By Steven Voser

Controlul calității semințelor de canabis

Controlul calității semințelor de canabis


Fiecare sămânță de canabis este sursa vieții unei plante noi de canabis. Și, deși, în natură, canabisul crește și se reproduce perfect pe cont propriu, băncile de semințe precum banca noastră sunt dedicate exploatării și încrucișării anumitor caracteristici ale unor plante diferite de canabis, pentru a oferi crescătorilor acces la semințe mai rafinate, mai stabile și mai uniforme.

Noi, cei de la RQS, ne luăm foarte în serios activitatea desfășurată în calitate de companie care comercializează semințe. Credem că crescătorii de canabis, la fel ca fermierii și grădinarii obișnuiți, merită acces la genetică de încredere și stabilă, pentru a asigura o recoltă sănătoasă și producții de calitate. Pe lângă creșterea unor tulpini de canabis din ce în ce mai rafinate, o altă modalitate prin care contribuim la îndeplinirea scopului nostru este utilizarea unor măsuri stricte de control al calității.

În cele ce urmează, vom afla mai multe despre controlul calității semințelor de canabis, ce implică acesta și cum folosim un proces unic în cinci etape pentru a ne asigura că toate semințele noastre sunt de cea mai înaltă calitate posibilă.

Video id: 673601992

Vigoarea semințelor: ce înseamnă și de ce este importantă?

Vigoarea unei anumite semințe se referă la eficiența cu care încolțește și sănătatea răsadului pe care îl produce. Semințele cu vigoare mare ar trebui să încolțească ușor și rapid, producând răsaduri rezistente, cu rădăcini sănătoase și multă putere de creștere. Etiolarea (tulpini lungi, slabe) și creșterea lentă, stagnantă sunt semne ale semințelor cu vigoare redusă.

Măsurarea vigorii semințelor este extrem de importantă și, într-adevăr, joacă deja un rol crucial în agricultură. Făcând acest lucru, fermierii sunt capabili să creeze în mod continuu plante care dau naștere rapid la răsaduri uniforme, robuste și asigură recolte bogate. Din nefericire, industria canabisului încă se află în urmă la acest capitol, având în vedere istoria plantei, care a fost considerată multă vreme ilegală.

Controlul calității: cum pot asigura companiile de semințe de canabis calitatea semințelor lor?

Controlul calității semințelor se referă la procesele pe care companiile le folosesc pentru a asigura viabilitatea semințelor lor. Deși fiecare companie are propria abordare a controlului calității, majoritatea se concentrează pe testarea următoarelor:

✔️ Rata de germinare a loturilor lor de semințe (și anume, câte semințe germinează eficient)
✔️ Cronologia de germinare a fiecărui lot (și anume, de cât timp au nevoie semințele ca să germineze)
✔️ Trăinicia răsadurilor și rezistența lor la dăunători și boli
✔️ Uniformitatea plantelor după ce ies din faza de răsad

Pe scurt, companiile de semințe măsoară variabilele menționate mai sus, pentru a furniza semințe care sunt stabile genetic, lipsite de boli transmise de semințe, de semințe de buruieni și de dăunători și care prezintă o vigoare de creștere excepțională.

Din nou, din cauza criminalizării timp de aproape 100 de ani a canabisului, industria este în urmă față de sectorul agricol obișnuit, când vine vorba de controlul calității semințelor. Cu toate acestea, companiile de semințe de canabis, ca noi, și alte câteva, lucrează constant pentru a reduce decalajul și a oferi semințe de canabis de aceeași vigoare și calitate ca și alte culturi legale.

La RQS, în special, folosim măsuri stricte de control al calității, pentru a testa toate loturile noastre de semințe (găsești o descriere completă a procesului nostru de control al calității mai jos). Urmând acest proces și ajustându-l constant, sperăm să:

✔️ Asigurăm puritatea genetică și uniformitatea tulpinilor noastre
✔️ Furnizăm tulpini rezistente la condiții nefavorabile de creștere, dăunători și agenți patogeni
✔️ Producem semințe din ce în ce mai viabile și viguroase
✔️ Continuăm să producem tulpini cu randament ridicat

Procesul de control al calității al semințelor Royal Queen Seeds: pas cu pas

În timp ce multe companii de semințe de canabis pretind că își testează semințele, procesele efective pe care le folosesc și strictețea măsurilor pot varia foarte mult de la un producător la altul.

Mai jos, vom prezenta procesul nostru unic de control al calității în cinci pași. Folosim acest proces pentru a testa fiecare lot de semințe înainte de vânzare, garantând un produs final de cea mai înaltă calitate și transparență deplină. Credem cu tărie că acest proces riguros este ceea ce ne ajută să câștigăm loialitatea clienților existenți și încrederea clienților noi.

Pasul 1: curățare

Primul pas în procesul nostru de control al calității implică curățarea semințelor noastre de canabis recoltate și uscate. Experții noștri folosesc echipamente de curățare cu aer, pentru a separa orice resturi vegetale (frunze mici, tulpini și coji) și semințele goale, sparte sau moarte de lotul de semințe. Din experiența noastră, acest tip de echipamente produce cele mai bune rezultate și contribuie la simplificarea următorilor pași ai controlului calității.

Procesul de control al calității al semințelor Royal Queen Seeds: pas cu pas

Pasul 2: clasificarea în funcție de mărime

După ce am curățat semințele de canabis, le vom clasifica în funcție de mărime. La RQS, folosim un sistem de șase site, pentru a afla mărimea semințele noastre și pentru a garanta un produs final consistent, cu rate uniforme de germinare și de creștere a plantelor. Mărimea semințelor ne ajută, de asemenea, și să identificăm semințele de calitate slabă, chiar de la începutul procesului nostru, astfel încât să trimitem pe rafturi numai semințe de cea mai bună calitate.

Procesul de control al calității al semințelor Royal Queen Seeds: pas cu pas

Pasul 3: tratarea semințelor (piața profesională)

Tratarea semințelor este un proces specializat, care vizează piața noastră profesională. Folosind echipamente specializate, semințele noastre sunt stropite cu un strat fin de micronutrienți, compuși fitoactivi și agenți antifungici, pentru a le păstra prospețimea în ambalajul lor și pentru a asigura cea mai mare rată de germinare posibilă. De asemenea, folosim coloranți organici în timpul tratării, pentru a putea face diferența între semințele tratate și cele netratate.

Procesul de control al calității al semințelor Royal Queen Seeds: pas cu pas

Pasul 4: uscarea (piața profesională)

După ce au fost tratate, semințele noastre trebuie uscate. Facem acest lucru într-un mediu extrem de controlat, folosind un sistem de ventilație specializat, care expune semințele tratate la un flux de aer, la o temperatură constantă. Din nou, acest lucru ajută la păstrarea sănătății semințelor noastre și la asigurarea celei mai bune rate posibile de germinare.

Procesul de control al calității al semințelor Royal Queen Seeds: pas cu pas

Pasul 5: testarea germinării

Al cincilea și ultimul pas al procesului nostru de control al calității este testarea germinării. Aici, luăm o probă de semințe din fiecare lot și îi testăm rata de germinare și cronologia. Acest lucru permite o mai mare consistență și transparență, înainte de ambalarea și expedierea semințelor către clienții noștri.

Procesul de control al calității al semințelor Royal Queen Seeds: pas cu pas

Asigurăm calitatea semințelor de canabis azi, mâine și mereu

Canabisul este o plantă rezistentă, care crește într-o varietate de condiții în întreaga lume. Și, în timp ce crescătorii și cultivatorii clandestini au lucrat mult timp pentru a păstra puritatea genetică și calitatea tulpinilor lor, noi credem că asigurarea unei calități ridicate a semințelor de canabis nu a fost niciodată la fel de importantă și realizabilă ca în prezent. Pe măsură ce guvernele își schimbă atitudinea față de plantă, liderii din spațiul canabisului deschid calea pentru o industrie legală, reglementată, în care semințele viguroase și de calitate devin o fundație solidă a acestei industrii.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.