Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds


By Max Sargent


Să-ți dai seama de randamentul unei culturi de canabis nu este o treabă ușoară. De fapt, nu este posibil să faci acest lucru cu precizie. Ceea ce putem face, totuși, este să luăm în considerare configurația pe care o avem, genetica plantelor alese, câtă lumină și nutrienți primesc plantele noastre și spațiul maxim alocat - mai apoi, putem face o estimare.

Există mulți factori care afectează cantitatea de iarbă pe care o poți obține de la o plantă, iar reglarea acestora îți va permite să estimezi și să mărești dimensiunea recoltei!

Unde este locul de unde cresc mugurii pe o plantă de canabis?

Există două tipuri de locuri pentru muguri pe o plantă de canabis. Primul îl reprezintă tulpina principală, iar mugurii se formează în vârfului plantei - acolo unde ai pune un înger sau o stea pe un pom de Crăciun. Dacă folosești tehnici de cultivare mai simple, tulpina principală s-ar putea să producă cel mai mare grup de muguri.

În afară de acestă tulpină, vei găsi muguri care se formează pe ramurile laterale, în punctele în care ramurile se întâlnesc cu tulpina principală. Când începe etapa de pre-înflorire, vei observa mici pistiluri albe care răsar din aceste locuri. În timp, mugurii vor începe să se dezvolte și vor umple ramurile.

Cu ajutorul unor anumite tehnici de formare, dimensiunea mugurilor poate fi sporită în mod semnificativ. De exemplu, tăierea vârfurilor sau ScrOG încearcă să transforme fiecare loc de muguri astfel încât să semene mai mult cu tulpina principală. 

Ce reprezintă randamentul plantelor de canabis?

Randamentul este cantitatea finală de muguri pe care o obții de la plantele tale după recoltare. În industria ierbii, se măsoară în grame.

Locul în care cultivi, în interior sau aer liber, va determina exact cum să măsori sau să prezici mai bine randamentul. În aer liber, randamentul tinde să fie măsurat în grame per plantă. Așadar, vei vedea crescători care promovează că soiurile produc până la 300 g/plantă. În interior, însă, se măsoară adesea în grame per metru pătrat (g/m²). Cel mai adesea, plantele se încadrează între 400 și 500 g/m².

Ultima măsurătoare ia în considerare fiecare metru pătrat din bolta de plante expusă la lumină. Se presupune că este folosită o tehnică precum SOG sau ScrOG, care maximizează expunerea la lumină a mugurilor. Dacă nu folosești aceste tehnici, randamentele vor fi probabil mult mai mici decât valorile superioare pe care le promovează băncile de semințe.

¿Qué es la producción de una planta de marihuana?
¿Qué es la producción de una planta de marihuana?

Randamentul canabisului umed față de cel uscat

Înainte de a te entuziasma prea tare cu privire la un randament masiv, este important să faci distincția între randamentul umed și cel uscat.

Atunci când mugurii sunt recoltați, vor fi plini de apă, care va reprezenta aproximativ 75 - 80% din greutatea lor. Așadar, dacă ai 100 de grame imediat după recoltare, s-ar putea să constați că vei avea doar 20 - 25 de grame după ce vei conserva mugurii.

Pentru a estima recolta uscată, poți face un calcul simplu odată ce ai recolta umedă, înmulțindu-i greutatea cu 0,25. Acest calcul îți va spune cât reprezintă 25% din greutatea sa actuală.

Cum să estimezi randamentul plantelor cultivate în interior

Dar cât anume produce o plantă? Sau, în cazul cultivării în interior, cât produce fiecare metru pătrat de boltă? Este dificil de estimat acest lucru. Prin evaluarea unor factori importanți, îți poți face o idee despre posibila ta recoltă.

Influența dimensiunii ghiveciului asupra randamentului

Dimensiunea ghiveciului va influența randamentul final. Un ghiveci mai mare înseamnă o recoltă mai mare. Acestea fiind spuse, nu cumpăra cele mai mari ghivece pe care le poți găsi, deoarece acestea vin cu provocări semnificative care, dacă nu sunt gestionate într-un mod corespunzător, îți pot distruge întreaga recoltă.

Un ghiveci mai mare înseamnă mai mult spațiu pentru rădăcini, lucru care va stimula o creștere mai mare la suprafață. O plantă va avea o dimensiune care este sustenabilă pentru sistemul său radicular. În caz contrar, nu ar putea să se susțină singură sau să absoarbă apa și nutrienții într-un mod corespunzător.

Plantele mai mari au nevoie de mai multă apă, mai mulți nutrienți și mai multă lumină. Ca să nu mai vorbim de mult mai mult spațiu. În plus, odată ce o plantă depășește o anumită dimensiune, va avea nevoie de formare pentru a obține rezultate bune. Dacă nu ai experință în a cultiva canabis, este indicat ca dimensiunea plantelor tale să fie una mai mică, deoarece vor avea nevoie de mai puțină îngrijire. Acesta este un alt factor pe care trebuie să îl iei în considerare pentru a măsura randamentul în interior în g/m². Poți avea 4 plante uriașe sau 16 plante mai mici. Deși randamentele pot fi similare, plantele mai mici vor crește mai repede și, cel mai probabil, vor avea nevoie de mai puțină îngrijire.

Un cultivator obișnuit va folosi un ghiveci de 11 litri; acest lucru îi va permite plantei tale să ajungă la o înălțime de aproximativ 90 cm - o dimensiune bună, mai ales dacă crești în interior.

Acestea fiind spuse, mărimea nu indică neapărat randamentul final. S-ar putea să constați că o plantă mare poate fi șubredă, în timp ce o plantă mai mică ar putea să producă o recoltă mai mare.

Pentru răsaduri și plante tinere în etapa de vegetați Pentru plante robuste în etapa de vegetație Dimensiunea ghiveciului final
10cm = 0,5L 25cm = 11L 46cm = 57L
13 - 15cm = 1L 30cm = 19L 61cm = 95L
18 - 20 cm = 4L 36cm = 26L  76cm = 114L
22cm = 7,5L 41cm = 19L

Cum influențează genele randamentul

Fiecare tulpină de canabis este predispusă genetic să producă randamente situate într-un anumit interval. Unele produc randamente monstruoase, de 1500 g/plantă, sau chiar și mai mult dacă sunt cultivate în aer liber! Alte plante, indiferent cât de bine le tratezi, oferă randamente semnificativ mai mici.

Așadar, documentează-te înainte să alegi o tulpină și verifică dacă randamentul ei maxim îți satisface nevoile. De asemenea, trebuie să iei în considerare faptul că doar pentru că o tulpină poate produce un randament uriaș nu înseamnă că o va face - trebuie să îi oferi condiții optime.

Estimarea randamentului în funcție de lumină și intensitatea acesteia

Este posibil să îți estimezi producția finală luând în considerare puterea luminilor folosite. Cu toate acestea, este o estimare aproximativă, care diferă în funcție de tipul de lumină. De exemplu, luminile CFL, HPS și LED de aceeași putere nu vor oferi aceeași cantitate de putere fotoelectrică plantelor tale. LED-urile sunt foarte eficiente și, prin urmare, pot funcționa bine la o putere mai mică.

În comunitatea de cultivatori, se folosește de obicei limita superioară de 1 gram/watt. Ceea ce înseamnă că pentru fiecare watt de lumină pe care îl dai plantelor tale poți obține până la 1 gram de iarbă înapoi. Astfel, randamentul mediu pe plantă la o lumină de 600 W ar fi de 600 g. Este foarte optimist să ai acest țel, în special ca și începător. Mai realist ar fi să țintești la 0,5 grame/watt.

Din nou, configurația de creștere contează foarte mult aici. Intensitatea luminii este cea mai mare direct sub centrul ei și scade pe măsură ce te apropii de periferia razei sale de acțiune. Așadar, pentru a maximiza puterea de care dispui, ar fi mai bine să ai mai puține plante care să consume lumina mai intensă, decât multe plante care se ofilesc în umbră.

CFL HPS
WATT 200W 100W
CABINET 60 x 60 x 160 60 x 60 x 160
GRAMS 80 - 150 gr 80 - 100 gr
HPS LED LED
250W 100W 400-600W
80 x 80 x 160 60 x 60 x 160 120 x 120 x 200
230 - 250 gr 100 - 150 gr 400 - 650 gr
 
 • Estimarea randamentului în baza spațiului disponibil

Dacă ai mai mult spațiu la dispoziție există posibilitatea de a obține randamente mai mari. Deși există diverse ecuații pe care le poți folosi pentru a determina randamentul exact în funcție de dimensiunea spațiului de cultivare, principiul general este următorul: dacă ai mai mult spațiu, poți pune mai multe plante sau poți avea plante mai mari. În plus, vei putea folosi lumini mai puternice și îți vei putea crește plantele în ghivece mai mari.

Dacă nu poți lumina sau încălzi un spațiu suficient de mare pentru a satisface nevoile plantelor tale, vei obține rezultate mai bune dacă vei reduce dimensiunea operațiunii și vei oferi plantelor tot ce își doresc.

Cum să estimezi randamentul plantelor cultivate în aer liber

Așadar, câtă producție poți obține de la o plantă cultivată în aer liber?

În aer liber, randamentul potențial al fiecărei plante poate exploda, în funcție de tulpină. În medii optime, plantele vor avea acces la puterea incredibilă a soarelui și vor dispune de un spațiu mare, unde pot crește. Toți acești factori îți pot oferi producții mai mari.

 • Estimarea randamentului în funcție de dimensiunea ghiveciului

În aer liber, dimensiunile ghivecelor pot începe chiar și de la 25 de litri. Având în vedere că acesta este dublul volumului unui ghiveci mediu de interior, ar trebui să fie evident cât de mult poate crește o plantă în aer liber.

Dar, după cum am menționat și mai devreme, dimensiunea ghiveciului nu este suficientă pentru a oferi un randament masiv. Doar cu lumină solară și nutrienți corespunzători, planta își va atinge potențialul pe care îl oferă dimensiunea mare a ghiveciului.

Estimarea randamentului plantelor autoflorante

Estimarea randamentului autoflorantelor este ușor diferită, comparativ cu cea a plantelor fotoperiodice. Deoarece au o dimensiune mai mică, plantele autoflorante tind să aibă un randament mai bun în interior, mai ales dacă se folosește metoda SOG. Deși randamentul plantelor fotoperiodice poate crește exponențial în exterior, saltul nu este nici pe departe la fel de dramatic în cazul soiurilor autoflorante.

Cu toate acestea, chiar dacă produc randamente mai mici, autoflorantele sunt mai rapide și, în general, mai ușor de cultivat decât soiurile fotoperiodice. Mai exact, acestea au nevoie de aproximativ două treimi din timpul necesar pentru a putea fi recoltate, spre deosebire de plantele fotoperiodice, astfel încât este posibil să obții mai multe recolte într-un singur sezon de creștere.

În aer liber, plantele fotoperiodice vor începe să înflorească abia la finalul verii. Deși soarele primăverii și verii contribuie la producțiile lor uriașe, este posibil să obții trei recolte consecutive de la plantele autoflorante în această perioadă, spre deosebire de o singură recoltă de plante fotoperiodice.

Pe măsură ce plantele autoflorante devin mai stabile, calitatea lor continuă să crească. Cât de curând, s-ar putea ca acestea să aibă o producție la fel de mare ca și cea a plantelor fotoperiodice.

Cómo calcular la producción de las plantas autoflorecientes

Alți factori importanți care afectează randamentul canabisului

Deși am discutat despre principalii factori care determină randamentul final al culturii tale, există mulți alții care vor influența calitatea recoltei tale.

 • Genetica

După cum am menționat, genele joacă un rol crucial în randamentul plantei tale. Din fericire, este ușor să găsești anumite gene în catalogul RQS. În general, hibrizii dominanți sativa vor fi cele mai generoase plante, deși s-ar putea să te surprindă într-un mod plăcut unele soiuri dominante indica.

De asemenea, poți să cauți direct doar semințe de canabis cu randament ridicat.

Cele patru soiuri cu cel mai mare randament pe care le avem în stoc sunt:

 • Green Gelato - Până la 700 g/m² | 800 g/plantă
 • Amnesia Haze - Până la 650 g/m² | 700 g/plantă
 • Shogun - 600 g/m² | 750 g/plantă
 • Skunk XL - 650 g/m² | 675 g/plantă

 • Nutrienții

Plantele au nevoie de hrană! Dacă o plantă nu primește suficienți nutrienți, nu va putea produce muguri impresionanți. Cu toate acestea, nu trebuie să faci exces de zel când vine vorba de hrană. Prea mult îngrășământ va cauza blocarea nutrienților. Acesta este momentul în care concentrațiile de nutrienți din sol sunt atât de ridicate încât blochează absorbția de hrană de către rădăcini.

Soiurile autoflorante tind să aibă nevoie de mai puțini nutrienți, așa că ține cont de acest lucru. Ar trebui să începi cu o concentrație mai mică decât cea recomandată și să vezi cum se descurcă plantele tale.

Fertilizantes
 • Potența luminii

Lumini mai puternice înseamnă o dezvoltare mai puternică și muguri mai mari - cu excepția cazului în care sunt prea puternice și îți vor arde plantele. De asemenea, cerul fără nori și lumina puternică a soarelui vor oferi producții mai bune decât vremea înnorată și ploioasă.

În interior, numărul de plante și dimensiunea ghiveciului trebuie să fie proporționale cu cantitatea de lumină pe care o poți oferi. În aer liber, este ideal dacă locuiești într-o țară din sudul Europei sau în California!

 • Vremea, temperatura și umiditatea

Nivelul de lumină nu este singurul factor de mediu care trebuie luat în considerare. Plantelor le place căldura și umiditatea potrivită.

Sativele sunt deosebit de delicate și le plac mediile calde și uscate.

Dacă cultivi mai la nord, optează pentru hibrizi dominanți indica, deoarece sunt mai rezistenți. În aceeași notă, s-ar putea să poți recolta aceste soiuri mai devreme, lucru indicat în zonele mai nordice. Nu are rost să cultivi o sativa care produce 2 kg de muguri dacă locuiești în Suedia și o poți recolta abia la sfârșit lunii octombrie.

În interior, poți controla diverși factori. Dacă ai un cort și un sistem de ventilație, poți optimiza mediul de creștere. Dacă ai doar o cameră, ai destule modalități la dispoziție pentru a menține controlul, în special asupra temperaturii.

Clima, temperatura y humedad
 • Timpul petrecut în etapa de vegetație

Etapa vegetativă determină dimensiunea finală a unei plante. Odată ce aceasta începe să înflorească, energia plantei nu va mai fi concentrată pe creștere, ci pe producerea de muguri. Așadar, cu cât o plantă vegetează mai mult timp, cu atât mai mare poate fi producția finală.

În cazul soiurilor autoflorante, nu poți controla durata acestei etape, dar te poți asigura că fiecare zi de vegetație este una optimă. Pe de altă parte, în cazul plantelor fotoperiodice, tu dictezi când încep să înflorească în interior (când treci la un ciclu de lumină de 12/12). De obicei, li se acordă între 2 săptămâni și 2 luni pentru a vegeta.

În aer liber, plantele vor începe să înflorească doar atunci când simt că se apropie toamna (pe măsură ce ziua scade). Așadar, pentru a profita la maxim de ele, plantează-le cât mai devreme, deoarece vor crește pe tot parcursul primăverii și al verii.

Entrenamiento
 • Formarea

Tehnicile de formare pot îmbunătăți foarte mult producția finală. Cele mai multe dintre acestea sunt folosite în interior, deși palisarea și formarea cu stres redus (LST) pot fi utilizate pentru a crește randamentul și în exterior.

În interior, SOG, ScrOG, tăierea vârfurilor, defolierea și formarea cu stres ridicat reprezintă opțiuni viabile. Deși fiecare este diferită, toate au același scop: expunerea mugurilor la mai multă lumină. Nivelul tău de îndemânare, spațiul disponibil, timpul de care dispui și tipul de plantă pe care îl dorești vor determina tehnica pe care o vei alege.

Ține minte că majoritatea cultivatorilor evită să taie vârful plantelor autoflorante, deoarece acestea nu vor avea suficient timp să se refacă înainte de a intra în faza de înflorire.

 • Mediul hidroponic

O instalație hidroponică poate spori producția cu până la 20%. Acest lucru se datorează unei absorbții mai eficiente a nutrienților. Deși este o metodă de creștere eficientă, reprezintă o provocare cu totul diferită și necesită o configurație potențial complexă, cu ceva mai multe posibilități de a da greș.

Dar, dacă îți place, încearc-o!

Hidroponía

Determinarea randamentului plantelor de marijuana: concluzie

Niciodată nu vei putea să știi cu exactitate câtă iarbă vei obține dintr-o plantă înainte de a o avea în fața ta. Dar, înțelegând factorii care joacă un rol, poți face o estimare mult mai precisă.

Dacă ești la început de drum, nu-ți face prea multe griji - totul reprezintă o experiență de învățare, iar odată cu practica vine și perfecțiunea. În timp, pe măsură ce îți cimentezi abilitățile necesare, nu există nicio îndoială că vei obține recoltele visurilor tale!

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews