Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds


By Steven Voser

Când ciclul luminii oferă plantelor tale de canabis ore mai lungi de întuneric neîntrerupt, acestea intră în faza de înflorire. Plantele tale vor înceta să crească și, în schimb, își vor canaliza energia pentru producerea mugurilor (florilor). În aer liber, acest lucru se va întâmpla în mod normal când zilele devin mai scurte, la sfârșitul verii. Când crești în interior, înflorirea va începe când vei seta luminile la 10-12 ore de întuneric.

Pentru majoritatea tulpinilor de canabis, perioada de înflorire va dura aproximativ 7-9 săptămâni, deși unele sativa pot necesita mai mult timp pentru maturizarea mugurilor.

Ce se întâmplă în timpul înfloririi și perioada exactă de înflorire pot varia, într-o anumită măsură, în funcție de tulpina pe care o crești. Astfel, nu te aștepta ca plantele tale să respecte întocmai acest program; consideră-l mai mult ca pe un ghid general orientativ. Haide să analizăm faza de înflorire a canabisului săptămână cu săptămână.

Video id: 484384420

PRIMELE SĂPTĂMÂNI DE ÎNFLORIRE (SĂPTĂMÂNILE 1, 2 și 3)

Când începe perioada de înflorire, nu va avea loc o schimbare bruscă a creșterii plantelor. Canabisul nu va înceta subit să crească pentru ca apoi să înceapă imediat să înflorească. În aceste prime săptămâni de înflorire, există posibilitatea ca multe tulpini de canabis să sufere întinderi semnificative. Acest lucru este important de știut când vine vorba de hrănirea corectă a plantelor, dar și dacă vrei să le oferi suficient spațiu pentru a crește.

SĂPTĂMÂNA 1 (FAZA DE TRANZIȚIE ȘI ÎNTINDERE)

În primele săptămâni de înflorire, plantele tale de canabis vor fi în etapa de tranziție. Gândindu-se că iarna nu este departe și că, în curând, va trebui să susțină o încărcătură mare de muguri, planta ta va crește probabil rapid. Unele tulpini aproape că își vor dubla înălțimea în această perioadă de timp. Datorită creșterii rapide pe care o suferă planta ta acum, această fază de înflorire timpurie este cunoscută și sub numele de faza de întindere.

În timp ce planta ta depune destul de multe ore suplimentare pentru a crește în înălțime și pentru a se mări, aceasta va dezvolta și o serie de frunze noi, mai ales în partea de sus a mugurilor principali. Planta ta de canabis este ocupată să crească „chestiile verzi”, precum frunze și tulpini, astfel încât să poată deveni mai puternică și mai robustă.

Lucruri importante de știut în această fază timpurie a înfloririi.

Deși planta ta a intrat oficial în faza de înflorire, aceasta va avea acum o nevoie crescută de nutrienți de creștere. Nu trebuie să schimbi brusc programul de hrănire cu nutrienți, ci să adaugi nutrienți pentru înflorire de la o zi la alta. De obicei, este recomandat să continui să îi dai nutrienți de creștere timp de cel puțin încă o săptămână, după începerea înfloririi.

Odată cu întinderea canabisului la începutul înfloririi, ar trebui să te gândești la tehnici de formare, cum ar fi formarea cu nivel redus de stres (LST). În acest caz, vei îndoi tulpinile în jos și la distanță de centrul plantei, astfel încât să poți obține un coronament uniform pentru o utilizare mai eficientă a luminilor de creștere. Acest lucru te poate ajuta să obții randamente mult mai bune ulterior.


(SĂPTĂMÂNILE 1)

SĂPTĂMÂNA 2

În a doua săptămână de înflorire, vei putea observa primele pistiluri albe care cresc pe plantele tale femele de canabis. Aceste fire albe fine se vor dezvolta în acele locații în care frunzele mari evantai se întâlnesc cu tulpina principală. Firele vor deveni mai târziu muguri.

Dacă planta ta de canabis se întâmplă să fie un mascul, nu va dezvolta aceste „fire de păr”, ci va crea în schimb saci mici de polen. Dacă crești plante obișnuite, care nu sunt feminizate, despre care nu știi ce gen sunt, acum este momentul în care ar trebui să identifici sexul plantelor tale, astfel încât să poți separa masculii de femele. Plantele mascul nu vor crește muguri și, de asemenea, îți vor poleniza femelele, determinându-le să crească semințe. Nu vrei să se întâmple acest lucru.

Pentru a îți hrăni în mod corespunzător plantele odată ce încep să înflorească și pentru a iniția primele semne ale dezvoltării mugurilor, ar trebui să verifici programul indicat de producătorul tău de nutrienți. În mod normal, în această perioadă, în săptămâna 2, va trebui să mărești cantitatea de nutrienți pentru înflorire, pentru a îți ajuta plantele să-și atingă randamentul maxim.


(SĂPTĂMÂNILE 2)

SĂPTĂMÂNA 3

Plantele tale de canabis nu au încetat să crească în totalitate și vor fi acum cu aproximativ 50% mai mari decât erau cu doar trei săptămâni în urmă. Deși planta continuă să se mai întindă puțin, întinderea va încetini treptat și în curând se va opri complet.

În locurile de pe plantă unde ai văzut anterior niște fire, vei putea vedea acum primele semne ale dezvoltării unor muguri reali. Încă nu vor exista multe glande de rășină și tricomi pe plantele tale, ceea ce înseamnă că nici mirosul nu va fi încă foarte înțepător.

Această fază de înflorire în care planta ta începe să consume din ce în ce mai multă energie pentru creșterea florilor este critică. Asigură-te că substanțele nutritive pe care i le dai sunt adecvate și verifică etichetele pentru dozele recomandate.

Pe măsură ce plantele tale devin mai pretențioase, trebuie să verifici eventualele deficiențe care se pot manifesta în diferite moduri, cum ar fi frunze decolorate, îngălbenite sau pierderea în totalitate a acestora. În același timp, ar trebui să verifici plantele pentru semne de posibilă supraalimentare („arsură cauzată de nutrienți”) care ar putea apărea și în această perioadă. Arderea cauzată de nutrienți se va manifesta de obicei în vârfurile frunzelor, care vor începe să se decoloreze. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să reduci cantitatea de nutrienți cu care îți hrănești planta.


(SĂPTĂMÂNILE 3)

SĂPTĂMÂNA 4

În săptămâna 4 a fazei de înflorire, plantele tale de canabis se vor opri din creștere și își vor concentra toată energia pe mugurii aflați în creștere. Vor exista în continuare fire albe care ies din muguri, dar mugurii înșiși vor deveni mai mari și mai grași în fiecare zi. Odată cu creșterea mugurilor, plantele tale vor produce mai mulți tricomi, mirosul devenind mai pregnant în această etapă.

Pentru că planta ta de canabis va înceta să crească, nu va mai trebui să acorzi atenție formării acesteia. Este posibil să începi să te gândești dacă planta ta are nevoie de sprijin structural în locurile în care i-ai îndoit ramurile.


(SĂPTĂMÂNILE 4)

SĂPTĂMÂNA 5

În săptămâna 5 de înflorire, poți observa cum mugurii de pe întreaga plantă devin mai groși. De asemenea, vei vedea muguri noi care cresc în locuri noi, cum ar fi de-a lungul mugurului principal. Având muguri abundenți, plantele tale de canabis vor deveni din ce în ce mai grase. Acesta este un semn sigur că te afli în modul de înflorire completă. În acest moment, planta ta va avea un miros foarte intens. Asigură-te că ai un sistem de ventilație bun dacă îți crești planta în interior sau într-o regiune în care legea nu permite cultivarea canabisului.

Unele dintre firele de pistil albe ale plantelor tale de canabis s-ar putea închide la culoare acum, căpătând o nuanță de maroniu sau chihlimbar. În același timp, când verifici tricomii plantei, este posibil să observi că unii dintre ei devin opaci. Tricomii albi lăptoși și firele de culoare închisă sunt semne că plantele tale nu sunt foarte departe de faza de recoltare.


(SĂPTĂMÂNILE 5)

SĂPTĂMÂNILE 6, 7 ȘI 8 (FAZA DE ÎNFLORIRE TÂRZIE, CHIAR ÎNAINTE DE RECOLTARE)

Nu toate tulpinile de canabis necesită aceeași perioadă de timp pentru înflorire, dar multe soiuri vor fi gata de recoltat în ultimele trei săptămâni. Cu toate acestea, nu există prea multe tulpini care vor putea fi recoltate înainte de săptămâna 8.


(SĂPTĂMÂNILE 6)

Spălarea plantelor tale de canabis

În funcție de durata de înflorire a tulpinii tale, momentul ideal pentru spălarea plantei tale de canabis este, în mod normal, cu două săptămâni înainte de recoltare. Când „speli” planta, va trebui să oprești administrarea de nutrienți și să îi oferi plantei numai apă simplă, cu pH echilibrat, în aceste săptămâni finale. Acest lucru va îndepărta (spăla) sărurile și mineralele din sol, ceea ce va contribui la formarea unui mugur mai bun și mai pur. În caz contrar, fumul tău va fi destul de aspru și este posibil să aibă un gust neplăcut, chimic.


(SĂPTĂMÂNILE 7)

Verifică-ți plantele pentru a vedea când este momentul potrivit pentru recoltare

Pentru a afla când este momentul să recoltezi planta, poți folosi o lupă de bijutier sau un mic microscop ca să verifici în mod regulat tricomii plantelor. Astfel, vei putea observa dacă tricomii se transformă din transparenți într-un alb lăptos. Dacă mulți dintre tricomi continuă să fie clari și transparenți, înseamnă că este încă prea devreme pentru recoltare. Dar când majoritatea tricomilor au o culoare de chihlimbar și sunt opaci, conținutul de THC al mugurilor și-a atins maximul și planta este gata pentru recoltare.


(SĂPTĂMÂNILE 8)

SFATURI DE LA EXPERȚI PENTRU O RECOLTĂ MAI BUNĂ

Ghidarea plantelor tale de canabis prin faza lor de înflorire poate fi o misiune intimidantă, în special pentru crescătorii începători. Urmează aceste sfaturi simple pentru a te asigura că vei avea întotdeauna o recoltă excelentă:

Video id: 484384984

IDENTIFICAREA SEXULUI PLANTELOR TALE

Majoritatea crescătorilor identifică sexul plantelor lor în ultima săptămână de vegetare sau în primele săptămâni de înflorire. Reține că masculii dezvoltă saci de polen, care arată ca niște bile mici, și trebuie să fie eliminați sau separați de femelele tale, dacă vrei să eviți polenizarea acestora.

De asemenea, fii cu ochii pe plantele tale femele pe măsură ce înfloresc, pentru a prinde orice hermafrodite. Deși nu se întâmplă des, unele plante de canabis pot dezvolta atât flori femele, cât și masculi, în timp ce altele pot dezvolta stamină (cunoscute în mod colocvial sub numele de „banane”) ca o încercare finală de a crea semințe ca răspuns la stresul intens.

REMEDIAZĂ PROBLEMELE ÎNAINTE DE ÎNFLORIRE

Dacă ești un crescător de interior, ai avantajul de a controla momentul când plantele tale vor începe să înflorească. Asigură-te că folosești acest lucru în avantajul tău și declanșează înflorirea plantelor numai atunci când sunt 100% sănătoase. Nu vrei să corectezi deficiențele de nutrienți sau să lupți împotriva dăunătorilor și a bolilor în timp ce plantele tale înmuguresc.

Dacă crești în aer liber, ai mai puțin control asupra momentului în care plantele tale încep să înflorească. În schimb, va trebui să acorzi o atenție deosebită calendarului și să remediezi orice problemă înainte de sfârșitul verii.

FĂ TOT CE POȚI PENTRU A FACILITA TRANZIȚIA SPRE ÎNFLORIRE

Plantele ce se află în curs de înflorire necesită niveluri diferite de umiditate și temperatură față de plantele vegetative. În loc să schimbi temperatura, umiditatea și ciclul de lumină în același timp, îți recomandăm să schimbi treptat temperatura și umiditatea pe parcursul a două zile, apoi să lași plantele să se obișnuiască cu aceste schimbări, permițându-le să rămână în faza vegetativă câteva zile în plus înainte de a aprinde luminile.

PREGĂTEȘTE UN ILUMINAT CORECT

Plantele de canabis preferă lungimile de undă roșii și portocalii în timpul înfloririi (între 580-700 nm) pentru a încuraja coacerea florilor. Pentru cele mai bune rezultate, utilizează o lumină de creștere cu acest spectru în timpul fazei de înflorire.

NU TRANSPLANTA ÎN APROPIEREA FAZEI DE ÎNFLORIRE

Transplantarea șochează plantele de canabis. Evită întotdeauna transplantarea chiar înainte sau în timpul fazei de înflorire, pentru a evita deteriorarea potențialului de producție.

TAIE FRUNZELE ÎN EXCES

Înainte de înflorire, asigură-te că îți formezi și tunzi puțin plantele de canabis pentru a permite cât mai multă lumină în locațiile mugurilor. Acum, fiecare crescător are propria abordare când vine vorba de tundere, dar nouă ne place recomandarea lui Kyle Kushman: „Dacă vârful unei ramuri nu rupe cel puțin 50% din înălțimea plantei, atunci poate să dispară”. Ideea pe care trebuie să o desprinzi de aici este să îți ajuți planta să își concentreze energia numai pe locațiile mugurilor care vor produce cel mai bun produs.

De asemenea, nu uita să tai întotdeauna frunzișul galben sau mort în timpul înfloririi. În timp ce plantele tale ar trebui să rămână lucioase și verzi până la aproximativ săptămâna a patra, o parte din frunzele lor vor înceta să prospere, deoarece dedică mai multă energie producției de muguri. Acest lucru este complet normal și poți îndepărta în siguranță orice frunze care se îngălbenesc sau se usucă complet.

Video id: 484384984

PĂSTREAZĂ UMIDITATEA LA 45%

Putrezirea mugurilor este o problemă serioasă care poate distruge întreaga recoltă. Pentru a îți proteja plantele și a le optimiza creșterea, păstrează umiditatea relativă a camerei tale de creștere la 45%.

MONITORIZEAZĂ CU ATENȚIE TEMPERATURA

Plantele de canabis înflorite preferă temperaturi diurne de 20–23°C și temperaturi nocturne de aproximativ 15–18°C. Asigură-te că ești atent la scăderi sau la creșteri bruște de temperatură atunci când aprinzi/stingi luminile. Scăderile bruște îți pot șoca plantele, în timp ce creșterile bruște pot determina formarea condensului pe suprafețele mugurilor tăi, cauzând putrezirea acestora.

FOLOSEȘTE UN SISTEM DE FLUX DE AER FILTRAT CU CARBON

Suplimentarea cu CO₂ în timpul fazei de înflorire poate spori creșterea și randamentul. Dacă poți, menține nivelurile de CO₂ la 1.000–1.200ppm în timpul înfloririi.

EVITĂ ARSURILE CAUZATE DE NUTRIENȚI

Nu poți remedia arsurile cauzate de nutrienți în timpul înfloririi. Asigură-te că urmezi un calendar strict de hrănire și nu uita să oprești hrănirea cu două săptămâni înainte de recoltare și să îți speli plantele.

ASIGURĂ SUPORT MUGURILOR GREI

Nu este neobișnuit ca plantele cu flori să fie copleșite de greutatea mugurilor lor. Folosește araci de bambus și sfori pentru a susține ramurile încărcate puternic și asigură-te că obțin cât mai multă lumină.

EVITĂ ARSURILE CAUZATE DE LUMINĂ

Ca și în cazul arsurilor cauzate de nutrienți, nu poți remedia arsurile cauzate de lumină în timpul înfloririi. Nu uita să ții luminile la o distanță considerabilă de partea superioară a coronamentului. Arsurile cauzate de lumină nu numai că dăunează frunzelor sănătoase, dar pot provoca deficiențe de calciu în faza timpurie de înflorire. Dacă vârfurile plantelor tale încep să se decoloreze în timpul înfloririi, cel mai probabil va trebui să îți ridici luminile!

FOLOSEȘTE ACID FULVIC ÎN TIMPUL PRE-ÎNFLORIRII

Folosirea acidului fulvic în faza târzie de vegetație/faza timpurie de înflorire poate ajuta la creșterea timpurie a mărimii mugurilor tăi. De asemenea, nu uita să administrezi plantelor mai mult calciu în timpul înfloririi, atât în sistemele hidro, cât și în cele din sol.

SPOR LA ÎNMUGURIRE!

Creșterea canabisului poate părea complicată și provocatoare. Până la urmă, plantele de canabis sunt sensibile, iar o singură greșeală în timpul fazei de înflorire poate avea un impact semnificativ asupra mărimii și calității randamentului. Pentru a te bucura de o recoltă excelentă de fiecare dată, nu uita să marchezi acest ghid pentru faza de înflorire și să-l citești înainte de a aprinde luminile pe următorul lot de plante!

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews