Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter Reviewed by: Micaela Landeira


Există un motiv întemeiat pentru care majoritatea cultivatorilor își țin plantele de sex masculin departe de plantele lor femele: polenizarea plantelor de sex feminin de către masculi le determină să dezvolte semințe. Drept rezultat, femelele își concentrează energia pe producția de semințe, în loc de dezvoltarea unor muguri de bună calitate. Acest rezultat nefericit poate fi evitat prin implementarea câtorva tehnici de bază.

Este evident că nimeni nu vrea să fumeze iarbă cu semințe. Atunci când cultivi canabis și înveți cum să identifici plantele masculine și semnele polenizării, poți elimina aceste plante pentru a-ți salva femelele rămase. De asemenea, recunoașterea din timp a unei femele polenizate îți permite să o iei de la capăt înainte de a fi prea târziu, în loc să duci la bun sfârșit o cultură care va avea ca rezultat doar o recoltă de slabă calitate.

Nu subestima niciodată cât de departe poate călători polenul de canabis. Acest material genetic de dimensiuni microscopice se poate răspândi pe o rază de 3 - 7,5 mile (~4,8 - 12,1 kilometri). Cu toate acestea, atunci când condițiile meteo sunt nefavorabile, acesta poate fi purtat de vânt pe distanțe de 30 de mile (48 km). Atunci când cultivi în aer liber, trebuie să iei în considerare mult mai multe lucruri, nu doar masculii de pe proprietatea ta. Cultivatorii din orașul vecin care nu acordă atenție sexului plantelor lor ar putea să-ți pună plantele în pericol dacă nu iei măsuri suplimentare.

Cómo saber si una planta hembra ha sido polinizada

Cum să-ți dai seama că o plantă femelă a fost polenizată

Printre primele semne ale polenizării unei plante de sex feminin se numără faptul că bracteele ei devin mai mari. Bracteele sunt structuri mici, asemănătoare unor frunze, care protejează părțile reproductive ale plantei de sex feminin. Acestea sunt locurile din care apar florile de canabis. Nu confunda bractee cu calicii.

Pentru a vedea dacă bracteele s-au umflat poți să iei o pensetă și să deschizi o bractee. Dacă există o sămânță în interior, înseamnă că ai o plantă polenizată.

Un alt indiciu al polenizării îl poate reprezenta culoarea firelor de păr ale pistilului. Atunci când o femelă a fost polenizată, firele de păr albe se vor zbârci în curând și vor avea o culoare mai închisă.

De asemenea, îți poți da seama dacă polenul a fertilizat o plantă femelă acordând o atenție deosebită pistilului - organele reproductive ale florilor. Aceste structuri asemănătoare părului își schimbă culoarea pe parcursul fazei normale de înflorire, de la alb la un portocaliu închis sau roșu. În cazul florilor nefertilizate, întregul pistil va suferi această schimbare. Cu toate acestea, în urma expunerii la polen, doar vârfurile pistilului se întunecă, în timp ce „tulpina” rămâne albă.

Cómo saber si una planta hembra ha sido polinizada

Cum să eviți polenizarea plantelor tale femele

Polenizarea necesită prezența unor masculi sau a unor plante hermafrodite, care sunt femele care vor produce polen. Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a menține riscul de polenizare cât mai mic este să elimini cât mai mulți masculi sau hermafrodiți. Este important să verifici frecvent eventualele exemplare masculine din grădina ta, mai ales pe parcursul primelor trei săptămâni de înflorire.

În mod normal, cultivatorul obișnuit de canabis nu are niciun motiv pentru a păstra plantele de sex masculin și va dori să scape de ele imediat ce le observă. Pe de altă parte, crescătorii de canabis s-ar putea să vrea să păstreze masculii, dar și plantele femele. În astfel de cazuri, crescătorul va separa în mod normal sexele pentru a evita orice polenizare accidentală. Aceștia pot cultiva femelele într-un cort și masculii în altul. Atunci când sunt cultivați în aer liber, cum ar fi într-o grădină, masculii sunt adesea ținuți în cel mai îndepărtat colț al zonei de creștere, cât mai departe posibil de femele. Chiar și atunci, din cauza vântului care transportă polenul, există întotdeauna un risc de polenizare accidentală.

Cómo evitar la polinización de tus plantas hembra

Cum să recunoști plantele de canabis de sex masculin

Pentru a determina sexul plantei de canabis, vei trebui să aștepți până în momentul dinaintea înfloririi, când planta începe să depună energie pentru a se reproduce. Plantele de canabis de sex feminin prezintă semne mai târziu decât cele de sex masculin. În locul în care vor crește în curând mugurii (nodurile dintre tulpină și ramură), femelele vor avea fire de păr alb și pufos.

Plantele masculine nu vor avea fire de păr la aceste noduri, dar vor dezvolta mici saci de polen. Acești saci de polen vor avea aspectul unor mici bile. Aceste bile pot fi individuale sau pot apărea în grupuri, în funcție de cât de avansat este stadiul de pre-înflorire. Într-un stadiu mai avansat de creștere, sacii de polen se vor deschide, împrăștiind polenul și, eventual, polenizând femelele.

Cómo identificar las plantas de marihuana macho

Cum au fost polenizate plantele tale cultivate în interior?

Ai cultivat canabis într-un cort în interior. Ai făcut tot ce ți-a stat în putință și ai verificat în mod regulat fiecare plantă pentru a vedea dacă există semne de saci de polen. Cu toate acestea, plantele tale femele au fost totuși fertilizate și au început să producă semințe. Cum s-a putut întâmpla acest lucru?

Ei bine, există mai multe cauze care trebuie luate în considerare. În primul rând, s-ar putea ca tu să fii factorul cu ajutorul căruia polenul a pătruns în spațiul de creștere. Aceste particule microscopice se pot agăța cu ușurință de fibrele hainelor și se pot cuibări în părul tău. Dacă ai plante de sex masculin într-un spațiu separat, este posibil să fi adus polen în cortul de creștere destinat exclusiv femelelor.

În al doilea rând, s-ar putea ca plantele tale să fie stresate! Factorii de mediu care induc stresul pot forța plantele de sex feminin să dezvolte organe sexuale cunoscute colocvial sub numele de „banane”. De fapt, acestea sunt saci de polen prezenți pe plantele de sex feminin. Aceștia se formează din cauza stresului provocat de infiltrațiile de lumină, care determină plantele să intre în modul de supraviețuire și să se polenizeze singure.

Ce trebuie să faci atunci când femelele tale sunt polenizate?

Depistarea timpurie a plantelor de canabis masculine și a femelelor polenizate te poate ajuta să economisești timp și efort. De cele mai multe ori, cea mai bună variantă este să scapi de masculii și de femelele polenizate, și să începi o nouă cultură.

Poți să fumezi femelele polenizate?

Desigur! Deși nu te-ai bucura să vezi muguri cu semințe într-un magazin, poți, totuși, să fumezi flori fertilizate. Deși este o soluție de ultimă instanță, cu siguranță nu trebuie să arunci mugurii cu semințe. Te vei putea bucura în continuare de niște terpene gustoase și canabinoizi are îți induc starea de high; doar că va trebui să depui puțin mai mult efort.

După ce recoltezi mugurii cu semințe, va trebui să îndepărtezi semințele. Poți face acest lucru manual sau cu o pensetă, asigurându-te că nu îți scapă nicio sămânță. O altă variantă ar fi să macini ușor florile, suficient pentru a mărunți țesutul floral, dar fără a sparge semințele. Apoi, să îndepărtezi semințele pe măsură ce se desprind.

Poți, de asemenea, să tai florile în bucățele pentru a îndepărta semințele. Folosește o foarfecă de tuns pentru a-ți tăia mugurii în bucăți mai mici, îndepărtând semințele în timpul acestui proces. Poți fuma acest material sau îl poți combina cu frunze pentru a crea hash.

Cu toate acestea, ține cont de faptul că unele persoane sunt sensibile la polenul de canabis, în aceeași măsură în care sunt alergice și la polenul altor specii de flori. Dacă suferi de alergii la polen, ar fi bine să nu fumezi muguri fertilizați.

Desigur, ar trebui să îți protejezi întotdeauna florile de polen pentru a produce cea mai bună sinsemilă posibilă. Mugurii însămânțați pur și simplu nu se compară cu florile nefertilizate. Citește mai jos despre principalele motive pentru care calitatea nu este aceeași.

Gust neplăcut Scopul plantelor fertilizate nu îl mai reprezintă producția de rășină, ci producția de semințe. Acest lucru rezultă în mai puține terpene gustoase, care stau la baza gustului și aromei unice a fiecărui soi de canabis.
Concentrații mai scăzute de THC: Mai puțină rășină înseamnă și o cantitate mai mică de canabinoizi, cum ar fi THC-ul. Mugurii cu semințe nu sunt la fel de potenți precum cei care produc rășină până în momentul recoltării.
Poate provoca disconfor Semințele pot strica experiența fumatului. În primul rând, ele fac fumul extrem de aspru și pot irita gâtul atunci când sunt arse. De asemenea, semințele au tendința de a se sparge atunci când sunt expuse la căldură, provocând o mică „explozie” la capătul joint-ului..

Cum să eviți problema polenizării

Există, bineînțeles, o modalitate de a evita complet problema polenizării. Mulțumită inovațiilor din industria modernă a canabisului, semințele feminizate sunt acum disponibile într-o gamă mare de soiuri noi și legendare. Spre deosebire de semințele obișnuite, nu va trebui să îți faci griji cu privire la identificarea sau separarea masculilor în timpul creșterii. Atâta timp cât semințele feminizate provin de la un comerciant renumit, toate semințele se vor transforma în plante cu muguri numai buni pentru fumat. Cu aceste cunoștințe, rămâne la latitudinea ta să decizi ce fel de semințe se vor potrivi parametrilor tăi de creștere și obiectivelor tale personale.

Poți cultiva semințele rezultate?

Florile tale au produs semințe, așa că de ce să nu profiți din plin de această situație germinându-le și cultivând mai multe plante? Cu siguranță poți face acest lucru, dar s-ar putea să nu se termine cu bine. Soiurile bune sunt create prin reproducere intenționată. Acest lucru le permite cultivatorilor să dezvolte trăsăturile dezirabile și să excludă caracteristicile nedorite. Semințele rezultate în urma acestor procese sunt stabile din punct de vedere genetic.

Luând în considerare aceste lucruri, dacă plantele tale sunt polenizate în mod accidental, germinarea semințelor rezultate va fi un joc de noroc. Vei sfârși probabil cu un soi nesigur, cu o productivitate slabă, arome inferioare și efecte nedorite. Cu toate acestea, dacă ai timp și resurse, poți încerca. S-ar putea să ai parte de ceva special!

Dar ar trebui să eviți să cultivi semințe de la o plantă care s-a autopolenizat. Exemplarele care au dezvoltat trăsături hermafrodite vor transmite acest lucru urmașilor, așa că vei avea parte din nou de aceeași situație.

De ce ar trebui să eviți să cumperi canabis cu semințe

După cum am menționat, ar trebui să eviți să cumperi canabis cu semințe din cauza gustului și efectelor inferioare, precum și a fumului aspru. În concluzie - dacă ai cumpărat muguri cu semințe înseamnă că cineva te-a înșelat. La fel cum nu te încântă ideea să primești un pachet plin cu ramuri și frunze, semințele contribuie la greutatea finală a pachetului, ceea ce înseamnă că primești mai puțin canabis pentru prețul pe care l-ai plăti în mod normal.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37746 reviews