Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Află de cât soare are nevoie planta ta de canabis și cum să profiți la maxim de lumina solară.

Cu cât mai multă lumină solară, cu atât mai bine; aceasta este regula de aur pentru cultivarea canabisului în aer liber. Din păcate, nu avem cu toții acces la o terasă, un balcon sau o grădină care să primească suficientă lumină solară pe tot parcursul zilei. În acest articol, vom analiza mai îndeaproape relația pasională dintre canabis și soare, și îți vom arăta de câtă lumină solară are nevoie planta ta cultivată în aer liber pentru a produce o recoltă excelentă.


De ce are canabisul nevoie de lumina soarelui?

Prin puterea fotosintezei, plantele de canabis transformă energia luminoasă de la soare în energie chimică pentru a-și alimenta creșterea. Planta ta folosește energia pe care o absoarbe de la soare pentru a transforma apa, dioxidul de carbon și mineralele pe care le primește din mediul înconjurător în oxigen și zaharuri bogate în energie, astfel încât să dezvolte rădăcini, ramuri și frunze sănătoase.

Care este diferența dintre lumina soarelui și lumina artificială, emisă de lămpile de creștere?

Dacă lumina soarelui „bate” luminile artificiale de creștere este o dezbatere veche în comunitatea canabisului, cu legiuni mândre și loiale de ambele părți. La RQS, credem cu tărie că nu există un înlocuitor pentru Mama Natură, dar înțelegem că și cultivarea în interior sub lumini artificiale prezintă o mulțime de beneficii.

Step 1

Personal, îmi place să cresc direct în lumina soarelui pentru că este gratuită și nu există nicio lampă industrială capabilă să reproducă puterea soarelui. Cu toate acestea, asigurarea a 10 - 12 ore de lumină solară neîngrădită poate fi o provocare pentru cultivatorul obișnuit, mai ales atunci când încerci să ții plantele departe de ochii curioșilor.

Aici intră în acțiunea cultivarea în interior; nu numai că îți permite să ai culturi cu adevărat private, dar luminile artificiale îți vor oferi un control mult mai mare asupra mediului și ciclului de lumină al plantei tale.

Step 1

Sunlight vs Artificial

De câtă lumină solară au nevoie plantele de canabis cultivate în aer liber?

Plantele de canabis sunt cele mai fericite atunci când primesc între 10 - 12 ore de lumină solară directă în fiecare zi. După cum probabil ai văzut cu ochii tăi, plantele de canabis cresc viguros și, prin urmare, au nevoie de o grămadă de energie solară pentru a-și alimenta creșterea.

Cu toate acestea, este posibil să crești plante de canabis sănătoase în aer liber cu minimum 6 ore de lumină solară neîntreruptă. Ține doar cont de faptul că aceste plante vor crește mai încet și, prin urmare, pot produce recolte inferioare comparativ cu plantele care primesc cantități optime de lumină solară.

Poți crește canabis în aer liber cu lumină solară indirectă?

Citește câteva forumuri pentru cultivare și vei găsi o mulțime de cultivatori care jură că au reușit să aibă plante mature cu numai 1 sau 2 ore de lumină solară directă pe zi. Canabisul este, până la urmă, o plantă rezistentă care poate suporta condiții destul de dure atunci când crește în sălbăticie.

Cu toate acestea, atunci când cultivi iarbă acasă, ar trebui să asiguri condiții optime pentru a maximiza dimensiunea și calitatea recoltelor.

Dacă cresc la umbră, plantele tale vor căuta soarele și vor dezvolta ramuri lungi și zvelte, puține locuri pentru muguri și muguri ușori și aerisiți, cu mai puțină rășină.

Când înfloresc plantele de canabis cultivate în aer liber?

În aer liber, plantele de canabis fotoperiodice vor înflori după solstițiul de vară, când zilele devin mai scurte și nopțile mai lungi. În emisfera nordică, acest lucru se întâmplă treptat după solstițiul din iunie, care are loc de obicei pe 20 sau 21 iunie, în funcție de an. În emisfera sudică, plantele de canabis vor începe să înflorească treptat după solstițiul din decembrie, care are loc pe 20 sau 21 decembrie.

Ține minte că plantele cultivate în aer liber vor începe să înflorească ușor, deoarece orele de lumină se vor diminua treptat comparativ cu cele din interior, unde vei trece de la etapa de vegetație la cea înflorire printr-o simplă apăsare de întrerupător.

Sunlight and darkness

Sunlight hours

Există o diferență între lumina soarelui la Ecuator și cea din emisfere?

Da, există o diferență foarte mare între lumina soarelui în emisfere și cea de la ecuator (sau zonele intertropicale dintre Tropicele Racului și Capricornului).

Având în vedere orbita Pământului, polii acestuia se înclină spre Soare în diferite perioade ale anului; emisfera nordică este cea mai apropiată de Soare la solstițiul din iunie, în timp ce emisfera sudică este cea mai apropiată de Soare la solstițiul din decembrie. Cu cât un pol este mai aproape de Soare, cu atât mai multă lumină solară directă primește și cu atât mai lungi sunt zilele în emisfera corespunzătoare.

Cu toate acestea, ecuatorul rămâne în permanență la aceeași distanță față de soare. Prin urmare, el primește 12 ore de lumină solară constantă pe tot parcursul anului.

Când să cultivi și să recoltezi canabisul în emisfera nordică și în cea sudică

De obicei, persoanele care cultivă în aer liber în emisfera nordică își vor germina semințele în perioada dintre primăvară și începutul verii, în funcție de locația lor. De-a lungul Peninsulei Iberice, de exemplu, cultivatorii pot începe germinarea la începutul lunii martie și vor reuși să obțină două recolte complete de autoflorante până în luna august. Cu toate acestea, mai la nord, cultivatorii vor trebui să înceapă puțin mai târziu pentru a evita înghețurile, ploile, grindina sau alte condiții nefavorabile.

Pe de altă parte, cultivatorii din emisfera sudică ar putea începe culturile încă din septembrie și vor recolta, de obicei, între lunile martie și mai, deși unele plante sativa ar putea fi recoltate la începutul lunii iunie (în funcție de gene și de climatul local).

Atunci când cultivi în aer liber, este important să știi cu ce gene lucrezi și cum vor reacționa acestea la plantarea în diferite perioade ale sezonului. Dacă, de exemplu, cultivi plante sativa mari, ar trebui să începi cultivarea puțin mai târziu pentru a evita ca plantele să devină prea mari. Pe de altă parte, dacă lucrezi cu plante autoflorante, încearcă să plantezi semințele în pământ cât mai devreme posibil pentru a avea parte de două recolte într-un singur sezon de creștere.

Growing calendar

Celandar

Cum să cultivi iarbă în aer liber la Ecuator și la tropice

După cum am menționat mai devreme, zonele situate de-a lungul ecuatorului primesc 12 ore de lumină solară constantă pe tot parcursul anului. Dacă ești suficient de norocos/norocoasă să locuiești într-o zonă ecuatorială, vei putea cultiva canabis în aer liber pe tot parcursul anului (dacă vremea permite, desigur). În aceste zone, tulpinile fotoperiodice vor avea un comportament similar plantelor autoflorante, înflorind automat odată ce ajung la maturitate.

Tropicele Capricornului și Racului, pe de altă parte, primesc până la 10,5 și 13,5 ore de lumină solară pe zi, după solstițiul de vară și, respectiv, cel de iarnă. Și în aceste zone, s-ar putea să poți cultiva canabis pe tot parcursul anului, în funcție de vreme, și s-ar putea ca tulpinile fotoperiodice să înflorească în funcție de vârstă, fără să depindă de o schimbare a ciclului de lumină.

Înțelegerea soiurilor de canabis tropicale

Deși canabisul își are originile în Asia, planta a reușit să se răspândească și să se adapteze (datorită ajutorului oamenilor) în aproape toate colțurile globului.

Soiurile care s-au adaptat la climatul unic și la ciclul de lumină de la tropice și de la ecuator germinează de obicei mult mai devreme decât cele adaptate să crească mai la nord sau mai la sud.

De asemenea, acestea pot rămâne în etapa de vegetație mult mai mult timp, continuând să dezvolte frunziș în timp ce înfloresc, lucru care le determină să producă muguri alungiți și aerisiți.

Trebuie doar să ții minte că, deși tulpinile ecuatoriale fotoperiodice se pot comporta asemănător tulpinilor autoflorante, acestea nu sunt cu adevărat autoflorante. Soiurile autoflorante conțin gene specifice Canabis ruderalis, care le determină să înflorească în functie de schimbările hormonale declanșate de vârstă. Soiurile ecuatoriale fotoperiodice nu au această genă și, prin urmare, înflorirea lor ar putea fi declanșată în continuare de schimbările de lumină (oricât de minime ar fi acestea de-a lungul ecuatorului sau la tropice).

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews