Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Max Sargent

Dacă crești iarbă, vei realiza în curând că poate crește impresionant de repede, în unele momente fiind asemănătoare cu un adolescent subțirel. Deseori, această creștere este bună și naturală. Uneori, totuși, alungirea canabisului poate fi un semn că ceva din mediul înconjurător nu este cum ar trebui.

Dacă este depistată și tratată, nu ar trebui să fie o problemă prea mare. În acest articol, vom explica diferitele motive pentru care plantele de canabis se alungesc (unele din ele sunt bune) și moduri diverse de a controla și a reduce acest comportament.


Ce este alungirea canabisului și de ce contează?

Alungirea canabisului este un termen folosit pentru a descrie creșterea bruscă ascendentă. Se poate declanșa din cauza stresului cauzat de mediu, a geneticii sau a combinației dintre cei doi factori.

În general, alungirea are o reputație proastă când ne referim la creșterea canabisului. Deși este adesea un semn că ceva nu este în regulă, nu așa stau lucrurile întotdeauna. În anumite momente în timpul creșterii, alungirea poate să fie atât un eveniment natural, cât și unul chiar de dorit.

Când este nedorit, totuși, atunci poate fi problematic.

Plantele care se alungesc pot deveni subțiri, firave și slabe, ceea ce poate duce la tulpini fragile care se răstoarnă și chiar se rup. În cel mai bun caz, aceste efecte vor împiedica producția de muguri și vor necesita intervenție. În cel mai rău caz, ar putea deteriora o plantă atât de mult încât aproape că nu va mai produce nimic.

Să oprești tipul dăunător de alungire chiar înainte să apară este cea mai bună soluție, dar uneori viața nu este perfectă. Prin urmare, este important să înveți cum să observi tendința de alungire devreme și să știi cum să o abordezi cât mai repede posibil.

Vídeo aneu: 265566531

De ce se alungesc plantele de canabis?

Există mai multe motive pentru care plantele de canabis se alungesc. Este esențial să înveți să identifici motivul specific, deoarece un diagnostic greșit ar putea face mai mult rău decât bine.

1. Etapa de creștere și genetica

În timpul etapei de pre-înflorire, plantele de canabis prezintă adesea o creștere bruscă a tulpinii, uneori dublându-se în înălțime. La toate plantele de canabis va exista o anumită creștere bruscă în acest moment, dar unele vor crește mai mult decât altele, în funcție de genetica lor.

Tulpinile care includ o dominanță sativa au mai multe șanse să se alungească mult în comparație cu plantele cu dominanță indica. Tulpinile sativa sunt bine-cunoscute pentru faptul că vor crește înalte, cu distanțe mari între noduri. Tulpinile indica, pe de altă parte, cresc mai mici și mai compacte, cu mugurii mai apropiați.

Cunoașterea geneticii plantei tale te va ajuta să înțelegi dacă alungirea bruscă este un răspuns la stresul cauzat de mediu sau pur și simplu o caracteristică a plantei pe care o deții.

2. Expunerea la lumină

Poate că principalul motiv pentru care plantele de canabis se alungesc într-un mod nesănătos este ca răspuns la prea puțină lumină.

În natură, semințele germinează primăvara atunci când nivelul de lumină crește. Dacă nu percep suficientă lumină, atunci răspunsul lor este să se înalțe în sus în încercarea de a străpunge orice coronament care se află deasupra, blocându-le lumina.

Într-o cultură de interior, lumina poate să fie prea departe sau prea slabă. Acest aspect va declanșa același răspuns la plantele de canabis. Acest tip de întindere, cunoscut sub denumirea de etiolare, se poate întâmpla în orice moment în timpul etapei vegetative, dar este cel mai vizibil în timpul etapei de răsad și al etapei vegetative timpurii.

Prima măsură ar trebui să fie să verifici dacă luminile nu sunt poziționate prea departe. Dacă totul este corect din punct de vedere al poziționării, e posibil să nu fie suficient de puternice sau să furnizeze un tip de lumină nepotrivit.

Plantele tinere preferă lumina strălucitoare, albastră. Să presupunem că utilizezi lumini puternice, dar în cazul în care culoarea este în spectrul de lumină roșie, plantele tinere s-ar putea să se întindă.

În ceea ce privește locul în care să poziționezi luminile, e bine să le pui cât mai aproape de plante, fără să le arzi. Acest lucru va asigura că vor primi cât mai multă expunere la lumină, reducând astfel probabilitatea alungirii.

3. Căldura

Temperaturile peste 29°C pot determina alungirea plantelor. Motivul pentru care fac asta este ca să-și mărească suprafața, permițând astfel o transpirație mai mare. În transpirație, stomatele plantei se deschid și apa se evaporă din ele, care, la rândul său, trage o altă apă din sol. În ceea ce privește căldura, evaporarea apei permite plantelor să se răcească puțin.

Păstrarea unui termometru în spațiul de creștere ar trebui să ajute la evitarea acestei probleme.

4. Alți factori de stres din mediu

Mai sunt și alți factori care pot duce, de asemenea, la alungirea plantelor de canabis, deși aceștia pot fi mai greu de identificat.

Un exemplu poate fi acela că încerci să crești prea multe plante într-un spațiu care nu le poate găzdui pe toate. Dacă o plantă simte că nu există spațiu suficient pentru a se întinde spre exterior, aceasta poate încerca să compenseze prezentând o creștere bruscă în sus. Dacă toate plantele ar crește lateral una în alta, atunci ele ar bloca lumina și ar provoca o acumulare de umiditate. Data viitoare când ești în pădure, uită-te la coronamentul copacilor. Ei nu se ating aproape niciodată și nu se încurcă niciodată unul cu celălalt – fiecare copac are propriul său spațiu. Același lucru este valabil și pentru plantele de canabis.

O altă cauză ar putea fi faptul că nu au fost expuse la briza aerului. În natură, chiar și atunci când vremea este bună, aerul tinde să miște puțin plantele. Și bineînțeles, vor fi mereu perioade cu vânt. Această mișcare a aerului determină tulpinile plantelor să crească mai robuste, ceea ce le ajută să se susțină pe măsură ce se maturizează.

Plantele de canabis cultivate în medii total liniștite, fără mișcare, sunt mult mai predispuse să se lase în jos când se alungesc. În plus, întărirea tulpinilor le poate ajuta de fapt împiedicându-le să se înalțe atât de mult.

Stretching

Când se alungesc plantele de canabis?

Plantele de canabis se alungesc cel mai adesea în timpul nopții. Este foarte posibil să mergi seara la culcare și să te trezești a doua zi dimineața și să le găsești mult mai mari decât îți amintești.

Acest lucru este valabil mai ales în etapa timpurie de înflorire, când, pentru o perioadă scurtă de timp, plantele de canabis pot să se înalțe tare sus. Acest pas este uneori cunoscut sub denumirea de „alungire de înflorire” și nu indică o problemă legată de cultura ta. De fapt, alungirea în timpul etapei timpurii de înflorire creează mai multe locașuri cu muguri, ceea ce duce într-un final la o recoltă mai mare. Așadar, nu numai că alungirea din timpul înfloririi nu este un lucru rău, ci este de fapt un lucru de dorit.

Cât de mult se alungesc plantele de canabis în timpul înfloririi?

Toate plantele se vor alungi într-o oarecare măsură în timpul etapei de înflorire și nu ar trebui să te îngrijorezi de asta, chiar dacă este destul de mult. Unele tulpini își vor dubla înălțimea în câteva zile. Important este să urmărești dacă alungirea se oprește.

Dacă acestea continuă să se alungească timp de mai multe zile sau trec de dublarea înălțimii, atunci s-ar putea să ai și o problemă de mediu care trebuie rezolvată.

În general, alungirea canabisului în timpul înfloririi durează aproximativ două săptămâni și marchează perioada finală de creștere pe verticală înainte ca planta să înceapă să se concentreze asupra producției de muguri.

Tall Cannabis Plants

Trucuri pentru a controla alungirea canabisului

Acum că știi de ce se alungesc plantele de canabis, vom prezenta tehnici care pot fi folosite pentru a ajuta la reducerea alungirii. Fie că este vorba de economisirea spațiului într-o cameră de cultivare sau vrei doar să îți menții plantele fericite, reducerea alungirii are multe beneficii.

1. Alegerea tulpinilor

În primul rând, anumite tulpini sunt mult mai predispuse la alungire decât altele. Dacă deții un spațiu mic de cultivare și dorești să păstrezi plantele mici ca dimensiune, atunci e bine să alegi o tulpină indica sau o tulpină hibrid cu dominanță indica. Aceste soiuri tind să crească joase și stufoase, cu o creștere mai densă și mai spre lateral.

În special în ceea ce privește alungirea în perioada înfloririi, aceste tulpini nu se vor înălța în același mod în care obișnuiesc să o facă tulpinile sativa subțiratice. Totuși, se vor înălța și ele; nu se poate evita complet acest lucru. Într-adevăr, nu ai dori asta, pentru că poți pierde la capitolul muguri!

2. Scurtează etapa vegetativă

Când plantele cresc în stadiul de înflorire timpurie, o fac în raport cu dimensiunea lor existentă. O plantă care intră în etapa de înflorire la un metru înălțime poate atinge doi metri înălțime după ce se alungește, în timp ce o plantă de 50 cm va ajunge doar până la 1 m, sau chiar mai puțin.

Prin urmare, dacă trebuie să ții alungirea sub control, poți scurta etapa vegetativă. Aceasta înseamnă că, odată ce pregătești plantele pentru înflorire, acestea vor fi mai scurte decât dacă le-ai fi lăsat în etapa vegetativă mai mult timp, iar planta matură finală va fi, de asemenea, mai scurtă.

Această metodă este minunată pentru cei cu spații mici de creștere, dar va reduce inevitabil dimensiunea finală a plantelor tale. Ca atare, reprezintă o opțiune bună pentru cei care au plante mici sau doresc să crească plante mari în special, dar nu au spațiu suficient pentru ele.

Alternativ, pregătirea plantelor foarte devreme pentru altă etapă, chiar și după doar o săptămână sau două, este o altă tehnică viabilă, cunoscută sub numele de SOG (mai multe despre asta mai jos).

3. Tehnici de formare

Anumite tehnici de formare pot ajuta la ținerea sub control a creșterii plantelor. Dacă este realizată corect, ar trebui să mărească și recolta totală!

LST

Formarea cu stres scăzut (LST) implică legarea în lateral a tulpinilor unei plante tinere, cu sfoară sau sârmă. Această metodă determină planta să crească orizontal. Principalul motiv pentru care un cultivator ar prefera acest procedeu este pentru a mări suprafața coronamentului și expunerea generală a plantelor la lumină. Mai multă lumină înseamnă o producție mai mare de muguri și o recoltă mai bună.

Cu toate acestea, un alt avantaj al acestei metode este că menține plantele mult mai mici decât dacă ar fi lăsate să crească natural, ceea ce poate fi un ajutor de preț pentru cultivatorii de interior.

SOG

SOG, sau marea de verde, așa cum am spus pe scurt mai sus, este o metodă care se referă la creșterea multor plante mai mici într-un spațiu mic. Se realizează prin trecerea plantelor de canabis la perioada de înflorire mult mai devreme decât de obicei. Acest pas face ca plantele finale să fie mult mai mici. Deși plantele individuale vor produce mai puțini muguri, recolta totală pe metru pătrat va fi adesea mai mare, motiv pentru care oamenii o aleg.

Dar precizăm încă o dată, este și o modalitate excelentă de a ține înălțimea sub control.

ScrOG

Metoda ScrOG este similară cu SOG, cu excepția faptului că plantele vor trece printr-o plasă sau spalier, iar în felul acesta coronamentul crește spre exterior, mai degrabă decât în sus. De asemenea, plantele nu trebuie trecute spre etapa de înflorire prea devreme, deoarece plantele mari individuale pot fi, de asemenea, așezate într-o configurație ScrOG.

Când fixezi înălțimea plasei cu metoda ScrOG, fixezi și înălțimea cupolei finale, deci este o modalitate bună de a decide exact cât de înalte vor ajunge plantele finale.

Training Techniques

4. Oferă plantelor suficientă lumină

Asigurând plantelor tale o lumină adecvată este poate cea mai bună modalitate de a le împiedica să se alungească excesiv.

În prezent, LED-urile sunt considerate de unii cel mai bun și mai rentabil mod de a oferi lumină plantelor de canabis. Totuși, este important să alegi lumini LED de înaltă calitate, deoarece unele nu vor avea frecvențele potrivite pentru a crește eficient plantele de canabis.

Alternativ, poți utiliza mai multe lămpi de creștere tradiționale, cum ar fi lămpile HID; acestea sunt probate și testate și cu siguranță vor oferi plantelor tale cantitatea adecvată de lumină.

În ceea ce privește distanța la care ar trebui să stea lămpile față de plante, totul se reduce la putere și tipul de lumină - poate varia destul de mult. Iată câteva exemple cu distanța recomandată pentru o anumită putere, dar aceste cifre nu trebuie urmate ca reguli stricte.

  • 150 wați: 20–30 cm
  • 400 wați: 30–48 cm
  • 1000 wați: 41–79 cm

Dacă ai dubii, citește instrucțiunile! Lămpile de bună calitate vor indica cât de departe ar trebui să fie atârnate față de coronament.

5. Menține fluxul de aer și temperatura în echilibru

În cele din urmă, controlul temperaturii și al fluxului de aer va ajuta la oprirea alungirii plantelor de canabis. Menține temperatura sub 29°C și asigură-te că aerul este în mișcare. Acest lucru ajută la întărirea tulpinilor și oprește acumularea căldurii și umidității sub coronament, ceea ce poate provoca, de asemenea, alungirea plantelor.

Airflow and temperature

Se poate opri alungirea unei plante de canabis?

Nu în întregime, și nici nu ai dori asta!

Alungirea, în multe cazuri, este doar o etapă naturală și de dorit din perioada de creștere care va duce la mai multe locașuri cu muguri.

În cazurile în care stresul cauzat de mediu determină alungirea plantelor, atunci se poate opri. Dacă o poți preveni, vei avea în general o cultură mai bună, cu plante mai sănătoase și mai productive. Acestea fiind spuse, o mică alungire nu este o criză! Configurația ta nu va fi mereu perfectă, și o plantă se poate alungi fără suferință, atâta timp cât acționezi rapid și în mod corespunzător.

Creșterea controlată înseamnă muguri mari!

Până la urmă, totul se rezumă la controlul mediului și la a trata plantele de canabis atât cât poți de bine. Dacă faci acest lucru, nu doar că vei menține alungirea la un nivel minim, dar vei susține și condiții în care plantele tale pot fi extrem de productive, oferindu-ți o recoltă bogată la sfârșit!

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews