Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter Reviewed by: Mr José


Majoritatea oamenilor încep să cultive canabis având o viziune idealistă. Ei își imaginează un drum ușor, liniar, de la sămânță la recoltă, fără multe obstacole de trecut. Deși există lucruri mult mai dificil de realizat decât cultivarea canabisului, acest hobby este însoțit de o listă lungă de provocări, inclusiv arsura canabisului provocată de nutrienți (cunoscută și sub denumirea de arsură a mugurilor de canabis).

Din fericire, fiecare provocare servește ca o experiență de învățare care, în cele din urmă, te va face un cultivator mai bun. Află mai jos tot ce trebuie să știi despre arsura provocată de nutrienți, inclusiv ce o cauzează, cum să o identifici și sfaturi pentru prevenire.

Arsura canabisului provocată de nutrienți

Arsura canabisului provocată de nutrienți ar putea fi numită „lamentația începătorilor” sau „reacții la exces de entuziasm”. Arsura de la nutrienți este un tip de stres cauzat de supraalimentarea plantelor sau de amestecul de nutrienți foarte puternici. Cultivatorii începători au adesea concepția greșită că mai mult este mai bine. Acest lucru este foarte neadevărat. Deseori, arsura poate fi cauzată de o simplă eroare umană. Din fericire, această stare poate fi remediată înainte de a-ți distruge recolta. Astfel, arsura canabisului poate deteriora o cultură în orice stadiu al dezvoltării.

Spre deosebire de animale (sau oameni), plantele nu acumulează kilograme atunci când le hrănești excesiv. La urma urmei, plantele sunt total alte organisme. Ele au nevoie de o serie echilibrată și continuă de reacții chimice pentru a supraviețui și a prospera. Încercarea de a le îmbuiba cu hrană suplimentară este o cale rapidă spre dezamăgire.

Există mai mulți factori care cauzează arsura provocată de nutrienți, inclusiv:

Amestec de nutrienți amestecul mai puternic de nutrienți decât cel recomandat în timpul oricărei faze de creștere
Udarea excesivă plantele au nevoie de o perioadă uscată pentru a funcționa corect și pentru a avea acces la oxigen
Stimulenți de înflorire folosirea stimulenților de înflorire prea des sau într-o concentrație prea mare
Stimulenți de creștere folosirea prea frecventă a stimulenților de creștere, cauzând alungire și arsuri din cauza absorbției excesive de nutrienți
Mediu de creștere „fierbinte” excesul de nutrienți în mediul de creștere îl poate face prea bogat (sau „fierbinte”). Când cantitățile sunt prea mari, plantele de canabis nu tolerează bine și se instalează arsura de la nutrienți. Îngrășământul proaspăt sau solul îmbogățit artificial cu nutrienți sunt principalii vinovați.
Sol uscat dacă lași solul să se usuce prea mult se pot acumula săruri nutritive. Udarea bruscă a mediului de creștere poate face ca sărurile să se mobilizeze toate dintr-o dată, ducând la o absorbție mare de nutrienți și arsura ulterioară.
Iluminare scăzută plantele de canabis au nevoie de lumină pentru a stimula procesele fiziologice și pentru a crea energie. Nivelurile scăzute pot crește șansa de arsuri provocate de nutrienți, chiar și în cazul unor concentrații scăzute de nutrienți

De ce încep simptomele arsurilor provocate de nutrienți de la vârfurile frunzelor? Deoarece plantele încearcă să distribuie excesul de nutrienți în țesuturi. Ele nu pot deplasa aceste molecule mai departe de vârfuri, așadar aici se acumulează mai întâi.

Quemadura de nutrientes en la marihuana
  • Se pot recupera plantele de canabis de la arsura provocată de nutrienți?

Veste bună: da! De cele mai multe ori. Depinde de gravitatea situației. Plantele de canabis expuse unei ușoare arsuri provocate de nutrienți pe perioade scurte au șanse mari de a se recupera și de a produce o recoltă mulțumitoare. Totuși, atunci când este lăsată necontrolată, arsura provocată de nutrienți are potențialul de a ucide o plantă și de a elimina cu totul posibilitatea unei recolte.

Continuă să citești pentru a descoperi cum să remediezi această problemă pentru cel mai bun rezultat posibil.

Se vor recupera plantele de canabis de la arsura provocată de nutrienți?

Azotul este compusul predominant găsit în nutrienții pentru canabis, în special în timpul etapei vegetative. Toxicitatea azotului va fi urmată rapid de simptome mai severe.

Indicațiile timpurii ale acumulării de nutrienți înainte să apară arsura pot fi:

Frunze de un verde foarte intens
PVerde strălucitor de zi, vârfuri aproape fluorescente
Vârfurile frunzelor îndoite la 90°
Tulpinile și ramurile vor deveni roșu intens, magenta sau violet
Frunzele de zahăr și vârfurile caliciului se vor îngălbeni, apoi vor muri. Spre deosebire de căderea specifică a frunzelor în timpul înfloririi, frunzele de muguri supraalimentate vor da semne de deteriorare în timp ce îngălbenesc, apoi vor muri rapid.

Alte indicații ale arsurilor provocate de nutrienți sunt vârfurile galbene și arse ale frunzelor. Acest efect va fi larg răspândit, deoarece fertilizarea în exces afectează întreaga plantă. Vârfurile mici arse sunt ceva obișnuit și nu trebuie să îți faci griji. Atunci când îngălbenirea se intensifică și avansează, totuși este timpul să iei măsuri. După ce frunzele încep să se onduleze și să devină maronii, cu siguranță vor muri.

Arsura de la nutrienți poate fi treptată dacă supradozajul este doar puțin mai puternic. Poate, de asemenea, să apară repede, progresând în câteva zile. Cel mai rău caz este o supradoză cronică care provoacă îngălbenirea și ofilirea la nivelul întregii culturi peste noapte, însoțită de ondularea frunzelor și lipsa de turgescență. În acest caz, dacă te afli în timpul etapei vegetative, începe din nou. Recuperarea poate fi imposibilă sau poate dura mai mult decât dacă o iei de la capăt.

Mugurii pot fi afectați și ei de arsura provocată de nutrienți. În timpul etapei de înflorire, canabisul își schimbă modul în care folosește nutrienții. Nevoia de azot scade aproape la zero, însă crește cererea de alți compuși precum calciul și magneziul. O supradoză din orice fel de aditiv va provoca același tip de simptome de arsură.

Cómo identificar la quema de nutrientes en el cannabis

Cum se remediază arsura de la nutrienți

Odată ce necazurile plantei tale au fost identificate ca fiind arsuri de la nutrienți, îndepărtează cu grijă toată partea deteriorată. Rupe toate frunzele deteriorate. Urmărește mănunchiurile de calicii înapoi la ramura lor și îndepărtează întreaga floare, doar pentru a fi sigur. Florile și frunzele moarte vor putrezi. Cât mai curând posibil, curăță mediul de creștere cu apă curată, cu pH echilibrat. Dacă ai un rezervor, măsoară conținutul cu un ph-metru sau un tester de calitate a apei și ajustează cu apă proaspătă.

Dacă amesteci zilnic cu mâna, atunci ia-o mai ușor căci mai puțin înseamnă mai mult în cazul canabisului. Reține că rezultate satisfăcătoare pot fi obținute doar cu apă simplă pentru întreaga durată de viață a plantei.

Înainte de a reveni la un program obișnuit de hrănire, utilizează un tonic special pentru plante pentru a ajuta planta să fie din nou sănătoasă. Biosfera rădăcinii sigur a fost afectată, precum și părțile verzi ale plantei. Tonicele cu nitrat de argint, acid humic și fulvic, vitamine și minerale sunt ideale pentru a restabili sănătatea plantelor.

Când revii la hrănirea obișnuită, utilizează doar ¾ din putere pentru a evita reapariția arsurii. Plantele își vor recăpăta rapid vigoarea și vor continua să crească robuste. Nu uita să ajustezi perioada de creștere pentru a recupera timpul pierdut atunci când plantele erau bolnave. Dacă adaugi mai mult timp la perioada de vegetație a tulpinilor fotoperiodice nu va dăuna acestora. Dacă arsura s-a produs în timpul înfloririi sau la tulpini autoflorante, atunci va trebui să accepți o recoltă mai mică.

Vídeo aneu: 637400681
  • Sistemele hidroponice

Acum cunoști simptomele, dar probabil te întrebi cum să remediezi arsurile provocate de nutrienți. Din fericire, pentru cultivatorii hidroponici este adesea mai ușor să abordeze această situație dificilă. Spre deosebire de cultivatorii ce folosesc solul, aceștia au avantajul de a schimba cu ușurință întregul mediu acvatic în doar câteva minute. Dacă observi simptome de arsuri provocate de nutrienți în cultura ta hidroponică, poți pur și simplu să golești rezervorul și să înlocuiești soluția cu un preparat care conține mai puțini nutrienți și un nivel de pH ideal.

Înregistrarea cantității exacte de nutrienți pe care o utilizezi în preparatele tale se dovedește utilă în acest context. Verifică ce cantitate ai folosit când plantele tale au experimentat pentru prima dată arsura și începe să administrezi jumătate din această cantitate. Ar trebui să observi o schimbare pozitivă imediată la plantele tale. Odată ce acorzi atenție valorilor nutritive, simptomele arsurii de la nutrienți vor înceta să se răspândească aproape imediat. Frunzele afectate nu se vor recupera, dar vei salva restul de țesut sănătos de la plantă.

Cómo remediar la quema de nutrientes

Prevenirea arsurii provocate de nutrienți

Prevenirea este întotdeauna cea mai bună politică, așa că este o idee minunată să deprinzi obiceiuri bune care să scadă șansele de a greși. În primul rând, asigură-te că utilizezi nutrienții corecți pentru etapa de creștere adecvată. Chiar și așa, este o idee înțeleaptă să folosești doar ¾ din doza recomandată pe ambalajul produsului. Uneori, recomandările producătorilor pot fi destul de permisive, ceea ce lasă loc pentru mici erori.

Vezi mai jos câteva dintre cele mai bune tehnici pentru a reduce riscul de arsuri provocate de nutrienți.

  • Folosește diagrame de hrănire

Plante diferite de canabis reacționează la aceeași cantitate de nutrienți în moduri diferite. Este nevoie de o perioadă de experimentare pentru a descoperi cum răspund anumite soiuri. Ca regulă generală, mai bine e să consideri doza recomandată pe diagramele de nutrienți ca fiind cantitatea maximă. Dacă plantele tale sunt predispuse la arsuri de la nutrienți, începe cu mult mai puțin. Dacă la început vei utiliza 50%, această măsură te va ajuta să eviți arderea plantelor.

  • Folosește nutrienți specifici pentru canabis

Asigură-te că utilizezi nutrienți concepuți special pentru canabis. Aceștia sunt adaptați specific speciei și multe produse sunt concepute chiar pentru a susține perioade specifice ale ciclului de creștere.

  • Ține seama de diferitele nevoi din perioada de vegetație și înflorire

Plantele de canabis au cerințe nutriționale diferite pe măsură ce ciclul de creștere progresează. Ele preferă niveluri mai mari de azot în timpul etapei vegetative pentru a le ajuta să dezvolte frunze evantai suculente, iar în timpul înfloririi preferă niveluri mai mari de fosfor și potasiu. Dacă le oferi mult azot în timpul înfloririi, te poți aștepta să observi că apar simptome de arsură provocată de nutrienți.

  • Monitorizează PPM

Poți preveni arsurile de la nutrienți observând cu atenție citirile părți pe milion (PPM) și cele referitoare la conductivitatea electrică (EC) ale soluțiilor nutritive amestecate manual și ale substanțelor scurse. Ambele valori oferă o indicație a cantității de nutrienți prezente în preparatele nutritive și mediul de creștere.

Mai jos, vei găsi o scurtă referință despre cum ar trebui să arate aceste cifre în timpul principalelor etape de creștere și în diferite medii de creștere. Citirile de scurgeri care sunt prea mari indică o acumulare de săruri și un risc crescut de arsuri provocate de nutrienți.

Sol Hidroponic
Etapa de răsad 350-400ppm | EC (ms/cm) 0,7-0,8 400-500ppm | EC (ms/cm) 0,8-1
Etapa vegetativă 500-750ppm
EC 1,0-1,5
600-850ppm
EC 1,2-1,7
Etapa de înflorire 750-900ppm
EC 1,5-1,8
850-1100ppm
EC 1,7-2,2

*Este utilizată scara PPM 500

Cum se măsoară PPM și EC

Pentru a măsura ppm, vei avea nevoie de un contor de substanțe solide dizolvate totale (TDS). Calibrează dispozitivul, asigură-te că arată zero și plasează-l în soluția pe care vrei să o testezi. Pentru a măsura EC, va trebui să adaugi un tester de conductivitate la trusa de instrumente. Aceste dispozitive îți permit să măsori salinitatea soluției tale cu un clic pe buton, ceea ce te va ajuta să eviți excesul de săruri.

Utilizează un contor EC/pH pentru a verifica puterea nutrienților de fiecare dată, indiferent dacă amesteci manual zilnic sau în rezervoare hidroponice. Ai grijă să cureți cu apă sistemele hidroponice, mediile de creștere și solul pentru a preveni acumularea de sare în zona rădăcinilor.

În cazul în care cultivi canabis folosind sistemul hidroponic, poți reduce concentrația de nutrienți pe care îi administrezi. Acest lucru te va ajuta să ajungi ușor la cea mai potrivită cantitate, reducând în același timp riscul de arsură provocată de nutrienți. Nu trebuie să respecți recomandările producătorului; mergi mai departe și diluează soluția astfel încât să se potrivească nevoilor plantelor tale.

Când măsori nutrienții, utilizează un dispozitiv de măsurare care are o capacitate stabilită. Dacă amestecul este de 10 ml pe litru, folosește, de exemplu, o lingură de măsurare de 10 ml pentru bucătărie. Scoate cât mai mult posibil eroarea umană din ecuație. Este foarte ușor să faci o doză prea mare dacă ai citit greșit o linie de măsurare de pe o cană. Dacă nu ții cont cum trebuie de linia de măsurare, acest lucru se va vedea la rezultate. Ai grijă să măsori întotdeauna la nivelul ochilor.

  • Câteva precizări despre solul organic

Unul dintre numeroasele beneficii ale cultivării în sol organic este că oferă o zonă tampon împotriva organismelor în jurul sistemului radicular. Plantele cultivate în sol sunt mai rezistente la supraalimentare și la alți factori de stres. Un sol organic bine pregătit chiar nu are nevoie de nutrienți pentru întregul ciclu de creștere, eliminând cu totul pericolul apariției arsurilor.

Nu confunda alte probleme cu arsura de la nutrienți

Mai multe afecțiuni determină plantele de canabis să dezvolte simptome similare cu cele ale arsurii de la nutrienți. Reține care sunt simptomele cheie ale arsurii de la nutrienți:

Frunze cu vârfuri galbene sau maro Capetele frunzelor devin fragile și răsucite
Decolorarea începe să se întindă pe frunze Pete neregulate și semne
Frunze ondulate și în formă de gheare

Cauzele arsurii provocate de nutrienți includ:

Excesul de nutrienți în îngrășământul putrezit de calitate slabă sau soluții sintetice prea concentrate
Solul uscat Niveluri scăzute de lumină

Unele deficiențe nutriționale și toxicitatea pot lua aspectul unei arsuri provocate de nutrienți, așa că trebuie să știi cum să le diferențiezi pentru a te asigura că o tratezi pe cea corectă.

  • Arsurile provocate de nutrienți vs Toxicitatea de la azot

Plantele de canabis depind foarte mult de azot. Acest macronutrient esențial servește ca o componentă cheie a aminoacizilor și enzimelor. Totuși, supraalimentarea canabisului cu azot poate cauza probleme mari. Toxicitatea de la azot are unele simptome cheie comune cu cele de la arsurile provocate de nutrienți, inclusiv:

Frunze cu vârfuri maro și galbene Frunze ondulate și îndoite

Totuși, simptomele care deosebesc toxicitatea de la azot de arsurile provocate de nutrienți sunt:

Frunze întunecate Frunze lucioase sau netede
Frunze complet galbene
Quema de nutrientes vs. toxicidad por nitrógeno
  • Arsuri provocate de nutrienți vs Deficiența de nutrienți

Deficiența de azot se instalează atunci când o plantă de canabis nu are suficient acces la acest nutrient cheie. Din fericire, simptomele acestei probleme nu arată ca o arsură provocată de nutrienți, ci se manifestă cu:

Frunze ofilite Frunze complet galbene
Quema de nutrientes Vs deficiencia nutricional

Arsuri provocate de nutrienți vs Udarea excesivă (sau udarea insuficientă)

Chiar și prea multă (sau prea puțină) apă poate provoca unele daune grave culturii tale de canabis. Plantele excesiv udate și udate insuficient au unele simptome similare cu arsurile de la nutrienți, inclusiv:

Frunze ondulate și îndoite Pete neregulate și semne

Dar simptomele care facilitează deosebirea sunt:

Planta aplecată Frunze ofilite
Frunze complet galbene Pete de culoarea bronzului

Mai sunt și alte indicii care te pot ajuta să deosebești aceste afecțiuni. De exemplu, plantele udate excesiv sunt supuse unui mediu de creștere saturat, iar plantele udate insuficient au un mediu prea uscat. Plantele cu arsuri de la nutrienți ar putea avea un sol ușor uscat, însă pot avea și un mediu de creștere perfect umed și tot pot prezenta simptome.

Quema de nutrientes Vs riego excesivo (o insuficiente)
  • Arsurile de la nutrienți vs stresul termic

Stresul termic poate apărea atunci când vârfurile plantelor sunt poziționate prea aproape de lămpi sau sunt expuse valurilor de căldură din aer liber. Plantele supuse stresului termic prezintă, de asemenea, frunze ondulate și îndoite. Cu toate acestea, numai frunzele cele mai apropiate de sursa de căldură vor prezenta aceste semne în stadiile incipiente, în timp ce frunzele anormale din cauza arsurii provocate de nutrienți pot apărea oriunde pe plantă.

Quemadura de nutrientes Vs estrés térmico

Acum ești pregătit pentru a preveni și a trata arsurile de la nutrienți

Felicitări, tocmai ai adăugat și mai multe cunoștințe la arsenalul tău pentru creșterea canabisului! Acum cunoști cele mai bune metode de a preveni arsurile de la nutrienți și cum să abordezi problema dacă observi semnele. Reține că plantele de canabis se bazează pe frunzele sănătoase pentru fotosinteză și pentru a crea energie - de aceea arsurile provocate de nutrienți pot cauza atât de multe daune.

De asemenea, amintește-ți că fiecare plantă de canabis este unică. Fiecare soi și plantă individuală din același soi poate răspunde diferit la nutrienți. Va trebui să monitorizezi frecvent plantele după hrănire. Dacă vezi că apar semne, redu cantitatea pe care o utilizezi. Dacă dorești să te concentrezi asupra prevenției, testează contoarele TDS și EC.

Arsura provocată de nutrienți poate fi o problemă progresivă sau un dezastru peste noapte, în funcție de cantitatea de supradoză. Detectarea timpurie și remedierea îți pot salva recolta. Nu intra în panică dacă plantele tale se ard; puțin dacă te sperii nu strică. Apoi, urmează acești pași simpli pentru a reda sănătatea și vitalitatea plantelor tale.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37746 reviews