De asemenea, vei pătrunde în lumea biologiei solului, pe măsură ce începi să înțelegi rețeaua alimentară a solului și cum îngrijirea vieții în mediul de cultură duce la obţinerea unor plante mai sănătoase. Cine ştie, s-ar putea chiar să alegi să aprofundezi domeniul biochimiei, când vei fi captivat/ă de efectul de anturaj, și de cel al biologiei plantelor, când vei fi fascinat/ă de biosinteza terpenelor.

Cultivarea marijuanei medicinale: Echipamentul necesar

Dacă eşti pregătit/ă să faci pasul cel mare în acest domeniu, va trebui să achiziționezi echipamentul potrivit pentru ca acest demers să devină posibil. Bineînțeles, bugetul pe care îl ai este cel care va dicta ce articole alegi să cumperi.

Cultivarea în interior

O configuraţie pentru spațiul interior poate varia de la un cort mic, conceput cu scopul de a-ţi cultiva doar o rezervă personală, până la camere mari de cultivare, menite să producă suficientă iarbă pentru ca întregul tău cartier să fie foarte „vesel”.

 • Cort de creștere: Un cort de înaltă calitate, cu dimensiuni de 120 × 120 × 200 cm, te va costa în jur de 100 EUR. Dacă ai nevoie de ceva mai mic, aşteaptă-te să scoţi din buzunar undeva la 85 EUR pentru un cort de creștere cu dimensiunile de 60 × 60 × 140 cm.
 • Lumina de creștere: O lampă de cultură care să aibă LED-uri cu spectru complet şi să fie de calitate bună, incluzând ventilatoare de răcire și suporturi, costă aproximativ 110 EUR.
 • Semințe: Prețul pachetelor de semințe variază în funcție de soi și de cantitate. De exemplu, un pachet cu 5 semințe Stress Killer Automatic costă 37,50 EUR dacă sunt achiziţionate din magazinul Royal Queen Seeds.
 • Ghivece: Există o mulțime de ghivece disponibile din care poţi alege. Ghivecele din țesătură geotextilă de la RQS stimulează o creștere sănătoasă a rădăcinilor și facilitează o aerisire excelentă, şi costă doar 8 EUR pentru un ghiveci de 19 litri.
 • Ghivecele pentru începători Easy Start: Stimulează rata de germinare cu Easy Start de la RQS la prețul de numai 6,95 EUR pachetul.
 • Ventilator: Plantele cultivate în interior au nevoie de un aport constant de aer proaspăt. Prețul unui ventilator de bună calitate este de aproximativ 30 EUR.
 • Evacuare: Poţi achiziționa un ventilator în linie de 100 mm și 30 W la un preț de aproximativ 55 EUR, pentru a asigura circularea aerului proaspăt.
 • Higrometru: Acest dispozitiv te ajută să urmăreşti temperatura și umiditatea din cortul de creștere, la un preţ de aproximativ 13 EUR.
 • Sol: Un sac de 50 de litri de sol te va determina să scoți din buzunar aproximativ 15 EUR.
 • Nutrienți organici: Substanțele nutritive organice ajută plantele să își atingă întregul potențial în timpul creşterii, dar acestea au nevoie de diverse tipuri de hrană în diferitele etape ale ciclului de creștere. Ia în considerare hrana de tipul Easy Boost (5,50 EUR), Easy Grow (13,75 EUR) și Easy Bloom (13,75 EUR).
 • Foarfecă: Foarfecile curbate de tăiere şi tundere costă undeva la 10,95 EUR și te vor ajuta să îţi tai, să îţi recoltezi și să îţi „coafezi” mugurii.

Aşadar, va trebui să cheltui în total 407,40 EUR pentru echipamentele enumerate mai sus. Apoi, va trebui să iei în considerare costul care se adaugă pentru achiziţionarea ghivecelor suplimentare, dar și cantitatea de energie electrică pe care o vei folosi pentru a pune în funcțiune luminile și ventilatoarele.

cannabis.jpg" alt="Growing Medical Marijuana: Equipment Rundown" style="margin-bottom: 25px; margin-top: 25px;" width="848" height="335" title="Growing Medical Marijuana: Equipment Rundown" />

Growing Medical Marijuana: Equipment Rundown

Cultivarea în aer liber

Cultivarea în aer liber elimină nevoia de iluminat artificial. Poţi găsi, în egală măsură, sere cu temperatură controlată, solarii sofisticate, dar și sisteme de irigare automate. Cu toate acestea, pentru cine doreşte să cultive marijuana medicinală în aer liber pentru prima dată, lista simplă dar cuprinzătoare din rândurile de mai jos ar trebui să fie suficientă:

 • Semințe: Folosind din nou ca exemplu pachetul de seminţe Stress Killer Automatic, vei cheltui 37,50 EUR pe cinci semințe.
 • Ghivecele pentru începători Easy Start: Porneşte cu dreptul în cultivarea seminţelor tale cu acest kit, la un preţ de 6,95 EUR.
 • Ghivece: Cei care cultivă în aer liber se bucură de luxul de a transplanta plantele direct în pământ. Cu toate acestea, ghivecele oferă avantajul portabilității; astfel, îţi poţi muta plantele undeva în siguranță atunci când vremea este nefavorabilă. Ghivecele din material textil mențin mediul de creștere bine aerisit, iar opțiunea unui ghiveci de 19 litri te costă 8 EUR per bucată.
 • Sol: Un sac de 50 de litri de pământ pentru ghiveci costă aproximativ 15 EUR.
 • Foarfecă: Îţi poţi face viața mai ușoară în momentul recoltării, investind 10,95 EUR în această unealtă care se va dovedi extrem de utilă.
 • Nutrienți: Facilitează productivitatea fiecărei etape a ciclului de viață al plantelor tale folosind nutrienţii Easy Boost (5,50 EUR), Easy Grow (13,75 EUR) și Easy Bloom (13,75 EUR).

În total, vei cheltui 105,40EUR pe articolele enumerate mai sus. În plus, va trebui să cheltui puțin mai mult pentru achiziţionarea de ghivece suplimentare și alte instrumente, cum ar fi stropitori, mistrii și spatule.

Alegerea semințelor de marijuana medicinală

A venit momentul să abordăm procesul care este, probabil, cel mai important din întreaga operațiune de cultivare, şi anume: alegerea tulpinii. Cu mii de varietăți din care pot alege, cultivatorii moderni cu siguranţă nu duc lipsă de opţiuni în acest sens.

Seminţe fotoperiodice vs. autoflorante

Atunci când cauți semințe de marijuana medicinală în catalogul RQS, vei întâlni termenii „feminizate” (sau „fotoperiodice”) și „autoflorante”. Acești termeni se referă pur și simplu la modul în care o plantă de canabis intră în faza de înflorire.

Soiurile fotoperiodice necesită o schimbare a ciclului de lumină pentru a trece de la faza de creștere vegetativă la cea de înflorire. Reducerea ciclului de lumină în interior păcălește plantele să producă flori în speranța de a se reproduce.

Plantele autoflorante nu depind de un ciclu de lumină pentru a începe înflorirea. Ele încep pur și simplu să înflorească singure după o perioadă determinată (2 - 4 săptămâni), oferind o metodă de cultivare mai ușoară pentru începători.

De asemenea, plantele de canabis autoflorante sunt, de obicei, mai mici și beneficiază de un ciclu de creștere mult mai scurt. Din aceste motive, ele atrag, de obicei, atenția cultivatorilor aflaţi la început de drum. Poţi cultiva cu succes aceste plante în spații mici și restrânse și să obţii totuşi o producție satisfăcătoare la sfârșitul întregului proces. Cu toate acestea, dacă urmărești să obţii o producție cât mai abundentă, soiurile pe care ar trebui să le alegi sunt cele Sativa cu seminţe fotoperiodice, care ating înălțimi de 3 m sau chiar mai mult.

Semințele de canabis medicinal cu THC

Planta de canabis conține peste 100 de canabinoizi. THC-ul și CBD-ul sunt cei mai abundenţi în majoritatea soiurilor disponibile. Fiind principala componentă psihotropă a canabisului, THC-ul catalizează întregul efect de „high”, care este asociat cu planta. Pe lângă faptul că oferă o experiență recreațională plăcută, unii consumatori de marijuana medicinală simt o relaxare deosebită atunci când folosesc tulpini cu conținut ridicat de THC.

Semințe de canabis medicinal cu CBD

Spre deosebire de THC, CBD-ul nu produce niciun fel de efect psihotropic. De fapt, chiar atenuează efectele THC-ului. Studiile pe această temă aflate curs de desfășurare explorează potențialul acestui canabinoid pentru un spectru larg de afecțiuni, iar mulți cultivatori de marijuana medicinală apreciază efectele de luciditate, precum și o funcționalitate mai bună pe care le facilitează florile de canabis cu conținut ridicat de CBD.

Diferite proporții de THC:CBD

Dacă îţi plac atât THC-ul, cât și CBD-ul, poţi cultiva soiuri care să îţi permită să experimentezi tot ce e mai bun din ambele lumi. În magazinul Royal Queen Seeds vei găsi o multitudine de soiuri care oferă cantități egale sau particularizate de THC și CBD, inclusiv tulpina Medical Mass.

Noii canabinoizi

În ceea ce privește cultivarea canabisului, ne aflăm în prezent în vârful unui iceberg foarte mare. La Royal Queen Seeds, am făcut câțiva pași în direcţia pionieratului pentru a crea noi soiuri de plante de canabis care oferă canabinoizi non-psihotropi incitanţi, cum ar fi CBG-ul și CBDV-ul.

Importanța terpenelor

În afară de canabinoizi, florile de canabis produc şi multe alte substanțe chimice de mare interes, inclusiv terpenele. Aceste molecule aromatice stau la baza gusturilor și aromelor unice ale fiecărei tulpini.

Dincolo de aromă, terpenele joacă un rol mult mai semnificativ. Acestea influențează în mod direct efectul fiecărei tulpini. În timp ce limonenul ajută la limpezirea capului și îți oferă o senzație de energie, mircenul contribuie la o senzație de moleșeală și relaxare. De aceea, este indicat să ţii cont de efectele terpenelor atunci când îţi alegi tulpina de marijuana medicinală.

Choose Your Medical Marijuana Seeds

Ghid pentru cultivarea marijuanei medicinale

Ai ajuns până aici. Acum, dispui de tot echipamentul necesar, noi cunoștințe asimilate despre marijuana medicinală, aşa că poți începe. În rândurile de mai jos, urmează să afli cum să facilitezi transformarea semințelor în plante amplu dezvoltate, care să se îndoaie sub greutatea propriilor muguri!

Unde să creşti marijuana medicinală

Poţi să faci asta oriunde doreşti! Dar trebuie totuși să respecți anumite legi cu adevărat draconice.

Din acest motiv, vei avea mult mai mult control dacă te decizi să cultivi în interior, întrucât plantele cultivate în aer liber sunt expuse la diverse condiții meteorologice nefavorabile, la tot felul de dăunători, precum și la vecini intruzivi. Însă asigurarea funcționării luminilor, a umidificatoarelor și a ventilatoarelor costă cu siguranță mai mulți bani.

Dar ideea este că nu ai nevoie de o întreagă cameră liberă sau de o grădină idilică orientată spre sud pentru a cultiva iarbă. Îţi poţi da frâu liber imaginaţiei și să cultivi aproape oriunde, de la balcoane și acoperișuri până la pajiști abandonate, luminişuri sau poieniţe din pădure.

Câteva sfaturi pentru grădina sau camera ta de cultivare

1.Evită utilizarea pesticidelor

La Royal Queen Seeds recomandăm o abordare organică. Acest lucru nu numai că ajută la minimizarea expunerii la pesticide atunci când consumi canabis, dar împiedică şi scurgerea pesticidelor din grădinile noastre și deteriorarea ecosistemului în general.

Uleiul de neem reprezintă o metodă complet naturală de a-ţi apăra plantele de canabis împotriva unor dăunători.

Fungicidul Propolix oferă cultivatorilor o variantă 100% naturală de a elimina soiurile fungice deranjante.

2.Exploatează beneficiile microbilor pentru a imita natura

Mama natură știe cel mai bine. Plantele nu cresc izolate în pădure. În schimb, o mare rețea simbiotică de viaţă se asigură că totul prosperă. Prin aplicarea în solul tău a ciupercilor micorize și a bacteriilor benefice, vei îmbunătăți absorbția nutrienților, rezistența la agenții patogeni și, per total, sănătatea și structura solului.

A Few Tips for Your Medical Cannabis Garden or Grow Room

3.Transformă deșeurile în aur negru (compost)

La început, va trebui să achiziționezi compost pentru ghiveci. Dar, pe viitor, poţi reduce acest cost prin compostarea resturilor tale din bucătărie și a deșeurilor de hârtie şi carton.

Cheia pentru un compost bun? Ținteşte spre un echilibru între materialele utilizate. Un raport de 1:1 între materialele maro și cele verzi funcționează bine. În timp ce materialele de culoare maro dintre cele menționate anterior acționează ca o sursă de carbon, materialul verde adaugă amestecului azotul necesar.

4.O scurtă prelegere despre beneficiile udării

Mulți cultivatori începători își udă adesea plantele într-un mod excesiv. Deşi poate părea inofensiv, este posibil ca acest procedeu să crească semnificativ șansele de putrezire a rădăcinilor. Pentru a evita udarea excesivă, recomandăm să urmezi o regulă de bază: pur și simplu așteaptă până când primii 5 cm de sol sunt uscați înainte de a uda din nou.

De asemenea, poți să îți cântărești ghivecele cu plante pentru a-ţi face o idee despre care este cantitatea de apă rămasă în mediul de creștere. Cântărește-ți planta imediat după ce ai udat-o și apoi, din nou, o zi sau două mai târziu. Atunci când majoritatea greutății apei s-a disipat, va trebui să uzi din nou plantele.

Cum să cultivi marijuana medicinală

Nu există nicio diferență între cultivarea plantelor cu conținut mai ridicat de TCH, sau a celor cu conținut mai ridicat de CBD. Ambele soiuri se vor comporta la fel.

Eşti gata să pui în aplicare sfaturile de mai sus?

Germinarea

Pentru a declanșa germinarea, va trebui să expui semințele la un mediu cu condiții de umiditate ridicate. De asemenea, semințele răspund mai bine atunci când au parte de temperaturi favorabile. Încearcă să obții condițiile de mediu expuse mai jos pentru a optimiza germinarea semințelor:

 • Temperatură: 22 - 25°C
 • Umiditate relativă: 70 - 90%

La Royal Queen Seeds, îţi recomandăm să foloseşti kit-urile noastre pentru plante feminizate și autoflorante. Acestea conțin tot ceea ce ai nevoie pentru a germina cu succes semințele.

Germination

Etapa de vegetație

În timpul etapei de vegetație, plantele își concentrează energia în producerea de frunze mari sub formă de evantai, dar şi în producerea de ramuri și tulpini. Odată ce răsadurile tale dezvoltă câteva frunze, va trebui să le transplantezi într-un ghiveci mai încăpător.

 • Sol: Va trebui să creezi un amestec de pământ aerat, care să fie potrivit pentru soiul de plante pe care le cultivi. Soiurilor fotoperiodice le prieşte un mediu de creștere bogat, în timp ce amestecurile pentru plantele autoflorante ar trebui să conţină cantități mai mari de perlit, mușchi de turbă și vermiculit și mai puțin compost. În ambele cazuri, plantele aflate în etapa vegetativă necesită o cantitate considerabilă de azot.
 • Nutrienți: La începutul stadiului vegetativ, îţi recomandăm să amesteci 50 - 100 g de Easy Boost la fiecare 20 de litri de pământ, împreună cu microbii benefici menționați anterior. Pe tot parcursul fazei vegetative rămase, tabletele Easy Grow Booster vor contribui la satisfacerea cerințelor nutriționale ale plantelor tale. Deoarece plantele autoflorante nu au nevoie de atât de mulți nutrienți, în cazul lor ar trebui să înjumătăţeşti doza recomandată pentru fiecare produs.
 • Iluminat: Plantele cresc rapid în timpul etapei vegetative, așa că va trebui să menții o distanță corespunzătoare între coroana plantei și sursa de lumină. Atunci când vine vorba de reglarea programului de lumină, ţine luminile aprinse timp de 18 ore și stinse timp de 6 ore, pentru că acest ciclu constant va ajuta la dezvoltarea corespunzătoare a plantelor pe parcursul etapei vegetative.
 • Umiditate: Plantele aflate în etapa vegetativă se dezvoltă abundent la o umiditate relativă de 40 - 70%.
 • Temperatură: Încearcă să menții o temperatură cuprinsă între 20 - 26°C.
Vegetative Stage

Etapa de înflorire

Lucrurile încep să devină extrem de interesante în timpul etapei de înflorire. Dacă plantele pe care le cultivi sunt autoflorante, acestea vor intra cu predilecţie în stadiul de înflorire în timp ce sunt expuse la un ciclu de lumină 18/6 ore până în momentul recoltării. În schimb, dacă crești în interior un soi de plante fotoperiodice, va trebui să optezi pentru un ciclu de lumină de 12/12 ore, pentru a iniția și menține înflorirea. Dacă plantele tale sunt cultivare în aer liber, mama natură îi va insufla plantei când este momentul să intre în faza de înflorire (în jur de jumătatea lunii iulie).

 • Schimbă nutrienții: Plantele de canabis în floare necesită mai puțin azot și mai mult fosfor și potasiu. Din acest motiv, în timpul fazei de înflorire trebuie să utilizezi Easy Bloom. Din nou, va fi nevoie să înjumătăţeşti doza în cazul plantelor autoflorante.
 • Umiditate: Pentru a minimiza riscul de mucegai, este indicat să reduci umiditatea relativă la 40 - 50%.
 • Temperatură: Încearcă să menții o temperatură constantă de 26°C.
Flowering Stage

Flushing

Stop feeding your cannabis plants two weeks before harvest. This will prompt them to use up all of the residual nutrients within the growing medium and their cells, resulting in an improved taste and smoother hits.

Flushing

Spălarea

Nu îţi mai hrăni plantele de canabis în ultimele două săptămâni dinaintea recoltării. Acest lucru le va stimula să folosească toți nutrienții reziduali din mediul de cultură și din celulele lor, ceea ce va rezulta într-un gust îmbunătățit și în efecte mai puţin intense.

Flushing

Recoltarea

Recoltarea ţine în întregime de sincronizare. Fii cu ochii pe aceste semne cheie pentru a ști când trebuie să recoltezi:

 • Frunzele vor începe să se îngălbenească din cauza spălării.
 • Acele mici excrescențe fine şi strălucitoare (tricomii) de pe flori își vor schimba aspectul, de la translucid la unul lăptos. Folosește un microscop de buzunar pentru a le urmări stadiul de maturizare.
 • Vezi acele structuri fibroase de pe mugurii tăi? Se numesc pistiluri. Aceștia vor avea o culoare mai închisă atunci când se apropie momentul recoltării.

Odată ce ai stabilit că a venit momentul, va trebui să îţi recoltezi mugurii. Unii cultivatori taie plantele mici de la bază și le atârnă în întregime la uscat. Alții preferă să taie floarea înainte de uscare și conservare. Acest lucru se poate face dintr-un singur foc sau pe parcursul mai multor zile, pentru a avea recoltă progresivă.

Harvest

Uscarea și conservarea

Ai recoltat florile. Acum, va trebui să le protejezi de mucegai, să le extinzi perioada de valabilitate și să le îmbunătățeşti aroma.

Drying & Curing

Cum să utilizezi marijuana medicinală

Acum urmează cea mai bună parte! În sfârșit poţi să te bucuri şi să fructifici roadele muncii tale. La fel cum există numeroase tulpini și tot felul de moduri de a cultiva iarba, există la fel de multe modalităţi de a te bucura de ea. Mai jos poţi consulta câteva dintre cele mai renumite metode de a consuma marijuana medicinală.

Fumatul

Fumatul unui joint constituie, poate, chintesența modului de a consuma canabis. Mulți consumatori consideră că procesul de măcinare, rularea și fumatul sunt, deopotrivă, ritualice și terapeutice. Această metodă de administrare stimulează un debut rapid al efectelor, deoarece canabinoizii și terpenele au acces instantaneu în fluxul sanguin. Cu toate acestea, metoda aceasta vine la pachet cu dezavantajul evident al unor substanțe cancerigene care dăunează sănătății.

Vapatul

Vaparea utilizează temperaturi mai scăzute decât fumatul. În loc să ardă materia vegetală, vapatul presupune încălzirea suficientă a florilor până când încep să elibereze substanțe fitochimice precum canabinoizii și terpenele. Vaparea oferă un debut rapid al efectelor, doar că fără expunerea la tot felul de substanțe cancerigene.

Produse comestibile (utilizare orală)

Îţi poţi folosi recolta pentru a-ți da frâu liber creativității în bucătărie. Prin decarboxilarea mugurilor și prin prepararea unor porţii de unt de canabis, poţi infuza canabinoizi în aproape orice fel de mâncare, de la negrese la sos pentru paste. Cu toate acestea, ține cont de faptul că produsele comestibile oferă un high mult mai puternic. Canabinoizii administrați pe cale orală trec prin ficat, unde THC-ul este transformat într-o moleculă psihotropă şi mai puternică, şi anume 11-hidroxi-THC. Astfel, experiența ta va fi mai intensă și de lungă durată.

Administrarea sublinguală

Nu ai chef să găteşti? Ce părere ai despre extracte? Uleiurile și tincturile sunt o modalitate facilă de a consuma canabinoizi atât acasă, cât și la pachet. În plus, le poţi folosi pentru a profita de administrarea sublinguală. Această metodă presupune plasarea substanţei sub limbă. Aici, extractele se difuzează prin stratul subțire de țesut și intră direct în fluxul sanguin, oferind o instalare rapidă a efectelor, ocolind ficatul.

Nu uita: Oricine poate cultiva marijuana medicinală

Te descurci. Cultivarea marijuanei medicinale nu presupune să ai vreo abilitate magică. Cu fiecare cultură, vei dobândi noi abilități și cunoștințe. În cele din urmă, îţi vei dezvolta o metodă personalizată care îţi va permite să ai de fiecare dată succes în obţinerea unor plante productive. Spor la cultivat!

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews