Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds


By Max Sargent


IMPORTANȚA ÎNGRIJIRII RĂSADULUI DE CANABIS

După germinare sau după tăiere, planta ta are nevoie de un loc unde să prindă rădăcini. Obiectivul principal pentru planta de canabis în timpul etapei de răsad este dezvoltarea unei zone rădăcinoase sănătoase. Dacă răsadurile tale întâmpină greutăți acum, este posibil să nu-și revină niciodată complet și, cu atât mai probabil, să nu își atingă potențialul maxim. În cel mai rău caz, răsadurile mor și cultura ta se termină chiar înainte de a începe.

CONDIȚIILE OPTIME PENTRU RĂSADURI

Răsadurile de canabis trebuie tratate cu delicatețe. Ai grijă de marijuana ca de bebeluși! Dacă răsadurile tale au nevoie de sprijin, susține-le cu o scobitoare sau un bețișor de cocktail și niște sârmă moale de grădinărit.

Un program de iluminare de 18-6 este considerat ideal de majoritatea cultivatorilor. Se preferă lumina albă. Sursa de lumină ar trebui să fie CFL, MH sau LED. Dacă ai un pervaz însorit, te poți folosi de el dacă e absolut necesar.

Rădăcinile cresc la întuneric. De aceea, recomandăm programul 18-6 sau 20-4 în locul unui ciclu de lumină non-stop de 24 de ore. Umiditatea ridicată, în mod ideal în jur de 70% RH, și temperaturile în intervalul 20-24°C alcătuiesc un habitat perfect pentru răsad. Un propagator, termo-higrometru și o sticlă de apă cu pulverizator sunt instrumentele care te ajută să ai rezultate grozave.

Creșterea unor răsaduri alungite sau îndoite se poate datora geneticii. Adesea, este un indiciu că lampa de creștere este poziționată prea departe de coronament. Un CFL alb rece de 250 W poate atârna confortabil la 15 cm deasupra unei duzini de răsaduri sau a mai multor răsaduri, fără uscarea frunzelor.

THE OPTIMAL CONDITIONS FOR SEEDLINGS

CARE ESTE CEL MAI BUN SUBSTRAT DE START?

Mediul de cultură trebuie să fie umed, nu îmbibat cu apă. Un ciclu eficient umed-uscat este obiectivul. Amintește-ți să reziști tentației de a uda excesiv. Este mai bine să pulverizezi plantele cu un pulverizator, dacă nu ești sigur. Atinge mediul de cultură pentru a simți cât este de uscat și menține RH-ul ridicat.

Înainte de a intra în detalii, trebuie să specificăm în mod clar că începutul într-un mediu și trecerea la alt mediu de cultură poate fi periculoasă. Păstrează totul simplu și fii constant. Nu poți începe să pui răsadul în pământ și să-l transplantezi mai târziu într-o găleată DWC.

CUBURI, PAHARE ȘI RECIPIENTE MICI

Cuburile și blocurile din vată minerală sunt făcute pentru culturile hidroponice. Dacă pui răsadurile într-un cub mic, este ușor să le transplantezi mai târziu. Pur și simplu taie o bucată de dimensiunea unui cub dintr-un bloc mai mare și folosește-l. Procesul poate fi repetat cu un stres minim pentru plante.

Din păcate, vata minerală este o idee foarte proastă pentru cultivatorii care au ales solul, chiar și în cazul blocurilor de dimensiuni mai mici. Invariabil, blocul va reține mai multă apă decât solul din jur. Creșterea algelor verzi, asemănătoare nămolului, devine în curând o problemă. Sigur, uneori poți scăpa cu acele cuburi mici, dar de ce să-ți asumi riscul?

Un mediu bogat în oxigen care se drenează bine reprezintă amestecul ideal pentru cultivatorii ce preferă solul și/sau fibra de cocos. Între aceste două stiluri de cultivare există cea mai mare asemănare în timpul etapei de răsad. Cuburile din turbă sau nucă de cocos sunt ușor de utilizat și sunt relativ ieftine. Similar cu un bloc din vată minerală, poți monitoriza vizual dezvoltarea rădăcinilor pe măsură ce firele subțiri albe ies din cub. Cultivatorii, atât organici, cât și hidroponici, care lucrează cu clone, raportează cele mai mari rate de succes utilizând mediile de start de mărimea unui cub.

Mulți cultivatori care aleg solul și fibra de cocos folosesc pahare sau ghivece mici de plastic ca recipiente de pornire, cu dimensiuni de obicei de 0,5-5l. Solul ușor fertilizat amestecat cu perlit sau fibra de nucă de cocos amestecată cu 30-50% perlit sunt cele mai comune medii amestecate pentru răsaduri. Atâta timp cât baza recipientului are o mulțime de orificii de drenaj și interiorul poate susține volumul de mediu de cultură necesar, acesta poate servi ca ghiveci de pornire. Nu-ți fie teamă să improvizezi! Cu ajutorul unui ac, dă câteva găuri în baza unui pahar de cafea din hârtie și acesta poate deveni un ghiveci.

THE OPTIMAL CONDITIONS FOR SEEDLINGS

CÂND SĂ TRANSPLANTEZI RĂSADURILE

Momentul potrivit pentru transplantarea răsadurilor este chiar înainte ca acestea să depășească recipientul actual. Dacă ai cuburi, poți vedea rădăcinile care ies în afară, spunându-ți că este timpul să transplantezi. Când începi cu un pahar sau un ghiveci mic, te bazezi pe indiciile de la suprafața solului. De obicei, atunci când setul sau seturile de frunze adevărate ale răsadului s-au extins și acoperă circumferința recipientului, atunci a sosit momentul. De asemenea, creșterea verticală va fi un indicator evident.

Nu aștepta prea mult pentru a transplanta. Plantele cu rădăcină densă și complexă vor avea nevoie de timp pentru a se recupera și se pot opri din creștere permanent. În general, este nevoie de 7-10 zile pentru ca un răsad să prindă rădăcini și să depășească dimensiunea ghivecelor mici, de început, de 1 l sau mai puțin.

[view_product id="565"

CUM SĂ TRANSPLANTEZI RĂSADURILE

Cel mai simplu e să lucrezi cu cuburi. Fie tai o gaură la dimensiune într-un bloc mai mare, fie sapi o gaură în mediu cu degetele și introduci răsadul pentru o potrivire perfectă. Transplantarea necesită puțin mai multă finețe. În primul rând, nu umple recipientul cel mare până sus. Lasă spațiu pentru a putea uda cum trebuie mai târziu. Dacă umpli ghiveciul până sus, apa va curge în mare parte și nu va ajunge la rădăcini.

Apoi, creează o formă în recipientul tău mare cu un alt ghiveci mic, sau cu acela care are planta în el, dacă nu ai altele în plus. Creează această formă în mediul de cultură după ce l-ai udat. Acest lucru creează o locație perfectă pentru transplant.

Cel mai bine este să aștepți până ce mediul din ghiveciul mic este uscat înainte de a face transplantarea. Pământul umed se poate împrăștia în bucăți în timp ce bâjbâi cu procedura. Acum e timpul să întorci planta uscată cu susul în jos și să bați ferm la bază. Prinde tulpina plantei de la bază și scoate ușor mediul îndesat și compact din recipient într-o singură bucată. Se va împrăștia puțin sol de deasupra, dar nu-ți face griji!

În cele din urmă, așază ușor planta, mai întâi rădăcinile, în recipientul cel mare. Înlocuiește pământul pierdut de la suprafață sau cocosul cu o mână sau două de sol/cocos puse deasupra și adaugă puțină apă. Acesta este secretul transplantării fără stres.

Transplant Cannabis Seedling

TRANSPLANTAREA VS FOLOSIREA RECIPIENTELOR MARI DE LA ÎNCEPUT

Dacă dimensiunea finală a recipientului tău este de până la 11 l, ai opțiunea de a semăna semințele direct. Aceasta este o opțiune viabilă doar atunci când cultivi pornind de la semințe. Clonele nu vor prinde rădăcini într-un recipient atât de mare. Inițial, răsadurile din ghivece mari vor crește mai încet decât acelea din recipiente mai mici. După câteva săptămâni de creștere vegetativă, diferența este neglijabilă.

Dacă nu transplantezi, atunci elimini riscul de șoc cauzat de transplantare. Dar vei limita și potențialul plantelor tale de canabis. Acestea fiind spuse, o primă și finală transplantare este uneori cea mai bună opțiune pentru tulpinile autoflorante cu un ciclu de viață scurt.

Cu excepția cazului în care plantele mai mici sunt rentabile din cauza spațiului limitat de cultivare, o plantă mai mare va fi întotdeauna mai bună. Transplantarea nu este o activitate pe care cultivatorii începători ar trebui să o evite. Singura modalitate de a învăța este prin practică. Dacă vei dori vreodată să cultivi monștri de marijuana, trebuie să stăpânești bine metoda de transplantare a răsadurilor.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews