Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Știm cu toții că planta de canabis crește cel mai bine în zonele cu veri călduroase și cu mult soare. Dar, fiind o cultură atât de versatilă și rezistentă, s-ar putea să te întrebi dacă nu cumva este posibil să cultivi canabis și în condiții cu vreme rece. Din fericire, este, dar există câteva sfaturi și trucuri cheie pe care va trebui să le iei în considerare.

În acest articol, îți vom prezenta tot ce trebuie să știi despre cultivarea canabisului pe parcursul lunilor reci de iarnă.


Fă totul așa cum trebuie de la început - Alegerea genelor perfecte

Fiecare cultură de canabis este dictată de genetică. Astfel, dacă plănuiești să cultivi iarna sau într-un climat rece, pentru a obține o recoltă respectabilă trebuie să investești în genele potrivite încă de la început.

Ideal ar fi să cauți soiuri cu gene care au o conexiune cu zonele mai reci ale globului. De exemplu, soiurile dominante Indica și soiurile landrace din zonele muntoase ale Asiei, tind să fie mai potrivite pentru temperaturile reci decât cele sativa.

Soiurile autoflorante reprezintă o opțiune excelentă pentru cultivatorii care locuiesc sau cultivă în regiuni reci. Cannabis Ruderalis, varietatea de canabis încrucișată cu indica și sativa, care le conferă descendenților proprietățile autoflorante, este originară din Europa Centrală/Est și Rusia, și este renumită pentru rezistența ei deosebită. În plus, faptul că autoflorantele ajung din stadiul de semințe la cel de muguri în doar 8 săptămâni reprezintă un atu, astfel încât să strecori o recoltă suplimentară primăvara devreme sau toamna târziu.

Cum afectează vremea rece plantele de canabis

Există două motive îngrijorătoare atunci când vine vorba de cultivarea canabisului într-un climat rece sau iarna. Primul constă în șocul suferit de sistemul radicular al plantei.

Rădăcinile sănătoase sunt inima și sufletul unei plante de canabis sănătoase, iar vremea rece poate avea un impact direct asupra sănătății rădăcinilor unei plante.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Odată ce temperatura solului scade sub 12°C, metabolismul plantelor de canabis începe să încetinească. Pe măsură ce se întâmplă asta, planta se va strădui să absoarbă apa, nutrienții și oxigenul din sol, iar multe dintre procesele enzimatice necesare pentru a-i alimenta creșterea se vor opri. În timp, planta va suferi probabil de o creștere atrofiată sau poate începe chiar să se ofilească.

În cazul unor soiuri, vremea rece poate declanșa hermafroditismul, ceea ce înseamnă că planta va produce atât saci de polen, cât și muguri, cauzând autopolenizare și o scădere drastică a recoltei.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Mucegaiul reprezintă o altă preocupare majoră atunci când canabisul este cultivat într-un climat mai rece, mai ales dacă există umiditate în aer.

Umezeala rezultată din precipitații, zăpadă sau îngheț se poate acumula și poate rămâne blocată pe frunzele sau florile unei plante, cauzând mucegai, care poate fi extrem de greu de eliminat. Acești factori pot cauza putrezirea plantelor tale cu mult înainte de momentul recoltei.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Cât de mult frig suportă planta de canabis?

Asta ridică o întrebare: Cât de mult frig poate suporta planta de canabis înainte de a apărea probleme? Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie mai întâi să luăm în considerare temperatura ideală pentru plantele de canabis.

În general, temperaturile ideale pentru plantele de canabis sunt cuprinse între 20 și 25°C, în funcție de etapa în care se află. De exemplu, plantele în etapa de vegetație preferă temperaturi mai ridicate, deoarece, de obicei, se află în această etapă pe parcursul lunilor de vară. Pe de altă parte, plantelor aflate în faza de înflorire le plac temperaturile ușor mai scăzute, deoarece se află în această etapă la începutul toamnei. De asemenea, pentru o creștere sănătoasă a rădăcinilor, temperatura solului ar trebui să fie situată între 15 - 20°C.

Totuși, dacă te abați puțin de la aceste temperaturi ideale, nu vei distruge plantele. Canabisul care crește în sălbăticie nu beneficiază întotdeauna de acest interval ideal. Dar, dacă cultivi în interior și poți controla fiecare aspect al cultivării, menținerea acestor temperaturi va asigura dezvoltarea plantei în condiții optime.

Sezonul recoltei foarte târzii (sau timpurii)

Un motiv pentru care s-ar putea să vrei să cultivi canabis în lunile reci este de a obține o recoltă suplimentară, fie înainte, fie după sezonul tradițional de creștere. În acest caz, îți recomandăm să plantezi soiuri autoflorante și să le germinezi fie la sfârșitul toamnei, fie, în mod ideal, la sfârșitul verii.

În funcție de perioada de înflorire a soiului pe care îl cultivi, vei putea recolta plantele fie în mijlocul iernii (dacă ai germinat semințele toamna), fie în mijlocul toamnei (dacă ai germinat vara).

Reține că această tehnică funcționează doar în regiunile cu o iarnă blândă sau o primăvară caldă. Nu încerca acest mod de cultivare dacă locuiești într-o zonă cu ierni aspre și reci sau cu temperaturi instabile primăvara. În aceste cazuri, va trebui să construiești o seră pentru a-ți proteja plantele de condițiile meteorologice nefavorabile.

Ce efect au temperaturile scăzute asupra plantelor de canabis în floare?

Mulți dintre cei care cultivă în interior optează pentru scăderea temperaturii în camera de cultivare în timpul fazei de înflorire. Acest lucru simulează condițiile din natură și poate stimula dezvoltarea mugurilor, pe măsură ce planta se pregătește pentru iarnă și se concentrează pe reproducere. De asemenea, unii cultivatori sunt de părere că o scădere treptată a temperaturii în camera de cultivare poate încuraja plantele să producă muguri cu nuanțe purpurii.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Poți cultiva canabis în aer liber iarna?

Nu. Cu excepția cazului în care locuiești într-o zonă cu ierni blânde și precipitații reduse, nu îți recomandăm să cultivi canabis în aer liber pe timpul iernii, pentru că e posibil ca plantele tale să se îmbolnăvească sau să ai recolte slabe.

Dacă îți încerci norocul și vrei ca plantele tale să rămână în aer liber pe parcursul iernii, asigură-te că urmezi următoarele sfaturi pentru a te asigura că sunt sănătoase și că vei obține cele mai bune rezultate:

  • Asigură-te că rădăcinile plantelor au căldură. Folosirea covorașelor termice pentru a menține temperatura solului peste 12°C poate ajuta la reducerea stresului în zona radiculară și poate stimula o creștere sănătoasă.
  • Protejează-ți plantele de ploaie sau zăpadă. Orice umiditate care este reținută pe frunze sau muguri poate cauza mucegai.
  • Dacă plantele sunt cultivate în aer liber, nu uita să le aduci înăuntru înainte ca temperaturile să scadă prea mult.

Evită stresul cauzat de lumină sau revegetație (când muți plantele în interior)

Dacă ești nevoit/ă să muți plantele de canabis în interior pentru a le proteja de frig, fă-o cu mare atenție. Urmărește orele și temperaturile zilnice și încearcă să recreezi aceste condiții în interior.

Dacă plantele au început să înflorească, trebuie să fii și mai precaut/ă. Dacă le oferi mai multă lumină în interior decât au avut în aer liber, s-ar putea să revină la etapa de vegetație. Acest fenomen, numit revegetație, poate stresa foarte mult planta.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Forțează înflorirea în aer liber

Dacă nu poți să muți plantele în interior la timp pentru a le proteja de iarnă, ia în considerare înflorirea forțată în aer liber. Acoperă plantele cu o țesătură opacă în timpul noilor ore „de noapte”. Asta le va face să creadă că anotimpurile încep să se schimbe, declanșând etapa de înflorire.

Mută plantele într-o seră

În esență, o seră îți oferă posibilitatea de a cultiva canabis tot anul, controlând lumina, temperatura și umiditatea. Dacă te gândești să folosești o seră, iată ce trebuie să iei în considerare:

  • Construcția și instalarea unei sere pot fi costisitoare, adesea mai mult decât instalarea unei camere de cultivare în interior.
  • Serele îți permit să folosești lumina soarelui pe tot parcursul anului (cu condiția ca regiunea în care te afli beneficiază de mult soare).
  • O seră îți protejează plantele de privirile curioșilor.

Cum profită cultivatorul tradițional de vremea rece

Sistemele HID emit multă căldură și lumină. Este mai ușor să menții plantele în etapa de vegetație cu un bec MH și un ciclu de lumină de +18 ore atunci când este vremea rece, și reprezintă o metodă ideală pentru a păstra plantele mamă și/sau butașii pe parcursul lunilor de iarnă.

Înflorirea cu un iluminat HPS și cultivarea cu becuri MH necesită, de obicei, o răcire serioasă a aerului. Aerul răcoros este un aliat pentru cultivatorul tradițional, care nu trebuie să folosească aerul condiționat. Unii chiar adaugă lumini suplimentare pentru a crește randamentul atunci când vremea se răcește.

De ce cultivatorul modern trebuie să folosească căldură pe timpul iernii

Lămpile LED devin tot mai populare în rândul milenialilor, depășind becurile HID, dar nu sunt perfecte. LED-urile emit mai puțină căldură, deoarece 75% din energia lor este constituită de lumină. Acest lucru este ideal în general, oferindu-ți posibilitatea de controla mult mai ușor mediul într-un cort de creștere.

Cu toate acestea, LED-urile s-ar putea să nu fie suficiente pe parcursul lunilor de iarnă. Cea mai simplă soluție este să pornești căldura. Din nefericire, acest lucru s-ar putea să anuleze economiile pe care le-ai făcut la factura de electricitate cu ajutorul LED-urilor.

Umiditatea ridicată poate fi o problemă cu LED-uri în sezonul rece, fiind necesară utilizarea unui dezumidificator pe parcursul perioadei de cultivare, și cu siguranță în timpul fazei de înflorire.

LFC-urile sunt mai mult sau mai puțin redundante în timpul perioadelor prelungite de vreme rece, chiar și cele mai puternice becuri disponibile, cu o putere de 300 W, nu pot genera suficientă căldură pentru a stopa o iarnă geroasă.

Mucegaiul mugurilor reprezintă o amenințare reală pentru persoanele care cultivă în sezonul rece cu sisteme de iluminat de ultimă generație, cum ar fi LED-urile și LFC-urile. Mediul hidroponic împreună cu LED-urile pot fi o rețetă pentru dezastru în sezonul rece, deoarece atât putrezirea rădăcinilor, cât și mucegaiul mugurilor reprezintă amenințări reale dacă temperatura apei se află sub temperatura camerei și umiditatea depășește 60% pe parcursul etapei de înflorire.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Controlului mediului pe tot parcursul anului este singura soluție pe termen lung; trebuie să ai grijă la termometre și să faci ajustări atunci când este necesar. Este mult mai ușor să încălzești o cameră de cultivare iarna, decât să răcorești o cameră de cultivare HID în plină vară.

Cultivatorii HID tradiționali pot evita să pornească încălzirea în timpul ciclului de întuneric dacă își aprind luminile în timpul nopților reci de iarnă. Temperaturile din timpul zilei sunt de obicei puțin mai ridicate, așa că această tactică ar putea funcționa.

Pasionații de LED-uri se confruntă cu dilema căldurii care trebuie pornită practic non-stop. Poate că o combinație de HID și LED reprezintă cel mai inteligent compromis în condiții de îngheț pentru cultivatorul modern de canabis în interior.

Aproape că am uitat să menționăm: cultivarea plantelor de canabis în sezonul rece mărește șansele ca anumite soiuri să afișeze frumoasele nuanțe liliachii și de violet intens pe care fiecare cultivator de iarbă le râvnește atât de mult.

Cele mai bune cinci soiuri pentru sezonul rece

Având cel mai bun sistem de cultivare conform nevoilor tale, ai toate șansele să obții rezultate minunate. Având toate echipamentele necesare, ar trebui să alegi cu grijă și cel mai bun ingredient magic. Iar noi avem toate aceste semințe disponibile pentru tine.

CRITICAL

Vei găsi puține plante de canabis la fel de rezistente ca tulpina noastră, Critical. Aceasta va crește fără probleme chiar și în climatele reci din nord. Timpul de înflorire de aproximativ 7 săptămâni asigură rezultate rapide. De asemenea, înălțimea mică este ușor de gestionat atunci când condițiile de creștere sunt destul de limitate. O plantă Critical cultivată în interior va avea o înălțime cuprinsă între 80 - 140 cm. Mugurii au un miros dulce, pământiu, iar producția va fi de aproximativ 550 - 600 g/m².

Proprietățile sativa ale acestui soi se datorează tulpinii Skunk, iar latura sa dominantă indica unor soiuri afgane. Plantele afgane au la origine plante foarte puternice și rezistente din munții Hindu Kush. Prin urmare, te vei bucura de senzații pure de furnicături, care relaxează atât corpul, cât și mintea, datorită unui conținut de aproximativ 18% THC. Nu vei știi ce lipsește din cultura ta, până când nu vei încerca semințele noastre Critical.

Critical

Critical
23_genetic background_1 Afghani x Skunk
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Săptămâni
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 600 - 650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Sfârșitul lunii septembrie
22_Effect_1 Greu, Moleșitor, Relaxant fizic

Cumpără Critical

WHITE WIDOW

White Widow este renumită în întreaga lume, în special printre cei care vizitează orașul Amsterdam. Amsterdamul și alte orașe olandeze care permit turiștilor să fumeze canabis, au în mod constant tulpina White Widow în cafenelele lor. Tulpina aceasta are ceva special, motiv pentru care a ajuns să fie vândută atât de bine în Olanda. Poate că este vorba de mirosul ei înțepător de pin. Poate că e vorba de efectul senzual, care echilibrează într-un mod ingenios proprietățile sativa și indica. Poate că este impactul psihedelic puternic al concentrației de peste 19% THC.

Această tulpină a reprezentat prima experiență a multor fumători. Ia în considerare cultivarea ei. Deși mirosul este unul înțepător și pământiu, plantele cultivate în interior vor fi discrete, având o înălțime cuprinsă între 60 - 100 cm. Randamentul este unul satisfăcător, de până la 450 - 500 g/m².

White Widow

White Widow
23_genetic background_1 White Widow S1
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 10 Săptămâni
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 190 cm
27_harvest period_1 Începutul lunii octombrie
22_Effect_1 Moleșitor, Puternic

Cumpără White Widow

SKUNK XL

Tulpina Skunk este faimoasă în întreaga lume. A fost considerată chiar și de către mass-media drept o formă deosebit de puternică de canabis, cu conținut ridicat de THC. În realitate, conținutul THC al soiurilor Skunk poate varia foarte mult. Skunk tinde să fie apreciată mai mult pentru senzația euforică pe care o oferă, împreună cu aroma sa bogată și picantă. De exemplu, soiul nostru are un conținut de 17% THC, echilibrat de un conținut ridicat de CBD. Datorită acestei concentrații, soiul nostru special ar trebui să stimuleze senzații liniștitoare și fericite. De asemenea, este echilibrat din punct de vedere genetic, împărțit în mod egal între sativa și indica.

Dacă această experiență îți sună bine, ea poate fi a ta într-un timp relativ scurt. Perioada de înflorire pentru Skunk XL este de obicei de 7 - 8 săptămâni. Cultivată în aer liber, planta poate atinge o înălțime maximă de 2 metri. În interior, lucrurile sunt mai ușor de gestionat, la o înălțime de 60 - 100 cm. Tulpina poate produce între 625 - 675 g/plantă în aer liber, în timp ce în interior producția se situează în jurul a 600 - 650 g/m².

Skunk XL

Skunk XL
23_genetic background_1 Skunk 1 x Afghan
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 9 Săptămâni
29_THC_1 THC: 17%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Octombrie
22_Effect_1 Clar, Echilibrat, Moleșitor

Cumpără Skunk XL

ROYAL DWARF

Specialitatea noastră câștigătoare de cupe oferă o valoare mare pentru o plantă atât de mică. Royal Dwarf este un hibrid compact, care oferă o senzație amețitoare în tot corpul. Acesta este rezultatul unui conținut de peste 13% THC, cu efecte puternice de sativa. De asemenea, genele acestei plante de datorează foarte mult varietății ruderalis, oferind tipul de rezistență, stabilitate și dimensiuni mici care permit plantei de canabis să supraviețuiască în sălbăticie. O astfel de moștenire puternică provine din încrucișarea tulpinilor Skunk și Easy Bud, aducând laolaltă ce e mai bun din ambele lumi, în special aromele dulci și acrișoare de citrice.

Această plantă poate fi cultivată cu discreție, datorită staturii convenabile. Chiar și în aer liber, planta rareori depășește 90 cm, iar în interior are o înălțime de 40 - 60 cm. Producția modestă a acestei plante este de 30 - 80 g/plantă în aer liber, sau 150 - 200 g/m² în interior. Este nevoie de 8 - 9 săptămâni pentru a experimenta pe propria piele satisfacția acestei plante ușor de cultivat.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 Săptămâni
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 săptămâni după germinare
22_Effect_1 Creativ, Motivant

Cumpără Royal Dwarf

NORTHERN LIGHT AUTO

Northern Lights, o indica clasică, este de asemenea foarte populară în cafenelele olandeze. Această tulpină este foarte căutată și în magazinele din America de Nord. Calitățile sale indica sunt livrate împreună cu un gust distinctiv. Tonurile picante de pământ și pin amintesc de moștenirea afgană a plantei. Aromele fructate se combină pentru a crea un profil complex și senzual. Singurul lucru care îi lipsea acestei tulpini era creșterea mai rapidă. Și aici a intervenit Royal Queen Seeds.

Cu o plantă atât de atrăgătoare, ar fi păcat ca unele părți ale lumii să nu o poată cultiva. De aceea, am încrucișat-o cu genele ruderalis pentru a forma soiul nostru exclusiv, Northern Light Auto. Acum, și tu te poți bucura de acest soi popular, cu un timp de înflorire de numai 5 - 7 săptămâni. Conținutul de 14% THC oferă un high înălțător și plăcut de gestionat. Iar, pe deasupra, randamentele sunt satisfăcătoare. Produce până la 170 - 220 g/plantă în aer liber și 500 - 550 g/m² în interior.


Northern Light

Northern Light Auto
23_genetic background_1 Northern Light x Ruderalis
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 6 - 8 Săptămâni
29_THC_1 THC: 14%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 80% Ruderalis 20%
34_yield outdoor_1 170 - 220 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 160 cm
27_harvest period_1 10-12 săptămâni după germinare
22_Effect_1 Clar, Înălțător

Cumpără Northern Light Auto

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews