Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds


By Max Sargent

Alegerea momentului corect pentru a face tranziția de la stadiul vegetativ la cel de înflorire este unul dintre cei mai importanți factori pentru a asigura succesul plantelor tale de canabis. Acest lucru se datorează faptului că tranziția prea timpurie poate avea ca rezultat o productivitate totală mai mică. În schimb, tranziția prea târzie poate duce la creșterea excesivă sau la muguri arși. Decizia de a face tranziția ar trebui să se bazeze pe analiza detaliată a numeroși factori, cum ar fi vârsta plantei, înălțimea maximă pe care o poate obține planta în cadrul configurației folosite, tipul de tulpini cultivate, sursa plantei (din sămânță sau clonă) și metoda de cultivare folosită.

Atunci când fac tranziția, cultivatorii trebuie să fie atenți la toate aceste condiții și la modurile în care pot afecta produsul final. Deoarece fiecare cultură este unică, cultivatorii ar trebui să fie atenți atunci când preiau ca model metodele și tehnicile folosite de alții. Ele pot, de fapt, să ajungă să-ți ofere rezultate total diferite de ceea ce ți-ai propus.

Contează vârsta plantei?

Nu chiar. Unii cultivatori sunt de părere că plantele crescute din semințe trebuie să aibă 60 de zile de maturare în stare vegetativă. Totuși, acest lucru nu este neapărat adevărat. Este important să ne amintim că răsadurile tinere nu pot începe să înflorească cum trebuie pe o perioadă de 2-3 săptămâni. Cu toate acestea, atunci când cultivi din clone, vârsta nu este o problemă. Cultivatorii pot trece la stadiul de înflorire de îndată ce clona și-a format un sistem radicular solid.

În condiții optime, plantele ar trebui menținute în stadiul vegetativ aproximativ 60 de zile. Această perioadă de timp ar trebui să ofere plantei posibilitatea de a-și maximiza productivitatea și de a se adapta la condițiile de creștere. Acest lucru este important deoarece dificultățile și greșelile sunt mult mai greu de reparat în timpul etapei de înflorire. Trebuie menționat că această perioadă de timp reprezintă doar o recomandare. Dacă productivitatea maximă nu este o prioritate sau dacă condițiile de creștere nu permit o etapă vegetativă îndelungată, plantele pot trece la înflorire cu mult înainte de reperul de 60 de zile.

Vegetative to Flowering

Factorul#1: înălțimea maximă a plantei

Cel mai important aspect este spațiul disponibil pentru plantele tale. Cu cât plantele sunt menținute mai mult timp în stare vegetativă, cu atât vor deveni mai înalte. Astfel, menținerea plantelor în etapa vegetativă prea mult timp într-un spațiu restrâns poate duce la o creștere excesivă. Plantele care cresc prea înalte pot ajunge prea aproape de corpurile de iluminat și drept rezultat pot suferi daune. În mod ideal, nu ar trebui să lași niciodată ca plantele tale să ajungă la mai puțin de 30 cm față de luminile de deasupra lor. Aceasta este o estimare aproximativă. Oricum, cultivatorii riscă să-și ardă sau să-și prăjească mugurii dacă îi lasă prea mult să se apropie.

Ai grijă să ții seama de corpurile de iluminat folosite la creștere. Unele becuri strălucesc mai puternic decât altele, iar acest aspect va afecta cu siguranță distanța minimă care ar trebui păstrată între plante și lumini. Cât timp îți lași plantele să crească în starea vegetativă ar trebui să depindă și de tipul de tulpină pe care o crești.

Factorul #2: tulpini - indica sau sativa?

Diferențele genetice dintre tulpinile indica și sativa trebuie luate în considerare atunci când se face tranziția la etapa de înflorire. Trebuie știut că indica și sativa se comportă diferit în timpul înfloririi. Tulpinile indica sunt cunoscute pentru faptul că produc plante mai scurte, mai groase și mai stufoase în comparație cu tulpinile sativa. De obicei, ele vor câștiga doar 25-50% din înălțimea lor totală în etapa de înflorire. Prin comparație, tulpinile sativa sunt cunoscute pentru înălțimea lor și pentru capacitatea lor de a continua să crească mai înalte pe tot parcursul etapei de înflorire. Se știe că își dublează înălțimea din prima zi de înflorire până la recoltare.

Reține că aceste caracteristici se aplică tulpinilor sativa și indica pure. Majoritatea tulpinilor vor manifesta caracteristici reprezentative pentru ambele tipuri, deoarece nu sunt 100% indica sau sativa. Când ai de-a face cu hibrizi, asigură-te că analizezi structura genetică a plantei pentru a ști mai bine la ce să te aștepți în timpul creșterii. O regulă de bază pentru cultivarea hibrizilor este să te aștepți ca planta să crească de două ori mai mult decât înălțimea pe care o va avea la sfârșitul etapei vegetative.

Sativa or Indica Strains Grow at different Speed

Factorul#3: clone sau semințe?

Metoda de plantare aleasă pentru cultură va afecta, de asemenea, momentul alegerii tranziției. Diferența dintre creșterea din semințe sau clone va afecta ritmul de creștere a sistemului radicular al plantei. Dacă planta nu și-a format un sistem radicular solid, atunci pot apărea probleme și complicații în timpul etapei de înflorire.

Clonele pot crește foarte repede și foarte înalte, forțând cultivatorii să treacă la etapa de înflorire doar pe baza dimensiunii plantei. Totuși, cultivatorii ar trebui să se asigure că acordă clonelor timpul necesar pentru a se forma înainte de etapa de înflorire. Răsadurile pot trece la înflorire mult mai devreme, dar reține că vor avea nevoie de 2-3 săptămâni înainte de a putea face acest lucru.

Factorul#4: metode de cultivare

Diferite metode de cultivare, cum ar fi metoda marea de verde (SOG), metoda ecranul de verde (ScrOG), metoda Lollipopping și formarea cu stres ridicat pot afecta tranziția. În funcție de metoda pe care o alegi, timpul de înflorire va fi probabil diferit.

  • Marea de verde (SOG)

Această metodă se bazează pe înflorirea timpurie a plantelor, astfel încât acestea să producă un singur mugure mare. Această metodă este de obicei folosită cu tulpini indica care sunt strâns grupate împreună în spațiul de creștere. Când se utilizează această metodă, plantele trebuie să treacă la înflorire când ating o înălțime cuprinsă între 15-30 cm.

  • Ecranul de verde (ScrOG)

Această metodă utilizează un ecran de plasă care este așezat orizontal deasupra plantelor. Ecranul este în general plasat la 30-60 cm deasupra bazei plantelor. Acest lucru le permite plantelor să treacă direct prin el. Când se folosește această metodă, plantele trebuie să rămână în starea vegetativă mai multe săptămâni decât în cazul metodei SOG.

Sea of Green and Screen of Green, SOG vs SCROG

  • Metoda Lollipopping

Metoda Lollipopping este o tehnică care implică îndepărtarea frunzelor inferioare ale plantei care primesc foarte puțină lumină sau deloc. Deoarece plantele au nevoie de lumină pentru a crește, aceste regiuni vor produce muguri mai mici și vor seca planta de energia care ar putea fi folosită mai bine în altă parte. Îndepărtând frunzele inferioare și mugurii, planta își poate concentra energia asupra coronamentelor din zona superioară, care vor da muguri mai denși și mai mari. Această metodă implică, de obicei, o tranziție către etapa de înflorire bazată pe înălțime. Tulpinile sativa vor suferi de obicei tranziția când ajung la 30 - 45 cm, deoarece cresc foarte mult în timpul etapei de înflorire. Tulpinile indica vor trece prin tranziție atunci când ajung la o înălțime de aproximativ 100 cm, având mai mult timp la dispoziție în starea vegetativă.

  • Formarea cu stres ridicat

Această metodă este concepută pentru a produce recolte foarte bogate de la un număr minim de plante. Astfel, plantele crescute folosind această tehnică trebuie să rămână în stadiul vegetativ mai mult timp. Formarea cu stres ridicat implică îndoirea ramurilor superioare în jos pentru a permite mai multă lumină care să ajungă la părțile inferioare ale plantei. Această procedură menține sub control înălțimea plantei pe tot parcursul creșterii și permite o perioadă vegetativă mai lungă.

Lollipopping and Super Cropping

Aspecte pentru creșterea în aer liber

În general, cultivatorii în aer liber lasă plantele să înflorească singure. Asta se întâmplă de obicei după mijlocul verii, când zilele au mai puțin de 12 ore. Cultivatorii în aer liber trebuie să se asigure că plantele lor nu primesc niciun fel de lumină în timpul nopții. În acest caz ne referim la surse de iluminare cum ar fi lămpile de grădină, luminile stradale sau spoturile.

Totuși, plantele de exterior nu trebuie neapărat lăsate fără niciun ajutor. La fel ca plantele de interior, ele pot fi forțate să înflorească printr-o modificare a condițiilor. Unele climate pur și simplu nu oferă plantelor suficient timp să înflorească înainte de a veni iarna. Este posibil ca la alte climate să fie nevoie de un crescător care să forțeze înflorirea pentru a menține plantele sub control. În plus, unii cultivatori aleg să forțeze înflorirea pentru a recolta mai multe culturi în același sezon.

Indiferent de motiv, forțarea plantelor de exterior să înflorească este un proces simplu. Cultivatorii în aer liber de obicei grăbesc înflorirea acoperindu-și plantele, reducând astfel expunerea la lumina soarelui. Cultivatorii care folosesc sere trebuie doar să acopere ferestrele camerei de cultivare.

La ce să te aștepți în etapa de înflorire

Pentru majoritatea tulpinilor de canabis, perioada de înflorire va dura între 7 și 10 săptămâni. Ce se întâmplă în această perioadă va fi diferit de la o săptămână la alta și de la o tulpină la alta. Pentru mai multe informații despre aspectele la care te poți aștepta în timpul perioadei de înflorire, consultă ghidul de înflorire săptămânal de la Royal Queen Seeds.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews