Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter Reviewed by: Andreu Francés


Ce sunt pistilurile? Prin ce sunt diferite de stigmate? Și cum pot cunoștințele deținute despre aceste structuri să îmbunătățească modul în care recoltezi iarba? Descoperă mai jos răspunsurile la toate aceste întrebări. Ești pe cale să îți îmbunătățești cunoștințele de botanică și calitatea florilor tale în același timp.

Ce este un pistil?

La ce te gândești când auzi termenul „pistil”? Probabil la firișoarele mici care ies din mugurii de canabis, nu-i așa? Ești pe aproape, dar nu este corect în totalitate. Aceste firișoare mici sunt de fapt numite stigmate. Ele fac parte din floarea pistilată mai mare, alături de bractee (țesutul mic de frunze din care ies stigmatele) și ovulul (organul din interiorul bracteei care formează semințele). Împreună, aceste structuri alcătuiesc organele de reproducere ale plantelor de canabis feminine. În acest articol, ne vom referi la aceste firișoare folosind atât cuvântul stigmate, cât și firișoare de pistil.

În mod colectiv, fasciculele de flori pistilate sunt denumite muguri. Fiecare floare are două stigmate care ies în afară, iar aceste fire sunt acoperite fiecare în parte cu firișoare mici, subțiri, numite papile stigmatice, care ajută la prinderea polenului masculin după ce acesta se dispersează în aer. Pe lângă faptul că joacă un rol cheie în fiziologia plantelor, stigmatele pot ajuta cultivatorii să aprecieze momentul potrivit pentru recoltarea plantelor de canabis.

The Importance Of Pistils To Cannabis Growers

Când apar firișoarele de pistil albe?

Pistilurile apar devreme în stadiul de înflorire. Primele flori pistilate care apar sunt deseori numite „flori incipiente” deoarece nu seamănă cu mugurii mari care se dezvoltă mai târziu. Cu toate acestea, primele dintre aceste structuri care apar sunt de fapt flori pistilate complete. Ele se dezvoltă la noduri - punctele în care ramurile se întâlnesc cu tulpina principală.

Speciile autoflorante încep de obicei să-și dezvolte primele pistiluri în jurul săptămânilor 3-4, iar tulpinile fotoperiodice le vor produce la scurt timp după ce cultivatorul reduce ciclul de lumină la interior sau când ciclul de lumină se reduce la exterior în funcție de anotimp.

Cultivatorii începători se îngrijorează uneori când văd stigmate albe care apar la noduri fără niciun semn de muguri. Departe de a fi un motiv de îngrijorare, observarea acestor structuri înseamnă că mugurii sunt pe cale să apară; va dura câteva săptămâni până ca aceștia să se dezvolte.

Dacă vei cultiva semințe obișnuite de canabis, vei observa că nu orice plantă produce flori incipiente care conțin stigmate. Exemplarele de sex masculin din acest grup vor forma, în schimb, saci de polen sferici. Va trebui să le elimini din spațiul de cultivare, cu excepția cazului în care plănuiești să fertilizezi plantele feminine.

Ce se întâmplă dacă firișoarele de pistil devin portocalii devreme?

Firișoarele de pistil se fac portocalii prea devreme? Sunt câțiva factori care pot determina schimbarea relativ rapidă a culorii stigmatelor. Nu trebuie neapărat să îți faci griji. Unele soiuri de canabis pur și simplu înfloresc și se maturizează mai repede decât altele, ceea ce înseamnă că firișoarele de pistil se transformă dintr-un alb strălucitor în portocaliu într-un interval de timp mai mic.

Atât tulpinile autoflorante, cât și soiurile fotoperiodice cu înflorire rapidă vor trece prin această transformare mai repede decât soiurile fotoperiodice care au o fază de înflorire mai lungă. Dacă ești îngrijorat, verifică informațiile despre tulpina ta la banca de semințe relevantă pentru a afla perioadele medii de creștere.

Programele de iluminare de la interior pot determina, de asemenea, firișoarele de pistil să-și schimbe mai repede culoarea. Un ciclu cu 10 ore de lumină și 14 ore de întuneric forțează florile să se maturizeze mai devreme.

Firișoarele de pistil care își schimbă culoarea prea devreme pot semnifica, de asemenea, o problemă. După polenizare, aceste firișoare încep să afișeze niște vârfuri maro, în timp ce segmentul inferior rămâne alb. Cu excepția cazului în care ai intenția să obții reproducerea plantelor, probabil că ai lăsat o plantă masculină să-și împrăștie polenul în spațiul de cultivare. De asemenea, este posibil ca una dintre plantele tale feminine să fi devenit hermafrodită și să fi produs polen.

Diferențe de culoare la firișoarele de pistil: ce semnifică?

Firișoarele de pistil nu sunt doar albe sau portocalii. În funcție de conținutul fitochimic al firișoarelor, acestea pot avea și alte culori. Consultă mai jos diferitele culori ale firișoarelor de pistil și ce înseamnă fiecare dintre ele:

  • Alb: stigmatele albe indică faptul că florile pistilate sunt într-o stare de imaturitate și au un conținut scăzut de canabinoizi și terpene. Cultivatorul nu ar trebui să-și recolteze mugurii în acest moment.
The Importance Of Pistils To Cannabis Growers
  • Portocaliu: firișoarele de pistil se transformă din alb în portocaliu din cauza modificărilor fitochimice din țesut. Triterpenele cunoscute sub numele de carotenoide sunt responsabile pentru culorile portocalii vibrante ale unei varietăți de fructe și legume, inclusiv ardei, portocale, papaya și morcovi. Aceste molecule îndeplinesc numeroase funcții, inclusiv cea de atracție a culorii. Stigmatele devin portocalii, astfel încât să iasă în evidență în fața insectelor polenizatoare. Pistilurile portocalii sunt un semn că mugurii de canabis sunt maturi, plini de canabinoizi și terpene și sunt gata de recoltare.
The Importance Of Pistils To Cannabis Growers
  • Maro: culoarea maro închis pe partea superioară a firișoarelor de pistil indică faptul că a avut loc fertilizarea. După ce o anumită floare pistilată este fertilizată de polenul masculin, stigmata și-a îndeplinit rolul și începe să moară, făcându-se maro și stafidită.
The Importance Of Pistils To Cannabis Growers
  • Roșu/roz: uneori, vei observa și firișoare de pistil roz și roșii pe florile de canabis. La fel ca firișoarele de pistil portocalii, aceste culori apar din cauza modificărilor chimice. În loc de carotenoide, nuanțele roșii și roz sunt provocate de pigmenții flavonoizi numiți antociani. Aceștia sunt aceleași molecule responsabile pentru culorile uimitoare ale afinelor, cepei roșii, cireșelor și verzei roșii. Pe lângă faptul că ajută la protejarea țesutului vegetal împotriva razelor UV, ele funcționează și pentru a atrage polenizatorii. Apariția firișoarelor de pistil roșii și roz depinde în mare măsură de genetica unei anumite tulpini.
The Importance Of Pistils To Cannabis Growers

Pistilurile indică timpul recoltei, dar la ce altceva mai trebuie să fii atent?

Acum știi de ce firișoarele de pistil la canabis își schimbă culoarea. Pe lângă faptul că joacă un rol fiziologic, aceste modificări de aspect pot, de asemenea, să-i ajute pe cultivatori să determine momentul de recoltare a florilor. Însă stigmatele nu sunt singurele părți din anatomia plantelor de canabis care indică maturitatea mugurilor. Culoarea tricomilor glandulari este o modalitate și mai bună de a determina cât de aproape sunt plantele de momentul recoltării.

Când sunt imature, aceste mici fabrici chimice au aspect translucid. Pe măsură ce se apropie timpul de recoltare, acestea dezvoltă un aspect lăptos, opac. Ar trebui să urmărești să-ți recoltezi mugurii atunci când 70-90% dintre tricomi devin lăptoși. Dacă îi lași mai mult timp vor căpăta culoarea chihlimbarului, semn că THC s-a transformat în CBN.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews