Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Cum să tratezi frunzele uscate de canabis.


Rețelele de socializare sunt pline de exemplare sănătoase și vibrante de canabis. Aceste plante prospere au frunze ferme, în formă de evantai, de culoare verde închis, cu o strălucire ceroasă, care cresc din tulpini robuste și rezistente. Fiecare cultivator se străduiește să obțină o plantă care să arate măcar pe jumătate la fel de sănătoasă. Cu toate acestea, lucrurile nu merg întotdeauna conform planului.

Ai intrat vreodată în spațiul tău de creștere și ai observat frunze uscate atârnând pe plantele tale? Este descurajator și mult prea departe de frunzișul luxuriant descris pe Instagram. Dacă frunzele tale nu arată prea bine, consultă ghidul de mai jos. Vom aborda fiecare posibilă cauză pentru această afecțiune și modalități în care o poți remedia.

Cómo evitar y tratar las hojas de marihuana secas y quebradizas

Care sunt cauzele frunzelor uscate de canabis?

În inima fiecărui cultivator de canabis se află un mic detectiv. O mare parte din recoltarea unui coronament de muguri sănătoși implică multe probleme care trebuie rezolvate pe parcurs, de la deficiențe de nutrienți la invazii de dăunători. Frunzele uscate se numără printre aceste probleme. Acestea își fac apariția atunci când planta își pierde conținutul de umiditate, iar frunzele se încolăcesc, au un aspect fragil și sunt casante la atingere. Mai mulți factori de mediu pot da naștere acestui lucru - problemele legate de nutrienți, prea multă apă și excesul de căldură sunt doar câțiva dintre factorii obișnuiți.

Din fericire, am identificat soluții pentru toate aceste cauze. Folosește ghidul de mai jos pentru a afla ce anume determină frunzele de canabis să se usuce și ce poți face pentru a-ți salva planta.

Vârsta înaintată

Planta de canabis nu va fi mereu tânără. Frunzele uscate și casante apar în mod natural spre sfârșitul ciclului de viață al unei plante. În timpul etapei târzii de înflorire, pe măsură ce planta își redirecționează majoritatea resurselor către formarea mugurilor rășinoși, vei observa că unele frunze încep să se usuce și să se decoloreze.

Bătrânețea afectează în mare măsură frunzele inferioare, dar și cele superioare ar putea începe să își piardă conținutul de umiditate și aspectul verde luxuriant. Dacă planta ta este sănătoasă în rest, fără dăunători și se bucură de temperaturi optime, sunt șanse ca ea să îmbătrânească.

Frunzele vor avea un aspect fragil și uscat în perioada de spălare - actul de restricționare a administrării de hrană cu aproximativ două săptămâni înainte de recoltare pentru a îmbunătăți aroma mugurilor. O lipsă intenționată de nutrienți cheie își va pune amprenta asupra frunzelor și va determina adesea căderea multor frunze.

Vejez

Soluție

Fiind un fenomen natural, nu ai de ce să îți faci griji. Lasă natura să-și urmeze cursul. Ia o pereche de foarfece curate și defoliază frunzele uscate și muribunde, pentru a îmbunătăți aerisirea bolții și pentru a curăța planta.

Probleme legate de nutrienți

Planta de canabis are nevoie de anumiți nutrienți cheie pentru a supraviețui și a se dezvolta. Acești compuși naturali joacă roluri vitale în fiziologia canabisului, de la asistarea fotosintezei până la facilitarea creșterii țesuturilor și înflorire.

Planta are nevoie de două grupuri de nutrienți cheie: macronutrienți și micronutrienți. După cum sugerează și numele lor, planta are nevoie de primii în cantități mai mari, iar de cei din urmă în cantități mai mici. Majoritatea cultivatorilor reușesc să le furnizeze plantelor nutrienții necesari folosind fie compost de înaltă calitate, fie suplimente.

În ciuda acestui fapt, plantele pot prezenta simptome de carență din cauza fluctuațiilor de pH. Dacă pH-ul mediului de creștere este prea scăzut sau prea ridicat, plantele își pierd capacitatea de a absorbi nutrienții. Nivelurile scăzute de molecule precum fierul și magneziul - importante pentru formarea clorofilei și sinteza enzimelor - pot cauza probleme precum uscarea frunzelor.

Un surplus de nutrienți poate provoca, de asemenea, uscarea și deteriorarea frunzelor. Excesul de azot poate arde rădăcinile, uscând frunzele și oferindu-le o culoare intensă de verde închis.

Problemas nutricionales

Soluție

Ajustează pH-ul mediului de creștere pentru a restabili un echilibru sănătos. Pentru o dezvoltare optimă, plantele de canabis au nevoie de un pH cuprins între 6,0 - 7,0, iar plantele hidroponice preferă un pH de 5,5 - 6,5. Folosește un tester pentru pH pentru a determina starea solului tău. Mai întâi, încearcă să speli mediul de creștere cu apă cu un pH echilibrat și testează-l din nou. Dacă nivelul pH-ului este în continuare dereglat, aplică produse de corecție a pH-ului disponibile în orice magazin de creștere.

De asemenea, ia în considerare adăugarea de ciuperci micorize în solul tău. Aceste ciuperci benefice formează o relație reciproc avantajoasă cu rădăcinile plantelor, ajutându-le să extragă substanțe nutritive în schimbul zaharurilor.

Udarea excesivă

Nu este un secret că plantele de canabis au nevoie de apă pentru a supraviețui. Plantele folosesc această resursă prețioasă în timpul fotosintezei, pentru a transporta substanțele nutritive și pentru a le menține turgescente și puternice. Cu toate acestea, ca în orice situație, prea multă apă face mai mult rău decât bine.

Udarea excesivă apare, de obicei, atunci când cultivatorii începători au prea multă grijă de plantele lor - ei văd o singură pată de pământ uscat și încep să intre în panică. Un aport constant de apă înseamnă că lichidul începe să se adune în sol. Atunci când plantele absorb prea multă apă, celulele din frunze se umflă și, în cele din urmă, se rup. Acest lucru cauzează formarea de cruste la vârfuri și un aspect casant. Ca să nu mai vorbim de faptul că excesul de apă creează un teren propice pentru ciupercile dăunătoare și elimină nutrienții valoroși din sol.

Riego excesivo

Soluție

Udă-ți plantele în mod inteligent. Un sol puțin uscat reprezintă de fapt un lucru bun. Ca regulă generală, udă planta doar atunci când primii cinci centimetri de sol sunt uscați. Pentru a ține evidența mai bine, cântărește ghivecele atunci când solul este uscat și din nou atunci când solul este ud. Așteaptă ca ghivecele să se apropie de greutatea lor uscată înainte de a uda din nou.

Dăunători și ciuperci

Oamenii nu sunt singurele creaturi pământene cu o preferință pentru canabis. Multe specii de microbi, insecte și mucegaiuri se bucură să savureze gustul plantelor proaspete de canabis. Afidelor, omizilor și melcilor le place să pască pe frunzele de canabis, în timp ce nematozii paraziți preferă gustul rădăcinilor. Ciupercile se vor instala cam oriunde pe plantă, atâta timp cât aceasta le oferă condițiile preferate - umiditate în sol și aer.

Plantele de canabis pot suporta câteva daune provocate de dăunători, iar prezența câtorva insecte indică o biodiversitate puternică în cadrul grădinii. Dar atacurile prelungite și intense le pot provoca un stres foarte mare, putând duce la probleme precum uscarea frunzelor.

Plagas y hongos

Soluție

Protejează-ți plantele! Diverse specii necesită tactici diferite. Folosește insecte prădătoare, cum ar fi gărgărițele, viespile parazite și călugărițele, pentru a ține la distanță speciile dăunătoare. Pentru o apărare suplimentară, seamănă plante companion la începutul sezonului, cum ar fi mărarul, busuiocul, floarea-soarelui și lavanda, pentru a respinge și distrage atenția insectelor dăunătoare.

Ai sentimentul că rădăcinile tale sunt atacate? Inoculează-ți solul cu ciuperci micorize; filamentele hifă prind în capcană nematozii rozători. Și cum rămâne cu mucegaiul enervant? Aerisește plantele cu ajutorul unor ventilatoare sau a brizei naturale. Evită udarea excesivă a solului și acoperă cultura în timpul înfloririi pentru a o proteja de ploile torențiale.

Căldura excesivă

Căldura are tendința de a usca lucrurile: șunca, pâinea prăjită, chiar și pielea noastră după prea mult timp petrecut pe plajă. Dacă plantele tale de canabis sunt expuse la soarele arzător într-o seră sau grădină, vei constata că și frunzele lor vor începe să se usuce. Căldura intensă va determina frunzele să-și piardă din umiditate, să se usuce și să se zbârcească.

Calor excesivo

Soluție

Dacă cultivi în aer liber, într-o regiune deosebit de caldă, fii pregătit/ă să îți aperi plantele de valurile de căldură. Trebuie să ai la îndemână câteva pânze de umbrire și câțiva țăruși pe care să le instalezi atunci când soarele este prea puternic pentru o perioadă îndelungată de timp.

Dacă ți se pare că în camera de creștere este o căldură insuportabilă, folosește ventilatoare și aer condiționat pentru a reduce temperatura. Poți folosi chiar și un senzor atașat la un ventilator de evacuare pentru a automatiza această funcție.

Lumina

Un alt pilon al vieții plantelor, lumina, permite plantelor de canabis să își creeze propria energie. Fără lumină, îți poți lua adio de tot de la mugurii de canabis. Cu toate acestea, prea multă lumină va arde zonele superioare ale plantei, provocând ruperea frunzelor și chiar deteriorarea tulpinilor superioare. Dacă vei permite coronamentului să crească prea mult, vei observa decolorare, uscăciune și randamente reduse.

Quemaduras por luz

Soluție

Monitorizează-ți îndeaproape plantele cultivate în interior. Mută sistemul de iluminare mai sus, pe măsură ce planta ta crește. Dacă ai de-a face cu un spațiu limitat, folosește metode cu stres redus și ScrOG pentru a menține bolta sub control fără a sacrifica producția.

Luminile LED sunt din ce în ce mai populare în rândul cultivatorilor de canabis. Pe lângă faptul că sunt mai ieftine, aceste lumini emit mai puțină căldură și oferă mai mult spațiu de eroare în cazul în care plantele tale cresc un pic prea mult.

Tratarea frunzelor uscate

Dacă observi că frunzele plantelor tale sunt uscate, nu intra în panică! Abordează problema cu calm și amintește-ți ce ai învățat. Citește din nou ghidul nostru, identifică problema și folosește tratamentul corect. Dacă acționezi eficient, îți vei salva plantele, vei rezolva o problemă horticolă și vei deveni un cultivator mai bun, toate în același timp.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews