Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Raport de creștere Medusa F1

Video id: 779306591

Fii alături de mine pentru a vedea în detaliu experiența mea în cultivarea Medusa F1, unul dintre primii hibrizi F1 adevărați. Dacă ești curios să cultivi acest soi sau pur și simplu vrei să vezi cum se comportă hibrizii F1, mai jos voi descrie fiecare săptămână în detaliu, de la hrănire la iluminare și udare.

Raport de creștere Medusa F1: Lista de echipamente

 • Cutie: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Lumini: MIGRO 200+
 • Ventilație: TT Silent-M100
 • Filtru: Filtru Prima Klima PK 100/125
 • Ventilator: Ventilator oscilant Koala (×2)
 • Umidificator: Beurer LB 45
 • Sol: Biobizz Light Mix
 • Ghiveci: Air-Pot de 11L
 • Semințe: Royal Queen Seeds
 • Nutriție: Nutriție organică de la RQS

Medusa F1 Raport de creștere: Faza de răsad (Săptămâna 1)

Week 1

Pentru a cultiva Medusa F1, a trebuit să încep cu germinarea! Am creat un amestec de sol hrănitor înainte de a-mi semăna sămânța în ghiveciul în care voi crește, de la început până la recoltare.

 • Mediul de creștere: Am adăugat 5 L de Biobizz Light Mix în Air-Potul meu de 11 L. Apoi, am adăugat următoarele ingrediente:

Nutriție organică Easy Boost de la RQS: 50g
Rhizobacter de la RQS: 10g
Amestec Mycorrhiza de la RQS: 5g

După ce am amestecat bine, am adăugat încă 5 L de Amestec ușor în Air-Pot și am amestecat din nou. Apoi, am udat mediul de cultură cu 2 L de apă.

 • Germinare: După ce am pregătit solul, am făcut o gaură mică, de 1 cm, în centrul suprafeței. Am decis să semăn direct în sol pentru a evita stresul transplantului și pentru a profita de rezistența sporită la boli a Medusa F1. Am acoperit sămânța cu un strat subțire de pământ și am stropit-o ușor cu apă.
 • Iluminat: Cu ajutorul curelelor cu clichet furnizate, am agățat lămpile MIGRO 200+ de barele de susținere ale cutiei Secret Jardin. Pentru ca lumina să fie răspândită într-un mod optim, am poziționat fiecare lampă la 35 cm pe orizontală față de linia mediană - una în fiecare parte. Am ajustat curelele pentru a le permite să atârne la 35 cm pe verticală de marginea Air-Pot-ului meu. Am setat lămpile să funcționeze timp de 20 de ore în fiecare zi, imediat ce răsadurile au ieșit din pământ.
 • Stadiul plantei: La sfârșitul primei săptămânii, aveam un răsad sănătos. Avea o înălțime de câțiva centimetri și o tulpină scurtă și groasă - semn că a avut parte de lumină suficientă. De asemenea, răsadul meu a început să dezvolte primele frunze adevărate, marcând începutul fazei vegetative.

Raport de creștere Medusa F1: Faza vegetativă (Săptămânile 2 - 4)

Bine ai venit în faza vegetativă! În această perioadă, am luat măsurile necesare pentru a facilita creșterea frunzelor. Am fost atent la poziția lămpilor mele și am furnizat enzime și stimulente de creștere, concepute pentru a stimula dezvoltarea de noi țesuturi. Află ce am făcut mai exact pentru a avea o plantă sănătoasă.

Săptămâna 2

Week 2

Planta mea Medusa F1 a început să crească din ce în ce mai mult în a doua săptămână, afișându-și vigoarea hibridă. Nu am observat niciun semn de boală sau deficiență, iar planta mea a avut un aspect general vibrant.

 • Iluminat: Am menținut un ciclu de lumină de 20 de ore și 4 ore de întuneric. Mi-am repoziționat lămpile pentru a atârna la 35 cm deasupra vârfului plantei mele.
 • Nutrienți: În acest stadiu, planta mea avea suficienți nutrienți din mediul de cultură pe care l-am pregătit în săptămâna precedentă. În prima zi am udat-o cu un 1 L de apă cu un pH de 6.0.
 • Mediu: Cu ventilatoarele și umidificatorul pornite, cutia mea de cultivare a avut în mod constant o umiditate de 65% și o temperatură de 22° C.
 • Stadiul plantei: La sfârșitul celei de-a doua săptămâni, tulpina plantei mele s-a îngroșat considerabil. Avea o înălțime de 8,5 cm și produsese câteva seturi noi de frunze, de culoare verde închis.

Săptămâna 3

Week 3

Bine ai venit în cea de-a 3-a săptămână a jurnalului meu de cultivare Medusa F1! Creșterea a continuat într-un mod accelerat, iar planta mea a crescut considerabil în această perioadă. De asemenea, în ultima parte a săptămânii, am observat că au început să apară pre-flori.

 • Iluminat: Am continuat să las luminile aprinse timp de 20 de ore pe zi și le-am repoziționat la 35 cm deasupra vârfului bolții.
 • Nutrienți: Am decis să încep să hrănesc planta în a 3-a săptămână, pentru a facilita o creștere rapidă. Am adăugat 1,2 ml de Bigger Flowers în 1,5 L de apă și am udat planta în cea de-a doua zi a săptămânii. Potrivită pentru faza vegetativă, această formulă conține o serie de enzime, vitamine și stimulente de creștere, care promovează o creștere optimă.
 • Mediu: Umiditatea s-a situat în jurul valorii de 65%, iar temperatura medie a fost de 22°C.
 • Stadiul plantei: Planta mea a început să aibă dimensiuni considerabile și a încheiat săptămâna la o înălțime de 19 cm. A dezvoltat mai multe seturi noi de frunze și pre-flori. În general, părea sănătoasă, fără semne de deficiență nutrițională sau de stres.

Săptămâna 4

Week 4

Cea de-a 4-a săptămână a marcat sfârșitul fazei vegetative, iar planta mea a trecut cu siguranță în etapa de înflorire în această perioadă. A mai crescut încă 10 cm, iar pre-florile au început să se transforme în muguri mai maturi.

 • Iluminat: Am continuat să las lămpile aprinse timp de 20 de ore pe zi, la 35 de cm deasupra vârfului bolții.
 • Nutrienți: Am decis să-mi hrănesc planta în a doua zi a săptămânii. Am turnat 2 L de apă într-un vas și am amestecat 1 ml de Bigger Flowers. De asemenea, am adăugat 0,2 ml de Thicker Flowers, o sursă de potasiu și fosfor, menită să ajute la dezvoltarea florilor. 
 • Mediu: Umiditatea a oscilat în jurul valorii de 60%, iar temperatura medie a fost de 22° C.
 • Stadiul plantei: Planta mea a început să producă o mulțime de muguri mici, de culoare verde deschis, care adăposteau multe stigmate de un alb strălucitor. Am simțit un ușor miros de terpene în aer în timpul verificărilor mele de rutină în cutia de cultivare. Până la sfârșitul săptămânii, planta mea avea o înălțime de 32 cm.

Raport de creștere Medusa F1: Faza de înflorire (Săptămânile 5 - 9)

Am ajuns în faza de înflorire! Lucrurile au început să devină foarte interesante în această perioadă. Aroma mi-a oferit o idee bună despre cum va fi gustul Medusa F1. Planta mea a continuat să devină mai stufoasă și s-a înălțat ușor pe parcursul acestei faze.

Săptămânile 5 și 6

Week 5

Planta mea Medusa F1 a trecut cu bine prin următoarele două săptămâni. A început să dezvolte o aromă înțepătoare, iar tulpinile ei au devenit mult mai groase și au început să dezvolte un strat dens de tricomi.

 • Iluminat: Am menținut același ciclu de iluminare pe parcursul următoarelor două săptămâni: 20 de ore de lumină și 4 ore de întuneric. De asemenea, am păstrat o distanță de 35 cm între lămpile mele și partea superioară a bolții.
 • Nutrienți: Am udat planta cu 3 L de apă cu pH ajustat în a doua zi a ambelor săptămâni. În ziua a 6-a a ambelor săptămâni, am amestecat 1 ml de Bigger Flowers și 0,2 ml de Thicker Flowers în 2 L de apă cu pH ajustat și am hrănit planta.
 • Mediu: Am scos umidificatorul din cortul de cultură pentru a reduce șansele de mucegai în timpul înfloririi. În primele două săptămâni de înflorire, umiditatea a fost în medie de 45%, iar temperatura a rămas constantă la 25° C.
 • Stadiul plantei: Planta mea arăta cu adevărat sănătoasă și plină de viață. Mugurii au început să se umfle rapid - un indiciu că planta mea a apreciat fosforul și potasiul din regimul său nutritiv. Încă nu am observat semne de dăunători, boli sau deficiențe.

Săptămâna 7

Week 7

În a 7-a săptămână am simțit că se apropie linia de sosire. Nu am vrut să mă entuziasmez prea tare, pentru orice eventualitate, dar vigoarea hibridă a Medusa F1 m-a făcut extrem de încrezător. Iată ce s-a întâmplat în cea de-a 7-a săptămână a acestui jurnal de cultivare.

 • Iluminat: Lămpile mele au rămas pornite timp de 20 de ore pe zi și au fost atârnate la o distanță de 35 cm de partea superioară a bolții.
 • Nutrienți: Am restricționat alimentația în această săptămână, deoarece planta mea înfloritoare părea sănătoasă, cu toate nevoile satisfăcute. În schimb, am aplicat doar 3 L de apă cu pH ajustat în a 2-a zi a săptămânii și din nou în ziua a 6-a. Am lăsat apa să stea timp de 24 de ore de fiecare dată înainte a uda planta cu ea pentru a evapora clorul.
 • Mediu: Umiditatea a scăzut ușor la 40%, în timp ce temperatura a rămas la o temperatură constantă de 25°C.
 • Stadiul plantei: Planta mea a început să miroasă foarte puternic. Florile au continuat să se umple frumos, iar unele dintre stigmate au început să devină portocalii - un semn al maturității.

Săptămâna 8

Week 8

În acest stadiu puteam spune că planta mea Medusa F1 va supraviețui. Momentul recoltării părea extrem de aproape, dar trebuia să îmi spăl mai întâi planta pentru a îmbunătăți aroma și delicatețea mugurilor.

 • Iluminat: Lămpile mele au funcționat timp de 20 de ore pe zi și au fost atârnate la 35 cm de cel mai înalt punct al plantei mele.
 • Nutrienți: Din acest moment, planta mea a primit doar apă cu pH ajustat. Am udat-o cu 3 L de apă în a 2-a zi a săptămânii, urmați de încă 3 L în ziua a 5-a.
 • Mediu: Umiditatea și temperatura au fost de 40% și, respectiv, 25° C.
 • Stadiul plantei: Din acest moment, planta mea nu va mai crește și are o înălțime de 50 cm. Am inspectat atât tricomii, cât și stigmatele cu un microscop portabil. Mai mulți dintre tricomi păreau lăptoși și opaci și nu translucizi, ceea ce dovedește că florile mele erau aproape de maturitatea optimă.

Săptămâna 9

Week 9

Bine ai venit în ultima săptămână de înflorire! Puține lucruri s-au schimbat în această perioadă. Mai multe stigmate au devenit portocalii și mai mulți tricomi au devenit lăptoși. În afară de asta, am repetat cam același proces din săptămâna precedentă.

 • Iluminat: A rămas la fel ca în restul ciclului de creștere.
 • Nutrienți: Am udat planta cu 3 L de apă cu pH ajustat în a 2-a zi și în a 5-a zi a săptămânii.
 • Mediu: Am dat drumul la ventilatoare pentru ca umiditatea să scadă la 35%. Temperatura a crescut ușor la 26°C.
 • Stadiul plantei: Planta mea a început să aibă frunze galbene și zbârcite - semne tipic de spălare. Cu toate acestea, mugurii păreau groși, rășinoși și au crescut în lungime.

Jurnal de creștere Medusa F1: Recolta

Week 10

Am reușit! Vigurozitatea Medusa F1 i-a permis să parcurgă fără niciun fel de probleme întregul ciclu de creștere. Am tăiat planta de la bază și am atârnat-o cu capul în jos în cutia de cultivare, cu lămpile stinse și ventilatoarele pornite. După ce s-a uscat bine, am tăiat mugurii și i-am depozitat în borcane. În total, am recoltat 58 g de la această plantă mică și compactă.


Atributele genetice ale tulpinii Medusa F1

Medusa F1 deține prestigiosul titlu de unul dintre primii hibrizi adevărați de canabis F1. Ea este rezultatul unui lung proiect de reproducere, care a implicat dezvoltarea a două linii pure distincte. În cele din urmă, crescătorii au încrucișat aceste linii parentale, creând un hibrid F1 care depășește soiurile convenționale în ceea ce privește randamentul, concentrația de canabinoide, rezistența la boli și uniformitatea.

Caracteristicile de cultivare ale tulpinii Medusa F1

Medusa F1 este mică de înălțime și rareori va depăși 90 cm, chiar dacă este cultivată într-un ghiveci mare sau direct în pământ. Rezistența sa superioară la dăunători și boli o face să fie capabilă să prospere cu o intervenție minimă. Ea înflorește practic în orice mediu, de la uscat și cald, la umed și ploios. Te poți aștepta la o producție mare și satisfăcătoare, fără ca această plantă să ocupe mult spațiu.

Efectele, aroma și gustul tulpinii Medusa F1

Medusa F1 produce concentrații ridicate de farnesen, mircen și ocimen. Împreună, aceste terpene creează gusturi de afine, combustibil, fructe, mentă și piper. Concentrațiile ridicate de THC converg cu aceste molecule aromate pentru a conferi un efect echilibrat, creativ și relaxant din punct de vedere fizic. Este perfectă pentru a fi fumată în timpul zilei, pentru un plus de motivație, sau în serile în care vrei să te relaxezi.

Medusa F1
Sugar Magnolia x American Beauty
40 - 45 de zile
THC: Foarte bogat
Creativ, Echilibrat, Induce somnul, Relaxant fizic
la 70 - 75 de zile după încolțire

Cumpără Medusa F1

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Semințe hibride de canabis F1

Grow Guide Topic Finder

Categorii
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews

Semințe hibride de canabis F1