Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Steven Voser Reviewed by: Mr José

Crearea unui amestec de super sol pentru canabis acasă este mult mai satisfăcătoare decât cumpărarea unui tip de sol din magazin și a unor sticluțe pline cu substanțe nutritive - și nu este deloc dificil de făcut.


Unele tipuri de sol cumpărat de la centrele specializate în grădinărit funcționează bine pentru cultivarea canabisului, dar atât. Pentru a cultiva cel mai bun canabis acasă, îți recomandăm să folosești pământ dezvoltat special pentru canabis sau să-ți pregătești propriul pământ., îți recomandăm să îți pregătești întotdeauna propriul sol. Continuă să citești instrucțiunile pentru a afla cum să îți pregătești propriul amestec de sol pentru canabis.

CARE SUNT AVANTAJELE ȘI DEZAVANTAJELE CREĂRII PROPRIULUI SUPER-SOL?

La fel ca multe alte aspecte ale cultivării, există o serie de avantaje și dezavantaje atunci când îți creezi propriul sol pentru canabis. Cu toate acestea, avantajele depășesc cu mult dezavantajele și încurajăm fiecare cultivator să încerce să-și pregătească cel puțin o dată solul.

Avantaje

Solul de bună calitate, preparat acasă, este bogat atât în macro, cât și în micronutrienți, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de mai puține îngrășăminte chimice.

Cultivarea cu sol pregătit acasă îți oferă un control complet asupra locului de unde își obțin plantele nutrienții. Dacă dorești să cultivi organic, aceasta este soluția ta.

Mugurele cultivat fără substanțe nutritive chimice oferă o aromă naturală intensă, incomparabilă. Te poți aștepta la un fum mai gustos și mai fin.

Substanțele chimice pe care le conțin soluțiile nutritive creează reziduuri dure, care pot avea un efect devastator asupra mediului local. Pe de altă parte, folosirea solului propriu, preparat acasă, reprezintă o variantă complet durabilă și ecologică.

Dezavantaje

Prepararea propriului sol necesită timp, un lux pe care nu toți cultivatorii și-l permit. Dacă vei pregăti un mix slab, plantele nu vor prospera. Un mix slab este unul care conține prea mulți sau prea puțini nutrienți. Din fericire, vei afla cum să pregătești un mix adecvat în acest articol.

Pregătirea propriului sol necesită o investiție inițială mai mare decât cumpărarea unui sol obișnuit și a câtorva soluții nutritive. Ține minte acest lucru dacă crești cu un buget limitat, dar nu uita că rezultatele finale merită investiția.

ÎNȚELEGEREA SOLULUI ȘI NUTRIȚIEI CANABISULUI

Pregătindu-ți propriul super sol pentru canabis, ai ocazia să creezi un mediu bogat pentru plantele tale din timp, în loc să-ți hrănești plantele la nevoie, folosind îngrășăminte minerale sau organice. Solul joacă două roluri cheie în procesul de cultivare a canabisului. În primul rând, ține plantele de canabis înrădăcinate și le protejează împotriva vântului. În al doilea rând, și cel mai important, reprezintă un mediu pentru transportul nutrienților și al apei la rădăcinile plantelor. Pentru a înțelege mai bine solul și modul în care putem folosi un amestec pregătit acasă, pentru a fertiliza și hrăni plantele noastre de canabis, este util să cunoaștem nutrienții de bază, de care au nevoie plantele de canabis pentru a supraviețui și a prospera.

Pe lângă apă, canabisul are nevoie de trei substanțe nutritive principale sau _macronutrienți_: azot (N), fosfor (P) și potasiu (K). Când cumperi îngrășăminte, vei găsi produse cu diferite concentrații din aceste substanțe nutritive, concepute pentru a fi utilizate în diferite etape ale ciclului de creștere. Iată o scurtă descriere a modului în care acești nutrienți ajută la creșterea plantelor de canabis:

Azotul

Este una dintre componentele principale ale clorofilei și un element esențial al aminoacizilor.

Fosforul

Este esențial pentru producerea de ATP și fosfolipide, care sunt utilizate pentru a construi membranele celulare.

Potasiul

Ajută fotosinteza, reglează absorbția de CO₂ prin stomate în frunzele unei plante și ajută la întărirea pereților celulari.

Azotul, fosforul și potasiul reprezintă cea mai mare parte a nutrienților din majoritatea îngrășămintelor pe care le vei găsi într-un magazin de grădinărit sau de cultivare. Cu toate acestea, există mulți alți nutrienți, cunoscuți sub numele de micronutrienți, care joacă roluri cheie în menținerea sănătății plantelor și le ajută să producă cei mai buni muguri posibili.

Printre acești micronutrienți se numără calciul, fierul, sulful, zincul, borul, manganul și cuprul, substanțe pe care le vei găsi în mod natural în excremente de lilieci, vermicompost, melasă, alge, zaț de cafea și multe altele.

NPK Ratio

Când îți pregătești propriul sol pentru canabis, ai ocazia să creezi un mediu bogat pentru plantele tale, nemaifiind nevoie să îți hrănești plantele în funcție de necesități, folosind îngrășăminte chimice. Munca grea și efortul depus pentru a-ți pregăti propriul sol natural și organic înainte de a semăna semințele vor da roade mari din punct de vedere al aromelor și al calității.

CUM SE PREPARĂ PROPRIUL AMESTEC DE SUPER-SOL PENTRU CANABIS

Procesul de pregătire al propriului super-sol poate părea descurajant, dar nu este. Conceptul este, de fapt, destul de simplu; vei începe cu un sol organic de bună calitate și îl vei îmbogăți cu ingrediente naturale. Când va veni momentul să semeni semințele, vei avea pregătit un mediu bogat de creștere, care va oferi plantelor tot ce au nevoie pentru a produce muguri frumoși și plini de aromă.

PASUL 1: CUMPĂRĂ SOLUL DE BAZĂ

Alegerea solului de bază potrivit pentru plantele tale de canabis este foarte importantă. Ține minte, canabisului îi place solul bine aerat, permeabil și ușor acid (pH-ul cuprins între 6-6,5 este ideal). Dacă este posibil, optează pentru un sol organic care conține ingrediente naturale, cum ar fi vermicompost, compost, fibră de cocos, nisip și multe altele. Deși aceste tipuri de sol sunt mai scumpe, ele vor face o diferență notabilă în ceea ce privește sănătatea plantelor tale, calitatea și dimensiunea recoltei.

Alte ingrediente pe care să le cauți în solurile organice sunt:

Mușchi de turbă Excremente
Bălegar Praf de rocă
Nisip Fibră de cocos
Îngrășăminte naturale
(cum ar fi K-Mag)
Compost de pin
Perlit Vermiculit

Nu îți face griji dacă nu reușești să găsești un sol organic de bună calitate, care să conțină cel puțin câteva dintre aceste ingrediente. Mergi pur și simplu la pepiniera locală sau la centrul de grădinărit și cumpără un sol neutru. Din nou, optează pentru ceva ușor acid, dacă este posibil.

PASUL 2: ÎMBOGĂȚEȘTE-ȚI SOLUL

Așază solul într-un recipient mare; desparte-l în bucățele mici pentru a te asigura că este bine aerat. După aceea, îmbogățește solul cu multe ingrediente naturale, pentru a crea un mediu de creștere bogat pentru plantele tale de canabis.

Câteva lucruri pe care le poți adăuga în solul tău:

Vermicompost Zaț de cafea și/sau
frunze de ceai
Coji de ouă Coji de legume și fructe
Compost Fibră din nucă de cocos
Perlit Vermiculit
Nisip Făină de oase
Masa de sânge Fosfat de rocă
Săruri Epsom Var
Dolomit Pelete de îngrășăminte
organice

Adaugă aceste ingrediente în sol și amestecă totul foarte bine.

Cantitatea „corectă” din fiecare ingredient pe care trebuie să o folosești va depinde de calitatea solului inițial și de perioada de timp pe care o ai la dispoziție înainte de plantare. Dacă este posibil, pregătește solul cu cel puțin șase luni înainte de a planta. În acest fel, vei putea folosi mai multe ingrediente dintre cele enumerate mai sus, deoarece acestea vor avea suficient timp pentru a se descompune.

După ce procesul de descompunere va fi finalizat, vei avea un sol bogat pentru plantele tale, similar cu unul pe care acestea l-ar găsi în natură. Acest super-sol va fi bogat în azot, fosfor și potasiu, precum și toți ceilalți micronutrienți menționați anterior.

Cu toate acestea, acest proces necesită timp. De exemplu, compostul poate dura între câteva luni și câțiva ani pentru a fi gata și va trebui să ții cont de acest aspect atunci când îți planifici cultivarea. Numai resturile de legume sau fructe au nevoie de câteva luni pentru a se descompune.

Dacă dorești să plantezi imediat, poți utiliza totuși câteva dintre ingredientele enumerate mai sus. Va trebui doar să fii mai atent/ă, deoarece poți ajunge să creezi un sol foarte bogat în nutrienți (sau „fierbinte”), care îți poate arde plantele. Ca regulă generală, încearcă să utilizezi următoarele proporții:

- 4 părți sol de bază
- 1 parte vermicompost
- 1 parte fibră de cocos
- 1 parte perlit/vermiculit (pentru drenaj suplimentar)
- 2,5-5% excremente
- 2,5% făină de oase și/sau masă de sânge

Citește întotdeauna instrucțiunile de pe pachet înainte să adaugi micronutrienți, precum sărurile epsom, azomit, var și dolomit. Acești nutrienți sunt foarte puternici și pot provoca arsuri atunci când nu sunt utilizați în mod corespunzător.

How To Create Your Own Cannabis Super Soil Mix

PASUL 3: SPALĂ SUPER-SOLUL (DACĂ DOREȘTI SĂ CULTIVI DE ÎNDATĂ)

Dacă nu ai luni întregi la dispoziție pentru a-ți pregăti propriul sol, iată un mod mai simplu și mai rapid.

În ghivecele în care intenționezi să cultivi, combină:

- 3 părți sol de bază organic
- 1 parte perlit
- 1 parte vermicompost
- ½ cană de nisip
- ⅓ cană excremente
- ½ cană de var dolomitic

Amestecă totul foarte bine, apoi înmoaie pământul pentru cel puțin două zile în apă, menținându-l umed tot timpul. Acest lucru va asigura că pământul tău nu este prea concentrat pentru răsaduri. Lasă apa să se scurgă și pământul să se usuce bine înainte de plantare. Odată ce ai plantat, asigură-te că folosești doar apă pură la primele trei udări.

PASUL 4: NU PLANTA DIRECT ÎN SUPER-SOLUL DE CASĂ

Este cu adevărat important să reții că super-solul de casă este foarte bogat în nutrienți și nu ar trebui folosit pentru semințe, răsaduri sau clone. Aceste plante tinere sunt foarte delicate și vor suferi arsuri într-un mediu atât de concentrat. În schimb, vei dori să-ți germinezi semințele și să-ți păstrezi plantele tinere în sol neutru cel puțin în primele două săptămâni, transplantându-le numai după ce sunt bine înrădăcinate și dezvoltă trei sau mai multe noduri cu frunze mari.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37794 reviews