Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Trei pași simpli pentru a gestiona faza răsadurilor de canabis.


Crescătorii începători se confruntă adesea cu probleme când încearcă să își mențină în viață răsadurile de canabis. Dar, dacă vei înțelege ce sunt răsadurile și cerințele acestora, faza foarte importantă a răsadurilor va părea mult mai puțin descurajantă. Citește acești trei pași simpli pentru a crește răsaduri sănătoase.

Pasul 1: Alege Genetica, Recipientele Și Mediul Potrivit Pentru Răsadurile Tale

Când cumperi semințe, asigură-te că vei găsi tulpina potrivită pentru tine; experiența și abilitățile de crescător, bugetul, echipamentul de creștere, preferințele în ceea ce privește gustul și efectele, precum și locul unde vei crește tulpina – în interior sau în aer liber, toți acești factori vor avea un cuvânt de spus atunci când alegi tulpina care va produce cele mai bune rezultate pentru tine.

În ceea ce privește mediul de creștere, recomandăm întotdeauna cultivarea într-un sol ușor, bine aerat, ușor acid, cu un pH de 6,3-6,5. De asemenea, recomandăm utilizarea perlitului cu concentrație de 20%-50% în acest mediu, pentru a contribui la aerarea solului și retenția nutrienților. Cu cât intenționezi să oferi mai mulți nutrienți plantelor tale, cu atât mai mult perlit ar trebui să adaugi în sol, pentru a ajuta la drenare și pentru a preveni blocarea nutrienților.

Amintește-ți să uzi chiar în jurul tulpinii răsadurilor tale și doar când solul s-a uscat complet (vezi secțiunea despre udare în exces/udare insuficientă pentru mai multe informații). De asemenea, reține că răsadurile (în special soiurile autoflorante) sunt extrem de sensibile la nutrienți. Nu le planta niciodată în sol încins (bogat în nutrienți) și nu începe să le hrănești până când nu le-au crescut 3-4 seturi de frunze adevărate.

În ceea ce privește alegerea ghivecelor potrivite, îțrecomandăm câteva idei pentru răsadurile autoflower și cele feminizate.

Ghivecele Potrivite Pentru Semințele Autoflower De Canabis

Când crești tulpini autoflower, îți recomandăm să le plantezi direct în ghivecele lor finale. Din cauza ciclului lor scurt de viață, cel mai bine este să eviți expunerea tulpinilor autoflorante la orice fel de stres inutil, inclusiv transplantarea. În timp ce dimensiunea exactă a ghiveciului utilizat va varia în funcție de tulpina pe care o crești și de mărimea spațiului tău de creștere, majoritatea crescătorilor de soiuri autoflorante folosesc ghivece cu o capacitate de 5-15 l.

Ghivecele Potrivite Pentru Semințe Feminizate De Canabis

Dacă cultivi semințe feminizate, transplantarea nu este la fel de problematică, pentru că aceste plante au timp să se recupereze, în cazul în care sunt expuse la stres. Folosind ghivece de germinare Easy Start, poți susține o sănătate robustă a plantei chiar de la început. Este recomandat să transplantezi răsadurile chiar înainte ca acestea să înceapă să fie prea mici pentru ghivecele de început. Cel mai bine ar fi ca transplantarea să aibă loc după ce au crescut seturi de frunze adevărate care se întind pentru a acoperi întreaga circumferință a recipientului actual.

După ce au ajuns la acest moment al creșterii, majoritatea cultivatorilor de interior își mută plantele direct în ghivece de 12 litri, dar poți alege o mărime mai mare sau mică, care se potrivește tulpinii tale și configurației de creștere. Reține că poți (și ar trebui) să mărești dimensiunea ghiveciului plantelor tale fotoperiodice feminizate de câteva ori, pentru a maximiza dezvoltarea acestora, ceea ce înseamnă că nu trebuie să transplantezi răsadurile într-un ghiveci uriaș imediat.

Video id: 720194751

O Notă Despre Ghivecele Pentru Canabis

Pot Parts

De la recipiente ieftine de pepinieră până la ghivece inteligente sofisticate, cultivatorii au de unde alege atunci când vine vorba de recipientul potrivit pentru plantele lor de canabis. Și, deși este posibil să crești iarbă minunată în recipiente de înmulțire din plastic ieftine, există câteva lucruri pe care este bine să le ai în vedere atunci când alegi ghivece pentru plantele tale de marijuana.

 • Orificii de scurgere

Asigură-te că ghivecele tale se scurg bine pentru a îți proteja plantele împotriva agenților patogeni fungici și a putrezirii rădăcinilor. Dacă ghivecele tale nu conțin deja găuri (sau un alt tip de plasă pentru a permite scurgerea), va trebui să le găurești pe cont propriu.

 • Aerare

Una dintre funcțiile substratului unei plante este de a servi ca loc pentru schimbul de aer între rădăcini și mediu. Ghivecele inteligente, precum Ghiveciul din țesătură RQS ajută plantele să respire, permițând accesul unei cantități mai mari de oxigen. Acest lucru facilitează o creștere mai rapidă, mai viguroasă, plante mai sănătoase și o recoltă mai bună.

 • Mărimea ghiveciului

Păstrarea răsadurilor mici în ghivece uriașe crește riscul udării excesive, deoarece rădăcinile plantei nu vor fi suficient de mari pentru a extrage toată apa din substratul lor. Orice cantitate de apă care rămâne în substrat va îneca efectiv rădăcinile și va atrage agenți patogeni și dăunători în grădina/camera ta de creștere.

Related story

Pasul 2: Folosește Tehnicile Potrivite De Germinare

Semințele de canabis au nevoie de patru lucruri pentru a germina: umezeală, căldură, întuneric și timp. Pentru a te asigura că vei crește răsaduri sănătoase, germinează semințele folosind una dintre următoarele tehnici.

🧻 Metoda prosopului de bucătărie din hârtie

Paper Towel

Pune cu grijă semințele de canabis între câteva bucăți umede de prosop de bucătărie din hârtie și așază-le pe toate într-un recipient din plastic cu capac. Păstrează recipientul într-un loc cald și întunecos (temperaturile între 20-25°C sunt ideale). Lasă o ușoară crăpătură în capac pentru a permite schimbul de aer proaspăt.

💧 Metoda paharului cu apă

Water Glass

Pur și simplu aruncă semințele într-un pahar cu apă și lasă-le să stea într-un dulap timp de 24-48 de ore, la 20-25°C. Odată ce ai observat primele rădăcini pivotante care răsar din semințe, acestea sunt gata de plantat. Dacă semințele nu germinează după 48 de ore în apă, aplică metoda prosopului de hârtie. Nu ține semințele scufundate mai mult de 48 de ore pentru că vor putrezi.

Semințele tale sunt gata de plantat odată ce s-au deschis și au o rădăcină pivotantă albă mică. Plantează-ți semințele germinate la o adâncime de aproximativ 3-5 milimetri, cu rădăcina pivotantă orientată în jos. În acest fel, răsadurile tale nu vor fi nevoite să se reorienteze.

🦁 Kituri starter RQS

Starter Kits

Alternativ, poți folosi kiturile starter RQS pentru tulpini autoflower sau feminizate, pentru a oferi semințelor condițiile perfecte de la bun început. Acest kit conține ghivece de început umplute cu perlit și bacterii benefice, precum și un propagator și lumini pentru a da viață semințelor.

Pasul 3: Gestionarea Fazei De Răsaduri

Acum că răsadurile tale sunt în sol, începe adevărata provocare. Răsadurile de canabis sunt extrem de fragile; fiind înarmate doar cu rădăcini sensibile și un set mic de cotiledoane (primul set de frunze dreptunghiulare mici), chiar și factorii de stres minori îți pot afecta răsadurile. Totuși, dacă vei înțelege răsadurile și cerințele lor specifice, vei ști automat cum să le optimizezi mediul și să le ajuți să se transforme în plante vegetative rezistente.

Elementele De Bază: Optimizarea Luminii, Temperaturii Și Umidității Pentru Răsadurile De Canabis

Răsadurile au nevoi deosebite în ceea ce privește temperatura, umiditatea și iluminatul, iar erorile în ceea ce privește oricare dintre acești factori se pot dovedi a fi fatale pentru niște plante atât de mici. Pentru cele mai bune rezultate, îți recomandăm să cultivi răsaduri într-un propagator, unde poți crea cu ușurință mediul perfect pentru ca acestea să înflorească.

🌡️ Temperatura

Răsadurile de canabis preferă temperaturi diurne de 20-25°C și temperaturi nocturne cu aproximativ 4-5°C mai mici. Temperaturile ridicate îți vor stresa răsadurile și vor împiedica creșterea lor, care, ținând contul de stadiul atât de timpuriu, se pot dovedi a fi fatale pentru acestea. Frunzele uscate cu margini întoarse sunt un semn revelator al stresului termic. Cu timpul, răsadurile ar putea dezvolta și alte simptome, inclusiv frunziș pal și tulpini roșii sau violete. Stresul termic poate cauza și apariția unor frunze fără rezistență, ofilite, cu vârfuri pliate în jos.

Temperaturile mici, pe de altă parte, pot îngheța celulele răsadurilor și le pot afecta capacitatea de a transporta și utiliza nutrienți, apă și oxigen. Acest lucru va împiedica creșterea și, în cele din urmă, va cauza ofilirea plantei, dacă aceasta nu este tratată în mod corespunzător. Frunzele ofilite, creșterea lentă și turgescența slabă a plantei sunt câteva semne că temperatura din camera de creștere sau propagatorul tău este prea scăzută.

🌫️ Umiditatea

În timp ce rădăcinile lor sunt tinere și se dezvoltă, răsadurile de canabis absorb apa prin osmoză în frunzele lor. Pentru a optimiza acest proces, este foarte important să menții nivelul de umiditate relativă la 65-70%.

Nivelurile de umiditate sub 20% vor împiedica serios creșterea răsadurilor și le pot determina să dezvolte simptome similare unor deficiențe de nutrienți (frunze galbene sau pete). Nivelurile de umiditate peste 60%, pe de altă parte, vor determina plantele să dezvolte pete umede, care pot cauza ofilirea sau putrezirea frunzelor, precum și să atragă ciuperci și/sau alți agenți patogeni și dăunători. Odată ce răsadurile intră în faza vegetativă, ar trebui să păstrezi umiditatea relativă la 50%.

The Basics

💡 Luminile

Răsadurile sunt sensibile la lumină și vor arde sub becuri puternice HID sau LED. La fel ca plantele adulte, răsadurile vor dezvolta frunze arse și încrețite, atunci când suferă de stres cauzat de sursele de iluminat. Alternativ, răsadurile care nu primesc suficientă lumină vor crește înalte și slabe și se vor pleoști.

Pentru cele mai bune rezultate, îți recomandăm să crești răsadurile sub un ciclu de lumină 18/6, folosind becuri CFL cu spectru de lumină albastră în primele 10-14 zile. După ce au dezvoltat frunze adevărate sănătoase și cel puțin 2-3 noduri, le poți muta sub lumini HID sau LED mai puternice, pentru a începe vegetarea.

The Basics

Creșterea Semințelor În Aer Liber

Crescătorii de tulpini în aer liber nu au libertatea de a putea schimba temperatura sau umiditatea prin simpla apăsare a unui buton. Dacă crești canabisul în exterior, ai trei opțiuni pentru abordarea fazei răsadurilor:

 1. Majoritatea cultivatorilor aleg să-și păstreze răsadurile în interior sub luminile CFL, în primele două săptămâni, pentru a le proteja de elementele naturii.
 2. Alternativ, îți poți păstra răsadurile în aer liber în timpul zilei (atâta timp cât temperaturile sunt constant între 20-25°C) și le poți muta în interior numai noaptea, pentru a le proteja de frig, ploaie etc.
 3. Ultima abordare îți permite să păstrezi răsadurile în aer liber permanent într-un propagator, seră sau tunel din polietilenă, pentru a oferi adăpost și a-ți permite să crești umiditatea și să ajustezi temperatura.
The Basics

Cum să uzi răsadurile de canabis

Cât de des ar trebui să uzi răsadurile de canabis depinde de o varietate de factori. Cel mai bun mod de a ajuta la sănătatea răsadurilor tale este să le oferi de la început un mediu de înaltă calitate, bine aerisit. Este recomandat să le cultivi în ghivece bine drenate (ghivecele din material textil sau Air-Pots funcționează cel mai bine) și, acolo unde este posibil, sub lămpi CFL standard care să fie poziționate la aproximativ 25-45 cm (9-18") față de partea de sus a ghivecelor.

Tipul de lămpi pentru cultivare pe care le folosești, dimensiunea ghivecelor, compoziția exactă a solului și temperatura și umiditatea relativă din camera de cultivare/grădină vor afecta direct frecvența cu care ar trebui să le uzi. Reține doar că vei ști când și câtă apă să dai fiecărui răsad după o perioadă de timp și după mai multă practică.

Cea mai bună metodă de a uda răsadurile de canabis

Răsadurilor de canabis le plac mediile calde și cu umezeală (dar nu foarte umede). În primele zile ale ciclului lor de viață, răsadurile preiau apă de la frunze, deoarece sistemele lor radiculare sunt încă subdezvoltate.

 1. Pulverizează răsadurile în mod regulat (de 3-6 ori pe zi, în funcție de temperatura din zona de cultivare). Asigură-te că acoperi răsadurile cu o cupolă sau o pungă de plastic pentru a ajuta la menținerea umezelii, ajutând astfel capacitatea lor de a absorbi umiditatea prin cotiledoanele și primele frunze adevărate.
 2. Nu uda răsadurile direct la tulpină. În schimb, toarnă apă în jurul plantei în formă de cerc, la aproximativ 3 cm de tulpină. Această metodă va sprijini o creștere sănătoasă a rădăcinilor, deoarece rădăcinile sunt încurajate să crească în exterior în căutarea apei și, de asemenea, va împiedica acumularea de umiditate la tulpină (care poate crea un teren de reproducere pentru Pythium, Botrytis și Fusarium - ciuperci care provoacă "putrezirea" ).

Când să uzi răsadurile de canabis

Reține — nu există un program universal de udare; cum și când să uzi plantele tinere va varia în funcție de factorii menționați mai sus. O regulă bună este să uzi răsadurile doar când solul s-a uscat. Poți introduce degetul aproximativ 2 cm în sol pentru a verifica dacă este uscat sau nu.

Când vine momentul să uzi răsadurile, cel mai bine este să faci acest lucru dimineața devreme sau chiar înainte de a aprinde lămpile pentru creștere. Acest lucru va permite plantei să preia apă în timpul zilei pe măsură ce crește. În plus, căldura de la soare sau de la lămpile pentru creștere va evapora, de asemenea, o parte a apei din sol, ceea ce va ajuta la prevenirea acumulării de bacterii și ciuperci nedorite.

Cât de des ar trebui să uzi răsadurile de canabis?

Udă răsadurile ori de câte ori solul lor este uscat. Ai putea face asta la fiecare 3-7 zile, în funcție de:

 • Compoziția solului tău și capacitatea de reținere a apei.
 • Temperatura și umiditatea relativă din spațiul de cultivare.
 • Tipul de iluminare folosit. Lămpile CFL și LED produc mai puțină căldură decât lămpile MH/HID, care au tendința de a usca solul mai repede.
 • Dimensiunea ghivecelor tale.
 • Cantitatea de apă oferită răsadurilor când le uzi (vezi mai jos).

Câtă apă să dai răsadurilor tale

Așa cum am mai spus, nu există o abordare universală pentru udarea răsadurilor de canabis, iar cantitatea exactă de apă pe care o vei da plantelor tale va depinde de dimensiunea ghivecelor. În majoritatea cazurilor, nu va trebui să pui la răsaduri mai mult de 1-2 căni de apă odată.

Seedling Water

Cum Să Previi Pleoștirea (Damping Off) Lăstarurilor

Ni s-a întâmplat tuturor; răsadurile tale arată perfect sănătoase, când deodată le găsești aplecate peste marginea recipientelor lor. Într-un interval de 24 de ore (sau chiar mai puțin), acestea s-au uscat și au murit.

Acest fenomen, cunoscut colocvial ca „pleoștire”, este cauzat de ciuperci precum Pythium, Botrytis și Fusarium. Deși, de obicei, se află în stadiu latent în sol, acestea cresc și se dezvoltă în condiții de umezeală excesivă. Udarea excesivă și umiditatea ridicată, de exemplu, sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale pleoștirii lăstarului.

Din păcate, când răsadurile tale prezintă primele semne de pleoștire (o tulpină înmuiată și decolorată), nu mai ai cum să le salvezi. Îți recomandăm doar să scoți răsadurile afectate din camera de creștere sau de la propagator cât mai curând posibil, pentru a evita răspândirea ciupercilor.

Pentru a preveni pleoștirea, asigură-te că asiguri un control precis al temperaturii și umidității relative din spațiul tău de creștere și evită supraaglomerarea plantelor. De asemenea, asigură-te că atât solul, cât și ghivecele au scurgeri corespunzătoare.

Pentru a reduce și mai mult șansa unei infestări cu Pythium, Botrytis sau Fusarium, asigură-te că folosești întotdeauna sol nou sau sterilizează solul cocându-l în cuptor până când atinge o temperatură de 85°C.

Related story

Cum Să Eviți Problemele Cu Nutrienții

Plantele sănătoase de canabis sunt vibrante și verzi, iar orice fel de decolorare a frunzelor sau tulpinilor unei plante poate fi un semn de stres nutrițional.

Nu uita că semințele de canabis sunt bogate în substanțe nutritive pentru a susține răsadurile de-a lungul primei etape din viața lor. Odată ce acești nutrienții sunt epuizați, este timpul să intervii tu și să oferi plantelor surplusul de nutrienți de care au nevoie pentru a vegeta și a înflori corespunzător.

1. Hrănirea răsadurilor

Răsadurile de canabis sunt foarte fragile și pot „fi arse” cu ușurință în solul bogat în nutrienți. În general, nu recomandăm hrănirea în timpul fazei de răsad. În schimb, ține răsadurile în ghivecele Easy Start până când sunt gata să fie transplantate și să înceapă să vegeteze.

Majoritatea blogurilor și forumurilor îți vor spune că plantele tale sunt gata să vegeteze după două săptămâni, dar acest lucru nu este deloc adevărat; de obicei, răsadului tău îi trebuie aproximativ 3-4 săptămâni de la germinare pentru a consuma toată energia stocată în sămânță, deși unele plante se dezvoltă mai repede decât altele. Dar, în loc să te orientezi după timp, îți recomandăm să transplantezi și să începi vegetarea răsadurilor tale odată ce au dezvoltat cel puțin trei noduri și 4-5 seturi de frunze adevărate.

2. Tranziția la faza vegetativă

Odată ce ai transplantat răsadurile în noile lor ghivece, așteaptă 3-7 zile ca acestea să se adapteze. Amintește-ți că transplantarea este un proces stresant, iar plantele tale vor avea nevoie de ceva timp pentru a-și reveni de pe urma lui. Dacă îți vei hrăni plantele prea devreme după transplantare, acestea cel mai probabil nu vor putea să asimileze toți nutrienții din mediul lor, ceea ce poate provoca probleme (cum ar fi blocarea nutrienților) mai târziu.

Dacă ești încrezător că plantele tale s-au recuperat după transplantare, începe să le hrănești cu o soluție nutritivă blândă. Un raport NPK de 4:2:3, de exemplu, este un bun punct de plecare pentru plantele care abia încep să vegeteze.

3. Arsuri cauzate de nutrienți

Crescătorii se confruntă de obicei cu arsuri cauzate de nutrienți atunci când își hrănesc răsadurile prea devreme sau când trec în faza vegetativă (fie pentru că își transplantează răsadurile în sol încins, fie pentru că încep hrănirea cu un fertilizator prea puternic). Primele semne ale arsurilor cauzate de nutrienți sunt frunzele de culoare verde închis cu vârfuri arse. Lăsată netratată, arsura cauzată de nutrienți va determina răsucirea în sus a frunzelor.

Din fericire, spre deosebire de alte probleme cu care se pot confrunta răsadurile, pe care le-am menționat în acest articol, arsurile cauzate de nutrienți pot fi remediate. Pur și simplu elimină nutrienții timp de cel puțin o săptămână și udă-ți plantele cu apă simplă, cu pH echilibrat. Odată ce planta începe să crească frunziș mai sănătos și verde, adaugă încet fertilizatorul.

Ori de câte ori începi să îți hrănești plantele, îți recomandăm să le dai jumătate din doza recomandată de fertilizator în prima săptămână de hrănire. Acest lucru oferă plantelor timp să se adapteze la noua lor dietă.

4. Creșterea organică

Noi, cei de la RQS, suntem mari fani ai grădinăritul organic al canabisului. Nicio cantitate de nutrienți chimici nu s-ar putea compara vreodată cu amestecul complex de microorganisme care există în solul organic.

Când crești organic, accentul se pune mai degrabă pe crearea unui sol vibrant din start decât pe creșterea într-un mediu stagnant și pomparea acestuia cu substanțe nutritive chimice o dată pe săptămână. Deși procesul de creștere organică este mai solicitant, gustul canabisului organic este greu de egalat. Reține că plantele cultivate organic nu oferă de obicei aceleași producții ca suratele lor neorganice.

HOW TO AVOID NUTRIENT PROBLEMS

Cum Să Previi Dăunătorii Și Insectele

Dăunătorii și bolile pot distruge răsadurile în mai puțin de o zi. Pentru a preveni acest lucru, este foarte important să păstrezi mediul din jurul răsadurilor curat și la temperaturi și niveluri de umiditate optime. Evită udarea excesivă și nu uita să citești despre dăunătorii comuni ai canabisului, astfel încât să îi poți observa și elimina cât mai devreme. Unii dăunători obișnuiți de care trebuie să ții cont sunt:

1. Musculițe de pământ

Aceste insecte mici, negre, asemănătoare muștelor, se hrănesc cu plantele și își depun larvele în solul umed de la suprafață.

2. Acarieni

De culoare neagră sau roșie, acarienii trăiesc pe partea inferioară a frunzelor și uneori creează pânze de protecție în jurul frunzelor sănătoase. Le plac mediile de creștere calde și uscate.

3. Musca minieră

Aceste insecte mici, subțiri, cu aripi, lasă pete neregulate asemănătoare urmelor de melci pe frunzele sănătoase.

4. Făinarea

După cum sugerează și numele, făinarea este un tip de mucegai care se formează ca o pulbere albă, asemănătoare făinii, pe frunzele plantelor.

5. Pythium și Fusarium

Aceste ciuperci pot fi greu de observat, dar apariția unor pete albe pe solul umed de la suprafață poate fi un semn timpuriu al prezenței lor.

Răsadurilor de canabis le plac condițiile de creștere calde și umede. Din păcate, și dăunătorii și bolile adoră aceste condiții. Păstrarea lucrurilor foarte curate și creșterea răsadurilor într-un propagator pot ajuta la prevenirea unei infestări.

Cum Să Previi Întinderea Răsadurilor

How to prevent stretchy seedlings

Răsadurile se întind pentru a se apropia de sursa lor de lumină. Pentru a îți împiedica răsadurile să dezvolte tulpini neobișnuit de lungi și fragile, crește-le sub CFL cu spectru albastru situat la aproximativ 5 cm de vârful plantelor. De asemenea, evită să îți păstrezi răsadurile în întuneric timp de 24 de ore după germinare (un sfat frecvent pe forumurile de creștere), deoarece lipsa luminii îți va forța răsadurile să se întindă anormal.

Când Și Cum Să Îți Transplantezi Răsadurile

Din păcate, transplantarea răsadurilor este departe de a fi o știință exactă; în loc să urmezi un calendar sau un program strict, îți recomandăm să fii atent la planta ta și să știi ce semne trebuie să cauți.

După cum am menționat mai devreme, o regulă bună este transplantarea răsadurilor atunci când frunzele lor acoperă complet circumferința recipientului lor. După aproximativ o săptămână, verifică rădăcinile răsadurilor. Dacă poți îndepărta complet un răsad și tot solul său, acesta este gata de transplantare.

Nu uita să fii foarte delicat atunci când manipulezi răsadurile și le transplantezi. Orice deteriorare minoră a rădăcinilor lor poate cauza foarte mult stres pentru plante atât de tinere și fragile, cărora le va lua ceva timp să se recupereze.

Video id: 275636482

Explicarea Fazei Vegetative

În acea coajă întunecată și dură, semințele de canabis adăpostesc toate informațiile genetice necesare pentru a încolți și a crește în plante mari și strălucitoare. Când sunt expuse la umiditate și căldură, semințele sunt capabile să absoarbă apa din mediul lor. Acest proces este cunoscut sub numele de imbibiție și este cheia vieții pentru toate plantele.

Odată ce apa pătrunde într-o sămânță, activează enzime speciale care declanșează creșterea rădăcinii pivotante (rădăcina albă mică care iese din semințe atunci când germinează corect). Această rădăcină începe să se împingă mai adânc în subteran, în căutarea unei cantități mai mari de apă, în timp ce sămânța trimite un lăstar în afara solului în căutarea luminii.

Semințele de canabis conțin deja două cotiledoane (sau frunze embrionare) care dezvăluie și împing învelișul semințelor din lăstari. După apariția cotiledoanelor, plantele de canabis își vor dezvolta primul set de frunze adevărate. Acestea vor crește din tulpina principală și vor avea doar un deget.

În primele etape ale vieții lor, răsadurile de canabis își obțin toată energia din depozitele din interiorul semințelor. Pe măsură ce rădăcinile lor se dezvoltă, acestea pot absorbi apa prin frunze. Odată ce plantele tale și-au dezvoltat primele seturi de frunze adevărate (și anume, frunze cu cel puțin 5-7 degete), acestea nu mai sunt considerate răsaduri și poți spune, în mod oficial, că vegetează.

Reține că creșterea rapidă și frunzele verzi vibrante sunt semne revelatoare ale răsadurilor sănătoase.


Spor La Cultivare!

Acum, că știi teoria din spatele creșterii răsadurilor sănătoase de canabis, este timpul să îți murdărești mâinile. Nu uita să investești într-unul dintre kiturile noastre starter pentru cele mai bune și mai eficiente rezultate și continuă să citești blogul nostru pentru mai multe sfaturi despre cultivarea unui canabis senzațional la tine acasă.

Let's Get Growing

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37746 reviews