Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Beneficiile cultivării autoflorantelor în interior

Soiurile de canabis autoflorant sunt grozave. Spre deosebire de plantele convenționale (adică fotoperiodice), vârsta, nu ciclul de lumină, este cea care determină momentul în care plantele încep să înflorească. Acest lucru simplifică procesul de cultivare a autoflorantelor, deoarece cultivatorii pot oferi plantelor lor un program fix de lumină (cum ar fi 18/6) din momentul semănării până la recoltare. De asemenea, autoflorantele cresc mai repede și nu sunt la fel de înalte ca soiurile fotoperiodice. Mugurii tăi vor putea fi recoltați în aproximativ 60 - 65 de zile din momentul plantării semințelor. Deoarece multe autoflorante nu vor avea o înălțime mai mare de 50 - 70 cm, acestea sunt ideale pentru a fi cultivate în interior, unde spațiul este adesea limitat.

Având în vedere toate beneficiile cultivării autoflorantelor în interior, nu este surprinzător că sunt extrem de populare, și nu doar printre începători. Iată câteva sfaturi esențiale despre cum să cultivi autoflorante în interior, astfel încât să ai recolte excelente!

Autoflowering-Cannabis-Plant

Sfatul nr. 1: Alege soiurile potrivite

Genetica este cea mai importantă atunci când vine vorba de determinarea rezultatului operațiunii tale de cultivare. Dar ce înseamnă o tulpină potrivită? Ei bine, să începem cu preferințele tale personale, de exemplu, ce tip de efect îți dorești de la canabisul tău. Dacă fumezi pentru senzația de high, nu ai cum să dai greș cu monștrii THC, Royal Cookies Automatic sau Royal Gorilla Automatic, variantele noastre autoflorante a două soiuri populare!

Dar din nou, dacă ești un consumator de canabis medicinal sau, din alte motive, alegi tulpini care nu îți induc starea de high, o tulpină cu conținut scăzut de THC și conținut ridicat de CBD, precum Solomatic CBD, poate fi o alegere bună pentru tine.

Un alt lucru pe care ar trebui să îl iei în considerare atunci când selectezi o tulpină sunt caracteristicile sale de creștere. Unele tulpini sunt mai ușor de gestionat decât altele, sau sunt cunoscute pentru creșterea și înflorirea lor excepțional de rapide. Dacă ești încă la început de drum în materie de cultivare sau pur și simplu vrei să crești muguri grozavi într-un timp foarte scurt, aruncă o privire la tulpinile Easy Bud sau Quick One.

     Cànnabis Seedfinder    

Sfatul nr. 2: Nu-ți replanta autoflorantele

Deoarece durata de viață a canabisului autoflorant este limitată, acesta este mai puțin iertător atunci când vine vorba de factori de stres și greșeli majore. Atunci când plantele se confruntă cu mult stres, creșterea stagnează; deși acest lucru poate fi în regulă în cazul canabisului convențional, care poate fi ținut în etapa de vegetație mai mult timp pentru a se recupera, autoflorantele nu dispun de acest lux - ele vor înflori indiferent de condiții. Ca atare, cel mai bine este să plantezi autoflorantele direct în ghiveciul lor final, pentru a evita șocul unui transplant.

Acestea fiind spuse, nu ar trebui să folosești ghivece foarte mari pentru tulpinile autoflorante, deoarece acesta nu vor crește foarte înalte. Totuși, ar trebui să alegi un ghiveci suficient de mare pentru ca rădăcinile plantei să aibă suficient spațiu de creștere.

Pentru germinarea semințelor de canabis autoflorant, îți recomandăm să folosești kit-ul Autoflowering Starter, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Sfatul nr. 3: Folosește un stimulent pentru rădăcini

Autoflorantele nu au foarte mult timp la dispoziție pentru a crește. Imediat după răsărire, planta ta va trebui să dezvolte un sistem radicular sănătos. Atunci când administrezi un stimulent pentru rădăcini imediat după ce ai semănat sămânța în ghiveci, acesta va sprijini planta în acest proces crucial. Dar nu exagera, deoarece răsadul tău va fi foarte sensibil la supra-alimentație. Folosește doar doza minimă recomandată de stimulent pentru rădăcini.

Flush-LST-Autoflowering-Cannabis-Plant

Sfatul nr. 4: Cultivă într-un sol ușor și aerisit

Canabisul autoflorant preferă un sol ușor și aerisit, care conține concentrații mai mici de nutrienți decât solul pentru soiurile fotoperiodice. Deoarece majoritatea amestecurilor universale conțin prea mult azot sau alți nutrienți, alege un amestec puțin fertilizat pentru autoflorantele tale. De asemenea, autoflorantele au nevoie de un sol care să nu fie prea compact, deoarece acesta ar putea împiedica accesul rădăcinilor la aer.

Cea mai bună soluție este să îți creezi propriul amestec acasă.

Rețetă de sol ușor și aerisit pentru autoflorante:

    • 3 părți turbă
    • 3 părți compost
    • 2 părți perlit, umezit
    • 1 parte vermiculit, umezit

Poți afla mai multe despre crearea unui amestec optim pentru autoflorantele tale în articolul nostru Cel mai bun sol pentru cultivarea canabisului autoflorant.

Sfatul nr. 5: Folosește tipul potrivit de lumină

În cazul autoflorantelor, nu trebuie să îți faci griji cu privire la programele de lumină, ca și în cazul plantelor fotoperiodice. Atunci când cultivi autoflorante, poți lăsa luminile setate pe un program 18/6 (18h pornite, 6h oprite) pe parcursul întregii perioade de cultivare, sau poți să le oferi chiar și 24 de ore de lumină. Care este cel mai bun program reprezintă un aspect discutabil. Mulți cultivatori folosesc programul de 18/6, deoarece acesta oferă rezultate bune, utilizând în același timp mai puțină energie decât un ciclu constant de 24 de ore.

În ceea ce privește tipul potrivit de lumină, LED-urile înlocuiesc acum iluminatul HPS în camerele și corturile de cultivare. Acestea pot avea un preț mai ridicat, dar folosesc mult mai puțină energie decât luminile HPS, astfel încât vei economisi foarte mult la facturile de energie. Dacă folosești o lampă de creștere cu LED, ar trebui să verifici dacă este echipată și cu lumini UV. Unii cultivatori spun că lumina UV oferă o potență mai mare și un gust mai bun.

Pentru germinarea semințelor și pentru plantele tinere, poți folosi și lămpi fluorescente standard, cum ar fi luminile T5. Acestea consumă foarte puțină energie și nu se încălzesc, deci nu există riscul de a-ți arde răsadurile sensibile.

Sfatul nr. 6: Încearcă metoda Sea of Green

Metoda Sea of Green (SOG) reprezintă doar un termen sofisticat pentru a crește o mulțime de plante mici, obținând astfel randamente mai mari. Autoflorantele sunt ideale pentru metoda SOG, deoarece au o înălțime mică.

Pentru a folosi metoda SOG în cazul autoflorantelor, trebuie doar să îți plantezi semințele direct în containere mai mici, care îți permit să îngrămădești cât mai multe plante pe metru pătrat. Numărul de plante pe care dorești să le folosești pentru SOG, precum și dimensiunea exactă a ghiveciului lor, va depinde de spațiul de care dispui. Acest lucru poate varia și de la o tulpină la alta. Nu ezita să experimentezi pentru a găsi dimensiunea ideală a ghiveciului și numărul ideal de plante care produce cele mai bune randamente în spațiul tău de cultivare.

Notă: În funcție de locul în care locuiești, este posibil să existe limite legale privind numărul de plante pe care le poți cultiva pentru uz personal, așa că asigură-te că știi câte plante poți avea.

SOG-Method-for-Growing-Autoflowers

Sfatul nr. 7: Ai grijă la udare

După cum am menționat anterior, autoflorantele sunt mai puțin iertătoare atunci când vine vorba de erori majore sau constante, ceea ce înseamnă că trebuie să îți uzi autoflorantele în mod corespunzător.

Cum ar trebui să uzi canabisul? Pentru început, nu trebuie să îți uzi plantele conform unui program fix, ci doar atunci când au nevoie. Solul trebuie să se usuce întotdeauna între udări. O modalitate bună de a verifica dacă plantele tale au nevoie de apă este să ridici ghivecele. Ar trebui să îți faci o idee despre cât de ușor este un ghiveci uscat în comparație cu unul saturat cu apă. Ca atare, udă doar atunci când ghiveciul este ușor și solul s-a uscat. Udarea excesivă poate fi mortală, așa că este mai bine să acționezi cu prudență.

Sfatul nr. 8: Controlează nivelul PH-ului din apă

Canabisul poate absorbi nutrienții doar atunci când solul care înconjoară zona rădăcinilor are un pH potrivit. PH-ul optim se situează între 6.2 și 6.7. Dacă cultivi în medii diferite, cu ar fi în coajă de nucă de cocos, nivelul pH-ului ar trebui să aibă un nivel mai scăzut, situat în intervalul 5.5 - 6.5. Dacă pH-ul apei tale nu este unul optim (spre ex. în cazul în care folosești apă de la robinet), plantele nu pot absorbi nutrienți, cauzând îmbolnăvirea lor. PH-ul potrivit este extrem de important atunci când cultivi autoflorante, deoarece aceste plante nu au timp pentru a se recupera. Trebuie să te asiguri că plantele tale absorb toți nutrienții necesari pe parcursul perioadei scurte de creștere.

Cum poți controla pH-ul apei și a soluției de nutrienți? Fiecare cultivator ar trebui să aibă produse de ajustare a pH-ului, precum și un aparat de măsurare a pH-ului. Cu ajutorul acestor produse, vei putea ține sub control pH-ul solului tău.

Sfatul nr. 9: Atenție la nutrienți

Mulți cultivatori de canabis își hrănesc plantele de canabis în mod excesiv. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere că producătorii de nutrienți vor să te facă să crezi că plantele tale au nevoie de suplimentare constantă pentru a supraviețui și a prospera. Deloc adevărat.

Canabisul autoflorant tinde să fie cel mai sănătos atunci când primește doar cantitatea optimă de nutrienți. În unele cazuri, plantele pot trece prin toate fazele de răsad și de vegetație fără a avea nevoie de suplimente, deoarece majoritatea amestecurilor de sol conțin deja suficienți macronutrienți și micronutrienți, pentru a susține aceste faze de creștere.

După ce planta ta de canabis a răsărit, nu o hrăni timp de cel puțin două săptămâni. Chiar și după două săptămâni, oferă-i plantei tale nutrienți doar dacă prezintă semne de deficit, cum ar fi frunze îngălbenite. Autoflorantele cultivate în amestecuri standard de ghiveci nu ar trebui să aibă nevoie de extra nutrienți până la înflorire. Din momentul înfloririi, poți începe să administrezi soluții specifice etapei de înflorire.

De asemenea, poți să cultivi canabisul în sol organic. Acest lucru va oferi plantelor tale tot ce le trebuie pentru a crește sănătoase și nu va fi necesar să administrezi nutrienți suplimentari! Unii cultivatori își creează propriile super-soluri organice, care sunt perfecte pentru cultivarea autoflorantelor. Acestea fiind spuse, este important ca solul să nu fie supra-alimentat, având în vedere sensibilitatea acestor soiuri.

Sfatul nr. 10: Nu îți tăia autoflorantele

Nu tăia sau ciupi autoflorantele, așa cum ai face atunci când cultivi canabis convențional. În cazul autoflorantelor, singura metodă de formare pe care ar trebui să o folosești este formarea cu stres redus (LST), prin care îndoi și legi cu grijă plantele, astfel încât toți mugurii să fie expuși în mod egal la lumină. Atunci când aplici LST pe autoflorante, sari peste partea unde tai plantele. Dacă intenționezi să aplici metoda LST ca și alternativă la metoda SOG, asigură-te că începi din timp, dar acționează cu blândețe pentru a evita ruperea plantelor.

Sfatul nr. 11: Asigură un flux de aer, umiditate și temperatură optime

Asigură-te că autoflorantele tale au parte de o ventilație bună. O briză ușoară de aer proaspăt de la un ventilator asigură menținerea unui nivel scăzut de umiditate în camera de cultivare, ceea ce ajută la prevenirea apariției mucegaiului. Dacă planta ta are frunze uscate, ceea ce nu este neobișnuit în etapa târzie de înflorire, îndepărtează-le pentru o mai bună circulație a aerului în jurul mugurilor.

De asemenea, trebuie să urmărești temperatura din camera de cultură. Canabisul se dezvoltă în mod optim la o temperatură moderată de 20 - 25°C. Orice exces de căldură, dar și perioadele reci sau nopțile răcoroase, pot stresa plantele, le pot încetini creșterea și pot cauza producții mai slabe.

Autoflowering-Cannabis-Plant

Sfatul nr. 12: Spală plantele

„Spălarea” reprezintă procesul în care nu mai administrezi nutrienți în ultimele 1 - 2 săptămâni înainte de recoltare, ci doar apă cu un pH adaptat. În acest fel, îndepărtezi sărurile minerale acumulate. În lipsa substanțelor nutritive din sol, planta va extrage substanțele nutritive stocate în frunziș; acesta este motivul pentru care canabisul aflat la sfârșitul perioadei de înflorire începe să se îngălbenească. Scopul spălării este de a obține muguri mai puri și cu un gust mai bun, deoarece nu dorești să fumezi substanțele chimice cu care ți-ai hrănit plantele. Așadar, spală-le înainte de a le recolta.

Sfatul nr. 13: Recoltează treptat

Nu trebuie să recoltezi întreaga plantă dintr-o dată! Sunt șanse ca mugurii superiori să poată fi recoltați mai devreme decât mugurii inferiori, care nu sunt expuși în mod direct la lumină. Acești muguri s-ar putea să aibă nevoie de puțin mai mult timp înainte de a fi recoltați. Așa că, în loc să iei foarfecile și să îi tai pe toți, taie doar mugurii superiori și oferă-le câteva zile în plus celorlalți.

Sfat 14: Recoltează pe tot parcursul anului

De cele mai multe ori, cultivatorii de iarbă nu își doresc să recolteze doar o dată sau de două ori pe an. Nu ar fi minunat dacă ai avea întotdeauna câteva plante pregătite pentru a fi recoltate? Cu metoda recoltei perpetue, poți face asta!

În esență, acest lucru presupune să ai mai multe plante în diferite stadii de creștere. În acest fel, vei avea întotdeauna anumite plante în etapa de înflorire, iar altele pregătite pentru a fi recoltate. Acest lucru îți oferă potențialul unei aprovizionări nesfârșite, care nu necesită un efort mare din partea ta!

În cazul canabisului convențional, acest lucru ar implica cel puțin două zone separate de cultivare. Din fericire, în cazul autoflorantelor, poți înghesui în aceeași încăpere plante aflate în diferite stadii de creștere. Întrucât autoflorantele au nevoie de aproximativ 8 - 10 săptămâni pentru a fi recoltate, tot ce trebuie să faci pentru a te bucura de o rezervă constantă este să decalezi cultivarea cu 2 - 4 săptămâni. În acest fel, când recoltezi o plantă, următoarea începe deja să înflorească, așteptându-și răbdătoare rândul.


Concluzie

Soiurile autoflorante au multe avantaje și reprezintă o adiție excelentă în repertoriului oricărui cultivator. Deși nu îți permit să aplici tehnici avansate și nu oferă producții gigantice, există multe lucruri pe care le poți face pentru a obține cele mai bune rezultate de la autoflorantele tale atunci când le cultivi în interior.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews