Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter

Momentul recoltării este cea mai importantă și interesantă etapă a cultivării canabisului. Acesta este momentul în care munca ta va da roade în sfârșit. Cu toate acestea, să ajungi în acest punct este mai ușor de spus decât de făcut. Multe pot merge rău înainte de momentul recoltării. Ca să nu mai vorbim de faptul că MOMENTUL ales pentru recoltare poate face diferența între o recoltă bună și distrugerea recoltei finale. Trebuie să te gândești în prealabil când și cum să tai plantele, și ce să faci cu mugurii recoltați după aceea.<

Dacă te simți ușor nedumerit și crezi că nu vei ști să hotărăști când să recoltezi, atunci citește mai departe - vom discuta tot ce trebuie să știi.


Video id: 540076385

Semnele recoltării

1. Culoarea tricomilor

Există câteva modalități de a spune când a sosit vremea să recoltezi mugurii de canabis. Poate cel pe care te poți baza cel mai mult este să examinezi culoarea tricomilor. Aceste glande cu rășină sunt considerate cel mai bun standard de măsurare, deoarece sunt mai consistente în rezultatele lor decât alte metode de recunoaștere. Pentru a face acest lucru, vei avea nevoie de o lupă - tricomii sunt destul de mici.

Tricomii trec prin trei etape consecutive în ceea ce privește culoarea. Aceștia sunt transparenți, tulburi și de culoarea chihlimbarului. Cel mai bun moment pentru recoltare este atunci când jumătate dintre tricomi sunt de culoarea chihlimbarului, iar jumătate sunt transparenți sau tulburi. Această diferență de culoare se datorează mugurilor din partea de sus, care se coc mai devreme decât cei de la bază. În orice caz, nu va trebui să aștepți ca toți tricomii să devină de culoarea chihlimbarului, deoarece acest lucru duce, în general, la o scădere a nivelului de THC și la o creștere a canabinoidului CBN care induce somnul.

Trichomes

2. Îngălbenirea frunzelor

Frunzele galbene sunt, de asemenea, un semn bun că planta ta de canabis este gata de recoltat. Poți să cureți planta cu apă când frunzele mari evantai încep să se îngălbenească sau când cad de la sine. Dar reține că este puțin probabil să cadă frunzele atunci când utilizezi îngrășăminte. Așa că vei dori să verifici și alte indicii pentru a determina momentul potrivit de recoltare.

Yellow Leaves

3. Pistilurile

Dacă ai o plantă de canabis fotoperiodică, atunci verificarea pistilurilor și a stigmatelor este o modalitate utilă de a evalua dacă este gata pentru tăiat. De obicei, poți presupune că o plantă este gata de recoltat atunci când aproximativ jumătate din pistiluri sunt maro. Din nou, menționăm că metoda tricomilor este mai fiabilă.

Pistils

4. Ondularea frunzelor

Uscarea și ondularea frunzelor este un alt semn că planta ta de canabis este probabil gata pentru a fi recoltată. Acest lucru se întâmplă deoarece canabisul tău consumă mai puțină apă pe măsură ce se apropie de faza finală a vieții. Ai grijă să confirmi această metodă cu ajutorul altor metode, deoarece există dăunători și boli care pot duce la apariția frunzelor uscate și ondulate.

Curling

5. Programul crescătorului

Deși nu este ceva ce nu se poate modifica, este important ca măcar să ții seama de programul de recoltare specific fiecărui tip de semințe. Această informație se găsește de obicei pe ambalajul semințelor. Acest program se referă la numărul aproximativ de zile/săptămâni de care va fi nevoie ca sămânța ta de canabis să se transforme într-o plantă matură. Acest program, totuși, fluctuează în funcție de condițiile de creștere, cum ar fi mediul, apa și căldura. Întotdeauna, nu poți să te bazezi exclusiv pe aceste informații valoroase din partea celor ce îți pun la dispoziție semințele.


Recoltarea timpurie

Dacă dorești să recoltezi cantitatea maximă de muguri pe care o poate produce canabisul tău, atunci recoltarea timpurie nu este o idee bună. Cu toate acestea, există numeroase motive pentru care ai putea alege să recoltezi puțin mai devreme decât de obicei. Unele dintre cele mai comune motive sunt prevenirea apariției insectelor și a mucegaiului. În climatele mai puțin ideale, vremea nefavorabilă poate accelera apariția putregaiului la muguri și a altor boli urâte pe măsură ce sezonul de recoltare se apropie de sfârșit. Dacă nu îți poți muta plantele înăuntru pentru a evita condițiile dure, poate merită să recoltezi prematur.

De asemenea, vlăstarii plantelor din jur îți pot doborî canabisul, și de aceea recoltarea timpurie este uneori o idee bună. Cultivarea discretă este un alt motiv pentru care unii aleg să recolteze înainte ca planta să fie cu adevărat pregătită. Deși din punct de vedere tehnic poți începe recoltarea de îndată ce planta produce flori, nivelurile de canabinoizi rămân foarte scăzute până când mugurii sunt maturi.

Evită pe cât posibil recoltarea prematură, dar dacă într-adevăr trebuie, nu este sfârșitul lumii. Dacă recoltezi doar cu câteva zile mai devreme, „daunele” în ceea ce privește puterea vor fi minime. Câțiva muguri sunt mai buni decât niciunul!

Cannabis Mouldy Bud

Recoltarea târzie

Pe de altă parte, o recoltare târzie înseamnă că permiți plantei tale de canabis să se maturizeze peste punctul de putere maximă. Mulți consideră că aceasta este o metodă proastă din cauza degradării THC - canabinoidul de care majoritatea utilizatorilor doresc să profite. Și, deși terpenele de pe muguri sunt într-adevăr mai înțepătoare atunci când sunt lăsate să se maturizeze, aroma și savoarea se vor deteriora dacă florile sunt lăsate prea mult timp fără a fi recoltate.

Recoltarea târzie a plantelor tale va determina un high mai narcotic și „puternic amețitor”, spre deosebire de o stimulare cerebrală energizantă. Chiar dacă vei cultiva o sativa, recoltarea târzie va avea probabil efecte similare cu cele de la tulpinile cu dominanță indica. Deși acest aspect nu este ideal pentru mulți, unii utilizatori în scopuri medicale preferă niveluri mai mari de CBN și mai multe efecte de inducere a somnului de la iarba care este lăsată să se maturizeze mai mult timp.

În cele din urmă, ar trebui de asemenea să fii atent la recoltele târzii, deoarece unele tulpini vor începe să se autopolenizeze și, ca urmare, vor deveni intersexuale.

Concluzie

Alegerea momentului potrivit este un factor important de luat în considerare atunci când cultivi canabis. Perioada de timp pe care i-o acorzi plantei să se maturizeze are un efect uriaș asupra conținutului de canabinoizi. Cel mai bine este să iei în considerare metodele de recunoaștere de mai sus pentru a-ți recolta planta atunci când nu este nici prea tânără, nici prea matură. În acest fel, vei obține cele mai bune beneficii și cea mai autentică experiență de utilizare a canabisului.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews