Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Max Sargent Reviewed by: Mr José

Factorii care determină câte plante poți cultiva într-un metru pătrat.


Înainte de a începe operațiunea de cultivare în interior, trebuie să ai un plan. Printre lucrurile la care trebuie să te gândești se numără cantitatea de plante de canabis care vor încăpea în spațiul tău de creștere.

FACTORII CARE DETERMINĂ NUMĂRUL DE PLANTE DE CANABIS PE CARE LE POȚI CREȘTE

Mai mulți factori influențează numărul de plante care vor încăpea într-un metru pătrat, de la spațiul disponibil în camera de creștere, la dimensiunea ghivecelor și tipul de lumini pe care le folosești.

Cea mai bună abordare este să folosești ghivece dreptunghiulare, mai ales dacă dorești să cultivi mai multe plante pe metru pătrat și să profiți la maximum de suprafața disponibilă. Dacă folosești ghivece rotunde vei irosi spațiu prețios.

GENELE TULPINILOR DE CANABIS

Primul lucru de care trebuie să ții cont este tipul de canabis pe care îl cultivi - genetica tulpinii. Sativele tind să crească înalte, în timp ce tulpinile indica sunt mai compacte și mai stufoase. Autoflorantele sunt foarte scunde, unele soiuri având o înălțime de numai 50 - 60 cm.

Chiar și persoanele care nu dispun de mult spațiu tind să aleagă soiuri de canabis mai mici atunci când cultivă în interior. La urma urmei, trebuie să ții cont și de spațiul ocupat de luminile de creștere. În plus, dacă cultivi diverse soiuri și unele ajung să crească mult mai înalte decât altele, acest lucru poate priva de lumină exemplarele mai mici, lucru care provoacă alungirea plantelor și randamente finale reduse.

Dacă nu intenționezi să îți antrenezi plantele, ia în considerare cultivarea unei singure tulpini sau a două tulpini cu înălțimi foarte asemănătoare, pentru a evita problemele cu privire la spațiu și lumină. Bineînțeles, cu cât plantele tale sunt mai mici și mai compacte, cu atât mai multe vei putea crește într-un metru pătrat. Depinde de tine să decizi dacă preferi să cultivi mai multe autoflorante mici sau doar unul sau doi hibrizi mari.

¿Cuántas Plantas De Marihuana Puedes Cultivar Por Metro Cuadrado?

DIMENSIUNEA SUPRAFEȚEI INTERIOARE

Dimensiunile suprafeței de cultivare vor dicta în mare măsură câte plante poți cultiva într-un metru pătrat, dar și în general. Dacă te numeri printre majoritatea cultivatorilor casnici, probabil că vei folosi un cort de creștere.

Corturile de creștere sunt disponibile în diverse dimensiuni, de la corturi mici de 50 × 50 cm până la cele mari, care ar putea umple jumătate din camera ta. Dimensiunea potrivită depinde de soiurile pe care le cultivi, de cât de mare este spațiul tău de creștere și de tipul de cultivare pe care îl dorești (formare intensă, plantele vor crește de capul lor etc.).

De exemplu, dacă vrei să cultivi doar o plantă indica fotoperiodică, fără formare, un cort de 1 × 1 m ar trebui să fie suficient. Pe măsură ce adaugi mai multe plante, va trebui să mărești și spațiul de creștere în mod corespunzător. Dar, din nou, nu trebuie să ții cont doar de dimensiunea plantelor, ci și de lumini, ventilație și alte echipamente.

¿Cuántas Plantas De Marihuana Puedes Cultivar Por Metro Cuadrado?

MĂRIMEA GHIVECELOR TALE

În funcție de diametrul ghivecelor tale, mai multe pot încăpea într-un metru pătrat. Dar dimensiunea recipientelor tale nu are impact doar asupra numărului de plante care pot încăpea într-un metru pătrat, ci și asupra mărimii finale a plantelor. Altfel spus: cu cât ghivecele tale sunt mai mari, cu atât mai mari vor fi și plantele.

Recomandări pentru dimensiunile ghivecelor:

 • ½ litru: Răsaduri și plante tinere de până la ~15 cm
 • 2 - 3 litri: Plante cu o înălțime de până la ~25 cm
 • 5 litri: Plante cu o înălțime de până la 60 cm
 • 11 litri și mai mare: Plante cu o înălțime medie (verifică descrierea soiului)

Pentru o cultură medie în interior, poți monta nouă ghivece de 11 litri într-un metru pătrat.

Folosește ghivece dreptunghiulare pentru a profita pe deplin de suprafața de cultivare. Ghivecele rotunde vor irosi spațiu prețios.

Folosește calculatorul nostru pentru ghivece pentru a determina dimensiunea optimă pentru plantele tale de canabis.

Arrows Plante pe MP
Spațiu de creștere (m²) (m²)
Dimensiunea ghiveciului
Total:
25 plant/s
Arrows Plante pe MP
Spațiu de creștere (m²) (m²)
Dimensiunea ghiveciului
Total:
25 plant/s

FORMAREA PLANTELOR

Cu ajutorul tehnicilor de formare a plantelor, poți menține numărul de plante de canabis la minim, în timp ce valorifici potențialul lor la maxim. Fiecare tehnică de formare este concepută pentru a optimiza spațiul și a spori randamentul.

SEA OF GREEN (SOG)

 • 4 - 16 plante pe metru pătrat
 • Rezultate: Producție rapidă, plante scunde, nivel mic de dificultate, producții mai mici per plantă

Tehnica Sea of Green (SOG) are ca scop obținerea celui mai bun randament din spațiul disponibil. Este o modalitate bună de a obține un rezultat consistent cu plantele fotoperiodice, clone și autoflorante. Această tehnică este rapidă și profitabilă.

Într-un SOG, plantele se bucură de numai 1 - 2 săptămâni de creștere vegetativă înainte de a fi forțate să înflorească. Nu este nevoie de tăiere sau de formare. Deoarece plantele nu au timp să se ramifice, rezultatul constă în multe plante mici, cu ramuri principale scurte.

Sub o lumină HPS de 400 W, poți așeza 4 - 16 plante într-un m², în recipiente de 5 - 12 L. O cultură optimă SOG poate oferi mai multe recolte de 500 g/m² pe an.

SOG

TĂIEREA VÂRFULUI

 • 2 plante mari/5 - 10 plante mici pe metru pătrat
 • Rezultate: Simplu de executat, ține înălțimea sub control, sporește producția, prelungește etapa de creștere.

Tăierea vârfului reprezintă o tehnică de formare cu stres ridicat. Prin tăierea sau ciupirea vârfului principal de creștere, întrerupi dominația apicală a unei plante, determinând planta să dezvolte mai multe ramuri principale în loc de una singură. Acest lucru are drept rezultat o creștere mai stufoasă și determină plantele să nu mai crească în forma lor caracteristică de pom de Crăciun.

Orice tehnică de formare cu stres ridicat care implică deteriorarea plantelor (cum ar fi tăierea vârfului) încetinește creșterea și prelungește etapa de vegetație. Dacă îți tai plantele sau vârfurile acestora, oferă-le timp pentru a se reface și așteaptă-te la o recoltă târzie. Nu exagera; taie vârful numai de 2 - 3 ori într-un sezon de creștere.

FIMMING

MAINLINING ȘI LOLLIPOPPING

 • 1 plantă mare/2 - 4 plante mici pe metru pătrat
 • Rezultate: Greu de executat, rezultate consistente, variante pentru începători și cultivatori mai avansați.

Mainlining și lollipopping sunt două tehnici de formare a plantelor care stimulează creșterea mugurilor mari la capetele ramurilor.

 • • Mainlining

Mainlining reprezintă o combinație între tăierea vârfului, LST, lollipopping și ScrOG. Plantele sunt tăiate la al treilea nod, iar toate ramurile inferioare sunt tăiate. Acest lucru determină noile creșteri să se dezvolte în mod egal de la un singur nod central, iar plantele sunt adesea tăiate a doua sau a treia oară pentru a dezvolta ramuri multiple și un coronament uniform. Acest lucru te poate ajuta să umpli spațiul de creștere, în funcție de numărul de ramuri și de dimensiunea ghivecelor, așa că ține cont de faptul că s-ar putea să îți încapă mai puține plante într-un metru pătrat.

MAINLINING

 • Lollipopping

Lollipopping-ul este complementar, dar poate fi făcut și pe plantele neformate. Toate ramurile - inclusiv tulpina principală - sunt curățate de creșterile inutile, lăsând doar mugurii principali și ramurile laterale cu muguri mari. La fel ca și în cazul mainlining-ului, planta își canalizează energia pe dezvoltarea de muguri mari.

LOLLIPOPPING

FORMARE CU STRES REDUS (LST)

 • 2 - 4 plante mari/4 - 6 plante mijlocii pe metru pătrat
 • Rezultate: Potrivită pentru autoflorante (nu este nevoie de tăierea vârfului), ideală pentru începători, nu necesită mult timp pentru recuperare.

LST-ul este o tehnică de formare ușor de realizat de către începători. În esență, tot ce trebuie să faci este să îndoi și să legi tulpinile în timpul etapei de vegetație, pentru a manipula planta să crească pe orizontală. LST poate fi combinată cu alte tehnici, cum ar fi ScrOG. Se realizează adesea împreună cu tăierea vârfului pentru a scăpa de dominanța apicală, dar poate fi efectuată și fără tăierea vârfului în cazul tulpinilor autoflorante. Între 2 și 4 plante formate cu LST pot umple 1 m² într-un mod eficient.

LST

Dumbbell Plante formate pe MP
Spațiu de creștere (m²) (m²)
Low Stress Training (LST)
4 plant/s
Sea of Green (SOG)
12 plant/s
Screen of Green (SCROG)
1 plant/s
Tăierea vârfurilor
1.5 plant/s
Dumbbell
Plante formate pe MP
Spațiu de creștere (m²) (m²)
Low Stress Training (LST)
4 plant/s
Sea of Green (SOG)
12 plant/s
Screen of Green (SCROG)
1 plant/s
Tăierea vârfurilor
1.5 plant/s

SCREEN OF GREEN (SCROG)

 • 1 - 2 plante mari/4 plante de mărime medie pe metru pătrat
 • Rezultate: Cel mai bun randament pe metru pătrat, flexibil în ceea ce privește numărul de plante, numai pentru cultivatorii avansați

SCROG reprezintă cea mai bună modalitate de a utiliza un metru pătrat de spațiu de creștere. În această metodă avansată de cultivare, ecranul este o plasă de tip grilă (plasă de sârmă, plasă simplă etc.) prin care se împletesc lăstarii plantelor de canabis în curs de dezvoltare pentru a controla creșterea. De obicei, cultivatorii încep să împletească ScrOG-ul în timpul fazei de vegetație și îl încheie înainte de a treia săptămână de înflorire.

Tehnica ScrOG oferă lumină doar ramurilor principale, astfel încât energia plantei să se îndrepte spre producția de muguri. Taie vârfurile plantelor devreme pentru a obține mai multe ramuri, apoi ghidează fiecare ramură într-o anumită direcție cu ajutorul plasei. În acest fel, poți profita la maxim de spațiul de creștere.

Poți alege câte plante/ghivece să folosești pentru ScrOG. Îți poți umple spațiul cu o plantă monstruoasă într-un ghiveci mare de 20 L, dar poți și să cultivi mai multe plante mai mici, cum ar fi patru plante de dimensiuni medii, fiecare într-un ghiveci de 10 L.

SCROG

LUMINILE DE CREȘTERE PE CARE LE UTILIZEZI

Ultimul factor care determină numărul de plante pe care le poți cultiva într-un metru pătrat este tipul și intensitatea luminilor de creștere. Acest lucru devine mai clar atunci când îți dai seama că luminile de creștere nu răspândesc lumina în mod egal pe întreaga suprafață.

Cea mai mare intensitate luminoasă (și, prin urmare, cei mai grași muguri) se află chiar sub lumină, apoi scade semnificativ în lateral. Acest lucru te poate determina să cultivi un număr mai mic de plante, deoarece, dacă înghesui prea multe plante, probabil că vei sacrifica producția din cauza luminii slabe. Nu are rost să îți privezi plantele de lumină.

Dacă cultivi canabis cu lumini HID (descărcări de înaltă intensitate), o formulă simplă îți poate oferi o estimare aproximativă a numărului recomandat de plante. Împarte puterea luminii tale la 75 și rotunjește fracțiunile.

GHID PENTRU NUMĂRUL DE PLANTE CU LUMINI HID

 • 150W HID ÷ 75 = 2 plante
 • 250W HID ÷ 75 = 3,3 sau 4 plante
 • 400W HID ÷ 75 = 5,3 sau 6 plante
 • 600W HID ÷ 75 = 8 plante
 • 1000W HID ÷ 75 = 13,3 sau 14 plante

Dacă folosești CFL, împarte la 150. De exemplu, dacă folosești un CFL de 400 W: 400 W ÷ 150 = 2,6 sau 3 plante.

LUMINI DE CREȘTERE LED

LED-urile moderne pot emite aceeași intensitate luminoasă ca și unitățile HPS, dar utilizând aproximativ 60 - 70% din energie. Prin urmare, acestea acoperă același spațiu cu o putere mai mică. Un LED bun de 250 W este egal cu un HPS de 400 W, care poate acoperi aproximativ 5 - 6 plante. Prin comparație, un LED de mare putere de 1200 W ar trebui să poată acoperi aproximativ 8 - 9 plante.

Cu toate acestea, nu uita că puterea în wați este doar o valoare de luat în considerare atunci când vine vorba de determinarea puterii LED-urilor, deoarece multe alte variabile - inclusiv tipul de LED - influențează și eficiența acestora.

Atunci când folosești LED-uri, cel mai bine este să consulți producătorul pentru a afla numărul de plante recomandat și distanța optimă dintre lumini și bolta plantelor. Producătorii de renume oferă de obicei acest tip de informații.

 • PONT: Dacă nu ești sigur/ă de numărul de plante pe care vrei să le cultivi, este întotdeauna mai bine să cultivi mai puține, decât mai multe. Două plante mari, dar fericite, cu muguri grași, vor fi mai bune decât un cort plin de canabis mic, lipsit de lumină, care va produce doar micro muguri. În plus, vei economisi bani și pe semințe.

Nu uita să monitorizezi mediul înconjurător

Mărimea plantelor tale depinde foarte mult și de mediul înconjurător. De exemplu, o intensitate luminoasă mai mare determină plante mai scurte, în timp ce o intensitate luminoasă mai mică are efectul opus, influențând locurile unde cresc mugurii și producția finală.

Diferențele semnificative de temperatură dintre zi și noapte au, de asemenea, un impact asupra dezvoltării plantelor, rezultând plante mai înalte cu tulpini și ramuri mai slabe. În plus, fluctuațiile de temperatură și umiditate ar putea avea ca rezultat un volum mai mare de apă în plante. Deși acest lucru ar putea duce la plante mai înalte, cu frunze mai mari, florile nu vor fi suficient de compacte.

Consultă un grafic VPD pentru a controla mai bine dezvoltarea plantelor tale. Dacă te chinui să ții sub control temperatura și umiditatea din camera de creștere, ar fi mai bine să cultivi maxim patru plante pe metru pătrat.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37746 reviews